Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Orion HT 550 probléma
 
Témaindító: csizi07, idő: Máj 2, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 2
(#) zotank válasza joepapa hozzászólására (») Ápr 11, 2011 /
 
Sajnos még nem sikerült találni, pedig nagyon jól jönne.. :S
(#) Bécógyerek válasza sound.man hozzászólására (») Máj 3, 2011 /
 
szia.nem tudom,hogy tudnál e nekem hasznos infót,segitséget adni,de meg kérdem.van egy házimozim,(hangfal szett.)és le szeretném kötni a hálozati trafót,és 12v-ról müködtetni.autoban.hogyan tudnám rákötni az áramot,és főleg hova??a vezérlését tudom működtetni,de az erősitőt nem.nincsen hangja.probáltam bekötni a bejővö részhez,ahol eredetileg is kapja az áramot,de semmit sem reagál.

előre is köszi a választ.
(#) Bécógyerek válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 3, 2011 /
 
szia.nem tudom,hogy tudnál e nekem hasznos infót,segitséget adni,de meg kérdem.van egy házimozim,(hangfal szett.)és le szeretném kötni a hálozati trafót,és 12v-ról müködtetni.autoban.hogyan tudnám rákötni az áramot,és főleg hova??a vezérlését tudom működtetni,de az erősitőt nem.nincsen hangja.probáltam bekötni a bejővö részhez,ahol eredetileg is kapja az áramot,de semmit sem reagál.

előre is köszi a választ.
(#) tttiiibbbiii hozzászólása Szept 30, 2011 /
 
Sziasztok!

Én laptopra szeretném rákötni, 5.1-be. Ehhez veszek 3 db jack-RCA kábelt és a jack részeket összekötöm egy csatlakozóra. Ez így működőképes?
(#) wokee hozzászólása Jan 5, 2012 /
 
Üdvözletem!
A problémám az, hogy Samsung LED TV-met steretném összekötni a Creative 5.1-virt7.1 hangfalszettemmel.
A gond az, hogy a tv-nek csak optikai kimenete van, a szettnek pedig nincs.
Azt hallottam, hogy a HT 500-asnak van optikai bemenete, és így megoldás lenne. A kérésem az, ha valakinek van ilyen készüléke írja meg van-e rajta ilyen csati.
Esetleg, ha velekinek lenne más megoldása, azt is szívesen venném.
Köszönöm.
(#) boci0928 válasza wokee hozzászólására (») Jan 15, 2012 /
 
a ht 500-asnak csak 2x2 rca bemenete van az optikai csatlakozó az kimenet
(#) DjPeat hozzászólása Jan 24, 2012 /
 
Üdvözletem mindenkinek.
Olyan kérdésem lenne hozzátok. Hogy orion ht 550 került hozzám hogy nem szól egyáltalán. A problémát elhárítottam kicseréltem a kiment tda 2030. Szól de csak 5.1 üzembe de csak akkor is 4.1-ként (center nincs) 2.1 egyben a center szol a sub egyáltalán nem. A center és a másik két kimeneten recsegés van. A végfogrész jó ellőtte lévő vezérlés rész lehet a baj szerintetek vagy mi lehet? Remélem tudtok segíteni köszönöm.
(#) DjPeat hozzászólása Jan 24, 2012 /
 
Tovább böngészve annyit változott a helyzet hogy ha 5.1 hozzá érek a PT 2258 ic kivezetéséhez amely a végfok panelhez megy akkor elkezd szolni a center is 5.1-ben. Ez mitől lehet ott van egy rakás kondi lehet hogy valamelyik tönkre ment? És az érdekesség még hogy 5.1-ben szól a sub de 2.1-ben nem és nem értem mért van. Előre is köszönöm.
(#) agressive hozzászólása Ápr 27, 2012 /
 
Sziasztok! Nekem olyan problémám lenne hogy a hangfalon a mély nem szól youtube illetve zenelejátszáskor :/ mivel lehet baj?
(#) Atka15 hozzászólása Szept 4, 2012 /
 
Sziasztok.
Vettem egy ht-500-as csodát használtan.(sima ht-500 nem az 'A' és nem a 'HC' típus)
Egy nap után nem olvasott lemezt. Újrakalibráltam az olvasót(állítottam az olvasófej potméterén egy nagyon kicsit), így most jó, de mivel ez egy házimozi elvileg tud rádiót is, meg AUX-ot is. Ezeket a funkciókat nem tudtam kipróbálni, mivel távirányítót nem adtak hozzá(ez a figyelmetlenségemből adódott.) Az lenne a kérésem, hogy ha valaki tud eladó távirányítót eredetit, utángyártottat, vagy akármilyet, ami kezeli a funkcióit, az kérem írja meg, mivel az univerzális távszabályzók nem kezelik ezeket a funkciókat, a készüléken meg nincs ilyen gomb.(és nagyon jó volna használtan, mert egy boltban be tudtam volna szerezni, de 8500Ft-ért. Az nagyon sok érte, mivel az egész rendszert hangfalakkal 3000Ft-ért vettem.)
Egyébként teljesen rendben van, erőteljes szép hangja van.
Köszönöm.

Agressive!
ez a dvd lejátszó prologic módban nem adja át a mélyet youtube-os videóknál. ha kiírod cd-re akkor sem.(ezt próbáltam) Át kell állítani más módba, de sosem lesz szép hangja. Sajnos ez ennyit tud.
(#) Bee600 hozzászólása Jan 14, 2014 /
 
Sziasztok!
Több mint 3 éve nyúzok egy HT580-ast. ugyan nem 550 de aki látta már tudja h multimédia részen kívül ugyan az. Problémám új jelenség: Függetlenül attól, hogy használom-e zeneileg vagy csak be van kapcsolva készenlétbe bizonyos idő után (1-3óra) Pattan egy nagyot minden hangszóró és a cucc kikapcsol. Gondolom valami táp dolog lesz de nem tudom pontosan mi okozza. Örülnék a segítségnek Üdv!
(#) nyirimate hozzászólása Dec 31, 2015 /
 
Üdv!
Lenne egy olyan gondom az Orion márkájú házimozi erősítőmmel,hogy az egyik csatorna elkezdett búgni , és nem jön ki rajta "hang ".
Másik hangszóróval próbáltam és azzal sem jobb a helyzet!
( Úgy kezdődött hogy először csak párszor búgott pár másodpercig és után abba hagyta , de most állandó.)
Kiszedtem az erősítőt a mélyládából, nem láttam semmi rendelenességet( kifolyás,olvadás,égés..) .
A kimenet a fő panelig lehúzott szalagkábellel szakadásügyileg jó. Tovább nem mertem menni mert nem értek az ilyen dolgokhoz.
Mit tanácsoltok? Mit mérjek ? Mit nézzek át?
Multiméterem van , forrasztani tudok...
(#) Gabi91 hozzászólása Szept 18, 2016 /
 
Szép délutánt! Problémam 5.1 Orion ht 550 es hangfalam 2.1 ben volt eddig a tv hez csatlakoztatva adta a mélyet de most semmi csak bug mi lehet a gond??
(#) Vlasich hozzászólása Okt 15, 2016 /
 
Sziasztok!
Vettem egy használt rossz Orion ht 550 -es 5.1-et. Kapcsolási rajz kellene nekem ehhez a típushoz javítás céljából. Ha esetleg valakit érdekel vagy tudna segíteni ebben leírom a hibát.
Bekapcsol, mély nem szól hangszóró kimenet közül csak kettőn hallani hangot max hangerőn alig... és még torz is.
Szétszedtem csatolok hozzá képet is és amint tudok valamit írok vagy ha valakit érdekel valami leírom alkatrész típusokat. Köszi
(#) red-colt hozzászólása Okt 23, 2016 /
 
Sziasztok!

Én egy HT 585-össel rendelkezem. Szinte ugyanaz mint az 550. Kérdésem a következő lenne: amikor kikapcsolom a billenővel hátul, az összes hangszóró egy nagyot csattan a hangerő szabályozó állásától függetlenül. Azt tudom, hogy ezt profi cuccokban a koppanásgátló elektronika köszöböli ki. Ebben nincs ilyen vagy csak az enyém működik rosszul? Ti ezt tapasztaljátok? Még csak most vettem, ha ez hiba, visszaviszem!
(#) Lucas90 hozzászólása Nov 17, 2016 /
 
Üdv mindenkinek!
Olyan kérdésem lenne hogy van egy Orion ht 550 5.1 hangfalszettem és egy Blaupunkt bla-32/112 tv hogy tudom összekötni hogy 5.1 be szóljon?
lehetséges hogy sehogy létezik ilyen megoldás,kábel esetleg?
mert most aux kábelel van összekötve(3.5 jack és rca) és csak 2.1be szól de attól független az összes hangfal szól....
Másik kérdésem adott ez a blaupunkt bla-32/112 tv csunya a képe nem tiszta amikor tv-t nézem de ha xbox360 játékkozollal összekotom és játszok rajta
vagy laptopot rákötöm tükörsima hibátlan képe van!Tuti nem a szolgáltatóval van baj hanem a tv-el!
Mi lenne a megoldás rá hogy tv nézés közben is tükör sima legyen a kép?
A hozzászólás módosítva: Nov 17, 2016
(#) craziest hozzászólása Máj 12, 2018 /
 
Sziasztok!

A napokban költözésnél előkerült a jó öreg Orion HT 550, amiről őszintén szólva már el is feledkeztem. Most, hogy megláttam, eszembe jutott miért is lett elpakolva anno.
A következő hibát produkálja:

Bekapcsolás után random 5-20 perccel iszonyatos hangerőn kezd el búgni. Mindegy, hogy szól rajta valami, vagy nem, az sem számít, hogy milyen hangerőn van épp. Kikapcsolás után várok egy kicsit, visszakapcsolom, de ugyanez a történet jön.

Szétszedtem, alaposan átnéztem, de nem találtam semmi olvadást, kisülést, stb. ami indokolhatná a jelenséget.

Ha lenne bármilyen ötletetek, hogy milyen irányban induljak el a megoldás felé, azt megköszönném.
Szervizbe (nálunk, Szombathelyen) természetesen nem szeretném vinni, mert vagy lehúznak, vagy csak szimplán pofán röhögnek.
(#) latyakosa válasza craziest hozzászólására (») Máj 13, 2018 /
 
Lehet forrasztási/kontaktus hiba a potméterek vagy puffer kondenzátorok környékén, de gyakorlatilag bárhol a panelon.
Vagy forraszd át ezeket a pontokat első körben friss ónnal vagy egy tűéles fotó kellene a forrasztási oldalról
(#) HunVagySanya hozzászólása Máj 25, 2018 /
 
Sziasztok! Van egy Orion ht-585-ös 5.1-em, tudom nem 550-es de kérdésem az hogy mitől van az hogy a bal front és a sub nem szól? Valaki találkozott már ezzel a problémával? Asztali pc-re volt és van is kötve.
(#) petszasz hozzászólása Okt 31, 2018 /
 
Sziasztok. Nekem is van egy HT550 es 5.1-em már vagy 6 éve, tökéletesen működött. De elkövettem egy hibát: ki akartam vezetni a mély csatornát, hogy tovább erősíthessem és úgy gondoltam, hogy zenehallgatás közben simán ráforrasztom az rca-t, hát nem... szerelés közben összeérintettem a két végét a kivezetett vezetéknek és zárlatot csináltam. Elszállt két végfok. Hestore on vettem és beletettem, hibátlanul működik tovább, viszont egy piros átvezető vezeték valahonnan leszakadt, vagy leolvadt. Arra szeretnélek megkérni titeket, hogy fényképezzétek le a végfokos panel hátulját, és küldjétek el nekem, hogy a helyére foraszthassam. Előreis köszönöm mindenkinek.
(#) aladin66 hozzászólása Jan 9, 2020 /
 
Sziasztok!
Van egy orion ht 580-as rendszerem, aminek az erősítős mélyláda része megadta magát. Először (gondolom) csak érintkezési problémája volt a kijelzőnél, és néha elment a hang de legalább szólt. Most már a bekapcsolás után csak néha villog a kijelző, és nem csinál semmit. Javított, vagy javíttatott már valaki ezzel a hibával hasonló gépet?
Üdv: Tibor
(#) grivers hozzászólása Márc 8, 2020 /
 
Üdv
valaki tudna linkelni olyan képet orion ht550belsejéről amin minden kábel a helyén van alaplapjára rávan kőtve a trafó mert amit kaptam darabokba az a baj hogy minden kábel levan húzva róla és van a trafo kimenetén (piros,fekete,piros ami 2x11v 1,5a) meg van ami (kék,fekete,kék ami 2x12v 1,2a) és meiket meik csatlakozóra kel kőtni.
(#) KBal76 hozzászólása Dec 13, 2022 /
 
Sziasztok!
Szükségem volna egy elég speciális segítségre. Hozzám került két ilyen hangkeltô (egy HT-550, és egy HT-580), most már hibátlanok (az épp most kimúlt 2.1 PC hangkeltômhöz képest pazar), viszont nincs távirányítójuk.
Egy PIC-el simán le tudnék utánozni távirányítót, ha lenne kódsorozatról mintám.
Tehát nagy segítség volna, ha akinek van ilyene, és/vagy diktafonra, PC mic.bemenetére kötne egy IR vevôt, (díóda vagy tranzisztor) és felvenné a távirányítóval rásugárzott jeleket. Én ezt úgy csináltam már, hogy a sztereo bemenet egyik ágába tettem egy elektret mikrofont, másikra pedig az IR diódát (a sima IR led teljesen jó), így az egyik oldalon hallható amint rámondom hogy "hangerô fel" és utána megnyomom 2-3 alkalommal a távirányítót, néhány centirôl. Így a másik hangsávon ott a jelalak burkológörbéje.
Vagy, valakinek más ötlete ha van, azt is szívesen veszem.
Elôre is köszi!
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem