Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   232 / 570
(#) VIM válasza Vaillant hozzászólására (») Ápr 16, 2014 /
 
Szia! Van itt egy leírás a problémáról és annak esetleges megelőzéséről, orvoslásáról. Én 75fokot mondtam volna de itt már a 65 is soknak bizonyul a keménységhez viszonyítva az intenzitás nagysága.
(#) Gombszem válasza merciabc hozzászólására (») Ápr 16, 2014 /
 
Idézet:
„Van itt a he.-n olyan topik, ami kifejezetten vízkömentesítö készülék építéséröl szól, házilag megépíthetö módon. Olvasd át, az anyagköltsége kb.3000ft.”

Kijön az közel fele annyiból is, ha a szerelést saját maga csinálja.
Én is ezt csináltam. Már megy másfél éve, nagyon jó a tapasztalat. Egy gyári készüléket vettem, a beüzemelés és a szerelés saját kivitel.
A mi házunkban elég volt a legkisebb méretű (kb 60 cm magas). 5-7 naponta regenerál. 5 Nk fokra van beállítva (nálam 22 Nk fok kemény a bejövő víz).
Van egy lényeges tapasztalat: a lágyított víz íze nem túl jó. Nálam a mosogatón (főzéshez) van még egy csap, ami a bejövő vízre van kötve. A hűtőszekrény (iváshoz, jég készítéshez) is ide csatlakozik.
(#) Vaillant hozzászólása Ápr 16, 2014 /
 
Sziasztok.
Köszi a tippeket olvastam a cikket,ennek a topiknak a pontos nevét ha megtudnátok mondani jó lenne.Ami a vizkőmentesitő készülékről szól.
(#) Gombszem válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 17, 2014 /
 
Nem akarok negatív lenni, de ez a nagyfrekvenciás izé semmire sem jó. Vízkő ellen biztos. Olyan emberrel még nem találkoztam, akinél ilyen van, és hatásosan, mérhetően vízkőtlenít is. Csodák nincsenek.

De a hit sokat jelent. Ha nincs hatása a szerkezetnek, akkor is.
A hozzászólás módosítva: Ápr 17, 2014
(#) merciabc válasza Gombszem hozzászólására (») Ápr 17, 2014 /
 
Saját tapasztalat... Én megcsináltam magamnak, 12literes hajdu boilert gondoltam 4 év után vízkötelenítem... nem kellett volna szétszednem... volt benne egy maréknyi, az se volt letapadva. Ja, és a mosdót nem kell annyiszor takarítani a páromnak.
Röviden, csak ennyire müködik.
(#) merciabc hozzászólása Ápr 17, 2014 /
 
Amugy az eredeti ötlet az anno Medikor-Mikromed MAGYAR fejlesztömérnökének köszönhetö. Személyesen is ismerem. Itthon a kutyának sem kellett a szabadalom, várt sokat, majd eladta a németeknek, sajnos jogdij nélkül. Ezért kerül ennyivel többe, mint az elöállítási költség.
(#) atya75 hozzászólása Ápr 18, 2014 /
 
Sziasztok!

Ferroli domina oasi f24e kazánunkal olyan probléma van , hogy a szobatermosztát kikapcsolása után leáll a fűtés és villog fűtés led/ gondolom utókeringetés /. Majd leállás helyett bekapcsol fűtés egy pár percre. ezt addig csinálja míg nem áramtalanítom egy kis időre. /a reset sokszor nem segít/
Vezérlő elektronika lett cserélve de a probléma megmaradt.
Köszönöm a segítséget
(#) qzsolti hozzászólása Ápr 19, 2014 /
 
Sziasztok. Segítséget kérek. TERMO Amica PA-PAB 100 l-es meleg víz tárolós kombi kazánunk sűrűn hibajelzést ad. Piros nyomógombbal törlöm, újraindul de rövid idő múlva ismét hibakód. Csak hmv-t készítek vele elég kellemetlen mikor fürdés közben elfogy a meleg víz. Fúvókákat portalanítom , a piazzo gyújtót tisztítom. Mi lehet a hiba? Köszönöm.
(#) guccio hozzászólása Ápr 20, 2014 /
 
Sziasztok!
Egy elég régi Sautiner kazánnal (sautnier duval isomax 2002) akadt gondom. Hibakód: 05 FF
Tudtok olyan megoldást, amely megkímél egy méregdrága gázszereléstől? Elindul egy 0.8 BAR jelzéssel. aztán olyan mintha be akarna kapcsolni, de aztán csak ez a 05 FF hibakód.
Előre is köszönöm
(#) balazs69 válasza guccio hozzászólására (») Ápr 21, 2014 /
 
Szia!
Töltsd fel 1,2 bárra a fűtőkört.
(#) Gombszem válasza merciabc hozzászólására (») Ápr 21, 2014 /
 
Idézet:
„Röviden, csak ennyire müködik.”

Titrant csepp teszterrel mérted a víz keménységét? Kíváncsi lennék mit mutatott.
(#) merciabc válasza Gombszem hozzászólására (») Ápr 21, 2014 /
 
Az még eszembe sem jutott... De nekem mükszik.
(#) dani93 hozzászólása Ápr 21, 2014 /
 
Segítsetek légyszíves! Albérletben lakom, quadriga T2 kombi gázkazán berendezés van a lakásban, most értem vissza az ünnepekről, és csöpög a víz a szerkezetből, a nyomás pedig 2,8 bar-on van. Előre is Köszönöm!!
(#) dani93 hozzászólása Ápr 21, 2014 /
 
Ja és a kérdés hogy mit tegyek? Azért írok ide mert senkit nem érek el telefonon.
(#) konop válasza dani93 hozzászólására (») Ápr 21, 2014 /
 
Ha hideg kazánnál ment fel a nyomás, akkor rossz a töltőcsapod, zárd el a hideg vizet ott, ahol a kazánba bemegy. Hívj egy szerelőt, aki kicseréli.
Ha melegen ment fel 2,8 barra, akkor a tágulási tartály rossz. A kazán tágulási tartályát nem érdemes cserélni, fel kell rakni kívülre egy normál tágulási tartályt.
(#) dani93 hozzászólása Ápr 22, 2014 /
 
Köszönöm a segítséget! A víz elzárása után ma reggelre lejjebb ment 2,5-re a nyomás és a csöpögés is lassult.
(#) dani93 hozzászólása Ápr 22, 2014 /
 
A nyomást nem lehetne valahogy lejjebb vinni?
(#) ACE- hozzászólása Ápr 22, 2014 /
 
Egy chaffoteaux nectra gázkazán nem akar elindulni. kb. 2 hetet működött összesen, és legutóbb nem akar elindulni. Mivel egy vegyes tüzelésű kazán mellé van kötve, a nyomásszelep ki van kötve. Eddig elindítás után beindult felül a ventillátor, majd bekapcsolt, most elindítás után a ventillátor sem indul be. A csövek ki vannak tisztítva, max. fél méter az egész duplacső, teljesen tiszta. Mi lehet a hiba? Nem nyúlt hozzá senki nem hiszem hogy komoly baja lenne, de kb. 1.5 éve nem lett bekapcsolva. Köszönöm.
(#) szerviz válasza ACE- hozzászólására (») Ápr 22, 2014 /
 
Valószínűleg korábban megforraltad a vegyeskazánt, és akkor kioldott a gázkazán hőkorlátozója.
Hogy a Nectrában milyen korlátozó van, azt nem tudom, de meg kell keresni, visszakapcsolni vagy törölni a hibát.
(#) makelele hozzászólása Ápr 25, 2014 /
 
Sziasztok. Rég jártam erre remélem mindenhol jó meleg volt télen. Sajnos a kazánom továbbra sem mondhatnám, hogy tökély lenne elmegy de mindig meg megáll. Észrevételeim a következők: Turbós kombi beretta ciao gázkazán. Régi régi de azért nem olyan rossz. Csak melegvízre kapcsolva megnyitom a csapot folyik a melegvíz ahogy kell. Amint átváltok zuhanyrózsára kb fél egy perc után kikapcs. Kb 10 másodperc után ujraindul és általában már nincs vele gond lehet zuhanyozni. Ez mintha télen talán a hidegebb víz miatt ?? nem mindig következik be de általában ez a jelenség áll fenn. Kombi állásban melegvíz ugyanez a fűtéskör beindulása esetén termosztát bekapcsol a kazán elindul megy akár több percig majd egyszercsak kikapcsolja a gázt a venti megy zöld jelzés van folyamatosan aztán visszakapcsol megint megy egy ideig megint megáll és így tovább. Amit próbáltam. Hőcserélő savazás semmi változás. 2 db új ntc csak rádugva a kábelre nem cserélve. Így megy nem áll le de szerintem túlmelegszik. Legalábbis nekem meleg volt kicsit a víz és a fűtéscső is.Ha ezeket be is szerelem ugyanúgy megáll. Próbáltam még állítani a vízhőfokot a kapcsoló mögötti pótméterekkel de azon kívűl,hogy melegebb a víz ugyanúgy megáll a kazán. Mégis mi a jó fene szivathat ennyire?? Esetleg ötlet?? Sziasztok.
(#) mayor hozzászólása Ápr 27, 2014 /
 
Fali kázkazán Semia Duval F24 (2008as) kombi hiba:
Az előremenő fűtővizet nem lehet beállítani a kazánba így nem szabályozható a fűtőviz hőmérséklete és egyben nincs lángmodoluáció. Panelcsere, gázszelepcsere, termisztorcsere már történt, de nem oldotta meg a problémát.
Valakinek van ölete? Köszönöm!
(#) Gafly válasza mayor hozzászólására (») Ápr 27, 2014 /
 
Idézet:
„Panelcsere, gázszelepcsere, termisztorcsere már történt, de nem oldotta meg a problémát.”

Esetleg szerelőcsere Saunier Duval márkaszervizesre?

Nekem is F24-esem van vagy 10 éve, azóta nem igazán kellett gázkészülékben turkálnom
(#) juliesko hozzászólása Ápr 27, 2014 /
 
sziasztok(!) Semia F24-s kazánom van._A váltószelep bal oldalán van egy kb. 12mm átmérőjű csővégződés, ami lassan csöpög kb 12óra alatt 1L víz.Mit lehet csinálni? Köszi a választ!
A hozzászólás módosítva: Ápr 27, 2014
(#) merciabc válasza makelele hozzászólására (») Ápr 27, 2014 /
 
Szia!
Szerintem cserélj zuhanyrózsát, és ki kell takarítani a kazánt. Vannak olyan zuhanyrózsák(a papírjukon fel van tüntetve általában) amik nem jók átfolyós rendszerekhez. Lelassítják az átfolyást mert annyira pici a vízsugaruk a fúvókákon át,hogy egyből nem is érzékeli a melegvíz elvételt a kazán, vagy idővel leül a kazán-azaz feltorlódik benne a vízkő!
Nálad ez történt szerintem. Főzi magát a kazán!
A hozzászólás módosítva: Ápr 27, 2014
(#) mayor válasza Gafly hozzászólására (») Ápr 28, 2014 /
 
6 különböző szerelő nézte beleértve márkaszervízest is. Az említett alkatrészek cseréjén kívűl más ötletük nem volt, azon kívől hogy a csőben eseteleg dugulás lehet.
(#) Gombszem válasza mayor hozzászólására (») Ápr 29, 2014 /
 
A fűtés hálózatot kellene átmosni hálózati hideg vízzel, egyenként kiszakaszolva a fűtőtesteket. Talán az is kiderül, merre van a dugulás.
Esetleg az átmosás előtt le kellene engedni minden fűtőtestet, hadd menjen ki belőle a szmetyó nagy része.
(#) merciabc hozzászólása Máj 2, 2014 /
 
Sziasztok!
Nincsen meg valakinek Junkers ZWR 18-3 AE service manual?
Ellenörzö nyílással ellátott könyök-idomot kellene beraknom, de kellene a turbócsö átm. mérete.
Vagy esetleg idomja valakinek?
(#) zoszka válasza merciabc hozzászólására (») Máj 3, 2014 /
 
Szia!
Nem fogsz kapni hozzá szerintem. Extra hülye mérete van (80/110) a füstcső csatakozásnak. Ha szerencséd van, annak idején felbővültek 80/125-re. De gondolom azért vagy bajban, mert ez nem történt meg. A szerelési utasításban semmit sem találsz ami megkönnyítené a dolgod. De mellékelem neked. A tricox gyárt kifejezetten ezekhez a készülékekhez bővítőt (AAJI60). Ha új szerelés, akkor bővítsd fel 80/125-re, ha régi, akkor meg nem kell hozzá elméletileg tisztító, mert annó így kapta meg az engedélyeket.
A hozzászólás módosítva: Máj 3, 2014
(#) merciabc válasza zoszka hozzászólására (») Máj 3, 2014 /
 
Szia!
Azt sajna észre vettem hogy semmi sincs róla,sehol. A furcsa méret miatt van gondom.
A kéményseprő jegyzökönyvben kötelezte a tulajt, hogy szondázó-nyílást kell kialakítani a meglévő cirkónál.
2015. Dec 31.-töl kötelezö lesz mindenkinek!
A hozzászólás módosítva: Máj 4, 2014
(#) Kmrmptr hozzászólása Máj 4, 2014 /
 
Sziasztok!

Saunier Duval Semia F24-es kazanom van mely futesi szezonban futes kozben efyszer csak leall! Nemi torolkozos levego keri gtetes utan ujra hajlando uzemelni.
Futesi szezon vege elott melegviz inditasakor nem hajlando begyulladni csak a fenti torolkozos mutatvany utan.
Meg akkor se ha egesz ejjel nyitva volt az ablak! - ha esetleg valaki arra gondolna hogy elfogyott a levego a lakasban.
Ropke gondolat, hogy nem aramlik eleg levego a furdobe?
Ujonnan van belel e a kemeny es nellette van egy szellozom is. Bar szerintem nem igazan jon ott be levego. A kemeny belelesre 14-15 m cso ment el! (Van par emelet felettem)
Kemenysepro okos muszere szerint kozvetlen a kazan tetejen van egy minimalis vissza aramlas de nem veszes.
Igazsag szerint a kovetkezo futesi szezonban nem szeretnek torolkozovel rohangalni es levegot hajtani a kazan fele.

Valami orvoslasi megoldas? Koszi Peti
A hozzászólás módosítva: Máj 4, 2014
Következő: »»   232 / 570
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem