Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hangkártya hiba
 
Témaindító: YoCeE2107, idő: Feb 19, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   5 / 5
(#) beikes hozzászólása Okt 17, 2018 /
 
Sziasztok.

HP 15-bs020ng laptopomnak nincs hangja. Ebben az esetben video sem játszható le rajta. Teljesen mindegy, hogy mentett video, vagy pl. Youtube-os video. Skype-val próbálkozva hangártya hibát jelez. Nem elérhetőnek írja. Ilyenkor az eszközkezelő is hangkártya hibát jelez és nincs alapértelmezett lejátszó eszközt. Aztán pár perc múlva minden működik probléma nélkül. Persze a garanciája 1 hónapja lejárt.
(#) teddysnow hozzászólása Feb 15, 2019 /
 
Sziasztok
van egy Asus Xonar DG hangkártyám és egyik pillanatról a másikra az egyik kimenetén 9.5Volt DC jelent meg a hangon felül. Kicseréltem a csatoló kondiját, de nem változott a helyzet. Tiszta a hangja, külső hangerő szabályzót használok és amikor némítom az egyik-másik oldalt vagy mono/stereo kapcsolót kapcsolom, akkor hallani a hangban egy nagy pattanást.
Hol mehet még rá egyenfesz?
(#) teddysnow válasza teddysnow hozzászólására (») Márc 10, 2019 /
 
Működik.
Érdekes hiba volt, mert csak azután jelent meg a DC a kimeneten, amikor betöltöt a driver. Ezenkívül akkor is jó volt, amikor a szoftverében átállítottam fejhallgató kimenetre, csak akkor volt egyenfesz a kimeneten és csak a bal oldalon, ha Line out-ra volt kapcsolva. Van rajta egy réle, amit pont ezt a váltást teszi. Minden kimenetén (6 darab) van egy pár - gondolom kapcsoló FET. Ezeket átmérve az egyik páron nem azt mértem, amint a többin. Ez pont az a kimenet volt, ahol a hiba volt. Kicseréltem a subwoffer -en lévővel, mert csak 2.0 -ban használom és most már jó.
(#) Villanymozdony hozzászólása Dec 20, 2019 /
 
Sziasztok!
Hozzám került egy Creative sound blaster live hangkártya. A gépemben van PCI sín is, de nem találtam eddig drivert ami Win 10 alatt futna.
Létezik esetleg olyan driver, amivel win 10 alatt működne?
Nem igazán rajongok az alaplapi hangkártáért.
(#) Ge Lee válasza Villanymozdony hozzászólására (») Dec 20, 2019 / 1
 
Nem csoda hogy nem találtál, mivel nincs is hozzá, nem is fog menni win 10 alatt. Nekem már win 7 alatt sem ment, ahhoz sem csinált már a gyártó drivert. Volt hozzá valami kalóz driver, nem tudom ki írta, de azzal azonnal kékhalált produkált a win 7 mert összeakadt valamivel. Szóval felejtős a dolog, egyébként meg kár értük mert jó kis kártyák voltak.
USB-sben vannak jó kártyák, persze az nem ez az árkategória...
(#) Villanymozdony válasza Ge Lee hozzászólására (») Dec 21, 2019 /
 
Kár bizony.
(#) Moderátor hozzászólása csapo1002 hozzászólására (») Szept 7, 2020
 
Egy kérdést csak egyszer, egy helyre teszünk fel!
(#) GPeti1977 hozzászólása Márc 31, 2021 /
 
A hangkártyák mikrofon bemenete milyen szokott lenni?
Mono fantomtáppal, vagy sztereó is lehetséges fantomtáp nélkül?
(#) Inhouse válasza GPeti1977 hozzászólására (») Ápr 1, 2021 /
 
Nehéz kérdés, már nagyon sok variáció van. A laptopok zömében egy bemenet van, amit át lehet váltani sztereó vonal, vagy monó mikrofon bemenetre. PC-knél ez külön van, ott nem láttam még sztereó mikrofon bemenetet, de bármi lehetséges. Kommersz hangkártyáknál szerintem nem lesz.
Az elektrethez való előfeszítés úgy van általában megoldva, hogy maga a csatlakozó sztereó és a dinamikus mikrofonhoz monó (vagy nem kell bekötni a fennmaradó pontot), az elektrethez sztereó dugó kell.
Valahogy így.
A hozzászólás módosítva: Ápr 1, 2021
(#) Gafly válasza Inhouse hozzászólására (») Ápr 1, 2021 /
 
És rendszerint onnan tudja, hogy csatlakoztatva van a mikrofon, hogy folyik áram...
(#) Udvari Zsombor válasza Gafly hozzászólására (») Ápr 1, 2021 /
 
Nem feltétlenül, ugyanis az én gépemen az előlapi csatlakozóba való bedugáskor a hangkártya szoftvere kérdezi meg, hogy amit bedugtam az mikrofon, vonal-bemenet vagy többcsatornás hangrendszer valamelyik kimenete.
Valamint van egy régebbi Dell laptopom, az is szoftveresen kérdezi meg, hogy mikrofont vagy vonal bemenenet dugtam-e be, így persze mikrofon bemenetre is sztereo tud lenni (már próbáltam).
(#) pipi válasza Inhouse hozzászólására (») Ápr 3, 2021 /
 
Igy van, PC-ken kétfále is lehet az előlapi csati bekötése az alaplapra.
pl: Bővebben: Link
de nyilván aszerint "működik" amit az alaplap tud, esetleg a biosban is lehet állítható hogy hdaudio/ac97 legyen.... ha állítható, valószinűleg követi a hátlapi csati is
Az egyik módban sztereo, másikban monó a MIC. Hogy sztereo módban hogy van/nincs táp, azt nem tudom...
Következő: »»   5 / 5
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem