Hello. ThinkPad X20 ast javitottam crc hibával, csak ott nem kapcsolgatott ki a laptop.Nem volt egyszerü.24rf08 as eprom ra forrasztottam 3 drótot és némi illesztéssel az asztali számitógép COM portjára kötöttem.Bekapcsoltam a laptopot és egy DOS os progival kiolvastattam az eprom tartalmát, majd szereztem nagynehezen egy másik X20 eprom dump ját és beégettem.Ugyanis meg volt sérülve a tartalma és emiatt nem indult, csak crc hibát irt.Röviden ennyi, de sokkal macerásabb élöben . Progik megvannak+ bekötések hozzá, csak nemtudom hogy T20 nál ugyanaz az eprom található e.
Sziasztok! Bocsi hogy ide irok csak új témát nem tudtam kezdeni de lenne olyan gondom h kaptam egy Dimotion M67SRU tipusu laptopot és beakarom kapcsolni de csak a bekapcsolo led villan fel egy kicsit meg az akku töltö led világit és nem is indul el a gép. Mi lehet ennek az oka ? ha valaki tud segiteni azt megköszönném !
Ugyan azt csinálja, ha mindent kiveszek, de én olyanra gyanakszom hogy a processor lehet a hibás, mert elméletben ha nem jó a proci akkor eggyáltalán nem indul a gép de ha valami más hardver hiba van akkor csipog a gép.. deh most per pill elsem indul csak a led villan 1 et...
Adott egy MSi CR620-as noti. Probléma a következő. Egy idióta olyan állat módon húzta ki a projektor vga kábelját belőle, hogy elhajlott az aljzat a nyákon. Nem tört ki csak elhajlott. A laptop tökéletesen működött egyébként, csak be volt hajolva az aljzat, mert gyárilag nincs csavarral rögzítve sehova, csak a nyákba. Szétszedtem, de csak annyira, hogy hozzáférjek. Óvatosan visszahajtottam a helyére, majd összeraktam a laptopot. Na azóta nem kapcsol be a laptop. Se akksiról, se töltőről. Még azt sem veszi észre, hogy rá van dugva a töltő, pedig akkor világítania kellene a töltés jelző lednek, de semmi. Meg se nyekken. Mi lehet a gond? Már kivettem az alaplapot, itt van az asztalon, semmi nincs rajta, csak a ram van benne, meg a proci, de nem indul, nem reagál a bekapcs gomra.
Próbáltam csak töltőről, csak akksiról is, kivett bios elemmel is, másik töltővel is. Egyébként jó a gyári töltője is, megmértem és a nyákon is mérhető a 19V, tehát megkapja, de semmit nem csinál, semmi sem világít rajta, teljesen halott. Ilyen hibával még sosem találkoztam, pedig jó pár laptopot javítottam már. Általában mindig bekapcsol még az alaplaphibás laptop is, max nincs rajta kép, vagy azonnal kikapcsol, de a lényeg, hogy valamilyen életjelet azért szoktak adni, de ez semmit, pedig működött, csak vissza lett hajtva óvatosan az aljzat, ennyi és ez az idegesítő. Látható fizikai sérülést nem látok a vga aljzat környékén és máshol sem. Az a gyanúm, hogy a többrétegű nyák megrepedhetett valahol amikor benyomták és elhajlott a vga aljzat. Gondolom a kegyelemdöfést az adhatta meg neki, hogy visszahajtottam az aljzatot, pedig óvatosan csináltam. Esetleg valami ötlet még, vagy kuka?