Sziasztok nem tudom ez melyik témához tartozik ezért nyítottam eggyet . A problémám a köv. adott ez a kis egyszerű áramkör: link
A program is az oldalon van de csak szövegként. Tudna valaki segiteni abban hogy hogyan tudnám a picbe beégetni hex ba leforditani a progi az oldalról nem full igy nem tudom vele megcsinálni az mplab bal sem tudtam. Ez valami bas kiterjesztésű köszi előre is.
Hivatkozások beszúrásához légy szíves a LINK gombot használni. Javítottam.
-- kobold
PIC-ekkel még csak nagyon kezdő szinten foglakozom, de a .bas kiterjesztés legjobb tudomásom szerint Basic nyelven íródott program, ezért gondolom valamiféle basic fordító kellene hozzá.
Remélem nem mondtam hülyeséget.
Helló!
Ez egy Basic forráskód, a Mikroelektronika cég fordítója kell hozzá (MikroBasic), töltsd le a demó fordítót innen, majd fordíttasd le vele. A Hex fájlt pedig már az MPLAB- bal is be tudod égetni.
Üdv.
Én is nézegettem ezt a kapcsolást már. Én 18F26K20-al építeném meg a helyedben. Ez a PIC 64MHz-en is járatható, ráadásul 3.3V-ról. Így még az SD kártyánál lévő 3.3V és 5V közti szintillesztést is megspórolhatod.
Plusz az órajel is duplája, úgyhogy feljebb tudsz menni a sampling rate-el. És nem utolsó sorban olcsóbb is mint a 452-es.
Nekem a 8 bit mono 16Khz kevés, ezért a dsPIC33-at választottam. Ennek van DAC kimenete tehát nem kell az ellenálás létra sem, és direkt 16bit sztereó-ra van benne hardveres támogatás. Ezen felül DMA-val lehet benne az SD kártyát meg a DAC-ot is kezelni. Bár ha az elején vagy a PIC-es fejlesztésnek, akkor lehet hogy egyszerűbb utánépítened a linken szereplőt.
Az általad belinkelt oldal a Swordfish basic fordító lapja, tehát ezt a forráskódot is csak azzal tudod majd lefordítani.
Sajnos egy nem egy komplett projekt, ehhez még kell egy-két dolog, amit mellé kell rakni.
A modulok között kell szétnézni, pl ittvan az sd/mmc kezelő modul is, amit hiányol fordításkor a fordító. (legalábbis nálam, gyorsan megnéztem ) MODULOK
Szia!
Fordító ügyben lehet, hogy igazad lesz. Én azt hittem, hogy a Mikroelektronikás fordítót használja, amit az EasyPIC3- as fejlesztői panelből gondoltam. Nem is hallottam még erről a Swordfishről. Hiába, mindig tanul az ember.
Üdv.
Milyen nyelven írtad a programot, mert ha asm akkor nem tennéd közzé tanulási célokra? Kíváncsi vagyok hogyan lehet lejátszani wave fájlt pic-el! Köszi!
Nem írtam még meg a programot idő hiányában, meg mert most ARM procival foglalkozok, de a neten van több példa is rá. Egyébként C-ben érdemes egyedül ezt programozni szerintem.
Csak zárójelben jegyzem meg hogy ARM-al rettentő egyszerűen megoldható feladat egy ilyen wav player, szintén a DMA miatt. Ezért lehet hogy dsPIC-re nem is fogom megcsinálni
Jó, hogy rátaláltam erre a topic-ra, mert pont egy ilyesmire lenne szükségem. Nekem egy-két változtatás kell(ene) majd a kódban. Megpróbálnám én is megcsinálni, de ez egyelőre túl nagy falat lenne, mert még nem foglalkoztam PIC-el . Egy égetőt is össze kell majd dobnom hozzá, remélem lesz is mit beleégetni abba a PIC-be
Hello
Megpróbáltam építeni én is egy wav lejátszót, de nem vagyok vele megelégedve. 8 bites, 44100 és 22050 Hz-en próbálva, a lejátszott zeneszámnak nem igazán jó a hangja. A dob, a taps jó, de az énekhang nagyon torz, mintha valami robot hangja lenne
Egyébként PWM-mel van meghajtva, PIC18F2550-et használok és SD kártyáról olvasom a wav fájlt.
Üdv.