Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kamera vezérlés
 
Témaindító: Ksanyi, idő: Aug 30, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Ksanyi hozzászólása Aug 30, 2009 /
 
Sziasztok!
Van egy kamkorderből kitermelt optikám,amire szereltem egy panelkamerát.Az optikán motoros zoom és fókusz van, 2db 5V-os egyenáramú motorral.Ezeknek a motoroknak a vezérlését L293-as IC-vel oldanám meg,plussz a kamera mozgatására használnák két modell szervót,amelyek szintén 5V-osak,viszont 1 és 2ms között változtatható jelszélességgel működtethetők.
Tehát az IC-hez DIR A (zoom motor)
DIR B(zoom m. )
En (zoom m. )
DIR A(fokusz m. )
DIR B(fókusz m. )
En (fokusz m. )
signal szervó1
signal szervó2
ez sajna 8 vezeték plussz a táp,és a videó.
Ezeket a jeleket PIC-el is elő lehetne állítani,de nem vagyok jártas a PIC-ek közötti soros komunikációban,mert szerintem a legjobb megoldás az lenne,hogy a vezérlőpanelen egy pic fogadná a kezelőszerveket és sorosan elküldené a kamerában lévő másik PIC-nek egy szál mazagon.
Tud nekem ebben segíteni valaki?
(#) varttina válasza Ksanyi hozzászólására (») Aug 31, 2009 /
 
Szia!
Ha a madzagok számát akarod csökkenteni, nem feltétlenül kell PIC. A vezérlőhöz kell egy multiplexer, a kamerához pedig egy demultiplexer. Méretre nem nagyobbak, mint egy-egy PIC, viszont nem kell programozni.
(#) borvendeg válasza Ksanyi hozzászólására (») Aug 31, 2009 /
 
Hello!
Most kiemelek egyet a problémáid közül és megpróbálok abban segíteni.Szóval a szerevót kb. 1-3ms közti kjellel kell vezérelned de ez nem teljesen igaz ki kell kísérletezni a te típusodnak menyi kell. Két vezetéken kapja a tápot és a 3. vezetéken a négyszögjelet melynek a kitöltése hordozza az informáziót.Ezt a jelet egy 555-ös IC-vel meg tudod csinálni. PIC-el ha nem tudsz programozni jóval bonyolultabb. Ha kell teszek fel rajzot.
(#) borvendeg válasza borvendeg hozzászólására (») Aug 31, 2009 /
 
1-2ms elírtam
(#) Ksanyi válasza borvendeg hozzászólására (») Aug 31, 2009 /
 
Kössz borvendeg a hozzászólást,de ebből a problémakörből ez megy a legjobban.Van pár szervóm itthon ,és csináltam hozzá tesztert is.Azzal együtt,hogy ehez a feladathoz át kell alakitanom szervót, ez nem gond,csak a sok madzagot akarom megúszni
(#) Ksanyi válasza varttina hozzászólására (») Aug 31, 2009 /
 
Szia vattina!
Nem biztos,hogy a szervók jelét át lehet vinni multiplexel,tekintve a vezérlőjel milyenségét,a két motorét talán,illetve lehet,hogy a vezérlőjelekből egyszerre többnek is működnie kell.
Már csak azért is mert a szervók igen pontosan működnek,ez még azt is lehetővé tenné,hogy a jelükből kiszámítható,hogy hová néz a kamera.Esetleg automatikusan egy másik kamerát is erre a pontra lehetne irányitani a kiszámitott adatik alapján(de ez már túl nagy falat lenne).Viszont a szervók lehetővé teszik az előre beprogramozott helyekre átállást.
(#) fenyvesi válasza Ksanyi hozzászólására (») Szept 3, 2009 / 4
 
Csináltam PIC16f688, 690-re hasonló soros kamera vezérlést, tud még egy kapcsolót vezérelni (kamera táp). Én a jelet rádiósan vittem át, de természetesen dróton is megy.

Vezérlés 2, potméterekből álló 5V feszültség osztó (régi repülő modell távirányítóból, de bármilyen jó).

A servo_control_send, servo_control_receive a két program C-ben íródott, kommentált.
Sok szerencsét.
(#) Ksanyi válasza fenyvesi hozzászólására (») Szept 3, 2009 /
 
Köszi Fenyvesi!
Valami ilyesmire gondoltam,csak még a két motort kell
meg oldanom.
(#) bundibacsi hozzászólása Ápr 30, 2013 /
 
Üdv mindenkinek!
A következő problémába ütköztem.Van egy kamerám ami egy külön gomba bekapcsol és egy másikkal felvesz.Mind a két gombot kb. 3mp-is kell nyomva tartani ahhoz,hogy végbemenjen a művelet.Viszont én azt szeretném,hogy 1impulzusra(rövidre) bekapcsoljon és elinduljon a felvétel.Egy reed relére gondoltam,az indítaná a bekapcsolást és a felvételt.Sima relék ki vannak zárva a dologból,mert hangtalannak kellene legyen.

Sajnos a munkahelyemen megszaporodtak a lopások.Tudjuk ki az de nem tudjuk tetten érni.10ezreket tüntetett már el,ráadásul a "csapat tagja" az illető .
(#) proli007 válasza bundibacsi hozzászólására (») Máj 1, 2013 /
 
Hello! Ha egyszerre is lehet működtetni a két gombot, akkor egy 555-ös monostabil multi elegendő hozzá. PLd. egy ilyen. Persze célszerű a dolgot az érzékelővel egyből összedolgozni.
Egyébként erre találták ki az UV festéket a pénz megjelölésére. üdv!
(#) torzsa hozzászólása Nov 26, 2014 /
 
Halli mindenkinek adott egy kulcs tartó mini kamera,az gond hogy csak 1 órás videó felvétel csinál,és akkor kikapcsol de az akku ,és a memória is bírná tovább ,hogyan lehetne azt meg hosszabbítani a felvétel?
(#) eyess válasza torzsa hozzászólására (») Nov 26, 2014 /
 
Ha lehet állítani a felbontást vedd lejjebb , illetve ha a hangra esetleg nem is lenne szükség azt is kapcsold ki.De az is lehet , hogy csak ennyit tud , és nem állítható rajta semmi .Nem írtál se típust se semmi információt a készülékről , így elég nehéz a tipp adás is.
(#) torzsa válasza eyess hozzászólására (») Nov 27, 2014 /
 
Halli itt a tipus, és nem lehet hangot vagy a kép méretet álitani.

Bővebben: Link
(#) Inhouse válasza torzsa hozzászólására (») Nov 27, 2014 /
 
A mostani fényképezőgépek is tudnak pl. HD-ban videózni, de le vannak korlátozva 1órára. Egy eladó szerint azért, hogy legyen előny a kamerák számára (ki venne kamerát, ha mindent tud a fényképező, sőt többet is), valamint a moziban készült illegális felvételeket is említette, mint korlátozó tényező.
A linken levő adatok szerint 100percet tud egyben felvenni, nem 1 órát...
(#) torzsa válasza Inhouse hozzászólására (») Nov 27, 2014 /
 
Nekem csak 5*10 perc és kb 7 perc tud felvenni,azért író így mert 10 perces szeltetekre veszi fel.Így nagyábol 1 óra felvétel idő van.Azért akarnám valahogy meghosszabbítani a felvétel időt ha lehet.
(#) Inhouse válasza torzsa hozzászólására (») Dec 1, 2014 /
 
Amit linkeltél leírást, ott 100perc folyamatos felvételt ír. Magától darabolja? Miért 7perces az utolsó? Biztos, hogy nem a memóriakártya telik be?
(#) pifu85 hozzászólása Nov 26, 2018 /
 
Sziasztok. Nem igazán tudtam hova írjak ezért ide írtam.
Van egy kamera rendszerem itthon ezzel szeretnék egy kicsit mókolni a lényeg hogy a kamerákat tudom távoli vezérléssel pl: állítani infrát ki be kapcsolni zoomolni (vezérelni) ezt azt állítani rajta.
A kérdés az lenne hogy meg lehetne -e oldani valahogy hogy egy régi kamerából csinálni 1,2,3,4 vagy több relét kapcsolgató vezérlőt amit a neten távolról lehetne irányítani. Nagyon elvetemült ötlet? neten kerestem de semmi hasonlót nem találtam valamennyit értek az elektronikához és szerintem kivitelezhető de hátha már valaki próbálkozott ilyennel.
(#) Bakman válasza pifu85 hozzászólására (») Nov 26, 2018 /
 
Ha minden igaz, te ezt a terméket keresed: SONOFF-WIFI-4CH.
A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2018
(#) pifu85 válasza Bakman hozzászólására (») Nov 27, 2018 /
 
hát igen ezt szeretném vagyis hasonlót csak nem szeretnék egy külön eszközt dugni a routerbe hogy távolról is elérhessem, vagyis ez a fő cél, és azért gondoltam hogy van a 8 csatornás ahd rögzítőm. ebből 1 szabadon van és mivel van lehetőség a kamerák forgatására is zoomolására gondoltam 4 vagy akár kevesebb relét kapcsolgatni nem nagy dolog ahd-én keresztül. nem kell külön eszköz, nem kell külön applikáció a telefonra + a kamerát tudnám használni visszajelzőként, ház hőmérséklet figyelésére, bojler, napkollektor...stb ezt a részét megoldom csak nem tudok programozni.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem