Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   18 / 570
(#) mugab válasza tivald hozzászólására (») Dec 30, 2010 /
 
Én a kiegyenlítő tartályra tippelek...
Meg ezt a nyomásnövekedést műszer mutatja e? Mert a túlnyomás szelep 3 att körül nyit -ha jó...
(#) VIM válasza tivald hozzászólására (») Dec 30, 2010 /
 
Szia!
Itt írtam le a múltkor, hogy mit kell ilyenkor csinálni, ha ez a helyzet áll fenn. Ha elakadsz valamiben a feltöltésnél, írj priviben és megbeszéljük, mert ez nem elektromos meghibásodás.
(#) Balogh Zsuzsa hozzászólása Dec 30, 2010 /
 
Sziasztok! Az éjjel leállt a kazánunk,egy saunier Duval Renova Star F24 BT típusú.A szerelő csak este jön,mi meg erőssen fázunk. Valami ötlet hogy mi lehet a hiba? Nyomás rendben,elvezetés rendben,áramot kap.
(#) BoldisCsaba hozzászólása Dec 30, 2010 /
 
Junkers Euroline.
Ma bedöglött: piros gomb villog, utolsó led villog,
nem kapcsol be.

Javítási ajánlat: Panelcsere (sokért...)

Itteni javaslat: panel kondeznátorának cseréje 140 ft-os kondenzárot.

Megoldás ?
(mivel eszközeim nincsenek, és most utána sem tudok járni)

Kérdés: ki tudja nekem megoldani, és mennyiér válalja a sürgős javítást ?

Jólelkű Szakember válaszát várom (3 apróság fázik otthon)

Köszönettel
(#) VIM válasza BoldisCsaba hozzászólására (») Dec 30, 2010 / 1
 
Szia!
Olvastam a "privit". Nos ez nem alkatrészcserés probléma, hanem a füstgáz szenzor lekapcsolta a készüléket! A füstcső keresztmetszet (kéménybe beleesett valami), vagy a tűztér nagyfokú elrakódása okozhat ilyen problémát. A hibaelhárító gombbal lehet törölni, DE CSAK akkor lesz értelme, ha a füstgáz kiáramlásának szabad utat nyitnak!
(#) BoldisCsaba válasza VIM hozzászólására (») Dec 30, 2010 /
 
Köszönöm szépen a gyors és szakszerű magyarázatot !
Megpróbálom a szellőzési részén valamelyest javítani (nagyon laikus vagyok), ehhez is...

Köszönet !
(#) mester118 hozzászólása Jan 3, 2011 /
 
Boldog Új évet minden Kedves forumozonak!!
Sziasztok!
Már privátban irtam 1-2 embernek a problémárol azt mondták rakjak fel képeket és itt is érdeklödjek. Akkor megegyszer:
Vaillant kombikazán már nem fiatal, a gond hogy nem lehet szabályozni azzal a tekerövel a viz hömersékletet. Felmegy 78 fokra a gázt elveszi a keverö megy 75 foknál adja a gázt szikráztat s ujra 78 fokig füt. Ennyit tud. ha leveszem a 3-4 közti atkötést akkor is ugyan ezt csinálja....
valakinek valami ötlete?
Elöre is köszönöm
(#) Csomi05 hozzászólása Jan 3, 2011 /
 
Sziasztok,

a következő a problémám, Saniel duval renova C24 kombi kazán. A fűtés tökéletes a HMV pedig csak langyos.
Nyomás van az nem csökkent. Nem értem a felfűtési láng az ugyan olyan nagy mint a radiátorok fűtésekor, viszont a hőcserélőből kijövő rézcső csak langyos. Akkor hova tűnik a meleg víz? Kérlek ha tudtok segítsetek!

Köszönöm!!
(#) ptesza válasza Csomi05 hozzászólására (») Jan 3, 2011 /
 
Az a helyzet ,hogy a váltószelep középállásban van, vagy nem tud átváltani. Melegvíz készítésekor a radiátorokat is melegíted.
(#) Csomi05 hozzászólása Jan 3, 2011 /
 
Köszönöm a gyors választ.
Esetleg lehet az ilyet javítani vagy csere?
(#) mugab válasza mester118 hozzászólására (») Jan 3, 2011 /
 
A második kép mond valamit de nem elég részletes, elég lenne csak az alsó rész a bekötésnél.
Az a piros átkötés a gyári rövidzár ha jól sejtem...
Mellesleg a magyar vaillant nem ismeri ezt a gyártmányt, legalábbis a honlapjukon...
(#) mester118 válasza mugab hozzászólására (») Jan 3, 2011 /
 
igen a piros drot a rövidzár...
valami ötlet..
(#) mugab válasza mester118 hozzászólására (») Jan 3, 2011 /
 
Nincs odamókolva még valami? Mert a képen nem nagyon látszik.
(#) VIM válasza mester118 hozzászólására (») Jan 3, 2011 /
 
A belseje és a vezérlője, valahogy így néz ki?
(#) mugab válasza VIM hozzászólására (») Jan 3, 2011 /
 
No innentől megvan kié a pálya
(#) mester118 válasza VIM hozzászólására (») Jan 4, 2011 /
 
szertintem 99% teljesen az!
(#) pyrohun hozzászólása Jan 4, 2011 /
 
Sziasztok!

Saunier Duval Semia F24 kazánom van, amely egy idő óta egy sor furcsa "hibát" produkál. Kérlek, segítsetek, mert már a szerelők is majdnem hülyének néznek.

A készülék most 2 éves, az első 1,5 évben gyakorlatilag hiba nélkül működött. Tisztítva is volt, semmi probléma nem volt sem a melegvízzel sem a fűtéssel.

Kb. 2 hónappal ezelőtt kezdett egy olyan jelenséget produkálni, hogy nem mindig adott megfelelő hőmérsékletű meleg vizet. Tehát néha forró volt a víz, néha nem. És rendszerint a kazán ki-bekapcsolása segített megoldani a problémát, tehát mondjuk kinyitottam a melegvizet a csapon, langyos víz folyt, majd a víz elzárása nélkül kazén ki-bekapcs és amikor újra bekapcsolt, utána már forró vizet adott.

Ez ment kb. 1 hónapig, amikor már egyre inkább nem lehetett a ki-bekapcsolással orvosolni a problémát. Szerelő kijött, össze-vissza állítgatott a melegvíz hőfokon, majd amikor elment, akkor kb. 1-1,5 napig nem is volt gond (szerintem csak véletlenül).

Ezután azt figyeltem meg, hogy CSAK AKKOR VOLT melegvizem, ha előtte a fűtés ment. Tehát amikor a fűtéshez használt vizet a kazán felfűtötte, akkor - feltételezem a hőcserélője is forró volt - volt melegvíz, de ahogy a hőcserélű hűlt ki, úgy a melegvíz is átment forróból langyosba. Tudom, hogy hülyén hangzik, de 20-ból 20-szor kipróbáltam. Volt, hogy reggelente csak úgy tudtam zuhanyozni, hogy előtte DIREKT 5 percig a termosztáton beállítottam, hogy fűtsön a kazán, mert csak így volt normális hőmérsékletű melegvizem...

Nos, szerelő megint kijött, már ezt sem nagyon hitte el, megint össze vissza állítgatott, elment.

Azóta a következő a helyzet:
A melegvíz továbbra is csak akkor van, amikor előtte közvetlenül fűtött a kazán, viszont mind fűtés közben, mind pedig vízmelegítés közben olyan mintha folyamatosan ki-bekapcsolna a készülék. Ugye amikor bekapcsol, akkor van egy jellegzetes hangja a belobbanó lángnak, illetve a készülékház elejét (vagy fedőjét, nem tudom mi a neve) is hullámoztatja és ezt folyamatosan, 5 másodpercenként csinálja. Tehát olyan, mintha ki-bekapcsolna a láng (hangra is és érzetre is) vagy fel-le modulálna.

Ezt amikor elmondtam a szerelőnek (most ment el), azt mondta: ilyen nincs, ilyet ne mondjak. Pedig nem vagyok hülye, tudom mit szoktam látni / hallani. Ja még egy kis adalék: amikor így ki-bekapcsol a készülék mondjuk fűtés közben, akkor a gázórán is lehet látni, hogy impulzusszerűen gyorsabban forog 5 másodpercenként - pont ahogy a kazán kapcsolgatja magát.

Sajnos a hiba nem mindig jelentkezik és pont most nem sikerült reprodukálnom a szerelőnek (Murphy törvénye), de a hiba létezik.

Valaki találkozott már ilyen vagy hasonló problémákkal? Illetve tudnátok ajánlani egy Saunier Duval specialistát, aki nem ver át, tehát nem fogja a gatyámat is legombolni, ha kihívom és ismeri is annyira ezeket a készülékeket, hogy ennyiből meg tudná oldani a problémámat?

Előre is köszönöm a segítséget mindenkinek.
(#) ptesza válasza pyrohun hozzászólására (») Jan 4, 2011 /
 
A váltószelepet nem nézték meg?
(#) Csomi05 válasza pyrohun hozzászólására (») Jan 4, 2011 /
 
Szia,

én pont ebben a helyzetben vagyok nekem Saunier Duval renova C24 kombim van ugyan ezt csinálja.
Nem bír forró vizet csinálni esetleg 10ből 2 szer csinál. A szervizet még nem hívtam ki csak emailt küldtem nekik de ők azt mondták ebbe a típusba nincs váltó szelep.
Az enyém 6éve megy rendesen sose volt hozzá nyúlva.
(#) pyrohun válasza Csomi05 hozzászólására (») Jan 4, 2011 /
 
Sziasztok,

Sajnos én nem értek hozzá, a szerelő meg nem mondta miket csinál, de szerintem csak a vízhőmérsékleteken állított, amely ideig-óráig mindig megoldotta a problémát, de, hogy csúnyán fejezzem ki magam, ez csak arra elég, hogy a sz*rnak adjunk egy pofont. Tüneti kezelés, nem megoldás. Nem tudom az enyémben van-e váltószelep, azt meg végképp nem tudom, hogy mi az
(#) VIM válasza pyrohun hozzászólására (») Jan 4, 2011 /
 
Szia!
Itt van egy kis leírás a készülékről. Mivel nem tudom, hogy milyen a csőrendszer kialakítása, így csak tippelni tudok a következőkre: a szűrők tisztasága mindkét körben, a HMV szűkítő megléte és végül a vízáramlás érzékelő. Ez utóbbi vízkövesedni szokott és nem ad megfelelő információt a vezérlőnek (gondolom hallos kialakítású az érzékelő). Ilyen téli időszakban, mikor tartósan repkednek a mínuszok, a víz is nehezebben melegszik fel a körben. Ha csak félig van kinyitva a csap, akkor is tartósan langyos a víz?
(#) VIM válasza mester118 hozzászólására (») Jan 4, 2011 /
 
Amiről beszéltünk ....váltót és a hozzá tartozó mikrokapcsolók kapcsolási kontaktusai (kapcsolnak-e, piros színűek) és azok szabad mozgása.
(#) pyrohun válasza VIM hozzászólására (») Jan 4, 2011 /
 
A szűrőktől lehet ilyen jellegű hiba, hogy ahelyett, hogy folyamatosan égne a láng, olyan mintha 5 másodpercenként lekapcsolná magát, vagy legalábbis "lemodulálna"?

Ha csak félig nyitom ki, akkor melegebb a víz, de ha éppen szerencsém van, és kikapcsolom vagy vissza a kazánt, akkor 2 perc múlva már forró víz folyik, pedig a kinti hőmérséklet ugyanannyi, szóval 1000%, hogy nem a hidegebb víz miatt van. Pláne, hogy a melegvíz hőmérsékletét 2x állították utána és 1-2 napon belül mindig ismét jelentkezett a hiba.
(#) mester118 válasza VIM hozzászólására (») Jan 4, 2011 /
 
Amiről beszéltünk ....váltót és a hozzá tartozó mikrokapcsolók kapcsolási kontaktusai (kapcsolnak-e, piros színűek) és azok szabad mozgása.

bocsi ezt nem igazán értem...
(#) holusoft válasza pyrohun hozzászólására (») Jan 5, 2011 /
 
Üdv.
Semia melegvíz probléma:

-másodlagos hőcserélő szennyezett
-váltószelep tengely szorul (ebben csak az a gond hogy egyben szokták cserélni a hidraulikus házzal mert a franciák így küldik,pedig csak a tengely piszkolódik el illetve egy O-gyűrűt kell cserélni amit szakboltban meglehet vásárolni mert szarul van kialakítva a ház belseje és mindig elnyíródik ki-be rakásnál.)
(#) holusoft válasza Csomi05 hozzászólására (») Jan 5, 2011 /
 
Üdv.
Ha lekapcsolod a fűtés,külön meleg vízre reagál?Hány fokot mutat ilyenkor, illetve a jobb oldali csapjelzés (pirosan ) világít?
(#) Csomi05 válasza holusoft hozzászólására (») Jan 5, 2011 /
 
Ha lekapcsolom nyárira a fűtést akkor is beindul a meleg víz termelés. Piros lámpa nem világit de nem is szokott semmi világítani max. ha nincs gáz vagy valami hiba akkor villog egy gomb.
De észrevettem egy olyan dolgot, hogy a konyhába ami a legközelebb van forró víz jön ekkor 65-75Cmutat a mérő ez érdekes. Ha bárhol máshol nyitom meg a házban csak langyos víz jön és lemegy a hőmérséklet 30-35C-ra. Tehát ez az új fejlemény, hogy a konyhaiból forró jön az összes többiből csak langyos.
(#) VIM válasza pyrohun hozzászólására (») Jan 5, 2011 /
 
Talán mégis a vízáramlással lesz a gond, vagy az érzékelő, vagy a hőcserélő vízkövesedése. A leírásban javasolják az elektromos vízkőmentesítőt azokon a helyeken, ahol a víz meghaladja a 14-s keménységi fokot.
(#) pyrohun hozzászólása Jan 5, 2011 /
 
Nem hiszem, ömlik a víz a csapból, ha kinyitom, ráadásul néha rossz, néha nem. Ha vízköves lenne, akkor gondolom egyre jobban és gyakrabban jelentkezne a hiba).
(#) VIM válasza mester118 hozzászólására (») Jan 5, 2011 /
 
Én már telepatikus úton kommunikálok.
Következő: »»   18 / 570
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem