Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vezetékes telefon szerelés
 
Témaindító: Busz, idő: Dec 1, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   12 / 12
(#) Inhouse válasza Inhouse hozzászólására (») Márc 4, 2016 /
 
Közben megmértem, 1,7-3,8VDC a telefonkagyló mikrofon test lábához a PC testhez és hang ki és tel miki másikhoz oda-vissza, 5-7,7VAC-ban.
(#) Inhouse válasza Inhouse hozzászólására (») Márc 4, 2016 /
 
Esetleg itt működhetne optokapuval, talán van annyi tűrése, hogy nem okozna működésképtelenséget a nemlineáris átvitel.
Egyébként most láttam egy audio célra ajánlott galvanikus leválasztót, ahol szimmetrikus jel megy keresztül 2db 1pF-os kondin, miután 500kHz-es vivőre ültették. ISO124
(#) Sebi válasza Inhouse hozzászólására (») Márc 4, 2016 /
 
Lehet kapni telefontecnikai illesztő trafót a RET-nél.
600 ohm 1:1
(#) Inhouse válasza Sebi hozzászólására (») Márc 4, 2016 /
 
Köszönöm.
(#) Inhouse válasza Sebi hozzászólására (») Márc 9, 2016 /
 
Kipróbáltam a PC-ről tárcsázást egy zsebrádió trafóval, egyenáramú ellenállás 2*50ohm/400ohm. 100ohm az egyik oldali hangkártya kimenetre, a 400ohm egy soros kondin és egy ellenálláson keresztül a kagyló mikrofon bemenetére. Először 1k-val próbáltam, alapból hangerőállástól független alapzaj volt a hallgatóban, és az ellenoldalon is. Aztán betettem egy 12k-t, és a zaj minimalizálódott, talán el is múlt, nem zavaró, és tárcsáz, alig kell hangerőt adni neki így is. Nincs zúgás, elvileg oké a dolog. Befejezem hozzá a programot, jövőhéten, vagy utána teszt időszak következik.
Ja, elírtam, xmplay lesz a megoldás, a dialer program helyett.
(#) Inhouse válasza Inhouse hozzászólására (») Márc 13, 2016 /
 
Voltam a bolhapiacon és beszereztem egy USB hangkártyát, 500Ft-ért. Az eBay-en alig olcsóbb. Itthon próba és Win7 alatt működik a dolog, átállítva az adott média playert, azon csak az szólt, amit azzal nyitottam meg, a többi a másikon. Xp-n is próba, aztán most már minden akadály elhárult.
(#) Sebi válasza Inhouse hozzászólására (») Márc 13, 2016 /
 
Húú, ez tök jó tapasztalat! Valamikor nekem is kellett volna...
(#) Inhouse válasza Sebi hozzászólására (») Márc 14, 2016 /
 
Meg volt az XP próba is a gyerek laptopján. Ott is kiválóan működik együtt a 2 hangkártya.
(#) Inhouse válasza Sebi hozzászólására (») Márc 18, 2016 /
 
Az én trafóm 14*14*14-es, épp belefér a telefonos aljzatba a többi cucc mellé. Úgyhogy inkább a SM-LP-5001 SMD trafó lesz rendelve. Sehol sem tudok szerezni még 2 kisrádió trafót...
Kipróbáltam amit már régebben szerettem volna (és előjött tanácsként egy másik fórumon, bár a vonalra közvetlenül), és sorba kötöttem a szekundert a mikrofon körrel. Megspórolom a DC leválasztásra a kondit és a soros ellenállást is. Működik, bár kicsit feljebb kell tekerni a hangerőt, de még ennek is alig. Viszont amivel próbáltam ez egy 2*37=74ohm/280ohm trafó. Az áttétel így ~1:3,8, a RET-esnek meg 1:1. Magyarán 4-szer akkora hangerő kell majd a RET-es trafónak, hogy jó legyen? Talán még az is bele fog férni a tartalékba..
(#) Gafly válasza Inhouse hozzászólására (») Márc 18, 2016 / 1
 
Vagy bontasz kidobott faxmodemből...
(#) Inhouse válasza Gafly hozzászólására (») Márc 18, 2016 /
 
Van egy csomó faxmodemem...nono! Köszi!
(#) Inhouse válasza Inhouse hozzászólására (») Márc 18, 2016 /
 
Már néztem is. Még annyi hozzá, hogy csak a voice-osokban van, és az a nagyobbik fajtára hasonlító, viszont ingyen... állítva talán elfér.
(#) Inhouse válasza Gafly hozzászólására (») Márc 18, 2016 /
 
Jó ötlet volt, találtam egy 150/150ohmost és egy 85/115ohmost. Egyelőre a 150-essel próbáltam, soros csatolás, kicsit nagyobb hangerő, de még mindig nincs csak 1/3-ánál. A másikkal meg nem lehet rosszabb! Köszi! A RET most hoppon marad, pedig most, hogy tudom mi a neve, rendeltem volna Grifin csipeszeket.
(#) proba válasza Inhouse hozzászólására (») Márc 18, 2016 /
 
Ha analóg a központ, miért nem a vonalra adod a DTMF jelet? Így teljesen telefonfüggetlen lenne. Annyi hogy a PC kimenete felé kell két dióda, az esetleges le fel csatlakozás meg csengetési feszültség kivédésére.
(#) Inhouse válasza proba hozzászólására (») Márc 18, 2016 /
 
Nem teljesen értem, hogyan kellene kötni a diódákat, de így is telefon független. Az egész egy telefoncsatlakozós dobozban van. Ki kell húzni az eredeti spirálzsinórt a kagyló és a telefon közül és közé dugni ezt, ugyanúgy van spirálzsinór, csak a doboztól a kagylóig. Valamint a még kilógó jack megy az audio kimenetbe. Ha akar a kezelő headsetet, akkor bedugja és átváltja a dobozon a kapcsolót. Mindenképpen kell a kagyló közé a cucc, mert headset csak így lesz.
Ha a vonalra kötném, akkor kellene még egy doboz a vonali részre is, de ugyanígy működne gondolom... Felemelik a kagylót, rábök a PC-n a névre, indul a lejátszó, kicsipogja a DTMF kódot, a központ hallja, tárcsáz, kicseng, lehet beszélni...
A hozzászólás módosítva: Márc 18, 2016
(#) proba válasza Inhouse hozzászólására (») Márc 18, 2016 /
 
Így jár aki nem olvassa végig pontosa. Ebben a formában lehet egyszerűbb tényleg. A jel illesztés lett volna kevésbé kritikus, telefonfüggő. Igy viszont akár digitális telefonhoz is jó.
(#) Inhouse válasza proba hozzászólására (») Márc 18, 2016 /
 
Digitális telefonhoz nem is kellene, mert azon jellemzően több a headset csatlakozási lehetőség, valamint a memória is hamarabb előfordul a kívánt mennyiségben. Ez buta analógra van, arra kevés a fejlesztés, nem is gondoltam volna, amikor megszületett a feladat, hogy nincs igazából rá gyári megoldás...
A hozzászólás módosítva: Márc 18, 2016
(#) Inhouse válasza Sebi hozzászólására (») Márc 20, 2016 /
 
Találtam az alaplapi sokcsatornás hangkártyának egy speciális beállítását. Alapértelmezetten ha az előlapi jack aljzatba bedugjuk a fejhallgatót, akkor csak az szól. De át lehet állítani, hogy külön, független kimenet legyen. Onnantól már választható, mint a külön hangkártya. És működik! Viszont Win 8.1-en működik így, XP-nél még nem néztem, de gyanús, hogy ott nem...
(#) Inhouse válasza Inhouse hozzászólására (») Márc 25, 2016 /
 
XP-nél és azon az alaplapon (Realtek HD alaplapi hangkártya) nem ment a független 2 sztereó kimenet állítása.
Sőt csalódást okozott a PCI hangkártya gépbe illesztése is, rögtön eltűnt az alaplapi az eszközök közül. Sajnos több időm nem volt rá, nem tudtam kipróbálni, hogyha a BIOS-ban auto-ról enabledre rakom az audio-t, akkor megmarad-e...egyelőre egy próbagép van USB hangeszközzel.
Maga a rendszer működik szépen.
A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2016
(#) Inhouse válasza Inhouse hozzászólására (») Márc 30, 2016 /
 
A BIOS-ban enable-re véve auto-ról már működött együtt az alaplapi sokcsatornás és a külön PCI-os. De csak ideig óráig. 2-3 próbát csináltam vele, majd otthagytam a srácnak, hogy tesztelje. Fél óra múlva hívott, hogy nem megy. A lejátszó is kint maradt, meg nem is játszotta a listát. Visszaállítva az alaplapira, ment. Megkapta az USB-s hangkártyát, azóta azzal megy.
A mikrofon bemenetre tárcsázás olyan 90%-osan jól működik. Nagy valószínűséggel, amikor épp DTMF közeli frekvencián és hangosan beszél tárcsázás közben, néha félremegy. De ez az arány kézi tárcsázásnál sem jobb...
(#) Gafly válasza Inhouse hozzászólására (») Márc 30, 2016 /
 
Mondanám, hogy ha lenne valami "interfész" láb, akkor tárcsázás közben hardveresen lehetne némitani a mikrofont.
Vagy szoftveresen (meggyőzéssel ) a felhasználót némitani tárcsázás közben.

Egyébként kétféle módon is félre sikerülhet a tárcsázás:
- Magából a beszédből a DTMF vevő is detektálhat tévesen DTMF jódot. Annó az MT8870 előszeretettel vett beszédből "5"-ös karaktereket.
- A másik lehetőség pedik a tipikus DTMF detektálási algoritmusból származik: Két sávszűrővel szétválasztják az alsó és a felső csoport frekvenciákat, majd eyt négyszögesitik és az eredményül kapott négyszöjgel periódusidejét mérik digitálisan. Ezt konnyen meg lehet zavarni kulső jellel, ekkor a vevő nem fogja elfogadni valós DTMF kódnak.
(#) Inhouse válasza Gafly hozzászólására (») Márc 30, 2016 /
 
Ez a v1 stádium. Semmilyen elektronika nincs benne, egy kis trafó a legbonyolultabb elem. Vannak hibái, de a tesztelés azt mutatja, hogy elenyésző. Ennél jobbat csak elektronikával és újabb energia beleöléssel lehetne csinálni, nekem most úgy tűnik nem érné meg. Aztán azt nem mondom, hogy soha...de most ez már megy.
(#) Inhouse hozzászólása Ápr 4, 2016 /
 
Felraktam mind a 4 emberkének a kütyüt. Murphy dolgozik, az utolsónál nem megy a tárcsázás. Hallom a DTMF hangokat, de vagy félretárcsáz és más veszi fel, vagy inkább ezen a számon előfizető nem kapcsolható. Gyors rádobtam a szétbombázott próbakagylómat, -0,5V a mikrofonon... Ez az egy telefon van a cégnél (mindenkinek más, gyakorlatilag ha 20-ból 2 egyforma van) amivel nem megy, másképp van bekötve a kagyló 4 ere. Odaadtam az enyémet, nekem nem kell az újítás, így már nála is jó.
Ez az ominózus telefon is GE, volt ebből egy olyan másik típus régebben a cégnél (sima telefon, 12 memória a legnagyobb feature), ami egy vacak volt, pedig volt rajta HIF matrica. Benne egy segédpanel, olyan kisiparinak tűnő. Egy 2032-es elem is volt benne, gondolná az ember, hogy a memóriának, de nem! Ahogy merült az elem, kezdett bohóckodni a telefon. Aztán nem lehetett vele telefonálni tovább. Havonta kérte az új elemet. Ezek már le lettek építve, volt még új bontatlan is belőle vagy 3 db...sosem került fel már sehova. Meg is találtam, GE 2-9230A, 2-9233A, 2-9235A...miért van rajta 3 féle típusszám?
Következő: »»   12 / 12
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Frissek
2016. Ápr, 30. Szo
9:11:50
Jelenleg 323 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu