Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   318 / 570
(#) briki válasza Gafly hozzászólására (») Jún 18, 2016 /
 
1. a modern kazanok szivattyu letapadasi funkciovan es utankeringetesi rendszerrel mukodnek igy a csapot nem ajanlatos elzarni. Igaz van benne bay pass szelep de jobb nem nyaggatni azt.
2. Attol hogy elzarod a futesi csapot attol meg a kazanban megvan a nagy nyomas es nyit a biztonsagi szelep. Csak a radiatoroknal nem no meg a nyomas.
(#) Tomsa hozzászólása Jún 20, 2016 /
 
Fűttès melegvízet csinál nagy nehezen,begyullad az ègèstèr,persze előtte a relè ki be kapcsolgat.fel van tekerve a főfokszabályzó,amiket találtam csatlakozós èrzèkelőket mèrgettem de ellenállást lehet mèrni nem konkrèt szakadást.
(#) briki válasza Tomsa hozzászólására (») Jún 22, 2016 /
 
Tisztelt Kerdezo!
Eloszor is a kerdesed feltevese elott megszolitas, ha mar segitsegre szorulsz. E nelkul odadobni a problemadat masoknak, mintha megtiszteltetes lenne reszukre az, hogy segithetnek nem celra vezeto. Tobbszori atolvasas utan sem tudom mi a problemad.
Nekem van egy autom neha maskepp uzemel es fucsa hangja van. Gondolom te is tudod ez nem info. Adatok kellenek. Milyen kazan stb.
Elsore latatpanban a leg gyakoribb hiba az ionaram erzekelo elkoszolodasa. Drotkefe vagy csiszolopapirral megtisztitani a fem reszet es az egotalcat kefevel vagy levegovel lefuvatni.
(#) Ujjdaniel hozzászólása Jún 26, 2016 /
 
Sziasztok!
Saunier Duval Semia F24-es kazánom a következő hibát produkálja.
Amikor megnyitom a melegvizet zölden világít, és hallani, hogy elindul a kazán, de nem lobban be, csak ilyen "pattogó" hangot lehet hallani. Olyan, mint amikor a gázrózsát próbálod szikráztatóval begyújtani. A kazán háromszor megpróbál elinduli, majd pirosan villog tovább.
A múlt éjszaka vihar volt, lehet ez a hiba áramkimaradás miatt?
Köszi a válaszolat.
D.

image.jpeg
    
(#) asztro hozzászólása Jún 26, 2016 /
 
Tiszteletem! Van egy Vaillant VUW 240/3-as kombi kazánom. Két problémám van vele.

A fontosabb: HMV vételezésekor, néhány másodperc után leáll a gázláng és a hármas LED (ami szelep mintájú, felülről a 2. a gázláng alatt) villogni kezd. Mi okozhatja a hibát?

(A másik probléma, hogy HMV készítésekor hangos a kazán, mintha levegős lenne valahol, pedig az HMV-n nem lehet. Vagy mégis?)

A közelmúltban vízszerelés volt a házban, tehát lehet, hogy valahol szennyeződés van a csőben, de szűrőről nem tudok, hogy bárhol lenne. Lehet, hogy mégis van? Okozhatja eldugult szűrő - kis átfolyó vízmennyiség a problémát?

Minden jótanácsot örömmel várok. Kitartás, jön az enyhülés - hajrá magyarok!
(#) Tomsa válasza briki hozzászólására (») Jún 26, 2016 /
 
Üdv Briki.
Igen valóban nem szólítottam meg a mestereket,mert gondolván elsőre megtettem,mint fórum többször nem írtam megszólítást.Sajnos megszokásból (facebook fórumok) Vártam a segítséget,vagy irányadásokat mit nézzek hol nézzem,de sajnos nem vagyok jártas gázcírkok szerelésében,inkább autók ill. kisebb elektronikai bütykölésben volt részem.Beretta idra exclusive esi 20 a típusa a problémás církónak,egyenlőre addig jutottam a váltószelep nem billen át csap kinyításkor,de ha kézzel át billentem hogy zárjon a kapcsoló a turbo beindul,de nem gyújt be az égéstér valamint a billenő kar felső végéhez ki kéne tolódnia egy munkahenger szerű rúdnak egy kerek tömbből,mert ha fogóval kihúzom néha begyújt és műxik.Remélem ennyiből könnyebb a hiba behatárólása!Előre is köszönöm az eddigi segítséget és várom az ötleteket,mert szeretném magam megjavítani,hogy sikerélményem legyen!
Üdv.:Tomsa
(#) sakrafi válasza Tomsa hozzászólására (») Jún 26, 2016 /
 
Szia Tomsa!
Valószínű,hogy tönkrement a váltószelep membránja.Ez az alkatrész abban a "nagy kerek tömbben" található amiből kijön egy tolórúd.Érdemes azonban ellenőrizni a mikrókapcsolót is, hogy kattan e amikor a rudazat átkapcsolja,ezeknél a típusoknál gyakori hiba a mikrokapcsoló és membrán hiba.
(#) pözsó hozzászólása Jún 28, 2016 /
 
Szép napot!

Van egy Junkers Euroline kombi kazánom, amit 1 hétig nem használtunk és eltűnt belőle a fűtésköri víz. A csapvizet elzártam az egész házban, mert elutaztunk.

Hova szökött a víz? Mi mehetett tönkre?

Köszönettel: Pali
(#) frázis válasza pözsó hozzászólására (») Jún 28, 2016 /
 
Szia!
Talán nézd meg, hogy melyik radiátornál vannak csöpögési nyomok, hideg állapotban a tömbszelence kopott, ( "O" gyűrűket időnként ki kell cseréni).
(#) Tomsa válasza sakrafi hozzászólására (») Jún 28, 2016 /
 
Szia Sakrafi!
Köszi a választ,annyi kérdésem volna a vizet mindenképp le kell engednem a rendszerből vagy van valami praktika a membrános cserére?A mikró kapcsoló kapcsol,működik ami a pillenő végén van.
Köszi előre is!
(#) sakrafi válasza Tomsa hozzászólására (») Jún 28, 2016 /
 
Szia !

Nem kell leengedni csak a bejövő hideg vizet zárd le a sarokszelepnél, ha a gyári szelep van beépítve akkor ez egy fekete csillagkerékre hasonlító gomb. A kazán alatt keresd, vagy zárd le a vízóránál az egész vizet és nyiss ki egy meleg vízcsapot a szerelés idejére,hogy kifollyon a bent levő víz.
A hozzászólás módosítva: Jún 28, 2016
(#) kobaka hozzászólása Jún 28, 2016 /
 
Sziasztok!

Egy Junkers nyílt égésterű kombi cirkó problémájához kérnék segítséget.
A fűtéskörből le lett engedve a víz egy radiátor cseréje miatt és úgy is lett hagyva (0 bar a víz nyomás), mert valami gond van az új radiátor felfogatásával.
Az a gond, hogy amikor megnyitjuk a meleg víz csapot elkezd hirtelen felszökni a vízhőmérséklet majd fura hangokat ad a kazán és olyan szaga lesz, mintha égne valami burkolat vagy ilyesmi.

Köszi.
(#) zoszka válasza kobaka hozzászólására (») Jún 28, 2016 / 1
 
Rendszervíz nélkül egy kombi sem üzemelhet... Ne nagyon próbálgasd, mert leolvad a kazán. Aztán 80-120 000 lesz minimum a javítása.
(#) sakrafi válasza kobaka hozzászólására (») Jún 28, 2016 / 1
 
Szia kobaka!

A kombi kazánoknál a használati meleg vizet a felfűtött fűtővíz állítja elő egy hőcserélőn keresztül,így ha nincs feltöltve a rendszer akkor meleg víz sincs, legfeljebb égeti a fűtési hőcserélőt a kazán.Töltsd fel a fűtési rendszert légteleníts és lesz meleg vized.
(#) kobaka válasza sakrafi hozzászólására (») Jún 28, 2016 /
 
Köszönöm a válaszaitokat. Látszik, hogy laikus vagyok. Én azt hittem két külön kör van és köztük kapcsol ide-oda valahogy.
(#) aquacon hozzászólása Jún 30, 2016 /
 
Saunier Duval Renova Mini kazán állandóan megy. Bekapcsolás után azonnal gyújt és nem áll le. Termosztátot lekötöttem, sorkapcson nincs átkötés, külső hőmérséklet vezérlő letiltva. Mi lehet a hiba oka? A vezérlőpanelen ránézésre semmilyen alkatrész sem hibás. 3 relé van rajta.
(#) sakrafi válasza aquacon hozzászólására (») Jún 30, 2016 /
 
Valószínűleg a fűtési NTC hibás,túl hidegnek érzékeli a vizet a kazánban és elindítja a fagyvédelmi funkciót.Eseteleg leragadt a HMV áramlásérzékelő.
(#) pözsó válasza frázis hozzászólására (») Júl 4, 2016 /
 
.

Leválasztottam a radiátorokat, de mégis csökken a nyomás.

Mi lehet a kazánban, ahol szökhet a nyomás?

.
(#) saxoo4 hozzászólása Júl 27, 2016 /
 
Segítséget kérek!



Suanier Duval Themaclassic F 24 E gázkazánom van.

A probléma az vele, hogy a nyomás folyamatosan csökken, majd 0,3 körül megáll.

Annyira rájöttem, hogy ha az alul lévő töltőcsapot kinyitom, és felengedem 1,5-2 nyomásra, akkor működik újra.

Azonban a kazánból kijövő kis műanyag csövön ( gondolom ennek a neve a túlfolyó) folyamatosan folyik ilyenkor a víz, egészen addig, amíg a nyomás ismét 0,3-0,5 közé nem esik vissza. Ez 1-3 perc alatt lezajlik. Ezzel játszom folyamatosan, amíg megfürdik a család, remek esti program. Felengedem a rendszert, majd pik-pak eltűnik a nyomás, majd újra felengedem vízzel a rendszert.



Persze ilyenkor kikapcsol, és nem fűt meleg vizet, gondolom a nyomás hiánya miatt.

MI a baj ?

Hogyan lehet megcsinálni, illetve megoldani ezt a problémát.



Köszönöm a válaszokat előre.
(#) JZoli válasza saxoo4 hozzászólására (») Júl 28, 2016 / 1
 
Az egy biztonsági szelep, a rendszer túlnyomását hivatott megakadályozni. Most valamiért meghibásodott! Előfordul, hogy valamilyen kosz kerül a tömítő gumilapja alá, ilyenkor enged. Ha tekered kicsit a kupakját talán kimossa a piszkot és helyreáll a zárása. De ha a rugója miatt ereszt akkor csak a cseréje segíthet!
(#) saxoo4 válasza JZoli hozzászólására (») Júl 28, 2016 /
 
Köszi szépen a segítséget. Az általad javasolt "gumikupak tekerést" nem tudtam megcsinálni, mert ez az áttetsző cső egy réz színű egységre van rányomva, és azon nem látok ilyen lehetőséget.
Szerelőt kell hívnom sajnos, aki megoldja ezt a problémát, remélem.
Köszi a választ még egyszer.
(#) Maci30i hozzászólása Júl 30, 2016 /
 
Sziasztok! Chaffoteaux et maury kazánnal kapcsolatban kérnék segítséget: világít az áthúzott láng ledje és nincs melegvíz. Eddig ha kikapcsoltam és vissza az megoldotta, de már az sem.
(#) kchris hozzászólása Aug 1, 2016 /
 
Sziasztok!

Vettünk egy házat, amiben egy Immergas gázkazán van. A rendszer fel van töltve vízzel, nyári üzemmódra állítva (bár a télinél is csinálja), és a következő jelenséggel szembesültünk. Melegvízet megnyitva 1-2 perc után elmegy a meleg víz, majd 10-20 másodperc múlva újra jön a melegvíz. Lent a kazánnál azt látom, hogy elkezdi felfűteni, amikor eléri a 50 fokot, akkor 10-20 másodpercig megy rendesen, majd a láng lekapcsol és csak akkor kapcsol vissza, amikor 25 fokos lesz a víz. Mit lehet tenni? Mi lehet a gond?

Köszönöm!
(#) Somika30 hozzászólása Aug 3, 2016 /
 
Üdv!
A segítségeteket szeretném kérni!
Van egy Ferroli domina c24e kombi kazánom és nemrég elkezdett hangosan recsegni/kopogni(olyan mintha vákumot csinálna vagy mi?! ) meleg víz engedése közben, de a meleg víz megy, bár elég gyengén! Még a nyomásmérő is ugrál ilyenkor! A fűtésnél nem csinálja, az megy rendesen!
(#) zoszka válasza Somika30 hozzászólására (») Aug 3, 2016 / 1
 
Ledugult a szekunder hőcserélő.
(#) Somika30 hozzászólása Aug 4, 2016 /
 
Üdv!
Kivettem a hőcserélőt és eléggé dzsuvás a meleg vízkör tényleg, de átfolyik rajta a víz(teljes dugulás nem volt)! Még nem raktam össze (20% ecetet öntöttem bele és még hagyom hogy marja estig) . Ámde ha lenne kedved elmagyarázni miért adja ezt a hangot és honnan, nagyon hálás lennék! Érdekel miért csinálja.( valahonnan levegőt kap vagy nem tudom) Amúgy azt elfelejtettem írni hogy csepeg a feltöltő csap! Ki akartam cserélni de amit vettem egy picivel rövidebb a vége(tömítés oldal) és picit kisebb a kerülete! ,amúgy tök úgy néz ki
(#) tttttt2 hozzászólása Aug 4, 2016 /
 
Tisztelt Hozzértők,
Van egy Baxi Eco 20i típusú kombi gázkazánom.
Először melegvízet nem volt hajlandó adni. Viszont ha fűtésre kapcsoltam, akkor jött az is.
Régebben volt hasonló baja, akkor (nem tudom, hogy kicsi vagy nagy) membráncsere segített.
Egy ideig nem foglakoztam vele, mert nem volt naponta használva.
Pár hétre rá viszont most már a fűtést sem indítja el.
(Most ugyan kánikula van, de a hőfokszabályzót hiába kattintom a belső hőmérséklet fölé.)
Megnéztem a nagyobb membránt (teljesen ép), a kisebbet nem (kellene?).
Ugyanakkor mindkét kapcsolót, amit a membránok működtetnek, hiába kapcsolgatom.
Áram, víznyomás (1,1 bar), gáz van.
De tulajdonképpen se kép, se hang. A reset gomb se segít.
Hogy tudnám behatárolni a hibaforrást?
Előre is köszönöm a segítséget.
A hozzászólás módosítva: Aug 4, 2016
(#) zoszka válasza Somika30 hozzászólására (») Aug 4, 2016 / 1
 
Egyszerűen és röviden...
A készülék megy max teljesítményen a primer hőcserélőn. Áthajtja (áthajtaná) a vizet a szekunder hőcserélőn ami a bevitt teljesítményt átadja a használati melegvíznek. Ehhez a primer teljesítményhez tartozik egy víz tömegáram ami azt felveszi. Mivel nem tudja elhajtani a vizet és ezzel a bevitt teljesítményt se a szekunder hőcserélőn keresztül, mert dugult, így az a primerben marad. Még rövidebben, megforr benne a víz és létrejön a kukta effektus. A víz gőzzé válik és hirtelen többszörösére kitágul. Ezért hallod a forráshangot és a csattogást, kattogást. És természetesen, mivel a gőz nagyrésze már nem tud vissza alakulni vízzé, mert a hirtelen nyomásváltozás miatt elkezd kavitálni (szétbomlani), így levegősödik is a rendszer.
A hozzászólás módosítva: Aug 4, 2016
(#) Koolman hozzászólása Aug 4, 2016 /
 
Sziasztok!
SD semia c24 hiba: Melegvíznél (HMV)rövid idő után gyorsan, de fokozatosan elveszi a gázt és pirosan villog. Reset után ismét, de ha szerencsém van működik egy darabig rendesen. Lángmoduláció OK. Lángőr is rendben, mert ha elfújom a lángot újra szikráztat és begyújt. Már ha előtte nem állt ki hibára. CO hiba nem lehet. Ablak nyitva, és a kéményben sincs légdgugó. Párszor besasoltam... Sajna ehhez a típushoz hibaolvasó kell, amit meg is vennék akár... 1 éve volt gázszelep csere. Volna ötletetek? Köszönöm.
(#) Gafly válasza Koolman hozzászólására (») Aug 5, 2016 /
 
Attól gondolom nem leszel boldogabb, hogy hivjál szerelőt (hiszen gondolom nem ezért regisztráltál be, mert fizetnél a javitásért)...
Következő: »»   318 / 570
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem