Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   325 / 570
(#) Robid hozzászólása Nov 6, 2016 /
 
Sziasztok! Egy termomax gimax 24k készülék kb. 12 éves, 3 üzemórával, eddig villannyal ment a fűtés.
Múlt héten szerelő próbálta üzembe helyezni ismét. Véleménye szerint, a váltószelep leragadása miatt üzemképtelen, alkatrész már nem kapható hozzá. Akkor kuka az egész ? Nem bontható és javítható a váltószelep ?
(#) jani60 válasza zoszka hozzászólására (») Nov 8, 2016 /
 
Előjött a hiba. 1 sec alatt 1-et villan, egészen addig míg a reset gombot meg nem nyomom. Ez egyértelmüsíti a hibát?
(#) zoszka válasza jani60 hozzászólására (») Nov 8, 2016 /
 
Igen.. Ionáram hiba.
Leggyakrabban a karbantartás hiánya, vagy ionelektróda, ritkábban főgázmágnes, vagy fűtési gázmegnes okozza. A vezérlést kizárnám. Ha HMV közben jelentkezik, akkor a tömszelencék, vagy membrán hibája, esetleg HMV mikrokapcsoló rossz beállítása.
A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2016
(#) jani60 válasza zoszka hozzászólására (») Nov 8, 2016 / 1
 
Most este a szemem láttára jött elő a hiba. A meleg víz megnyitása után a kazán begyújtotta az égőtálca égősorát és elindította a keringtető szivattyút. Ezt követően csökkentve lett a meleg víz csappal a kiáramló meleg víz mennyisége. Ennek eredményeképpen az égőtálca felet csökkent a láng magassága, és a gyújtó elektróda kb. 15-20 sec -ig folyamatosan szikrázott. Egy idő után a szikráztatás leállt, a láng elaludt, a keringtető szivattyú tovább ment és a piros led elkezdett villogni. A reset gomb megnyomása után a szivattyú leállt, a led villogása megszűnt és újból minden működött. Talán a fenti leírás jobban egyértelműsíti a hibát. Válaszod előre is köszönöm.
(#) zoszka válasza jani60 hozzászólására (») Nov 8, 2016 /
 
Égett még és úgy szikráztatott?
És, ha égett, mekkora lánggal?
A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2016
(#) jani60 válasza zoszka hozzászólására (») Nov 9, 2016 /
 
Igen égett, ahogy a melegvíz csapot kezdük elzárni a láng magassága csökken. egy bizonyos lángmagasság elérésekor beindul a szikrázás. Ha jobban kinyitjuk a melegvizet a szikrázás megszűnik. Valami azt érzékelheti, hogy alacsony lángmagasságnál nincs láng de a gázszelep nyitva van......? Lehet, hogy az ionizációs elektróda nincs jól pozicionálva?
A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2016
(#) zoszka válasza jani60 hozzászólására (») Nov 9, 2016 /
 
Vagy rossz helyen van az elektródan vagy szorul az alsó tömszelence (esetleg nincs jól beállítva). Az utóbbi szokott lenni.
(#) jani60 válasza zoszka hozzászólására (») Nov 9, 2016 /
 
Köszönöm a segítséget, utánanézek.
(#) bezi66 hozzászólása Nov 9, 2016 /
 
Sziasztok!
Egy 3 éves Ariston Clas Evo 24 FF turbós kombim van. Fűtés rendben, de melegvíz használatakor többször leáll majd újra indul kiszámíthatatlanul. Áramlási jeladó vagy panel hiba? Esetleg más? Helyi márkaszervízes ilyet még nem tapasztalt. Hibakódot nem ír ki. Segítséget, ötletet köszönöm szépen.
(#) zoszka válasza bezi66 hozzászólására (») Nov 10, 2016 /
 
Szekunder hőcserélő dugult.
(#) bezi66 válasza zoszka hozzászólására (») Nov 12, 2016 /
 
Köszönöm, ezt a szerelő nem mondta. Valamit tisztított - én akkor nem voltam otthon - azőta amikor kinnt volt csak csodálkozott, hogy nincs hibajel, de hiba az igen. Nme igen tudott hozzászólni. Pedig ő helyezte üzembe.
Szekunder hőcserélő házilag takarítható vagy ne? Igen jól el van dugva.
(#) harakaly01 hozzászólása Nov 12, 2016 /
 
Vaillant kombi fali kazánom meleg vizet egyszer ad máskor a fűtésbe dolgozza. Tanácsolták a váltószelep hibás. szétszedtem tisztán vissza raktam egy hétig jó volt most újra ugyan azt csinálja .AZ egyik szaki a motor cserét javasolja. Létezne ,hogy az a rossz? A fűtés tökéletes nem a váltószelep körül van hiba? Menyibe kerülhet egy motor? Tisztelettel...
(#) tranyóka hozzászólása Nov 13, 2016 /
 
Sziasztok!
Van egy Ferolli Domitop HF24E fali kazánunk és nem akar begyújtani. Amikor bekapcsolom a kazánt kb 3 másodperc múlva elindítja a keringető szivattyút és az elszívó ventilátort, viszont a nagyfeszes szikra illetve a gázt nem kapcsolja be. És le sem áll csak megy így folyamatosan, hogy nem ég. Amennyiben a kazánon vagy a termosztáton a hőfokot letekerem akkor kikapcsol, ha visszatekerem akkor egy idő után megint bekapcsol a keringető szivattyú és az elszívó ventilátor. Van esetleg ötletetek, hogy mi a bánat lehet. Már átnéztem minden érzékelőt. Az elszívóban van két venturi cső ami a nyomáskapcsolóra megy. Azt is megnéztem, és kapcsol ha elindul az elszívás. Mi nem engedheti még begyújtani?
A segítségeteket előre is köszönöm.
Üdv.
(#) elektroli hozzászólása Nov 15, 2016 /
 
Sziasztok!
Buderus LOGAMAX PLUS GB022-24 típusú kombikazán segítségkérés!!!
A hiba úgy kezdődött, hogy a kazán "4P" hibát jelzett, amit még ki lehetett nyugtázni, de napi szinten jött a hiba, majd nem lehetett már nyugtázni. 2db érzékelőt cserélt a szerelő, majd 1 hónapig jó is volt, aztán ismét "4P"...ugyanaz mint az elején... majd központi panelcsere szerelő részéről, de első éjszaka után ismét "4P" hiba... Tud valaki valamilyen megoldást? Segíő hozzászólásaitokat előre is köszönöm!!!
(#) samez77 hozzászólása Nov 16, 2016 /
 
Sziasztok!
Egy Ariston UNO 24 MFFI kombi gázkazánnal küzdök... A jelenség annyi, hogy fűtés, illetve melegvíz vétel közben alkalmanként leáll. Vagy úgy hogy fűtés után a keringetés bekapcsolva marad, és egy idő után a sárga led világítani kezd, vagy úgy, hogy visszaindulásnál az összes led felvillan egy pillanatra, majd lekapcsol teljesen, majd vissza. Ezt lekapcsolást utána többször meg is ismétli, és néha utána újra fűteni kezd, néha pedig a sárga ledes módon áll le.
Tudna valaki esetleg tippet adni mi lehet a hiba, vagy esetleg arra is, hogy milyen javítási költségekkel kell számolnom? Előre is nagyon köszönöm.
(#) blinki200 válasza watti76 hozzászólására (») Nov 18, 2016 /
 
Szia!
Hogy történt a javítás?
Nekem egy Vaillant vu 242E kazánom van.Szerelő kijött,megállapította, hogy a panel a rossz/100ezer/.Tudsz adni elérhetőséget? Köszi előre is.Üdv
(#) mugab válasza blinki200 hozzászólására (») Nov 18, 2016 /
 
Csak mondanám, hogy nálam a második panelcserénél derült ki, hogy az elsőt sem kellett volna cserélni - ezért voltam kénytelen nagyjából kitanulni a kazánjaimat...
(#) oregbeatsuhanc válasza harakaly01 hozzászólására (») Nov 19, 2016 /
 
Először én a motort kimérném. Az én cirkómnál egyszer amikor kiszereltem a váltószelepet a csatlakozót lehúzva a 2 - 2 kivezetésen emlékeim szerint 60 Ohm körüli ellenállásokat mértem a tekercseken. A tengelyen egy felréselt hüvelyben lévő gömb fészekbe van beakasztva a motor vonóorsója meg kell nézni azt is hogy rendesen a helyén van- e. Az orsó "végén" lévő dugattyúszelep mozgását is ellenőrizni kell nem szorul -e. Annak kicsit húzósan nem lazán, de nem is szorosan kell járnia. ( Egy kis vazelinnal én a tömítőgyűrűt is megkentem rajta. )
Ha mindez rendben van akkor kérdés, hogy a kap e feszültséget a vezérlőpaneltől, rendben van - e a csatlakozóknál a kontakt. Motor vétel előtt én még végignézném ezeket. Az is jó lenn ha egy próbamotorja volna a szerelőnek. A Vaillanthoz nagyon drágák az alkatrészek, lehet, hogy érdemes lenne a Vaterán 50- 60 ezerért donornak venni egy bontott üzemképes készüléket, vagy bontott alkatrészeket. Összeszereléskor figyelni kell arra, hogy meglegyen a tengelykapcsolat. Nem vagyok szerelő, de egyszer HMV hőcserélő vízkőtlenítéskor a váltószelepet is megnéztem, de nem volt probléma vele.
(#) oregbeatsuhanc válasza sztregova hozzászólására (») Nov 19, 2016 /
 
Lehet, hogy a FI relé a föld felé kúszó áramot 30 mA fölött érzékelheti az ívhúzáskor is ha kormos, vagy hajszál repedt a gyújtó elektróda porcelán szigetelője, vagy föld felé áthúz a gyújtóvezeték? Okozhat ilyet egy rossz kondenzátor is, ha van ilyen egyáltalán a gyújtóáramkörben, esetleg ugyanott valamikor nedvesség érte a panelt. Nekem egyszer sikerült megáztatni javítás közben, de hajszárítóval + denszeszes tisztítással rendbe tettem. Ezek persze csak ötletek.
(#) oregbeatsuhanc válasza noris hozzászólására (») Nov 19, 2016 /
 
Az sem kizárt, hogy a ventilátor működését nem csak a huzat ellenőrzés "figyeli", hanem a vezérlőelektronika is, pl. áramfigyelés, vagy a kapcsoló relé, vagy triac működésének megléte is feltétel a vezérlésben.
Az alaplapon azt kell végigkövetni eljut e a ventilátor feszültsége a reléig a relé ha meghúz átadnak e az érintkezői ( nincs e beégés) és egyáltalán van e a relétekercsen húzófeszültség?
Persze csak akkor igaz ez, ha a kapcsolás relés megoldású!
(#) prol4nd hozzászólása Nov 19, 2016 /
 
Sziasztok!
Van egy 3 éves Immergas Victrix 24kwx típusú kondenzációs gázkazánunk indirekt tárolóval.
Pár hete észrevettem, hogy HMV készítés valamint nagyobb teljesítményű fűtés közben mintha forrna a hőcserélőben a víz. Szakszervíz szerint el van dugulva a hőcserélő, a rendszer tisztítását javasolta hátha az megoldja a problémát, ha nem akkor hőcserélő csere . Mint utólag kiderült a kazán beüzemelése előtt a rendszer nem lett átmosva . Valakinek esetleg van tapasztalata mennyi esély van a kazán hőcserélőjének a tisztítására? Esetleg nincs a hőcserélő előtt szűrő és csak az dugult el?
(#) blinki200 válasza mugab hozzászólására (») Nov 21, 2016 /
 
Nálam sem a panel rossz,kiderült...csak tudnám,hogy akkor mi
(#) briki válasza elektroli hozzászólására (») Nov 22, 2016 /
 
A kod alapjan erintkezesi hiba az eloremeno vagy hokioldo erzekelonel. Esetleg el van kalibralodva bizonyos homersekletnel.
(#) lorantffyz hozzászólása Nov 25, 2016 /
 
Üdv,
Egy Baxi Mainfour 240f kazánom van. A használati melegvíz már csak alacsony nyomással folyik a csapokból, hideg víz rendesen jön, feltételezem a kazánban valami dugul. Van e ebben valahol szűrő, vagy a csőrendszert kell pucolni?
(#) Gombszem válasza lorantffyz hozzászólására (») Nov 26, 2016 /
 
A hideg víz csatlakozásnál szokott egy szűrő lenni. Ha ez rendben van, a hőcserélő vízkövesedett el. Vagy a belső csőrendszerben bárhol lehet lerakódás. Egy alapos pucolás kell, de a szűrővel kezdd.
Ja igen: a vízcsapokon levő prelátor szűrőket is pucolni kell.
(#) Titti74 hozzászólása Nov 26, 2016 /
 
Sziasztok! Nekünk van egy Radiant elit tipusu Kombi kazan zárt égésterü. Fürdésnél a viz hőfoka nem kicsit ingadozik vagy olyan forro hogy megéget vagy hideg. Többször gyullad be újra. Azt mondtak vizköves a zuhanyfej és a csapok kitisztitotta a szerelő de ugyan azt csinalja. Tudna valaki tanacsot addni hogy mi lehet a baja?
Elöre is köszönöm
Sziasztok
Kriszti
(#) bbalazs_ válasza Titti74 hozzászólására (») Nov 26, 2016 / 1
 
Valamelyik hoerzekelo rossz vagy nem fekszik fel rendesen oda, ahova terveztek.
Esetleg az alatta levo resz mar ennyire vizkoves tenyleg (de nem zuhanyfej, hanem a kazanban bent a cso).
(#) JnCon hozzászólása Nov 27, 2016 /
 
Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni a következő hiba miatt:

Junkers Euroline OW 23 kombikazánról van szó.
A fűtés tökéletesen működik, de HMV nincs. Be sem kapcsol a kazán, ha megnyitom a csapot, csak a szivattyú indul el, az viszont ki sem kapcsol többet, csak ha a főkapcsolót is lekapcsolom.
Bekapcsoláskor a "hőmérőn" világít a sárga led, de nem vált át zöldre ha kinyitom a csapot, mintha nem is akarna melegíteni.
Ha a fűtést bekapcsolom, átvált zöldre és fűt is rendesen. Vízáramlás érzékelőt kimértem, kapcsol.
A hőcserélő ki lett tisztítva, de ha fűtés közben megnyitom a csapot, van is melegvíz, ameddig a hőcserélő ki nem hűl, tehát hőátadás van.
A fűtővíz/melegvíz szelep is kapcsol, ha fűtés közben megnyitom a csapot, azonnal elalszik a gáz. Ha elzárom, visszakapcsol fűtésre és be is gyújt újra.
Nem számít, hogy a HMV hőfokát milyenre állítom be. A fűtővíz hőmérsékletét szépen lehet szabályozni.
Az is érdekes, hogy a szivattyú nem áll le a készülék kikapcsolásáig. Viszont nem a reléje van felragadva, mert újraindításkor nem forog.
Hibajelzés nincs, egyik pillanatról a másikra jelentkezett a probléma.

Köszönöm előre is a segítséget!
(#) zoszka válasza JnCon hozzászólására (») Nov 28, 2016 / 1
 
HMV ntc, vagy vezérlőpanel hiba.
(#) Kormo hozzászólása Nov 28, 2016 /
 
Sziasztok,
laikusként szeretném segítségeteket kérni egy Junkers, Euroline ZW 23 KE kombi kazánnal kapcsolatosan.
Sajnos ma már a resetelésre sem volt indítható a fűtés - szikrát adott, lángra nem gyúlt, újra szikrát adott, majd kigyulladt a (kerek) hibaelhárító gomb és a harmadik (60 fokos) zöld led.

Előzmények: az elmúlt napokban ugyanez a hibaüzenet egyre gyakrabban jelent meg a melegvíz használatakor - főleg, ha többedszer indítottuk el egymásután. Ekkor még a fűtés működött, bár megítélésem szerint jóval későbbre tért át a "teljes lángra", mint korábban.
Ezt követően a fűtésnél is egyre nehezebben - több másodperces szikraadás után kapott csak lángra, ilyenkor a normálisabbnál nagyobb robajjal indult. Ekkor kompresszorral kifújattuk az égésteret - a helyzet viszont nem sokat változott.
Ma viszont már csak a szikrát adja, lángra egyáltalán nem lobban, ill. egyszer mégiscsak, de szinte azonnal újra hibaüzenetre kapcsolt át. A kazánban a nyomás stabilan 1,5 bar, a keringetőnél sem látok problémát.
Van valakinek meglátása ezzel kapcsolatosan? Segítségeteket előre is köszönöm!
Következő: »»   325 / 570
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem