Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » HDMI bekötésekor búg a TV
 
Témaindító: Mate12345, idő: Okt 5, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 2
(#) Mate12345 válasza Action2K hozzászólására (») Okt 6, 2009 /
 
Válaszolok minden eddig kérdésre egyben. Bocs a hiányos válaszaim miatt. Az elektronikának ehhez a részéhez nem értek.

Mosfilm: A helyzet az, hogy nem vettem észre, mert a probléma csak Linux alatt jelentkezik, Windows alatt mindig is volt hang. Azért nem tartottam ezt lényeges információnak, mert amikor először rákötöttem a Windowsos laptopomat, akkor az is ugyan így brummogott, vagy zörgött, vagy akármit is csinált.
Akkor egy újraindítás megoldotta a gondok nagyrészét és azóta Windows alatt csak ritkán zörög és Linux alatt sem rendszeresen. Egyre ritkábban fordul elő. De Windows alatt van hang, úgyhogy Linux esetében eszembe se jutott az ellenkezője.

Inhouse: Akkor ez nem brumm. Megmondom őszintén, nem igazán érzek különbséget a az Action2K által feltöltött első hang és a hangyafoci zaja között a hangerőn meg egy kicsit a frekvencián kívül. Azt hittem, a brumm is hasonló. Ez olyan, mint a hangyafoci, csak nem reagál a némításra.

Action2K: Köszi az újabb hangfelvételt. A videójelet kizárhatjuk. Ennek semmi köze ahhoz, amit én hallok... A tudásomat sajnos pontosan saccolod. Soha nem foglalkoztam az elektronikának ezzel a területével.
Az viszont nem természetes, hogy a TV hangerőszabályozóján keresztül nem tudom vezérelni a hangot, mert Windows alatt az működik.

Az a baj, hogy nem tudom azt se, hogy ez most hardveres hiba, vagy inkább szoftveres. Csak annyit, hogy a TV-n jelentkezik.

Ma kipróbálom majd egy barátom laptopjával is. Hátha azzal más történik.
(#) idlob válasza Mate12345 hozzászólására (») Okt 6, 2009 /
 
Valami ilyesmit hallasz? Ha igen, akkor tényleg sw hiba, valami hülyeség kerül a hang helyére. Hasonlót olyasmit tapasztaltam már, hogy az alaplapi S/PDIF kimenetére DAT-ot kötve csak hasonló zúgás volt. Mai napig nem tudom miért, mivel ez elvileg egy jól definiált szabvány... azthiszem

feher.mp3
    
(#) Mate12345 válasza idlob hozzászólására (») Okt 6, 2009 /
 
Itt van egy abszolút-hallású csoporttársam. Kifaggattam a hangról.

Az, amit átküldtél, az benne van abban, amit hallok.

A srác azt mondja, hogy a TV hangjában két hang dominál: Az 50Hz és az, amit feltöltöttél.
De csak megszakításokkal hallatszik. Most például éppen kussol.
(#) Mate12345 válasza Mate12345 hozzászólására (») Okt 6, 2009 /
 
Mindenkinek szeretném megköszönni a segítséget.
Most letöltöttem megint a legfirssebb drivert (két napja is ezzel kezdtem, de akkor valami hiba lehetett) és azóta a zúgás abbamaradt.

Most két okból vagyok bajban:
Egyrészt sokaktól kaptam sok segítséget, úgyhogy majd megkérem a modit, hogy ossza szét a pontokat több felé, másrészt viszont generálódott néhány új probléma, amik szoftveres eredetűnek tűnnek, de én ezután már semmiben sem vagyok biztos. Amint minden rendbe jött, lezárom ezt a témát. (Remélhetőleg útközben az is kiderül, hogy a TV milyen zavart szedett össze...)

Köszönöm még egyszer mindenki segítségét! Nagyon jó közösség van itt. Többször írtam (igaz, véletlenül) hülyeséget, de senki sem offolt, hanem mindenki próbált segíteni. Sokat tanultam tőletek.

Szép napot mindenkinek!
(#) neez82 hozzászólása Okt 23, 2009 /
 
Sziasztok! Valamelyet kapcsolódik a problémám az itt elhangzottakhoz, remélem tudtok valami tanácsot adni nekem. Végigolvastam a tanácsaitokat és aszerint próbáltam a hibát kiszűrni.

probléma röviden:
laptopra kötök 22es lcd monitort és interferencioa jelenik meg a monitoron (egész halványan, de csíkoz). Ha laptop akksiról megy a probléma megszűnik. Viszont asztali gépként nyúzom a lapost, ezért nem megoldás folyamatosan akksiról erőltetnem.

Amit kipróbáltam, de nem használt:
más konnektor
új vga (többféle minőségben, profi kábellel is) és tápkábelek mindenhol
új tápegység a laposba (típusazonos)
lapos töltője földeletlen aljzatba
a 220as csatlakozók forgatása
egy elosztóba tettem az összes 220as vezetéket

Mit próbáhatok még meg? Ha interferenciásan használom a külső monitort azzal kinyírhatom? Jah, ezt csinálja mindenféle oprendszeren solaristól vistán át debianig....

Ha tudtok adjatok valami tippet, mert zavar a dolog. Előre is köszi!
(#) neez82 hozzászólása Okt 23, 2009 /
 
egy adalék, ha a lapos kijelzőjét is használom (kiterjesztett mód, clone mód, stb) akkor sem jelentkezik a hiba, csak ha önállóan a külső monitor üzemel...
(#) neez82 hozzászólása Okt 23, 2009 /
 
köszi a segítséget, próbáltam már azonos gyártymányú, de felsőkategóriás gép tápjával is, sajnos nem segített....
(#) Action2K válasza neez82 hozzászólására (») Okt 24, 2009 /
 
A gép felső kategóriás, a táp meg ugyanolyan alsó kategóriás.
(#) vovozs hozzászólása Jan 5, 2010 /
 
olvasgatva találtam ezt a témát...nekem is van gondom a hdmi bekötése után, szeretném megkérdezni az itteni nagy urakat ki mit mond mi lehet a gond.... adott egy JVC LCD Tv rá van kötve parabola dvd házimozi... illetve egy asztali számítógép DVI-HDMI kábellel illetve RCA-3,5jackel a hang.... látszólag minden működik szép a kép, a hang. de fél év alatt kb 8x-szor már előjött az a probléma ami elég kellemetlen, hogy a Tv beállított csatornái összekeveredtek és mind a 66 csatornát lehetett ujra sorba rakni.... szervízet már 1x megjárta a tv., ott azt mondták szoftver hiba frissítik....1,5 hét után megismétlődött felhívtam Őket és visszahívott a szerelőjük (kedves segítőkészek) megbeszéltük hogy lehet a szmítógép tápja, antenna kábel földelése míg a számítogép földeletlen... ezeket kilőttem mert azóta 24/24 összekötve a tv-gép nincs kihúzogatva a kábel.. számítógép is tv is naponta többször használva, galavanikus leválasztó az antennakábelen....
és mikor használjuk a HDMI bemenetet akkor a szgépen engedélyezem a DVIkimenetet... és nézzük a filmet közben vissza vissza kapcsol az ember a Tv-re és néha kb minden 5. filmnézés után a csatornák kavarodva....

érdekes és nagyon zavaró probléma, de mindig csak filmnézést követően jött elő.... ha 1hónapig nem néztük akkor semmi probléma, de ha napi 1x nézzük tuti 1 héten belül kavarodás.. csatornák megvannak csak a sorrend.

melyik eszköz lehet a problémás? (tv szerintem)

köszön előre is a segítő hozzászólásokat.
(#) szamóca hozzászólása Dec 20, 2014 /
 
HDMI problémám akadt. Egy Samu 46colos lapajtévére, HDMI-n keresztül csatlakozok, a számítógép alaplapi képkártyájával. Amikor betölt a gép, az üdvözlőüzenetig van kép, azután sötétség. Ha a TV egy LG akkor semmi gond, még plusz egy monitor is megy klón üzemben. A csavar az egészben az, hogyha egy laptopról csatlakozok az említett Samura, akkor arról van kép.
TV driver, alaplapi driver vagy mi okozhat ilyen gondot?
(#) Buvarruha válasza szamóca hozzászólására (») Dec 20, 2014 /
 
Olyan felbontást, időzítést álít be a VGA, amit a Tv nem tud megjeleníteni, de nincs annyi esze, hogy ezt kiírja, hát számszung. Tegyél valami távoli asztal programot a gépre és amikor elindul, egy másik gépről be tudod álítani a felbontást.

vovozs

Ha az a TV ilyen teszkós JVC TV, akkor sajnos a Vestel alaplapokkal előfordul ilyesmi, annak örül, hogy elindul egyáltalán ezek után...
A hozzászólás módosítva: Dec 20, 2014
(#) szamóca válasza Buvarruha hozzászólására (») Dec 20, 2014 /
 
Köszöntem!
A felbontás mivel adott 1920x1080 FulHD a tv-nél, akkor a frissítési frekivel lehet a gondja.
Monitoron viszont megy, ott látható a kép, akár azon be is lehetne állítani más frissítési frekit.
A gond csak az, hogy nem is ismeri fel a gép a Samut másodlagos kijelzőnek, (meg semmilyennek) ezért nincs is mit állítani.
Látsz esélyt arra, hogyha a TV firmverjét frissíteném, abban már megoldott lenne ez a probléma?
A készülék öt éves.
A hozzászólás módosítva: Dec 20, 2014
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem