Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   286 / 570
(#) mosoms hozzászólása Okt 9, 2015 /
 
Sziasztok! A gravitációs, nyitott tartályos fűtésrendszerünkbe egy westen star condens kombi kazán lett bekötve, de az alacsony nyomás miatt nem indul el a fűtéskör (min. 0,5 bar). Háromvezetékes nyomásérzékelő van benne, ezt szeretném átverni. Ebben kérném a segítségeteket, a rendszert nem szeretném zárttá tenni.
A válaszokat előre is köszönöm.
(#) kmg04 hozzászólása Okt 9, 2015 /
 
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy van egy Ariston BS 24 CF kombi gázkazánom, tavaly semmi baja sem volt. Idén belekötöttük a konyhában a melegvizet. Az is hibátlanul működik.
A fűtést szerettem volna beindítani, de valamiért a szivattyú nem áll le. Ha felfűtötte a vizet 70fokra a kazán nem fűt tovább viszont a szivattyú 0-24be pörög megállás nélkül.
Nemrég az egyik radiátor le lett véve és most vissza lett rakva, aztán légtelenítve. Nem gondolom h e miatt lenne a hiba. Szerintetek mitől lehet?
Előre is köszi a segítséget!
A hozzászólás módosítva: Okt 9, 2015
(#) Gombszem válasza mosoms hozzászólására (») Okt 9, 2015 /
 
Attól tartok, hogy nem szakember csinálta a cserét, mert nem lett volna szabad ilyen körülmények között felszerelni.
Ebben a készülékben van tágulási tartály. Kénytelen leszel zárttá tenni a rendszert, mert a készülék működéséhez kell az előírt nyomás.
Az átverést ne erőltesd, még ha megoltható is elektronikailag, mert tönkre fog menni a készülék. A garanciáról meg nem is beszélek, mert az ugrani fog.
(#) kmg04 válasza Gombszem hozzászólására (») Okt 9, 2015 /
 
Milyen körülmények között?
A radiátor ki-be menő csöveket a csatlakozónál el lettek zárva, le lett véve a radiátor. Mert csempéztem mögötte. Aztán vissza kötöttem, töltöttem a rendszerbe még vizet. Beindítottam a fűtést, légtelenítőt kinyitottam a házban az összes radiátornál. Aztán amikor mindegyiken légmentesen jött a víz elzártam mindegyiken. de azóta megy a szivattyú. Azt is olvastam hogy ennek van egy automatikus légtelenítő szelepe és ezért keringeti a vizet. De több mint 24 órát ment és még akkor sem állt le. Úgyh kikapcsoltam. Mit tudnék még tenni?
(#) Gombszem válasza kmg04 hozzászólására (») Okt 9, 2015 /
 
Nem neked írtam a választ.

Ez meg neked szól: a nyomás rendben van? A légtelenítő a kazánban nyitva van? Ha van magasabb pont, ott is van légtelenítve?
(#) kmg04 válasza Gombszem hozzászólására (») Okt 9, 2015 /
 
Jah így akkor már értem (:
Ömm a legmagasabb ponton nem tudom légteleníteni mert a cső le van dugózva ott nincs szelep. Ez a pont a padlástérbe van. Nem tudom hogy a kazánon a légtelenítő hol van. Szedtem le leírást azon írja hogy van de azt sajnos nem hogy az hol van. Az alján 2 lehetőség van. Az egyik a feltöltő szelep, a másik kondenzátum levezető szelep. Ezeken kívül semmi nincs rajta csak a hideg meleg víz csatik.
Ez a kondenzátum cucc nekem kínai hogy mi lehet. Ez lenne az?
(#) kmg04 válasza kmg04 hozzászólására (») Okt 9, 2015 /
 
Ja és a nyomás rendben van. 1.5bar ra toltam fel és fixen áll mindig.
(#) megeza hozzászólása Okt 9, 2015 /
 
Bosszúságommal terhelném a fórumot. Talán lesz, akinek tanulsággal szolgál.
Baxi Eco 20fp kazánom 1 perc után leállt, azaz elzárja a főégőt, majd kis idő múlva (1 perc, fél perc) újraindul. Akár használati melegvíznél, akár fűtéskor.
Szerelők egymásnak adták a kilincset. A szerződött márkaszerviztől kezdve az ismerős által ajánlott "aranykezű" mesterig.
Hümmögés, billegés, tanácstalanság. NTC csere, panelcsere, hőcserélő savazás, ráolvasás stb.
Eredmény semmi. Minden lecserélt régi elem visszakerült a helyére, mert az újak nem hoztak változást.
Végső tanács - kazáncsere.
Megbeszélt időben egy márkaszerviz vezető embere megjelent felmérni a terepet és megbeszélni a cserét.
Pusztán kíváncsiságból ránézett a kazánra és 5 perc alatt megoldotta a gondot.
A füstelvezető megfelelő légáramlását figyelő öregecske membrános nyomáskapcsoló betegeskedett.
Míg hideg volt a kazán tette a dolgát, de amint bemelegedett (kb 1 perc) a membrán elengedte a mikrókapcsolót, ami annyit jelent a kazánnak, hogy nincs rendes füstelvezetés, tehát leállította a főégőt. Miután visszahűl, megint jónak ítélte a huzatot és engedte dolgozni a kazánt.
Ennek a nyomáskapcsolónak lehet állítani az érzékenységén, de ez már a szélső helyzetben volt, tehát csere.
A nyomáskapcsoló cseréje után a kazán dolgozik, ahogy kell.
Személyes konzekvenciám (főleg így utólag - látva a banális hibát) négy nálam járt képesített szerelőből három ablajter mekkmester.
(#) Matyo hozzászólása Okt 9, 2015 /
 
Segítséget kérek. Ariston 23 Mffi kombikazánom jelensége. Ha először nyitom meg napközben a meleg vizes csapot akkor gyönyörűen begyújt, leszabályozza a lángot a megfelelő hőmérsékletre. Ha másodjára nyitom ki a meleg vizes csapot el kezd kattogni (gondolom a gázszelep) a lángot fel le szabályozza és közben hallani, hogy a gyújtószikra megy. A használati és a fűtési NTC már ki lett cserélve és nem javult meg. Kinek van ötlete.
(#) Gombszem válasza megeza hozzászólására (») Okt 9, 2015 /
 
Nagyon tanulságos, köszi. Holtig tanul az ember.
(#) toobe hozzászólása Okt 10, 2015 /
 
Szeretnék egy kis segítséget. Ariston tx 23 Mffi probléma. Sárga villogó led és folyamatos piros. Tegnap este még csak a piros világított próbáltam újraindítani és láttam hogy van szikra próbált lángra lobbanni, de nem sikerült neki. Párszor még rápróbáltam és utána kezdett el villogni a sárga led. Azóta ki- bekapcs után is egyből a "fényes" ledek fogadnak. Szerelőt semmikép nem akarok hívni, mert a javításra már így is ráment majdnem egy új ára. Panelcsere volt tavaly decemberben, majd gyújtótrafó 2x másodjára már én cseréltem ki a trafót. (meglestem mit csinál a szerelő).
Most mi lehet a probléma? Legszívesebben már kidobnám az udvarra és szétverném a 10 kilós kalapáccsal... Segítség!
(#) szebee válasza bbalazs_ hozzászólására (») Okt 10, 2015 /
 
Egyszer volt már egy hiba de kb 1 hét elteltével megjavult. Akár a fűtést akár a meleg vizet nyitom meg akkor is ez van. Nyitott rendszerű. Hallásra minden ugyan úgy történik ahogy az emlékezetemben van amikor még működött.
(#) bbalazs_ válasza szebee hozzászólására (») Okt 10, 2015 /
 
Briki valaszat olvastad? Egybol az enyem folott...
(#) M.machinátor hozzászólása Okt 10, 2015 /
 
Szervusztok.
Van egy thermomax kondenz kazánom ami évek óta nem volt használva (tavaly ősszel még működött aztán meghozták a fát és ki lett kapcsolva) , az idén viszont már nem akarok fát venni mert drágább mint a gáz.Pár napig működött meglehetősen nyögve nyelősen az elején rendszeresen leállt láng érzékelési hibával majd gyertya pucolás után kevésbé.Aztán máma már nagyon nem akarta az igazságot végül egyáltalán nem tartotta meg a lángot hiába pucoltam csiszoltam és állítgattam a hézagot.
Van az elején egy led ami vissza jelzi a láng érzékelést és az már fel sem villan.

A kérdésem annyi lenne hogy mennyi feszültséget vagy ampert vagy ellenállást kellene mérnem az ionizációs lángőrön hogy kiderüljön hogy a lángőr hibádzik vagy a panel?A gyertyának a hézaga 3-4 mm és kb ugyan annyira van az égőfejtől is,próbáltam összébb nyomni meg közelebb az égőfejhez de nem használt aztán vissza hajlítottam oda ahol volt.(begyújtani begyújt meg ég is tíz-húsz másodpercig de aztán kikapcsol a mágnes szelep).

Sajnos leírás nincs róla csak ilyen általános(javítottam már pár ilyet de ilyen hibával még nem találkoztam).
Előre is köszi a válaszokat.
A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2015
(#) merciabc válasza M.machinátor hozzászólására (») Okt 11, 2015 /
 
Szia!
Ha nem hibás a kábel, és az elektróda (égésnyom, szakadás), akkor a paneleden kell keresni a hibát.
Egy kifáradt kondi, vagy dióda lesz a hiba forrása.
Zoli
(#) merciabc válasza Matyo hozzászólására (») Okt 11, 2015 /
 
Szia!
Valószínűleg túlmelegedés miatt a panelen elengedi magát valamelyik alkatrész, ettől bolondul meg a gázszeleped.
Még orvosolható szinten van.
Zoli
A hozzászólás módosítva: Okt 11, 2015
(#) toobe hozzászólása Okt 11, 2015 /
 
Közben arra rájöttem olvasgatás után, hogy a sárga led azért világít, mert 10 másodpercig nyomva tartom a reset- et és bekapcsol a kéményseprő funkció. Úgyhogy végül is "csak" annyi a probléma hogy próbálja begyújtani (csak pattog a szikra kb 3-4 másodpercig), de nem sikerül lángra lobbannia. Mi lehet a baj? Nem kap elegendő gázt? Vagy semennyit?
Segítsetek légyszi! Köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Okt 11, 2015
(#) nbalazs88 válasza briki hozzászólására (») Okt 11, 2015 /
 
Szia

A fűtéssel nincs semmi baj. Viszont ha folyik a melegvíz, és épp nem meleg, akkor igen sokat ki be kapcsol a láng, és ha épp nem ég, olyankor megy fel a hőfok, ha újra bekapcsol akkor peidg le.
(#) zoszka válasza nbalazs88 hozzászólására (») Okt 11, 2015 /
 
Szerintem a szekunder hőcserélőd primer oldala teljesen le van dugulva.
(#) Matyo hozzászólása Okt 11, 2015 /
 
Tisztelt Merciabc
Hogyan deríthetem ki melyik alkatrész lehet a ludas? Ma egymás után 3x is indítottam és gyönyörűen lemodulálta a lángot. Lehet, hogy holnap megint megbolondul
(#) HillJoe hozzászólása Okt 12, 2015 /
 
Itt a fűtés igény, csak hát a kazán rendetlenkedik.!Az alábbiakban kérem hozzáértő segítségét!
Kazán: Saunier Duval F-28A.Hibajelenség a meleg víz szivattyú időnként nem indul el.Túlmelegedik és jogosan F14-el leáll és lefúj. Főleg ha nem volt használva kb 6-7 órán át. A vízkör tiszta, mivel a hőcserélő és a tároló tartály nem rég (1 hete) lett tisztítva) az összekötő csövek tiszták. Ha a szivattyú megkapja a feszületet elindul (kondi hiba kizárva), amit még nem néztem tömegáram érzékelő, visszacsapó szelep.Van valakinek ötlete. Remélem nem a vezérlő panel? Mit hol nézzek milyen értéket kell.
(#) HillJoe hozzászólása Okt 12, 2015 /
 
Kiegészítés! A hiba csak akkor jön elő, ha csak önállóan melegít a kazán.Ha megvan nyitva a csap és kialakul az áramlás akkor elindul a szivattyú. Mit "néz" a panel alap esetben?
(#) toobe hozzászólása Okt 13, 2015 /
 
Közben vettem egy új kazánt Saunier Duval Combitek 24F. Mivel a szerelő nem ér rá jövő hét hétfőig, magam fogom bekötni. A csatlakozói ugyanott vannak mint az Aristonnak csak bekötöm és annyi. Meg a kémény is odaesik ahol volt az Ariston. Méretei is megegyeznek erre direkt figyeltem. Teljesen ugyanaz csak más a márka. Segítséget szeretnék kérni hogy mi az amire nagyon oda kell figyelem hogy minden rendben menjen? (A csövek bekötése nem gond szereltem már vizet).
Köszönöm!
(#) frezia hozzászólása Okt 13, 2015 /
 
Vaillant Vaillant VUW HU 242/5 a fűtés és melegvíz szolgáltatást nem tudja kezelni, időnként összekveredik. A fűtőrendszer vizet melegíti fel közel 80 fokra és nyomatja, melegvizet nem melegíti.
az átváltószelepet cserélve, hiba nem oldódott meg. Néha az az érzés, ha melegszik akkor kettyósodik meg. Elvileg Vezérlőegység hibás, esetleg a panel rajzot tudna valaki küldeni? Javaslat?
Köszönöm
(#) granpa válasza toobe hozzászólására (») Okt 13, 2015 /
 
Ha nem kikötés a garanciához a szakszervizes bekötés, mi gondod lehet.
(#) DodiT1 válasza Matyo hozzászólására (») Okt 13, 2015 /
 
Panelhiba
(#) zoszka válasza frezia hozzászólására (») Okt 13, 2015 /
 
Kombi, vagy tárolós?
(#) frezia hozzászólása Okt 14, 2015 /
 
Tárolós.
(#) frezia válasza zoszka hozzászólására (») Okt 14, 2015 /
 
Szia, tárolós
(#) frezia válasza zoszka hozzászólására (») Okt 14, 2015 /
 
Szia, kombi kazán a melegvíz tárolós
Következő: »»   286 / 570
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem