Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   243 / 570
(#) DoDo69 válasza horvcsong hozzászólására (») Aug 29, 2014 /
 
Üdv! Azt a panelcsrét én nem eröltetném , mivel javítható a hiba.
(#) horvcsong válasza DoDo69 hozzászólására (») Aug 31, 2014 /
 
Igazad van, köszönöm!
(#) horvcsong hozzászólása Aug 31, 2014 /
 
Mindenkinek köszönöm a hiba feltárásához nyújtott segítségét!

V. Jánosnak külön köszönöm személyes kapcsolatfelvételét és önzetlen segítségét, újra meleg vízben fürödhetünk, s nem kellett hozzá bankot robbantani!

Hasonló problémákkal küzdőknek ajánlom, hogy figyeljenek oda az itt elhangzó tanácsokra, de attól mindenkit óva intek -kivéve, ha az illető elektro-műszerész szakember-, hogy önmaga nekiálljon találomra paneleken bűvészkedni, mert a találomra történő csere-bere nem ugyanaz, mint a hozzáértő hibakutatása után történt beavatkozás!
(Vesszen a "tervezett elavulás" intézményrendszere!)
Üdv.: H.Csongor
(#) kadarist válasza horvcsong hozzászólására (») Aug 31, 2014 /
 
Szia!
Végül is mi volt a hiba oka?
(#) horvcsong válasza kadarist hozzászólására (») Aug 31, 2014 /
 
A pontos hibaokot nem tudom, mert sajnos olyan mélységig én nem értek hozzá.
Az biztos, hogy a panellel volt a gond, de nem kellett hozzá kicserélni az egészet, elegendő volt egy (panel árának töredékéért) mikroelektronikai alkatrészt kicseréli rajta.
(#) wwan hozzászólása Szept 2, 2014 /
 
Szevasztok!

Junkers OW kombi kazánom van, 4 éves.

Az utóbbi időben amikor egy kád melegvizet szeretnék, egy idő után letilt és 45-90 hibakódot mutat, ami égéstermék elvezetés problémára utal.
Kihívtam egy szerelőt, aki csak Junkersszel foglalkozik kitisztított porszívóval mindent, az égőt levet, dugulás nincs és kizárta a készülék hibáját, a preszosztát oké, mivel kicserélte egy másikkal és azzal is ugyanez a hiba volt.
Levette a burkolatot, így nyílt égésterűvé vált a kazán, és így hiba mentesen működött, tehát szerinte nem kap elég oxigént a készülék ergó kémény probléma. Kéményest nem tudott ajánlani.
Felmentem a tetőre, teljesen rendben van a kémény, tiszta.
Függőleges kivezetésű koaxiális füstelvezetés van, magyarul egy max 2 méteres függőleges füstcső megy ki a tetőre.
Ha elfogadom, hogy kémény probléma van, akkor marad még szerintem a fojtógyűrű, amit a telepítéskor beraktak egy készletből, és itt is hagyták a többit.
Viszont az elég logikátlan, hogy a gyűrűvel lenne a gond, mivel a hiba korábban nem jelentkezett, most viszont rendszeresen.
Valaki tapsztalt ember mit ajánl?
(#) kábé hozzászólása Szept 3, 2014 /
 
Üdv!

Az előző oldalon volt szó a fernox f3-ról. Ahogy olvasom a lapján azt írja, hogy engedjem le a rendszert majd töltsem újra és adagoljam a szert a rendszerbe, majd egy órát járassam forrón a rendszert és újra leeresztés.
Nem elég az, ha az egyik radiátorba betöltöm és visszatöltve ráfűtök? Elég az egy órai forró járatás vagy kell egy hétig használni (de ilyenkor is kikapcsol ha eléri a beállított hőfokot)?

Köszi.
(#) zoszka válasza wwan hozzászólására (») Szept 3, 2014 / 1
 
Melyik tárcsa van most benne. (Ha nem tudod, akkor a maradékokat írd le) Milyen gyártmány a kivezetés? Pl: Tricox-nál egyel nagyobb tárcsa kell bele mint amit a gépkönyv a hosszúság alapján előír.
A hozzászólás módosítva: Szept 3, 2014
(#) zoszka válasza wwan hozzászólására (») Szept 3, 2014 / 1
 
Még valami. A ventilátort is kimosta? Az impulzus érzékelőt is kitisztította?
(#) ivalek hozzászólása Szept 8, 2014 /
 
Sziasztok, szeretnék segítséget kérni, vettem a Nimbusz kft nél Eurotherm 18 kw fali turbos átfolyos kazánt, hol tudnék hozzá alkatrészt venni? Konkrétan a 3 utas szelep érdekelne. Koszi elore is
(#) harcsavadasz hozzászólása Szept 8, 2014 /
 
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Oceán tipusú kombi gázkazán folyamatosan füt, nem kapcsol ki a fütés.Mi lehet a hiba. A szobai termosztát jó. A választ előre is köszönöm.
(#) VIM válasza harcsavadasz hozzászólására (») Szept 8, 2014 /
 
Szia! Ha jól emlékszem erre a típusra akkor lenni kell a hidroblokkon kettő mikrókapcsolónak és az ezeket működtető rudazat szorulhatott meg a vízkőtől. Tehát ki kellene tisztítani ezt a váltószelepet, kapcsolókat megvizsgálni kapcsolnak-e a szelep parancsára (elmozdulására).
(#) VIM válasza kábé hozzászólására (») Szept 8, 2014 /
 
Üdv! NEM elektromos a dolog, de csak értelemszerűen kell ezt a dolgot végrehajtani. A cél az, hogy az uszadékot feloldani és megkötni, majd kiüríteni a rendszerből, majd a következő feltöltéssel megelőzni a korróziót.
A hozzászólás módosítva: Szept 8, 2014
(#) peet75 hozzászólása Szept 8, 2014 /
 
Sziasztok.
Elég sokat olvastam ezen a fórumon a kazánok javításával kapcsolatban, de az én hibámra nem találtam megoldást. Van egy Ariston TX 23 MI kombi kazánom, amit egy szaki megbízásával fel akartam készíteni a télre egy megelőző karbantartással. Értem itt tömítések ellenőrzése, savazás, stb. Meg is történt a szaki által és most a kazán nem hajlandó elindulni. Világít a zöld lámpa, de ennél többet nem csinál. Sem a meleg vízre, sem a fűtésre nem indul. A szaki azt mondta biztos a panellel lesz a gond és hívjak hozzáértő szakembert. Ez elég vicces volt hallani az ő szájából. Mivel én azt hittem ő egy szakember. Van valami ötletetek, hogy miért nem indul egyáltalán a kazán? Nincs semmilyen hibajelzés, csak simán világít a zöld led és kész.
Előre is köszönöm a válaszotokat.
Üdv.
Peti
(#) Tom52 válasza peet75 hozzászólására (») Szept 8, 2014 /
 
Én arra alapozva,hogy a kazán tisztitva volt-egyéb nem volt bolygatva-egyedül a viznyomásra tudnék gondolni,hogy nincs meg a megfelelő.De ez csak feltételezés,ha le volt kötve a hálózatról is ,akkor a fázishelyes bekötés még.
(#) peet75 válasza Tom52 hozzászólására (») Szept 8, 2014 /
 
A víznyomás az megfelelő. Legalább is az óra szerint. A hálózatról nem lett lekötve. Illetve a csatlakozón direkt fel van tüntetve a fázishelyes irány. Annyit sikerült elérnem hogyha a HMV hőmérsékletérzékelőt lehúzom és úgy próbálom bekapcsolni a kazánt, akkor már egy pillanatra megpörgeti a szivattyút, mint egy teszt félét. De csak ennyi. És továbbra se csinál semmit és nem ad vissza semmilyen hibaüzenetet.
(#) Tom52 válasza peet75 hozzászólására (») Szept 8, 2014 /
 
A fűtési és a HMV NTC-k ről saruk le-egy-egy kb 10 Kohmos ntc-vagy sima ellenállásra rá a sarukat egy próba erejéig ,ha indul,akkor az NTC sérült,szakadt.De ha rámérsz az NTC k re lehuzott saruknál,szakadást nem mérhetsz-kb szobahőfokon a 10 Kohm ha jól emlékszem.Nekem pont volt egy olyan hogy időszakonként szakadásba ment a fűtési ntc,akkor a kazán semmit nem csinált,lehet Neked is ilyen gond,esetleg megsérülhettek.
(#) peet75 válasza Tom52 hozzászólására (») Szept 8, 2014 /
 
Mind a két NTC meg lett mérve és 10 Kohmosak voltak. Azt hiszem 10.1 volt. Ráadásul a kábelen keresztül lett mérve, hogy a kábelszakadás is ki legyen zárva. Mivel a "szaki" úgy savazott, hogy csak simán bele öntötte a sósavat és az bugyogva jött vissza és közben folyt végig az NTC-n én is arra gondoltam, hogy ezek a rosszak.
(#) Tom52 válasza peet75 hozzászólására (») Szept 8, 2014 /
 
Nemtudom a viznyomásérzékelőd a fűtési körben milyen,de ha állitható,közepén a kis állitócsavarral,akkor annak a két saruját is rövidrezárnám próbára,mert annak ellenére hogy van viznyomás,nem biztos hogy kapcsol.
(#) peet75 válasza Tom52 hozzászólására (») Szept 8, 2014 /
 
Rátettem egy rövidzárat, de meg se mukkan. És persze továbbra sincs semmi hibaüzenet.
(#) Tom52 válasza peet75 hozzászólására (») Szept 8, 2014 /
 
Akkor sorra venném a külső perifériákat,védőtermosztátokat jók e a vezetékcsatlakozások,minden a helyén van-e.Valamint be-kikapcsolás,kényszerindításra mit csinál?
(#) nagy_david1 hozzászólása Szept 9, 2014 /
 
Üdv!
Jelenleg kintlakásba vagyok és a kombikazánunk télen non-stop működik. A számla ezért kicsit magas. Thermosztátnak értelme nincs mert nagy a lakás és a sarokszoba pl sokkar hamarabb hűl le mint egy közrezárt szoba. Ezért is nem rakott a tulaj thermosztátot. Az én ötletem viszont az lenne, hogy rakjak időzítőt, hogy amíg senki sincs otthon (reggel-délután) addig kapcsoljon ki. A kérdésem az lenne, hogy mennyire van elrejtve az elektronika a kazánban. Remélem minden kazánban az alap elektronika támogatja ezt az opciót is és nem kell azt is cserélni. Mármint mennyire kell szétszedni ahoz, hogy hozzáférjek és bekössem az időzítőt. Mivel nem az enyém ezért csak akkor állok neki ha nem kell darabokra szedni a kazánt és a borítás eltávolítása után egyből be is köthetem az időzítőt. Remélem nem szükséges ehez víz-gáz szerelő. Elektronikában jártasságom van. Ha szükésges miután hazaértem mellékelem a kazán pontos típusát is.
Előre is köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Szept 9, 2014
(#) Tom52 válasza nagy_david1 hozzászólására (») Szept 9, 2014 /
 
Én egy vezetéknélküli termosztáttal oldanám meg a dolgot.Annak vevőjéhez sima 230 V kell,a kimenete a kazánpanelona termosztát bekötés helyére köthető.Az adóján pedig időre programozás,minden ami kell elvégezhető.És abba a szobába viszed ahová akarod.
Nekem a COMPUTHERM Q7 RF van,két 3 V elem keel az adójába csak.Teljes leirását is megtalálod a neten.Szerintem ezt meg tudnád oldani.Az elektronikákon általában megtalálható a termosztát bekötésének helye,csak utánna kell nézni hol.
(#) nagy_david1 válasza Tom52 hozzászólására (») Szept 9, 2014 /
 
Mint írtam nem az én lakásom és kazánom. Egy szimpla időzítő 2.000Ft-ból kijön míg amit te írtál az kb 10.000Ft. Engem csak az érdekelt, hogy mennyire mélyen van elásva a kazán mélyén az elektronika amihez kötnöm kell a termosztátot/időzítőt.
A hozzászólás módosítva: Szept 9, 2014
(#) tibibalogh520 válasza nagy_david1 hozzászólására (») Szept 9, 2014 /
 
Idézet:
„Engem csak az érdekelt, hogy mennyire mélyen van elásva a kazán mélyén az elektronika amihez kötnöm kell a termosztátot/időzítőt.”

A segíteni szándékozókat meg az érdekel(het)né, hogy milyen típusú kazánról van szó!
(#) nagy_david1 válasza tibibalogh520 hozzászólására (») Szept 9, 2014 /
 
Idézet:
„miután hazaértem mellékelem a kazán pontos típusát is”

Még munkában vagyok
(#) nagy_david1 válasza nagy_david1 hozzászólására (») Szept 9, 2014 /
 
Itt a mellékletben az adatlap. A helyzet az, hogy románul van ami nekem nem jelent gondot de nektek lehet igen. Még a kapcsolási rajzon feltalálom magam de a kérdésem inkább az lett volna, hogy ez a panel mennyire van elérhető helyen.
Ha az enyém lenne a lakás és kazán már rég szétkaptam volna, csak így mivel ilyet még sose csináltam inkább először kérdezek és aztán szerelek
A hozzászólás módosítva: Szept 9, 2014
(#) promess válasza nagy_david1 hozzászólására (») Szept 9, 2014 /
 
Szia!

19.oldal,x40-es áthidalás helyére kell kötnöd.Különben van Magyar nyelvű is,"Immergas.hu"
Viszonylag "kis" munkával hozzá lehet férni,az elektronika műanyag burkolatát kell levenni.
A hozzászólás módosítva: Szept 9, 2014
(#) moldig válasza toro hozzászólására (») Szept 9, 2014 /
 
A két ntc-t felcseréltem egymással próbaképp. De teljesen ugyanaz a helyzet. (ha ez nem jelent semmit, akkor bocsánat) a víz folyik bőven, nem hinném, hogy kövesedés, hisz még vízkőtelenítve is volt. A gázmennyiséget már állítgatták korábban a "robbantgatás" miatt, de nem lett jobb. Kétszer is.. Ezért is írtam nektek. Az elektródát korábban pucoltam, ha jól számolom háromszor. Ha az ntc lenne, az hogy viselkedne (néha jó, néha nem esete fennállhat?) Nem utolsó sorban, köszönöm válaszodat.
A hozzászólás módosítva: Szept 9, 2014
(#) nagy_david1 válasza promess hozzászólására (») Szept 9, 2014 /
 
Szia!

Köszönöm az információt. Hétvégén leemelem az előlapot és megnézem mi van alatta. Ha nem boldogulok készítek fényképet és felteszem ide.
Következő: »»   243 / 570
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem