Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   323 / 570
(#) szikorapéter válasza granpa hozzászólására (») Okt 3, 2016 /
 
Nem lakótelepi a lakás,barátnőm békebeli otthona,csak annyi változással hogy a kazán új,a csövek meg a kiépítés régi. Tavaly ellenőrizte szakember a rendszert akkor jónak találta,de ez évben sikerült véletlenül eltávolítani a rendszerből a nyomást (az egyik öreg csap megadta magát),azt megjavítva és feltöltve a rendszert most újra működik. (És így végre hideg sincs. )
(#) Szamum hozzászólása Okt 6, 2016 /
 
Üdvözlet!

A minap kitakarítottam a cirkót, leengedtem a rendszerből a vizet, radiátort kivettem, letakarítottam, a fúvókákat szintén. Tömítést is cseréltem a radiátor csatlakozó csöveknél.
Majd feltöltés vízzel, légtelenítés és indítás.
Ment is rendesen, majd az első felmelegítés után (80°C-nál old), mikor őrlángra visszavált, utána kattanás, "mintha relé volna" és leáll a rendszer.

Újraindítani csak a készülék teljes áramtalanítása után lehet.
Ami érdekes.
Szivattyú 0 állásban, a cirkó áramtalanítva, gázgomb benyomva és a piezo kattan, gyújt és működik.
Ha áram alatt van a cirkó hiába nyomom az őrláng gázadó gombját a piezo nem ad szikrát, ha nem nyomom akkor ad. ????
Utána 1x felfűt megint és ismét kattanás. A rendszer leáll.

A cirkó típusa:
Beretta Indra Exclusive 20S
Mi lehet a hiba forrása? 2 napja szenvedek vele, közben lassan megfázom.
(#) Szamum hozzászólása Okt 6, 2016 /
 
Most konkrétan egyáltalán nem ad szikrát, a gáz jön, hallani a hangját és érezni a szagát, de nem tudom még gyufával sem működésre bírni.
(#) attila1 hozzászólása Okt 6, 2016 /
 
Sziasztok!! Elnézést ha esetleg nem egészen idevág,de jobb megoldás nem jutott eszembe.
Fűtés szerelő van köztetek? Veszprémtől 5Km-re lakom,és segítségre lenne szükségem. Konkrét problémát privátban írnám,nem akarok problémát... Várom a jelentkezést,köszönöm előre is! Nem nagy munka lenne,ezt leírom. Üdv!!
(#) JZoli válasza Szamum hozzászólására (») Okt 7, 2016 /
 
A fűtővíz hőmérséklete mekkorára van állítva? Mert lehet, hogy valami korlátozótermosztát állítja le a kazánt, és ezért nem indul újra. Kicsit lejjebb kellene venni a fűtővíz hőmérsékletét, hátha visszaáll a helyes működés.
(#) tkaroly hozzászólása Okt 7, 2016 /
 
Sziasztok!

Érdeklödnék,hogy ért-e valaki a Termomax Inka 55 tipusu kondenzációs kazán elektronikai részéhez(panel javitás,programozás)?

A válaszokat előre is köszönöm!
(#) stargate1 hozzászólása Okt 7, 2016 /
 
Saunier Duval Semia F24 kombi kazánnál a fűtés nem indul. A kazánon hallatszik hogy begyújt, sárga a lámpa, de a kazánból kimenő fűtéscső nem melegszik csak a csatlakozóig, és 15 - 20 mp után a lámpa zöldre vált és a láng kialszik. A nyomás 2 bar. Melegvízet rendesen ad. Mi lehet az oka?
(#) briki válasza stargate1 hozzászólására (») Okt 8, 2016 /
 
Jó napot először is!
A váltószeleped beragadt szerintem.
A hozzászólás módosítva: Okt 8, 2016
(#) (Felhasználó 116521) hozzászólása Okt 11, 2016 /
 
Sziasztok!
Saunier Duval elektromos cirkó 9 kw javításában keresek valakit.A jelenség: hálózatra kapcsolás után semmi sem történik, kapcsoló jó, feszültség mérhető a cirkó belsejében a vezérlő panel alatti sorkapcsokon, víz van benne, de semmi sem működik,minden LED sötét
A hozzászólás módosítva: Okt 11, 2016
(#) reader1 hozzászólása Okt 11, 2016 /
 
