Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   312 / 570
(#) JZoli válasza ordas52 hozzászólására (») Feb 11, 2016 /
 
A tágulási tartályból kiszökött a levegő, vagy kilyukadt a gumimembránja! Meg kell próbálni nyomásmentes állapotban felpumpálni! A módszert már többször leírták részletesen!
(#) csakyp hozzászólása Feb 13, 2016 /
 
Üdv mindenkinek!
A problémám egy Beretta Smart 24 CSI kombi kazánnal lenne. Fűtés és vízmelegítés közben azt csinálja hogy egyszer csak kattan egyet, kikapcsol, az előlapi led átvált folyamatos égésből villogásba, majd pár perc elteltével (úgy 3-4) ismét kattan és visszakapcsol, újra jön a melegvíz, vagy megy a fűtés tovább. Tippeket, ötleteket előre is köszönöm.
(#) ordas52 hozzászólása Feb 13, 2016 /
 
Szia JZoli
Ha kilyukadt a membrán,akkor új tartály kell venni, az nem lehet cserélni?
(#) Patrik36 hozzászólása Feb 13, 2016 /
 
Sziasztok!

Teljesen veletlenul talaltam ezt az oldalt ,de remelem tudtok segiteni. Angliaban elek es az Anyukamnak Magyarorszagon december elejen lett beuzemelve egy Ariston Genus Premium Evo 35 Eu fali kondenzacios kombi gazkazan. Teljesen jol mukodott futes es forro viz is volt. Eppen otthon voltan Karacsonykor, amikor zuhanyzas kozben a viz teljesen eltunt. A kerti kuti vizet hasznaltuk aminek a motorja feladta meghalt es a rendszert at kellett kapcsolni a vezetekes vizre. Azota a viz csak langyosra melegszik fel,idonkent valtakozik a langyos -hideg viz is. A kazan semmi hibat nem jelez ki. Aki beszerelte jott megnezni, valamit allitott rajta mondvan hogy a vezetekes viz nyomasa nagyobb mint a kutvize ezert az atfolyas is gyorsabb. Sajnos semmi valtozas nem tortent. Csak langyos viz. Erdemes lenne a szakszervizt kihivni? 2 ev garancia van a kazanra. Vagy valami otlet a problemara? Elore is koszonet ha valaki tud segiteni
(#) granpa válasza Patrik36 hozzászólására (») Feb 13, 2016 /
 
Mindenesetre ezt (ilyen) a szerelőt ne hívd, mert ha igaza lenne, betett volna egy nyomáscsökkentőt, aztán kiderül, hogy ez volt-e a hiba. Én mondjuk rögtön garanciára mentem volna/ nem tudom a "szerelő" miatt nem bukott-e a garancia.
A hozzászólás módosítva: Feb 13, 2016
(#) JZoli válasza ordas52 hozzászólására (») Feb 14, 2016 /
 
Ha kilyukadt akkor csere, ezt onnan lehet megtudni, hogy a rajta lévő levegőszelep közepét megnyomod akkor ott egy kis idő után víz is jön! Azért ez így elsőre nem biztos, hogy kilyukadt, Én a helyedbe először nyomnék bele levegőt egy kompresszorral, vagy pumpával. Természetesen nyomásmentesített állapotban és figyelve a légnyomást a tartályban!
(#) Patrik36 válasza granpa hozzászólására (») Feb 16, 2016 /
 
SZia Grana! koszi a valaszt. Tegnap felhituk azt aki atvette a gazkazant, merthogy akkor a garancia is hozza tartozik. Azt a valaszt kaptuk hogyha a konyhaban van meleg viz akkor a keszulekkel nincs problema, nyomascsokkentot pedig nem lehet berakni. De nem kozolte hogy miert nem. Engedjuk a vizet lassabban es akkor talan jo lesz. De nem jo!! most akkor mit lehet meg csinalni? Tanacstalan vagyok.
(#) granpa válasza Patrik36 hozzászólására (») Feb 16, 2016 /
 
Akkor nincs más, mint a felügyeletet (ipartestület, stb.) értesíteni a kutyaütő "szerelő" hozzáállásáról. A céggel (gyártó, forgalmazó, szakszerviz) is felvenni a kapcsolatot, mert különben elbukod a garanciát. Én tennék róla (fizikálisan is), hogy ne működhessen ilyen "szakember". Mindenképpen másik szerelőt keríts, és verd rá a balhét a kutyaütőre!
A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2016
(#) soma53 válasza Patrik36 hozzászólására (») Feb 16, 2016 /
 
Üdv mindenkinek! a házi vízművek ritkán tudnak 3 barnál többet a vezetékes hálozat ennél jóval több, főleg ha dombos vidéken lax. Akár 5-7 bar is lehet. Minden kazánnak van un. delta t-je ez az a szám hogy a beérkező víz hőmérsékletét mennyivel tudja emelni. Ez kb. 25C fok. Mérd meg a bejövő víz hőmérsékletét - ha a vízcső nincs fagyhatár alatt akkor ez lehet igen hideg is, ezt kell 25 fokkal emelni ha ez 10C fok akkor nem várhatsz forróvizet a kivehető max. átfolyásnál 10+25 az eredmény az nem forró. A hőmérséklete úgy tudod emelni, hogy csökkented az átfolyt mennyiséget. Kíváncsi lennék a kút és a csap víz hőmérséklet különbségére. A kútvíz mégis csak mélyebben van mint a vezetékes víz. A modern kombik 10-13l/perc vizet tudnak ha a bejövő víz nem hidegebb mint 16 fok. Saját tapasztalat alapján mondom: nagy hidegben a bejövő vizem 4-6 C fok csak az átfolyás csökkentésével tudtam használható hőmérsékletűvé emelni. Jó méricskélést!
(#) Gombszem válasza soma53 hozzászólására (») Feb 17, 2016 /
 
Idézet:
„Akár 5-7 bar is lehet.”

Nálunk 12-13 bar van. Be is rakattam egy nyomáscsökkentőt a vízművel, ahogy beköltöztem. Először sírtak, hogy csináltassam meg én, de azon a 35 eFt-on tudok venni 9 láda sört.

Ja igen: valószínűleg a nagy nyomás miatt (is) 18 csőtörés volt a zsákutcában 3 év alatt (200 méteres szakaszon!), amióta itt lakom.
(#) Patrik36 hozzászólása Feb 17, 2016 /
 
Koszonom a hozaszolasokat! Teljesen laikus vagyok a temaban, csak probalok megerteni es helyrehozni a dolgokat. Most akkor azt nem erte hogy az ember megvesz egy tobbzazezres gazkazant a szuleinek gondolvan hogy akkor most minden ok a melegvizzel es futessel,nem kell nekik aggodni miatta foleg hogy Anyukam eppen fekvo beteg es mar 72 eves. Es a 21-dik szazadban a myomas miatt ez mind felborul es csak problema van belole es a szakszervizes akinek a dolga lenne megoldani a problemat leraz egy nem lehettel es a futesszerelomnek nincs tobb otlete hogy mit lehet vele csinalni. Hat ez az amit ha nem en elek meg el se hiszem. Most lehet hogy hulyeseget kerdezek de hogyan lehet megtudni hogy mekkora a nyomas? Es ha nyomascsokkentot akarok akkor a vizmuhoz kell menni? jajj valaki segitsen...
(#) ltibor hozzászólása Feb 17, 2016 /
 
Üdv Mindenkinek!
Van egy Baxi Main 24 FI turbós kazánunk. A hibajelenség az, hogy mintha nem gyújtaná be a gázt. Reset után kb 3x próbálkozik, minden hang amit szokott adni megvan, csak nem gyújt be, áramtalanítás detto. A 3. próbálkozás után villog a 30 fokhoz tartozó led. Leírás szerint "Gázleállás jelzése". Gáz van, a gáztűzhely megy. A szerelő megnézte, szenvedett vele másfél órát. Azt mondta a szikráztató kontakthibás, de valahogy működésre bírta, reméli kibírja míg megjön az új. Egy napig ment, megint 30-as villog. Azóta meghozták az újat (most ketten jöttek), de nem az a gond, elsőre benézte aki jött. Azt mondák, hogy vagy a panel, vagy valami k betűs alkatrész lehet a gond (anyám volt otthon). Mi lehet a gond? Előre is köszönöm a segítséget!
(#) granpa válasza Patrik36 hozzászólására (») Feb 18, 2016 /
 
Valószínűleg "normális" (3-6 bar között; ha több akkor a vízmű kötelessége a nyomáscsökkentő) nyomást ad a vízmű, tehát neked kell a nyomáscsökkentőt betetetni. Ez max. fél óra, vízelzárással együtt.Kapató minden vizes boltban. A bejövő víz nyomását, arra alkalmas nyomásmérővel lehet megmérni, csatlakozás bontással. Víz(kazán)szerelőnél alapfelszerelés.
(#) pferenc105 hozzászólása Feb 18, 2016 /
 
Üdvözlök Mindenkit.
Érdeklődnék a megoldásról. A kéményen át beázott kombi kazán/ zárt égésterü nem gyujt. A panel égéstér megnyitása, suzellőztretése után a kazéán megindul, szellőző ventillátor felpörög, de szikrát nem ad, a ventillkátor leáll, láng érzékelő hibakód jelenikm meg.Ujrainditva ugyanezt teszi.
Segitséget kérnék
(#) mineral válasza pferenc105 hozzászólására (») Feb 18, 2016 /
 
Szia! Ha dugaljba van bekötve akkor próbáld meg úgy hogy megfordítod a dugót a konnektorban. Más okosságot nem tudom. De az fontos, hogy a fázist megfelelő helyen kapja.
A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2016
(#) ipasztoi válasza Patrik36 hozzászólására (») Feb 18, 2016 /
 
A leírtak alapján más hibára gyanakszom (eltömődés, váltószelep, vezérlés, érzékelők). Ez egy csúcskazánnak reklámozott, 35kW-al több száz négyzetméteres házra való méregdrága kazán. A márkaképviseletet kell mindenképpen hívni, rögtön belengetve a Fogyasztóvédelmet (nfh.hu). A kazán visszatérő ágába, a csatlakozáshoz közel mindenképpen hasznos betetetni egy iszapszűrőt, egy ilyen drága kazánnál ez nem pénz, sok problémát megold. Például, ha egy régi eliszaposodott rendszerre lett rátéve az új kazán, gyorsan telehordja a lemezes hőcserélőt, és akkor pontosan a leírt hibát produkálja a kazán. A telepítési leírásban amit hozzá adnak, némelyikben ez le van írva, azzal, hogy még a garancia is ugrik, ha iszapszűrő nélkül üzemeltetik.
(#) szerviz válasza Patrik36 hozzászólására (») Feb 18, 2016 /
 
Tegyünk helyre néhány tévedést!
Egyetlen gázkészülékben sem a vízNYOMÁS függvénye a készülék működése, hanem az átáramló vízMENNYISÉGÉ!
Természetesen a mennyiség függ a nyomástól, de sosem a nyomás korlátozásával állítjuk be a készüléket, hanem az átáramló víz mennyiségével. Szintén természetesen az extrémen magas víznyomást a szerelvények védelme érdekében korlátozni kell, de itt valószínűleg nem erről van szó.

Tehát akkor, Patrik, nézzük, mit is tudnál csinálni!
Én először megnézném, hogy tényleg 35-ös kazánod van-e. Ezt azért mondom, mert ekkora kazán egy átlagos családi házra borzasztóan nagy. Ezt a kazán géptábláján tudod ellenőrizni.
A továbbiakhoz érdemes megnézned a Telepítői kézikönyv 7-ik oldalán lévő táblázatot. Itt láthatod, hogy -a már korábban kitárgyalt- delta t 35 fokot a kazán 13,8 liter/perc átfolyásnál tudja teljesíteni. Az átfolyó vízmennyiséget egy stopper és egy vödör segítségével tudod ellenőrizni és beállítani. Beállítani úgy tudod, hogy -jobb hílyán- a hidegvíz csapját addig zárod, amíg a fenti vízmennyiséget nem méred valamelyik csapolónál.
És most kell ellenőrizni az elért hőfokot. Megméred a hidegvízcsapból kifolyó víz hőfokát és ahhoz adod hozzá a 35 fokot. Minimum ilyen hőmérsékletű víznek kell folynia a melegvízcsapból, feltéve, hogy a hőfokválasztót ennél magasabbra állítottad.

Ha ennél az átfolyásnál megvan a "deltaté"-vel növelt vízhőfok, akkor további teendő nincs, a kazán teljesíti a gyártó által garantáltakat. Ha melegebb vízre van szükséged, akkor csökkenteni kell az átfolyó víz mennyiségét.

Ha így sincs meg a garantált vízhőfok, akkor tényleg szakszervízre van szükséged, aki megállapítja a hiba okát. Leggyakrabban a hőcserélők elszennyeződése okozza ezt a jelenséget, de ennek elhárítása is szakszervizes feladat.

És itt elérkeztünk a másik kérdéskörhöz. Azaz a garancia megléte, tartalma, feltételei.
Tehát minden gázkészülék garanciája (azaz a jótállása) a gyártóval vagy forgalmazóval szerződésben álló gázszerelő általi beüzemelés. Ebből következik, ha nem az Ariston szervizlistáján szereplő személy indította el a kazánt, akkor ugrott a jótállás, bármit is mond a szerelőd. A hivatalos szervizlistát az aristonszerviz.hu honlapon tudod megnézni.
Sajnos, gyakori, hogy a fűtésszerelők a kazán felszerelése után közlik a tulajjal, hogy tulajdonképpen a kazánt ők is el tudják indítani, kár volna egy kapzsi szervizest még külön fizetni, meg úgysem lesz a kazánnak semmi baja. Vagy még rosszabb, ha nem mondanak semmit, csak elindítják a kazánt.

Fontos tudni azt is, hogy mi garanciális hiba és mi nem.
Röviden, az a hiba garanciális, ami a gyártó hibájából következik be, tehát alkatrészhiba, szerelési pontatlanság, szoftverhiba stb.
Ebből következik, hogy nem garanciális hiba ami nem a gyártó hibájából következik be.
Tehát a víz- gáz- levegőszennyeződés, az elemi kár (villám, beázás, túlfeszültség) nem garanciális hiba.

No, ezek után mit is tudsz tenni?
Keresd meg az Ariston szervizszolgálatát, elérhetőség az aristonszerviz.hu honlapon.
Kérj tőlük egy megbízható szervizest a lakóhelyeden.
A mostanit meg felejtsd el........
Persze, ha tényleg buktatta a garanciádat, meg is fenyegetheted!
(#) szerviz válasza ipasztoi hozzászólására (») Feb 18, 2016 /
 
Engedj meg annyi kiigazítást, hogy az Ariston kazánok nem a "méregdrága" osztályba tartoznak.
Sőt, kategóriájukban az ár-érték arányt tekintve a legolcsóbbak.

A Fogyasztóvédelem "belengetésével" a márkaképviselet felé megfontoltan kell bánni, ugyanis ha a kazán nem volt üzembehelyeztetve, akkor a fogyasztó megsértette a Gáztörvény vonatkozó részét, miszerint minden gázkészülék üzembehelyezés köteles, ennek hiányában nem lenne használható.

Még egy gondolat. Ha a fenti készüléket márkaszerviz üzemelte volna be, akkor az tudta volna, hogy a készülék menüjében az átfolyó vízmennyiség megtekinthető.
Mert a kazán Hall-szenzoros.....
(#) ipasztoi hozzászólása Feb 19, 2016 /
 
Ebben igazad van, ezért lepődtem meg, amikor ennek a típusnak megnéztem az árát a neten, 380eFt. Egy meglévő rendszerre feltenni, átlagos felhasználásra szerintem sok, persze máshol lehet, hogy olcsóbb. Egyébként meg feltételeztem, hogy a gyártó szervizese üzemelte be, különben garanciáról nincs értelme beszélni, minden leírásban benne van.
(#) uniman válasza szerviz hozzászólására (») Feb 19, 2016 /
 
Ha ez olcsónak számít, akkor mennyibe kerülhet egy "méregdrága"!?
(#) szerviz válasza uniman hozzászólására (») Feb 19, 2016 /
 
No, csak a köd oszlatása miatt válaszolok.
Tehát ha te kiválasztod a lehető legdrágább vebáruházat, és annak az árát tekinted mérvadónak, akkor javaslom egy tanfolyam elvégzését, ahol ismertetik az árukeresők működését.
Másrészt leírtuk, hogy a 35 kw-os kazán nem háztartási kategória. Ezzel panziót, üzemet, társasházat lehet fűteni.
Egy szigetelt, a mai építészeti elvárásoknak megfelelő, átlagos családi ház 8-10 kw-tal megelégszik.
Harmadrészt pedig, azt egyetlen külföldi gyártó sem fogja figyelembe venni, hogy a magyar bérviszonyok miért olyanok, amilyenek. de innentől ez már politika, ezért nem is folytatom.....
(#) uniman válasza szerviz hozzászólására (») Feb 19, 2016 /
 
Hello!
Tudatosan választottam a legdrágább helyet...két ismerősömnél is 35 kW-os gázkazán van (magyar készülékek) beszerelve, igaz azok nem kombik és nem cirkók. (Kétszintes B30 téglából épült ház és egy 30 m hosszú tetőtér beépítéses parasztházban) Az ötvenezerrel olcsóbb sem olcsó...sokunknak. A köd el van oszlatva...
(#) BigGaben hozzászólása Feb 20, 2016 /
 
Sziasztok! Van tippetek, hogy felfűtés közben mitől ugrál az előremeneti hőmérséklet a kijelzőn 2 fokos tartományban? Úgy 50 fok környékén jön elő a jelenség , előtte 0,5 fokonként szépen emelkedik a hőmérséklet. Buderus Logamax GB012-25K-s (kondenzációs) készülékről van szó. Esetleg az NTC készül behalni? Hibakód vagy rendellenes zaj nincsen. Köszi a segítséget előre is!
(#) nyasi hozzászólása Feb 21, 2016 /
 
Sziasztok.
Van egy Radiant rbs24 Elite combi fali cirkó. MIkor a melegvizet használom egy idő után E02 hiba jelentkezik. Le kell állítani a kazánt és újra kell indítani a meleg víz miatt.Ez a jelenség akkor is előjön ha fürdésnél a meleg vízhez hideg vizet próbálok hozzá keverni. Ugyan úgy E02 hiba. Mi lehet a gond?
(#) obszidian hozzászólása Feb 22, 2016 /
 
Üdvözlet !

Westen Quasar kombikazán fűtés közbeni csörgését okozhatja-e az ,hogy a tágulási tartályát időről-időre (havonta) fújtatnom kell. Talán a zárt rendszerbe jutó levegő okozhatja a zörgést ? Melegvíz előállításnál nincs hangja.

(#) suzukis hozzászólása Feb 22, 2016 1 /
 
Sziasztok!Köszönöm az eddigi segítséget mindenkinek!Quadriga T2 kombi kazánom sajnos cserére szorult,mert nem tudtam kivárni a szerelőt aki csak igérte hogy jön de nem ért ide...két hónap után megjelent,hogy hozott egy új szikráztatót mert szerinte az rossz.(Látatlanban)Ugyanis folyamatosan szikráztatott,és piros hibával leállt.Meguntam vettem egy kémény nélküli 80 literes bojlert,ami fel is lett szerelve.Fűtés vegyesről megy már három éve.Abban kérném a segítségeteket,hogy kell-e erre valami külön engedély?Nem a lakó térben van.Szellőzés megoldott.Csonk is a régi helyén maradt.Azt tudom,hogy a jótállás miatt kell beüzemelési papír.De a szolgáltató is kér valamit?Válaszokat előre is köszönöm!
(#) zeusmaior hozzászólása Feb 28, 2016 /
 
Tisztelt Immergas Zeus Maior 21-ben jártas szakembereket keresnék!
Olvasgatva Tudatlan 01 hozzászólását a "csattogó" Immerg. Z M. 21-ről jutottam el oda, -mivel nekem is ezt csinálta, aztán azt megoldottam- hogy segítséget ,tanácsot kérek ha van hajlandóság.
Előre is köszönöm ha valaki segíteni próbál, eme táv szervizes programban!
(#) Klifta hozzászólása Feb 28, 2016 1 /
 
Sziasztok,
már jo ideje küzdünk a kazánunkkal, de eddig egy szerelő sem tudott biztosat mondani. Junkers Euroline, kb. 10 éves, eddig semji baja nem volt. Egy ideje viszont a következő hibajelenséget produkálja: termosztát bekapcsol, kazán belobban, pár percig fűt, aztán leáll. Kis idő múlva újra elindul, egy darabig fűt, aztán leáll. Még próbálkozik néhányszor, aztán a kis fekete kerek gomb pirosan, a 90 fokos led pedig sárgán kezd villogni. Onnantól jó sokáig nem próbálkozik tovább, de végül valahogy mégis mindig meleg lesz a lakás. Újabban hallom, hogy akkor is próbálkozik a belobbanással , amikor elvileg a termosztát nem is kér fűtést. Melegvízzel nincs probléma. Ötlet? Ha a panel a hibás, azt lehet javítani, vagy mindenképpen cserélni kell horror összegért?
Köszönöm előre is, szép napot, Kriszta
(#) zeusmaior hozzászólása Feb 29, 2016 /
 
Sziasztok, segítségetek kérem.
Immergas zeus maior. 21 problemám.
HMV készítésnél, és fűtésnél is ha felmerűl a melegítés igény beindúl a turbó, működik a 3 utas szelep, kattan gondolom a láng gyújto relé, beindúl a láng, majd kb 1-2 mp kattan a relé kialszik a láng. Aztán 1-2 mp megint relé hang újra begyúl a láng. Van amikor ezt megismétli egy felmelegítésen belül 2-3 szor és így melegíti fel a vizet pl a kért hőre, van amikor csak egyszer megy ez a ki-be kapcsolás. Van olyan is amikor rendeltetésének megf. működik.
Mivel már javítgattam ezt a kazánom-csattógó hang, mint tudatlan01-nél volt-egy pár észrevétel a lehetséges mechanikus észlelésekről: a 3 utas motorja elég vánszorgó hangon teker, savazva volt kb 3 éve, hiába töltöm 1 bárra a tágulásit a nyomásmérő kb. 0,2 bárt mutat, ez 60 c foknál is 0,7 ig megy fel.
A rendszerre egy szilardtüzelésű kazán is rá van kötve amit fűtésre használok is.
Köszönöm előre is a segítségeket.
(#) lacam hozzászólása Márc 1, 2016 /
 
Sziasztok.
Volt már dolgotok Ariston Clas evo 24 turbo kazánnal? Ma este kihül a lakás..sajnos kb 1.5 órája bemondta az unalmast. 6P1 - Késedelem a füstgáz presszosztát engedélyezésében. A gép zúg, csak nem lobban a láng.
Milyen költségekkel számolhatok? Holnap kihívom a szerelőt...gondolom nem lehet gyorsan orvosolni
Udv
Következő: »»   312 / 570
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem