Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop billentyűzet hiba: betűpárok
 
Témaindító: szgabor, idő: Jún 26, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 2
(#) teszti válasza RoliNyh hozzászólására (») Feb 24, 2016 /
 
Én is találkoztam ilyen hibával. Sokszor volt nekem is olyan, hogy el akartam kezdeni gépelni, erre össze vissza minden ablak feljött, olyan is amit még sosem láttam. Szintén ASUS laptop. Ilyenkor nem tudtam mást csinálni csak kikapcs, és újra bekapcs. Egyszer észrevettem, hogy egy bizonyos FN + F... billentyű megnyomása után hülyül meg a billentyűzet. Amikor sötét van, és lejjebb akarom venni a kijelző fényerejét, megnyomom az FN + F... billentyűt. Nálam a fényerő gombok mellett van egy külső-belső kijelző átkapcsoló. Amikor véletlen ezt nyomom meg és nem a fényerő változtató gombot, olyankor hülyül meg a gép, mintha a külső kijelzőre való átváltással együtt egy új billentyűzet módba lépne a gép. Amikor onnantól ezt észre vettem, már nem volt zavaró, mert még egyszer megnyomtam ezt a gombot, és vissza állt a rendes módba a billentyűzet. Ameddig ezt nem tudtam, mindig "kiakasztottam" a billentyűzetet, egyszerűen végighúztam az ujjaim gyorsan a gombokon, így is vissza állt a normális módra.
(#) RoliNyh válasza teszti hozzászólására (») Feb 24, 2016 /
 
Ördögöd van, mert valami ilyen funkcióra gondoltam én is, de nem találtam még használati utasítást ami felsorolja az [FN] billentyűkombinációkat...

Az [FN]+[F] kombinációt ki is próbálom akkor (ha nálam lesz a gép), köszi...
A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2016
(#) teszti válasza RoliNyh hozzászólására (») Feb 24, 2016 /
 
Nálam úgy nézett ki, hogy FN + F5 sötétebb, FN+F6 világosabb, FN+F7 laptop kijelző kikapcsolása, FN+F8 külső-belső átkapcsolás. Amikor mellé nyúltam az FN+F7-et nyomtam meg. Olyan kb. mint amikor az FN gomb és a windows gomb helyett cserélne, mert ha lenyomod a windows gombot, és mellé a normális billentyűket akkor kezdi el dobálni az ablakot. Pl. ezt az ablakot előtte még sosem láttam: windows gomb + X vagy a kereső elindulása: windows gomb + F és így tovább...
(#) abcdabcd válasza RoliNyh hozzászólására (») Feb 24, 2016 /
 
Amire én gondoltam "beragadásra" az valami olyasmi, hogy esetleg ha annyira meg tud hajolni a billentyűzet, hogy csak addig "ragad be" a valamilyen funkcióbillentyű, amíg épp a másik gomb is nyomva van, ha úgy tetszik megnyomódik az is, és akkor ilyen esetben az a windows-os funkció valószínű nem kell, hogy jelezzen, ha az a másik gomb is csak egy pillanatig van nyomva...

Bár amit teszti kolléga leírt, abban simán lehet valami...

Esetleg ha ez a dolog a gyártó részéről ténylegesen egy "funkció" és nem valami véletlen dolog, hogy így működik, akkor esetleg a gyártó oldaláról valamilyen segédprogramot nem lehet esetleg letölteni, hogy kijelezze a gép, pl a monitor egyik sarkában valami felvillanó "logóval" stb-vel, hogy valamilyen más üzemmódra váltott a billentyűzet?
A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2016
(#) teszti válasza abcdabcd hozzászólására (») Feb 24, 2016 /
 
Szerintem ez nem funkció, hanem inkább hiba. Nem hinném, hogy ilyen funkció lenne, minek is akarna valaki folyamatosan windowsos funkció gombokat használni. Arra ott a windows gomb.
Inkább valamelyik driver hibája lehet ez, ASUS-éknál elég sok mindent fel kell pakolni, hogy jól működjön a gép, ilyen pl. a hotkey utilities, SMBUS driver, wifi, bluetooth gomb, ATKOSD utility, ACPI driverek stb... Valamelyik ezek közül kavar be szerintem, de azt már nem próbáltam ki, hogy egyesével eltávolítom őket, mert szerencsére megtaláltam azt a billt, amivel vissza tudtam állítani.
A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2016
(#) RoliNyh hozzászólása Feb 24, 2016 /
 
Srácok, egyelőre nem tudok konkrétumot, most még nincs nálam a gép...
Ha visszahozzák talán okosabbak leszünk, köszi mindenkinek...
A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2016
(#) zsoltee0001 hozzászólása Márc 22, 2016 /
 
Sziasztok
Laptop billentyűzetem kapott egy korty vodkát (nem direkt) azóta nem vesz bizonyos gombokat.
Kérdés: ez elpárolog , vagy pánikszerűen szedjem szét?
Üdv
(#) zolika60 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Márc 22, 2016 /
 
Szerintem ha nem párolog el, hiába szeded szét. Csak a cseréje marad.
(#) bbalazs_ válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Márc 22, 2016 /
 
Ha igy hasznalhatatlana, akkor minel hamarabb kapd szet es ovatosan, vizzel vagy enyhen vizes zsebkendovel torold le, majd torold szarazra es szaritsd meg.
Az osszerakas lesz igazan kerdes, hogy hogyan tudod megoldani, leven a szetszedes is feszegetos.
A vodkanak csak 40%-a szesz (jo esetben), a tobbi viz es egyeb anyag, altalaban ez okozza a bajt. De talan a marast megusztad jo esetben, mert olyankor menthetetlen.
(#) zsoltee0001 hozzászólása Márc 24, 2016 /
 
Köszi a segítségeteket
erről a billentyűről van szó sajnos nem 2 fitying.
Szétszedtem yutyub videok alapján és sajnos elkéstem, mert pár vezetősávot átevett a vodka.
Egyébként szerintem hiába kezdtem volna szárítgatni hajszárítóval, több rétegű fólia van egymásra szorítva és ezek mentén kis kapillárisként bemegy a cucc (persze kijönni már nem fog olyan könnyen) és az ott szépen dolgozni kezd. (melléklet).
Pár videon látszik, hogy a csávó kiveszi a fóliát, áttörli, majd összerakva jééé működik, na ez kamu, 3-4 rétegből áll szóval felejtős.
Üdv
(#) RoliNyh válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Márc 24, 2016 /
 
Általában három rétegű, felsőn és alsón vannak az érintkezők amiket összezársz, ha megnyomsz egy gombot.

A középső réteg meg egy lyukacsos távtartóként funkcionáló ugyanolyan fólia.
Legalábbis normális klaviatúrákban így van, nincs negyedik réteg...

Ha egy ilyet szétszedel, ki lehet pucolni szépen, ha nem sérültek a vezetősávok és az érintkezések nem kopottak, újra működik rendesen...
A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2016
(#) zsoltee0001 válasza RoliNyh hozzászólására (») Márc 24, 2016 /
 
Itt ezen a képen jobban látszik a maródás, itt biztos, hogy több mint 3 réteg van, mert vannak huzagolások fölötti átvezetések + ezek szigetelő rétegei.
Elhiszem, hogy nagyon kreatívak vagyunk, de ezzel már tényleg semmit nem lehet kezdeni. Ha mondjuk föltalálná valaki az elektromosan vezető filctollat, akkor talán
A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2016

hiba.png
    
(#) RoliNyh válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Márc 24, 2016 /
 
Már feltalálták.

Pl gépjármű hátsó szélvédőn megszakadt fűtőcsík is javítható vele...
(#) zsoltee0001 válasza RoliNyh hozzászólására (») Márc 24, 2016 /
 
Pont azt akartam még hozzátenni, hogy valami emberi áron kapható verzióra gondolok.
(#) zsoltee0001 válasza RoliNyh hozzászólására (») Márc 26, 2016 /
 
Vettem ilyen javítófestéket, próbaképp.
Rákentem a szakadt részekre eddig tökéletesen működik mint szigetelőanyag, még megaohmos tartományba is. Próbálom szárítgatni, hátha eljön a nagy csoda.
Ez most így majd 4 zere forintomba volt...
(#) RoliNyh válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Márc 26, 2016 /
 
Az kafa, pedig annak elvileg vezetnie kéne DD
(#) vandorbot hozzászólása Márc 26, 2016 /
 
(#) zsoltee0001 hozzászólása Márc 26, 2016 /
 
köszi a segítséget srácok
Akartam módosítani a hozzászólásom, de már késő volt, szóval működik ez, csak elfelejtették ráírni a száradási és aktíválódási időt, mert nem ugyanaz. fogpiszkálót bemártottam, majd hőlégfúvón kiszárít, egyből akasztja az ohmmérőt.
Egy olyan cuccm aminek 2grammja majd 4 rugó, elvárna az ember egy kicsit bővebb tájékoztatást, pl. mivel lehet hígítani, mert az ecset amit adtak hozzá ilyen finomabb munkákhoz nem jó, amúgy baromi gyorsan szárad és nem lehet szépen kenni vékonyan.
Tuskihúzóval próbálom a gyakorlást, csak egy picit hígítok, rajta, első próbálkozás nitrohígítóval, aztán meglátjuk, az ohm mérő majd megmondja aúgyis a frankót.
Egy kicsit több lesz vele a meló mint gondoltam, de szerintem érdemes ezzel foglalkozni, lehet legközelebb valami spec szalagkábelt kell meggyúgyítani, meg aztán a tv távirányítója is haldoklik.
(#) yvsmad hozzászólása Júl 29, 2016 /
 
ASUS notebook-om új kora óta szenvedek azzal, hogy gépelés közben gyakran elugrik a kurzor és máshol folytatja a megkezdett szót. Ezt csinálja Wordben, netes felületen (fórumok), mindenhol. Még nem sikerült rájönni, hogy mitől jön elő. Eleinte arra gondoltam, hogy gépelés közben hozzáérek a tapipadhoz és attól megy el a kurzor pozíciója, de más notikat használva nincs ilyen problémám. Emiatt már az elejétől fogva külső USB billentyűzetről használom, ami csak otthon jó, viszont nem viszem magammal mindenhova. Találkoztatok már hasonlóval? Mi lehet a megoldás?
(#) elactrofan válasza yvsmad hozzászólására (») Júl 29, 2016 /
 
Helló!

Ha lehet próbáld kikapcsolni tapipadot, esetleg használj usb-s egeret.
Majdnem biztos, hogy tapipad túlérzékeny.
(#) proba válasza yvsmad hozzászólására (») Júl 29, 2016 /
 
Nekem dell van, annak is túl érzékeny volt a tapipadja, ki akartam kapcsolni,de csak akkor lehet, ha feltelepítem a driverét, azzal viszont jött egy érzékenység állítási lehetőség is. Utána már nem teszteltem, mert kikapcsoltam, és külső egeret használok hozzá, de mintha kevesebbet ugrált volna a rövid átmeneti időben.
(#) yvsmad válasza proba hozzászólására (») Júl 29, 2016 /
 
Külső egeret is használok, figyelek arra, hogy ne érjek hozzá a tapipadhoz, ettől függetlenül gépeléskor el-elugrik a kurzor. Mintha gépeléskor egyszerre több gomb érzékelésétől ugrana el, de még nem jöttem rá a szabályszerűségre.
(#) proba válasza yvsmad hozzászólására (») Júl 29, 2016 /
 
Ne keresd csak kapcsold ki. Csak a hajad fog kihullani. Külső vezeték nélküli egér szerintem jó. Esetleg a driverét megpróbálnám, hátha az segít.
(#) zsakliinn350 válasza RoliNyh hozzászólására (») Nov 15, 2017 /
 
Sajnos ugyan ezt tapasztalom a HP laptopommal. Hiába nyomkodok bármilyen billentyűkombinációt, nem akar máshogy működni. Neked mi lett a megoldás a problémára?
(#) RoliNyh válasza zsakliinn350 hozzászólására (») Nov 15, 2017 /
 
Ahogy gyanítottam, hardwerhiba volt. Eladó állította, hogy már pedig a gép jó, aztán nem eredeti oprendszerre hivatkozott, hogy amiatt van. Én meg ragaszkodtam a billentyűzet cseréjéhez. Nagy nehezen ráálltak, és kicserélték, azóta hibátlanul működik...
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem