Van több címben nevezett LCD-m. De sajnos nem mindegyik működik. Nem tudom mi lehet ennek az oka.
Kipróbáltam "Vout kondenzátor" nélkül is, illetve 2,2uF, 100nF, de van amelyik semmit nem csinál, van amelyik felvillan, amikor leveszem a tápfeszültséget és van amelyik kifogástalanul működik. Az eredetiek eddig tökéletesen működtek. A - véleményem szerint - után gyártottakkal vannak ezek a problémák. Egyébként kipróbáltam 3-5V tartományban. Amelyiket épp most az asztalomon működik, 5V-ot kap. Annyi, hogy nagyon érzékeny a fényre, tehát lámpára, napfényre villogni kezt, majd elmegy a kép és csak újbóli tápfeszre indul el.
Mi a kérdés?
Lehetséges, hogy azért nem működnek, mert után gyártottak.
Nekem néhány kijelzőnél az a hiba jelentkezett, hogy úgy kapcsolt ki, mint a régi TV-k, befeketedett és a szélétől kezdve a közepéig ment a feketeség, majd kifehéredett. Később rájöttem, hogy a fok-gyem labortápomban lévő kondenzátor csinálta, mert amikor kihúztam a banándugót, akkor rendesen kikapcsolt.
Nekem a fényre egyik se volt érzékeny, se az eredeti se az után gyártott.
Egyébként több telefonba is ugyan ezt a kijelzőt tették bele, például a 3310-esbe is, maximum a felbontása más.
A fényérzékenység lehet azért volt, mert a 100nF-os kondi a Vlcd lábon kevés volt - nem tudom.
Azt szeretném megtudni,hogy idővel változott -e valamit a 3410-es kijelző? Mert több olyannal találkoztam ami nem működött. Az is lehet, hogy hibás példányok voltak, de nekem akkor is gyanús...
Üdvözlet!
Legelső lépésben egy telefonnal kellene megnézni ,hogy mindegyik LCD működőképes vagy nem.Ezt abban az esetben értem ha saját készítésű áramkörrel tesztelted.
Javaslom nézd át részletesen PCD8544adatlapját.(felbontás eltér)
Lehet bias és Vop beállítások eltérnek az utángyártottakban.
Alacsony Vop-al én is megjártam azt hittem nem működik,
pedig ment az csak nagyon halványan.
Ezt a stack-et használva biztosan működni fognak, ez megfelelően kezeli őket.
A felbontást és egyebeket neked kell beállítani a programban.
Nekem ezzel minden kijelző működött eddig.
Óriásit hibáztam. Rossz helyre volt a reset láb konfigurálva és lógott a levegőben. Így csoda, hogy működött az az egy szerencsétlen kijelző. Míg nem fordítva kötöttem a tápot az egészre. Utána jött a káosz. Másnap jöttem rá a hibára és mindegyik kijelző működött és a fényt is bírta. (Még a fordítva áplált is.) Vagy inkább a lámpából érkező "brumm fesz." billentette át a reset lábat.
Ám nyáron egy készülékem a tűző napra reagált úgy, hogy eltűnt a kép és vissza sem jött, csak a következő bekapcsolásra. Persze lehet ott is valami érintkezési hiba volt ott is.
Ezek szerint csak ilyen extrém esetekben jelentkezik a szórás a kijelzők között?
Gondoltam, hogy félreérthető.
Nem sütögetésre gondoltam, hanem zsebből, autóból, stb elővéve ahogy rásüt a nap, mint ahogy normál üzemi körülmények között is!!!
De mint írtam fentebb, valószínűleg érintkezési hiba miatt viselkedett így a kijelző.
Tehát még egyszer: ha bizonytalanul viselkedik normál nappali fénynél a szabadban, vagy egy asztali lámpát felé fordítva, valószínűleg a Vdd láb nem érintkezik, stb...
De a téma értelmét is vesztette, sikerült a problémára rájönni.