Sziasztok!
Baxi Nuvola 240 Fi turbós kombi kazán a következő hibajelenséget produkálja: alapvetően normálisan működik (hibaledek nem világítanak), de időnként akkor is elkezdi melegíteni a tárolóban lévő melegvizet, amikor az a beállított hőmérsékletértéknél magasabb hőmérsékletű (ezt onnan lehet tudni, hogy nem sokkal előtte fűtötte fel, és azóta nem volt melegvíz használva). Ekkor nagyon felforrósítja a kazánban levő vizet (a pontos értéket nem lehet tudni, de a legnagyobb hőmérsékletű (80 fokos) led is világít), hang alapján a hőcserélőben levő víz valószínűleg fel is forr. Amikor ez történik, a kazán abszolút nem reagál a HMV hőmérsékletbeállító potméterére: ha minimális hőmérsékletre tekerem, akkor is tovább melegíti a vizet. A kazán ki és bekapcsolása után a hibajelenség időlegesen megszűnik, tehát újra bekapcsolás után nem kezdi megint hevíteni a vizet (ez alapján valószínűleg nem valamilyen kontakt hiba a jelenség oka). A bekapcsolás és a hiba megjelenése közötti idő teljesen véletlenszerű, fél órától 2-3 óráig is terjedhet. A HMV NTC-jét már kicseréltem, ez nem oldotta meg a dolgot. A vezérlőpanelben levő kondenzátorokat is kiforrasztottam és megmértem, mindegyik a ráírtnak megfelelő kapacitású volt. Ki kellene cserélnem a vezérlőpanelt vagy esetleg valami más lehet a hiba oka?

Előre is köszönöm a segítséget!
(#) increduluszoltan hozzászólása Okt 12, 2016 /
 
Ferroli elektromos 12KW-os kazánom nem kapcsol be rendszeresen,kiírja A08 hibakód...reset,aztán megy...valaki tapasztalta ezt,és tud segíteni,hogy mi is lehet a tényleges hiba?

Újszerű kazán,de nincs jótállása...
(#) Gombszem válasza reader1 hozzászólására (») Okt 12, 2016 /
 
Szerintem mégis lehet időszakos kontakthiba. Ha valamelyik, az NTC és a kazán közötti csatlakozó vagy kábel átmeneti ellenállása megnő, a kazán azt hiszi, hogy lehűlt a víz. Akkor kellene rámérni az NTC-re, amikor a hibajelenség fennáll. De nem az NTC-nél, hanem a panelre kötésnél.
(#) tttlaca hozzászólása Okt 15, 2016 /
 
A jó öreg Vaillant VCW 24-12 típusú kazánom ventillátora csapágyas lett. Foglalkozik valaki ilyen készülék csapágyazásával? Előre is köszönöm a segítséget.
(#) mk hozzászólása Okt 15, 2016 /
 
Sziasztok! Junkers zw20 kd23 cirkóm van. Tudom múmia, de idáig szépen tette a dolgát. Ma elkezdett nem fűteni, vagyis nem jut el a meleg víz a padlófűtés hőcserélőjéhez. Felfűt 55 fokra szépen csak olyan mintha nem keringene a vízb és ott marad a kazánban. Ha lenne ötlet megköszönném .
(#) sandortakacs hozzászólása Okt 19, 2016 /
 
Sziasztok,

BS24FF kazánom kettős életet él, fűtés módban duruzsol a szivattyú, HMV üzemmódban (elzárás után), csobogó hang kíséretében áll le, a másodlagos hőcserélőben 70 fokos víz marad. Erre, ha a fűtés ráindul, percekig csak keringtet, kézzel megfogva azonos az előremenő és a visszatérő hőmérséklete, még mindig keringtet majd nagy nehezen rágyújtja a gázt.

Mi lehet vele?
(#) zoszka válasza mk hozzászólására (») Okt 19, 2016 /
 
Váltószelep nem vált vissza hmv-ről.
(#) reader1 válasza Gombszem hozzászólására (») Okt 20, 2016 /
 
Szia! Sajnos a javasolt módon nem lehet az NTC ellenállását mérni, mert ha a szenzor csatlakoztatva van a vezérlőpanelhez, akkor az ellenállásmérésnél egy kondenzátor elkezd töltődni és a multiméter folyamatosan változó értéket ír ki. Bekapcsolt állapotban pedig az ellenállásméréshez beküldött jel megzavar(hat)ja a készülék működését.
(#) Magda hozzászólása Okt 21, 2016 /
 
Sziasztok!

Biasi M90B24A tipusú kazánom van, ami működés közben nagyon hangosan zúg. A mágnesszelepre tippelek. Külön cserélhető vagy csak gázszeleppel együtt?Hol szerezhető be alkatrész? Üdv.
(#) sztregova hozzászólása Okt 21, 2016 /
 
Sziasztok !

Egy nem mindennapi kazán hibát kergetünk néhány kollégával , gondoltam itt is megosztom , ha valakinek van építő jellegű ötlete , az lehet hogy nagyban elősegítené a készülék javítását .

Készülék : Immergas Eolo mini 24s .
Hiba : A készülék leveri a fi(érintésvédelmi) relét a lakásban . de csak akkor ha a kazánban a láng-begyújtási folyamat elkezdődik. Amíg csak készenlétben van , addig nincs baj. Ahogy érzékeli , hogy lehűlt a levegő , vagy meleg vízre van szükség , be indul a kazán és már vari is a relét . Elkezdtük egyesével a földelt egységeket leválasztani , de ennek sok értelmét nem láttuk mert minden fémes és egymással is össze vannak földelve , ezért a begyújtási folyamat alapján próbáltuk a hibát tovább keresni. Ahogy érzékeli azt , hogy melegíteni kell , első lépésben elindul a ventilátor és a keringető szivattyú.Idáig el is jutunk .. Ezután következne a gázszelep nyitása , és a szikráztatás , de a szikráztatásig már nem jutunk el , lecsapja a relét . Ami még érdekesebbé teszi a dolgot az az , hogy először mikor szétszedtem , az égésteret kitisztítottam , megcsiszoltam a szikráztatót és a lángérzékelőt , és utána beindult és egy éjszakán keresztül üzemelt. Reggelre megint lecsapta a fí-relét , és azóta minden próbálkozásnál... Szerencsére kéznél van egy pont ilyen típusú kazán , és próbából átcseréltünk pár dolgot : komplett alaplap (ezen van rajta a begyújtó trafó is ) , komplett szikra-kábel , láng érzékelő kábellel együtt . Ha van valakinek ötlete , tapasztalata és esetleg megosztaná velem , azt nagyon megköszönném.
(#) tibibalogh520 válasza sztregova hozzászólására (») Okt 21, 2016 /
 
Szia!
A gázszelep testzárlatára nem gondoltatok?
Húzd le a csatlakozóját, és úgy próbáld!
(#) JZoli válasza sztregova hozzászólására (») Okt 21, 2016 /
 
Egy-két kazántípusnál a gyújtáskor a bejövő fázisfeszültséget használják a szikra előállítására, bár ez mostanában már ritka. Ez van felhasználva a láng ellenőrzésére is. Ha a Fi relé érzékenyebb a kelleténél akkor előfordulhat, hogy ez okozza a relé oldását. Szerintem egy leválasztótrafóval ki kellene próbálni, hogy azzal mit csinál, de természetesen a szekunder oldalánál az egyik kivezetést össze kellene kötni a földeléssel, különben nem fog működni a lángérzékelés (és esetleg a gyújtás sem).
(#) tibi7202 hozzászólása Okt 21, 2016 /
 
Sziasztok! Ferroli new elite 60 f 24-es kombi kanáznunk van, kis hibával, ebbe kérnék segítséget hogy mi lehet a bibi. Szóval: A piezó begyújt feljön a láng majd kialszik ezt csinálja 4-szer 5-ször azután szépen megy a kazán, de ezt minden beindulásnál eljátssza. Alaplap tavaly cserélve lett. És már tavaly is csinálta ezt.
(#) JZoli válasza tibi7202 hozzászólására (») Okt 23, 2016 /
 
Olyan mintha nem érezné rendesen a lángot.Meg kellene tisztítania lángérzékelő elektródáját. háha az segít!
(#) tibi7202 válasza JZoli hozzászólására (») Okt 23, 2016 /
 
Köszi az infót megpróbálom.
(#) (Felhasználó 116521) hozzászólása Okt 24, 2016 /
 
Saunier Duval elektromos cirkó 9 kw javításában jártas szakembert kerestem, ill. vártam hátha van valami ötlete valakinek, egyetlen hozzászólás sem volt, valószínűleg senki sem látott még ilyen cirkót. A hibát sikerült elhárítani, a készülék tökéletesen jól beindult ,üzemszerűen működik,szerelőt sem kellett hívni
(#) granpa válasza (Felhasználó 116521) hozzászólására (») Okt 24, 2016 /
 
Ha nem orroltál meg nagyon ránk, akkor írd le a hibát, és a javítás módját légy szíves, a többiek okulására. Köszönjük. Nem találtam ez ügyben h.sz-t.
(#) sandortakacs válasza zoszka hozzászólására (») Okt 24, 2016 /
 
A váltószelep-motor mozog a két végpontja között és a váltószelep is (vagyis megnyomkodom egy imbuszkulccsal). Kérdésem még, nem kéne másik állásába állni és a fűtéskörbe engedni a maradék forró vizet? Nem tudom meddig kell még mennie a keringtetőnek, hmv leállásakor (elzárom a csapot) kb 5 mp-ig megy.
(#) petierdos hozzászólása Okt 24, 2016 /
 
Sziasztok!
Egy Saunier duval kombicirkóval kapcsolatban lenne pár gondom. A pontos típus a mellékelt fényképen látszik. (A kacsákat ne vegyétek figyelembe)
1. A fűtés bekapcsolása után a kazán felfűti a vizet 60 °C-ra, a keringetőszivattyú dolgozik, azonban ameddig a termosztát fűtési igényt jelez, addig a kazán kb 5 percenként bekapcsol 6-10 másodpercre a vízhőfok tartása miatt. Ez a gyakori kapcsolgatás normális? Gyanítom, hogy túl nagy a teljesítmény. Kicsi a lakás, összesen három radiátort kell kiszolgálnia. (A szerelő azt mondja, hogy ez a termosztát miatt van, hiába mondtam neki, hogy az csak egy jelet küldd, hogy fűtési igény van, a vízhőfok tartásának vezérlésébe nem szól bele, legalábbis ha jól tudom.)
2. Nagymértékú melegvíz használat (kád víz engedése) után nagyon melegnek érzem kívülről a kazánt. Nem az van, hogy éget, de a kezemet már nem tudom pár másodpercnél tovább ott tartani (szerelő szerint mivel "tűz ég benne", ezért normális, hogy meleg, de ezt én túlzásnak tartom.Ö Nem akarom, hogy balesetveszélyessé váljon. Visszaáramlási problémák miatt pár hónapja volt szétszedve, lamellák tisztítva.
3. Amennyiben úgy használjuk a meleg vizet, hogy a fűtés is megy, akkor elkezd felmenni a nyomás 2,5 bar-ig (kihült állapotban 0,9), majd a felesleget kiengedi a fürdés után. Emiatt persze kihülés után hibával megáll, mivel 0,5 alá csökken a nyomás. Valami átáramlás van a két rendszer között, a szerelő szerint vagy a három állású szelepnél, vagy a hőcserélőnél. Ebben lehet, hogy igaza van, nem értek hozzá. Van valami mód ennek az elhárítására? Szerelő azt mondja nem tudja melyik és nincs hozzá alkatrésze.

Ha úgy látjátok, hogy ezek itthon nem szerelhetők, akkor tudtok esetleg ajánlani valakit újpest környékén aki megnézné?
Előre is köszönöm a segítséget!
A hozzászólás módosítva: Okt 24, 2016
(#) zoszka válasza sandortakacs hozzászólására (») Okt 24, 2016 /
 
Az 5mp rendben van és csak bizonyos hőfok felett csinál kikeringtetést a rendszer felé.Egyébként nem neked szólt a válaszom, de a tiedre is érvényes lehet(ett) A nehezebb indulás pedig azért van mert a kazán vize és a beállított fűtésivíz hőfoka eltér, ezért kb 5 perc utókeringtetéssel kezdi a fűtési ciklust ha rögtön akarod indítani. A bugyogás kazán (primer hőcserélő), vagy hmv hőcserélő dugulásra utal.
A hozzászólás módosítva: Okt 24, 2016
(#) zoszka válasza petierdos hozzászólására (») Okt 24, 2016 /
 
1. Nem modulál le rendesen, vagy a legkisebb teljesítmény is nagyobb a kelleténél. (Kicsi a lakás, kis víztér.)
2. Túl sok az égőtérben rekedt hő. Koszolódás, légutánpótlás hiánya, túl nagy teljesítmény. (Ez a bent maradt hő hátrafele is hat, így a tágtartályt is tönkreteheti)
3. A hmv hőcserélő áttölt, vagy rossz a töltőcsap. ( a 3járatú szelepnek nincs köze hozzá). Érdemes lenne a tágulási tartályt is megvizsgálni.
A hozzászólás módosítva: Okt 24, 2016
Következő: »»   323 / 570
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem