Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   317 / 570
(#) (Felhasználó 116521) hozzászólása Jún 9, 2016 /
 
Sziasztok!
Radiant 20 Idea cirkó, a hibajelenség:hálózati csatlakozó bedugására azonnal elindul a gáz és begyújtja a főlángot,szivattyú működik,de folyamatosan megy a láng gyújt piezo.
Tudna valaki adni tanácsot,hol keressem a hibát?
(#) JZoli válasza (Felhasználó 116521) hozzászólására (») Jún 10, 2016 /
 
Nem lehet, hogy a szobatermosztát elromlott, vagy lemerült az eleme és állandóan indítja? Kísérlet képpen le kellene kötni, hátha úgy jó lesz.
(#) zoszka válasza (Felhasználó 116521) hozzászólására (») Jún 10, 2016 /
 
Elsőre fordítsd meg a dugvillát, hogy ne gyújtson folyamatosan, hátha fázisérzékeny. Utána a termosztát környékén néznék szét.
(#) (Felhasználó 116521) hozzászólása Jún 10, 2016 /
 
ha az elem lemerül,sosem kapcsolhat be ,mivel egy relét működtet a termosztát az elemről.dugvillát megfordít,semmi változás
(#) JZoli válasza (Felhasználó 116521) hozzászólására (») Jún 11, 2016 /
 
Ebben az elem kérdésben nincs igazad! A termosztátokban-mivel elemről működnek és takarékoskodnak az energiájával- bistabil relék vannak beépítve! Egy impulzusra meghúz ez a relé. és úgy is marad. Egy másik impulzusra meg elengednek. Nos ha közben lecsökken az elem feszültsége akkor az a relé, bizony bekapcsolva marad. bEzért célszerű ezt is megnézni, vagy egyből elemcserével kezdeni.
(#) (Felhasználó 116521) válasza JZoli hozzászólására (») Jún 11, 2016 /
 
a termosztát vezetéket lekötöttem.hiba ugyanaz
A hozzászólás módosítva: Jún 11, 2016
(#) (Felhasználó 116521) hozzászólása Jún 12, 2016 /
 
esetleg valaki? aki ért is a cirkókhoz?agysebész?karmester?ilyesmi..
(#) Gafly válasza (Felhasználó 116521) hozzászólására (») Jún 12, 2016 /
 
Van a klasszikus megoldás, hívjál szerelőt.

Idézet:
„hálózati csatlakozó bedugására azonnal elindul a gáz és begyújtja a főlángot,szivattyú működik,de folyamatosan megy a láng gyújt piezo.”

Sajnos szerintem fizetni kell érte

Nem értek hozzá, de helyből két problémát is látok:
Idézet:
„hálózati csatlakozó bedugására azonnal elindul a gáz és begyújtja a főlángot,”

Ez az a termosztát vonal amire az kollégák is utaltak...
Idézet:
„de folyamatosan megy a láng gyújt piezo”

Gondolom mert nem "látja hogy már ég"...

Vagy "megbuggyant" a vezérlés (panel csere/javítás?).
(#) (Felhasználó 116521) válasza Gafly hozzászólására (») Jún 12, 2016 1 /
 
1. ha nem értesz hozzá akkor mi a ... beszélsz bele

2.idézet tőled:"Gondolom mert nem "látja hogy már ég"..." nem hiszed el,de erre tök magamtól rájöttem,a kérdésem a miértre vonatkozott és arra hogy a hibát hol keressem?

3. a termosztát vonalat már régen lezártuk,ha vennéd a fáradtságot és visszaolvasnál egy korábbi bejegyzésemre,ott leírtam,hogy a termosztát vezetéket lekötöttem ! ezzel most lukat rúgtál,mint már annyiszor máskor

4. eddig 4900-szor szóltál hozzá különféle témákban,ahogy elnézem mindegyikhez volt " sok hasznos ötleted" az átlag így 8% -ra jött ki a (talán) használható hozzászólásaidat illetően

5. ismered a mondást: ha hallgattál volna,bölcs maradtál volna

6.engem most természetesen rögtön letiltanak,a bejegyzésemet törlik, de baromira unom már,hogy ennyi mindenhez értő "univerzális szakember" osztogat használhatatlan tanácsokat,csak azért mert unatkozik, vagy mert szerepelni akar.

egy amatőr színjátszó kört javasolnék tisztelettel

a cirkó javítást, a hiba felderítését pedig hagyjuk meg talán azoknak, akik tudják is ,hogy miről beszélnek, netalántán ez a hivatott szakmájuk, és nem azzal kezdik a hozzászólásukat, hogy sajna nem értek hozzá de baromira tudom hogy mi a probléma...kettőt is látok

a kettős látást kezeltetni kell
(#) Gafly válasza (Felhasználó 116521) hozzászólására (») Jún 12, 2016 /
 
És ezért még kell privátban is fikázni?
Én megmondtam a "tutit": hívjál szerelőt.
(#) zoszka hozzászólása Jún 12, 2016 /
 
Ebből tuti modi lesz...
Kapcsold ki, ne próbálgasd, hívj szerelőt! A készülék nem gyújthat azonnal...
(#) JZoli válasza (Felhasználó 116521) hozzászólására (») Jún 12, 2016 / 1
 
No lássuk akkor kicsit: Én elég sokat foglakozok gázkazán javítással, viszont ezt a márkát nem javítom, így konkrét hibajavítási tippet adni nem tudtam, ezért kérdeztem rá, hogy mi van a termosztáttal.
Másodszor az általad leírt hiba állna fent akkor nagy baj lenne a kazánoddal, mer életveszélyes lenne. Mivel aki egy kicsit is tisztában van a kazánok vezérlésével az tudja, hogy olyan, hogy bedugom és gyújt nem nagyon létezik. Először kapcsolja a ventilátort(ha van) aztán ha a presszosztát érzékeli a ventilátor légszállítását el kezd gyújtani, majd ezután nyitja a gázszelepet és gyullad be a gáz- ez egy normál működésű gázkazán gyújtási sorrendje.Lemaradt még, hogy közben ellenőrzi azt is, hogy ég-e a láng, de van olyan is ami még a szivattyú által keltett keringést is ellenőrzi! Ha ez minden előzetes indítás nélkül így történik, akkor valami vagy elakadt a kazánban és ezért indít újra, vagy a vezérlőpanel meghibásodott és ezért gyújt be állandóan a kazán.
Harmadszor: ide hobbisták járnak nagyrészt és a tapasztalataik alapján próbálnak segíteni, ki többet, ki kevesebbet. Nem kell itt fikázni senkit sem, mert nem kaptál olyan segítséget amilyent elvárnál. Elég ritka ez a kazánfajta, így elég kevés is az az ember akinek ilyennel konkrét tapasztalata lenne, így csak általánosságokat lehet tanácsolni.
Negyedszer: ha elolvastad amit írtam a kazánok működéséről akkor már sejtheted, hogy a leírásod a hibáról, kicsit felületes volt, így hogy várhatod, hogy bárki is segíteni tudjon? Követelőzéssel, fikázással nem használsz a saját ügyednek, mert utána már csak azért sem fog senki sem segíteni, mert senkinek nincs szüksége arra, hogy "segítő szándéka" ellenére még rá is támadjanak!
(#) VIM válasza Gafly hozzászólására (») Jún 12, 2016 /
 
Képzeld, nekem is írt de hogy minek .... ? Ehhez a hangnemhez nem tudok hozzászólni és hát a profikat pedig nem illik sértegetni.
(#) Gafly válasza VIM hozzászólására (») Jún 12, 2016 /
 
Hiszen konkrétan Te például hozzá sem szóltál
Szerintem kár erre időt vesztegetni...
(#) VIM válasza Gafly hozzászólására (») Jún 12, 2016 /
 
.... hát ez az! ... és így már eszembe sem fog jutni.
(#) zoszka válasza Gafly hozzászólására (») Jún 12, 2016 /
 
Durván arrogáns volt... Én nem pazarolnék rá több időtt a helyedben... Minden fontos, azaz a legfontosabb infót megkapta így is...
(#) (Felhasználó 116521) válasza JZoli hozzászólására (») Jún 13, 2016 /
 
Kedves JZoli!
Köszi a tényleges segítő szándékodat, de egy mondatoddal kapcsolatban engedj meg néhány szót, idézem:
" ide hobbisták járnak nagyrészt és a tapasztalataik alapján próbálnak segíteni,"
talán ez a legnagyobb baj, a színvonal és az önkontroll nélküli "segítségnyújtás"
a segítő szándék,talán nem azonos azzal,ha a "segítő" olyan irgalmatlan baromságokat ír ami az alapismeretekkel sem mérhető össze!
a tippelgetés egy gázüzemű szerkezet esetében igen veszélyes,különösen akkor,ha valaki úgy kezdi a hozzászólását, hogy hát sajna én nem értek hozzá, de két problémát is látok,mert ha hiszed ha nem, látnok is vagyok egyúttal.
ettől tudok rettentően kiakadni amikor halvány lila gőze sincs a történetről,de unalmából vagy szereplési vágyból fakadóan tanácsokat osztogat
ha ezt szóvá teszem,megsértődik,pedig inkább gondolkoznia kellene mielőtt beszél valamit
a leírásodból látom,hogy javítottál már gázüzemű kazánokat,cirkót, de olvass vissza picit, és szörnyülködj el,hogy milyen tippeket kaptam a hiba megállapítását illetően.
a cirkó egyébként szerencsére megjavult, egy itteni felhasználónak írtam privátban,akinek korábbi hozzászólásából azt sejtettem van némi tapasztalata és ismerete, telefonon részletesen és logikusan elmondott mindent,mit nézzek át ,minek hogyan kell alaphelyzetben az értékét műszerrel mérni. ő sem javított még ilyen cirkót,de a logikusan felépített hibakeresésével egy tök egyszerű megoldás volt a hiba elhárítása.
a termosztát valóban lehet olyan is amilyenről írtál,de a miénk nem az a típus.
amit nem írtam le elsőként hibajelenségnek,az az, hogy a gázszelepen van egy tekercs, ez zárlatos lett, és a - bekapcsolom gáz elindul, ionizációs gyújtás folyamatosan megy- jelenség biztosan ez miatt volt,mert ezt kicseréltem, (ugyanis korábban már egyszer tönkrement és akkor két ilyen tekercset tekercseltem magam, azonos átmérőjű rézvezetékkel,azonos menetszámmal) a gyújtás és a gáz azonnal megszűnt ,de továbbra sem volt hajlandó meleg vizet adni,sem fűteni,továbbra is hibaüzenetet küldött
innen indultunk az előbb említett felhasználóval ,(nevét elérhetőségét privátban meg tudom adni) aki megfejtette a roppant egyszerű hiba okát
az írásodból azt látom, hogy szintén logikusan építed föl a hibakaresés menetét, de talán nem volt elég információd,hogy a végén megfejthesd miért nem működik a szerkezet.
munkádhoz a továbbiakban sok sikert, sok szép hibamegállapítást és javítást kívánok, a tippelgetős, nemérdemesvelefoglalkozni,nemértekhozzádetudommiaprobléma felhasználóknak pedig sok szép szereplést kívánok

ezt a kis írást elküldöm a privát címedre is, mert...
a moderátor szerint ez most nyilvánvalóan offtopic, úgyhogy törölheted is

Használjunk már a többiekhez hasonlóan nagybetűket, és mondatvégi írásjeleket, ha kérhetnélek. (sz)
A hozzászólás módosítva: Jún 13, 2016
(#) pözsó válasza (Felhasználó 116521) hozzászólására (») Jún 13, 2016 /
 
Kedves vx500!

"innen indultunk az előbb említett felhasználóval ,(nevét elérhetőségét privátban meg tudom adni) aki megfejtette a roppant egyszerű hiba okát"

Mi, "hobbisták" is szeretnénk tudni a megoldást. Lehetne?

Köszi!
(#) Tomsa hozzászólása Jún 13, 2016 /
 
Üdv mesterek. Beretta idra kanán van nekem ès nemnakar meleg vízet csinálni fürdè ágon,a fűttès rèsz ok de egyszerűen nem hajlandó melegvízet adni.kihuztam lekapcsoltam vissza de semmi,hibát nem jelez.esetleg telefonos segítsèg vagy ki tudna jönni valaki megnèzni?előre is köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Jún 13, 2016
(#) briki válasza Tomsa hozzászólására (») Jún 14, 2016 /
 
Eloszor a hmv viz aramlas merot nezd meg hogy kapcsol e mert lehet az van leragadva. Prbanak zard ossze az erintkezojet es ha elindul akkor az a hibas.
(#) Tomsa hozzászólása Jún 14, 2016 /
 
Gondolom a melegvíz utjában van ez az èrzèkelő,összezártam a legelső èrzèkelőt de semmi változás.
(#) Relo hozzászólása Jún 14, 2016 /
 
Sziasztok!

Egy Renova Star c 24 e turbos kombi kazánnal gyűlt meg a bajom.
A hibajelenség, hogy egyik nap fűrdéshez engedtünk volna meleg vizet, de nem indult el, csak a piros lámpa villogott.
Ki-be kapcsolás után folytonos kattogó hangot adott a gázszelep. Többszöri ki-be kapcsolás után abbahagyta a kattogást, akkor adott is meleg vizet, majd kis pihenő után a meleg víz csap megnyitásakkor újra csak a gázszelep kattogott.
Egy darabig játszottuk ezt a ki-be kapcsolgatást, de mostmár nem akar életre kellni, csak a gázszelep kattog akármit csinálok. Közben szét lett szedve a gázszelep, ki lett pucolva, de ez sem segített.
Annyit még megfigyeltem a gázszelep félig szétszedett állapotban, hogy az alsó szelep ráengedi a gázt, a felső motoros gázmennyiség szabályzó rész viszont nem megy vissza alaphelyzetbe, hanem félig nyitott állapotban rezeg jobbra-balra így keltve a kattogó hangot.
Volt már valakinek hasonló hibája, esetleg ötlete, hogy mi lehet a gond?
A segítséget előre is köszönöm!
(#) briki válasza Tomsa hozzászólására (») Jún 15, 2016 /
 
A HIDEG VÍZ BEMENŐ ÁGÁBAN VAN EGY ÉRZÉKELŐ. Ez érzékeli a csap kinyitását. Meleg víz hőmérséklet szabályzó gombja fel van tekerve? Rakj fel egy képet róla.
(#) promess hozzászólása Jún 16, 2016 /
 
Sziasztok,tudja valaki hogy hol lehet Giannoni hőcserélőbe érzékelőt szerezni (csatolásban)nem akarnak külön adni,azzal az indokkal ha ez tönkremegy akkor cserélj komplett hőcserélőt...
köszönöm előre is!

IMG_2527.JPG
    
(#) Adreesmith hozzászólása Jún 18, 2016 /
 
Sziasztok!

Sürgősen segítségre van szükségünk!

Bosch Condens 2000 W ZWB 24-1 AR típusú kondenzációs kazánunk túl lett töltve és 3 bar (vagy ennél magasabb) nyomást produkál, de hiába engedtünk le vizet a rendszerből, a nyomás értéke nem változik. Mit tudunk tenni?
Még az merült fel bennünk, hogy ez hatással lehet-e vagy összefüggésbe hozható-e azzal, hogy jelentősen megnőtt a „vízfogyasztás”, legalábbis a vízóra indokolatlanul nagy elfolyt vízmennyiséget jelez.

Köszönöm előre mindenkinek!

Adrienn
(#) Gafly válasza Adreesmith hozzászólására (») Jún 18, 2016 /
 
Nem értek hozzá, de leírásod alapján "folyik a víz".
Mivel fűteni most nem kell, ezért a kazán előtt zárjátok el a vizet és hívjatok szerelőt.
(#) zoszka válasza Adreesmith hozzászólására (») Jún 18, 2016 /
 
Nyitva maradt a töltőcsap....
(#) Gafly válasza zoszka hozzászólására (») Jún 18, 2016 /
 
Vagy eltört. Nálunk pl. ez volt, Saniernél (ott típushiba).
(#) briki válasza Adreesmith hozzászólására (») Jún 18, 2016 /
 
Amennyiben nem nyit ki a biztonsagi szeleped/ nem csopog golyamTosan/ akkor nincs utantoltesed a hmv oldalrol. Egyszeruen engedd le a leurito csapon vagy a radiatoroknal. Nem e miatt nott meg a vizfogyasztasod mert akkor allandoan kinyitva lenne a biztonsagi szeleped vagy csotores de akkor jelentkezne valahol a nedvesedes.
Tovabbiakban: amennyiben folyamatosan nyitva lenns a feltolto csapod / igy egy kozos tetez kepezne a hmv kor a futesi korrep/ a fizika alaptorvenye szerint nyomaskiegyenlites jonne letre. Mivel a hmv korben em igen van 4 bar alatt a nyomas/ kiveve ha nem budan a hegyteton elsz/ akoor a nagyobb nyomast kellene merned a futesi oldalon is folyamatos csopogo biztonsagi szelepnel / amennyiben rendesen mukodik es kinyit 2,5- 3 barnal.
(#) briki válasza Adreesmith hozzászólására (») Jún 18, 2016 /
 
Jellemzo a hetkoznapi felhasznaloktol egy kis csusztatas vagy nem a kesz tenyek ismertetese. Ha nem a feltoltes utan jelentkezett a hiba akkor elkepzelheto a tagulasi tartalyodbol elment a levego. Ez ugy ellenorizheto hogy hideg allapot es meleg allapot kozt ugrasszeruen megemelkedik a nyomas a futesi rendszerben.
Következő: »»   317 / 570
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem