Simán feltehetted volna mellékletként a képeket, így az utókornak is megmaradtak volna biztosan a képek a szöveggel együtt. Míg a flickr.com oldalon fene se tudja, hogy akár 2 hét után elérhetetlenek lesznek-e bármilyen okból...
Szabad a gazda? Krimpelt locsolócső csatlakozó. Mifelénk ezt úgy szokták, hogy a kábelről leolvassák a tipust, és annak ismeretében betérnek egy szerszám-szaküzletbe, mely krimpelő szerszámokat is forgalmaz. Eladó katalógusból kikeresi majd a polcról elénk rakja. Ha odaviszünk egy darabka kábelt és egy csatlakozót, ki is próbálhatjuk. Neten is pont így kell rendelni, csak ott a próba kiesik. Itt egy táblázat, talán segít.
Nem akartam ide feltenni nehogy túl kicsi legyen a tárhely, más oldalarkra is a flickr-ról linkeltem be. A flickr azért 1000x megbízhatóbbnak tűnik mint a képfeltöltés.hu
amit sokan favorizálnak. Meg így nagyobb méretben is meg lehet nézni.
Itt a képen felül látszik a fogómmal kompatibilis csati, de ilyet sehol sem láttam, legalábbis a neten. A fogót meg a vele kompatibilis csatit még kb ~4 éve sózták rám, és ez a kompatiblis csati rg6 méretű kábelre is rámegy!
Lehet hogy vmi kihalt szabványú fogóm van. Ti milyen fogókat használtok rg6-hoz ?
Én kizárólag RG58-at használok, ehhez az általam linkelt márkából a DCC1113-as való. Egyébként itt is vannak méreteltérések a dugó típusok között: a BNC kicsit tágabb, mint az SO-239. Ezt én úgy szoktam orvosolni, hogy a BNC használatakor egy szűk menet bandázsszalagot tekerek az árnyékolás és a külső hüvely közé. Így megfelelő a kötés. Van hozzá 1 Corex II-es blankolóm ugyan onnan, így egy csatlakozás elkészítése talán 1 perc. A Te problémádról nem tudok többet mondani, csak az a járható út szerintem, hogy az alkatrészboltban beszerzel a kábeledhez olyan csatlakozót, amely nem kifutó típus, utána a mintával beslattyogsz a krimpelőfogó boltba. Sok sikert!
Link
Ez a régi kompatibilis csati amit ~4 éve adtak a fogóhoz, ilyet neten nem nagyon láttam.
Az F csatik amiket Rg6 koaxra lehet kapni szinte minden netes boltban úgy néz ki amit nemrég vettem, de a fogóm nem komaptibilis vele: Link ugyan így néz ki az rg6 fcsati az ostelnél meg a kon-pat-nál is. Egyébként vidéken, ahol lakom vettem.
Vmi nagyon régi/egyedi fogót sózhattak rám annak idején , amihez csak ez a régi a szoknyás csati jó: Link
Lehet hogy hülyeséget kérdezek, de biztos, hogy ehhez a csatihoz kell fogó? Nem csak simán rá kell tekerni a kábel szigetelésére? Tudtommal a csatlakozó belül menetes...
Roppantható, nincs belül menet.
Közben rájöttem a fogó Rg6 kábel és csati roppantására teljesen alkalmatlan, rosszul emlékeztem, csak egy nemtudom milyen szabványú kissebb átmérőjű koaxra szereltem vele csatlakozót régen. Úgyhogy kénytelen leszek "kukázni" a fogót, vékony kábeleket nem akarok használni mert sz@rok.
Helló szakacsze.Ez egy RG6-os csati,és én ilyenekkel dolgozom.Ha gondolod bejösz (a 6.kerbe Király utcához közel vagyok egy házban) hozzám akkor ráteszem a csatikat a kábelre.
üdv Zsolti
Adott nekem néhány MOLEX Picoblade csatlakozó, 28-30 AWG körüli saruval. A gyári krimpelője horroráron van, és persze nem kapható itthon
Valami olyan krimpelő fogót keresek, amivel lehet 28-30 AWG körüli sarukat krimpelni, egyenként. A krimpelés szélessége kb 2mm. Lehet valahol kapni valami hasonló egyszerű krimpelőfogót? Netes keresgéléssel nem nagyon találtam semmit. Tud esetleg valaki olyan szerszámboltot, ahol nagyobb számban vannak ilyen fogók?
Én a kollégától azt hallottam nemrégen, hogy ő megvette a MOLEX fogót ( valóban horror áron!), mert a másik fogóra már az eladó is mondta, hogy nem tökéletes, már jöttek vissza gondokkal ( tehát ha nem akarsz kontakthibát sokáig keresni, akkor szerintem ne vegyél mást! )!
Persze ez csak egy vélemény, hátha tud valaki esetleg konkrét, használható márkát ( lényeg, hogy már mások által kipróbáltat vegyél!).
Maga a gyári fogó 250-400 € között mozog... ennyiért talán mégse
Most egy sima fogóval hajtogattam rá a sarut a vezetékre, átmeneti megoldásként. Valami olyan is jó lenne, ami nem egy menetben krimpeli a szigetelést és az eret, hanem külön-külön...
Halli!
Ha még aktuális a téma: A képeken látható fogóból kicsavarod a két kereszthornyos csavart, és máris cserélhető a pofa. Ha szerencséd van, akkor tudsz külön pofákat is vásárolni, és fogódat pedig továbbra is tudod használni.
Krimpelni, csak krimpelő fogóval lehet. A gáz az, hogy egy darab krimpelése miatt is meg kell venni a fogót párezer forintér, ráadásul az RPSMA hoz másikat. A kombinát fogóval való összenyomkodás nem krimpelés, (a krimpelés sajtolásos hegesztést jelent), előbb-utóbb megbosszulja magát, kontakthibás lesz, vagy le is esik.
N csatlakozóból lehet kapni tömszelencés típust is, azt kellene használnod
A sajtolásos hegesztés fogalmán kívül sajnos mindent amit elmondtál sejtettem
Vagy 3 napja tudom hogy lehet kapni tömszelencéset H-155-re, csak nem vidéken. Ezeket is mind rendeltem.
Ahh nem is érdekel az egész, lassan belefáradok hogy minden csak Pest Pest Pest...
> lassan belefáradok hogy minden csak Pest Pest Pest...
No ebben komoly igazságod van. A jómultkorában nem tudtam hogy sírjak vagy nevessek amikor a Dunaföldvári hidat javították, és bemondta a rádió hogy kerülni lehet Mohács vagy az M0 felé...
Szerintem két választásod van:
- Veszel egy krimpelő fogót és utána arrafelé Te leszel a király;
- Megtudod hogy arrafelé ki a király
Sajnos egyre kevésbé lehet boldogulni egy szál csavarhúzóval és pákával. Valakinek meg kell venni a célszerszámot és a hozzávaló fogyóeszközöket is...