|
|
| Témaindító: eSDi, idő: Márc 11, 2006 |
|
|
|
|
|
Amit belinkeltem az előző hozzászólásomban (#1043740) az nem jó? Vagy elkerülte a figyelmedet?
Ott van többféle, 400 nm körüliek, és meglepő, de a legkisebb rendelhető mennyiség 1 db, nem 100. |
|
|
| Amit belinkeltél azok drágák, nézzted, hogy 20 dollárosak, ez túlságosan is húzós |
|
|
Én is összedobtam egyet:
ebay-ről rendeltem 100 UV ledet (szállítással <1000Ft), és hozzá még egy univerzális nyákot, amire be tudtam forrasztani (tyúk-tojás) a ledeket, végül 8 x 12 -es elrendezéssel raktam fel.
A tápellátást egy 2x18 V-os trafó adja (kb 50V DC), a ledsort pedig LM317L-es áramgenerátorral hajtom 20mA-rel (62 Ω). Egy ledsor kb 1W (kb. 0.8 a ledeken, 0.2 a stabon).
Hozzádobtam még szintén egy másik univerzális nyákon egy időzítőt 4x7 szegmenses led kijelzővel, avr 2313-mal. A trafón kihasználom, hogy 2x18, így a leágazásról felefeszültségből csinálok 5VDC-t is (a D1 dióda nem kell elvileg, a két zener is csak a 7 segmens nagy árama miatt van).
A levilágítás kb 90 és 150 sec között jó minőséget produkál, de még nem kalibráltam.
Mellékeltem egy ennek segítségével készült nyákot |
» A fájlok letöltéséhez be kell jelentkezned! «
|
|
|
Nagyon szép ! Ügyes vagy ! Annyit még szeretnék kérdezni, hogy milyen a nyák? Te fújtad, vagy gyári? Ónozva van?  |
|
|
Gyári, és TN160-nal ónoztam, bár nem sikerült tökéletesen, bár ez a fotón nem biztos, hogy látszik, mivel nagyon rossz a fotó.
UI: szoftverfejlesztő vagyok csak egy kis kirándulást tettem az elektronika birodalmába, kb 20 éve foglalkoztam utoljára nyák készítéssel és elektronikával, még a középiskolában (Puskás).
UI2: Mellékeltem az időzítő forrását. |
» A fájlok letöltéséhez be kell jelentkezned! «
|
|
|
És hasznos az ónozó ! Elég profi lett a 20 évhez képest.  |
|
|
Sziasztok!
Most készültem el levilágítómmal UV csöves.
Az lenne a kérdésem ,hogy meddig kell
egy átlagos panelt levilágítani? |
|
|
| Az attól függ milyen fényérzékeny bevonatot használsz : 1 a gyári lakkos panel 5-8 perc , P20 szintén ,DRY fólia 1-3 perc |
|
|
| Ha túl sokáig világítom lesz baja? |
|
|
| Ha jó a filmed akkor nem lehet baj |
|
|
| Gyári lakkosra egyszer ráfelejtettem és kb fél óra múlva jutott eszembe, azt hittem kuka de semmi baja nem lett.. Ha jó a maszk (eléggé sötét) akkor nem lesz semmi baja. |
|
|