Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vetőmag számláló elektronika
Lapozás: OK   2 / 2
(#) okoskodás válasza NagySandor hozzászólására (») Ápr 20, 2016 /
 
nem hívtad a megadott számokat?
(#) oregharcos hozzászólása Dec 10, 2018 /
 
Sziasztok! A barátom hozott egy vetőgépmonitort, hogy ellenőrizzem le, hogy életre lehetne-e kelteni. Valami egység hiányzik a jeladó és a kijelző /vezérlőegység/ között. Szétszedtem a vezérlőegységet, tele van SN-típusú digitális IC-kkel, és két db. Z80-as is van benne EPROM-al. A hátúlján van egy 30-lábú csatlakozó aljzat. Az adóhoz egy három érintkezős dugaljzattal csatlakozik. Csak kíváncsiságból szeretném tudni, hogy mi hiányzik?
Ha valaki ismeri kérem, írja meg. Előre is köszönöm!!!
(#) nagym6 válasza oregharcos hozzászólására (») Dec 10, 2018 /
 
Nem ismerem a típust. Tipikus megoldás ennél a korosztálynál, hogy a magérzékelők vezetékei egy közösítő dobozba futnak össze, ahonnan egy kábel megy a monitorhoz. Ezt a dobozt kábelt nem látom.
(#) oregharcos válasza nagym6 hozzászólására (») Dec 11, 2018 /
 
Köszönöm a választ! Nincs semmi, csak azok vannak amiről képet csináltam. Van a monitorban hét db. BD135-ös tranyó amelynek a collektorai ki vannak vezetve. Igen bonyolult a bele, két oldalas fóliával és hajszál vékony áramkörökkel. A vevőhöz menő kábelon is van egy doboz, egy háromeres kábel megy monitor irányába, két háromeres megy az adóhoz. Ezt a dobozt nem lehet szétszedni, mert a műgyantával van kiöntve, pedig van benne valami, mert nem egy sima összekötő doboz. A barátom annyit kért, hogy ki lehetne-e kutatni, hogy melyik lábakra jön az adótól az impulzus?
(#) nagym6 válasza oregharcos hozzászólására (») Dec 11, 2018 /
 
Idézet:
„A vevőhöz menő kábelon is van egy doboz, egy háromeres kábel megy monitor irányába, két háromeres megy az adóhoz.”
A képen a kábelen lévő kis fekete dobozban van az elektronika, ebből megy párhuzamosan két drót az infra adóra, és -a másik- az infra vevőre. Valószínűleg itt csak az adó és vevő led ill. ledek vannak, teljes elektronika a kis fekete dobozban. Tehát ez optokapu adóval és vevővel, aminek fényét megszakítja a mag.
Sajnos arra nem tudok mit mondani, hogy lehet megállapítani a három drót közül melyik az impulzus jel. Próbálgatással veszélyes, rossz rákötésnél valószínűleg tönkremegy.
(#) oregharcos válasza nagym6 hozzászólására (») Dec 21, 2018 /
 
Szia Nagym6! Elnézést, hogy csak most válaszolok! A monitoron kellene megállapítani a 30-érintkezős csatlakozón, hogy melyik a bemeneti érintkezők. Szétszedtem, de szinte kihámozatlan a sok hajszál vékony fólia közül. Úgy döntöttem, hogy nem foglalkozok tovább vele. Majd keresünk egy egyszerű megoldást. Kellemes Karácsonyi ünnepeket kívánok!
(#) nagym6 válasza oregharcos hozzászólására (») Dec 21, 2018 /
 
Igen elég nehéz, vagy lehetetlen kihámozni. Próbálgatás tönkretételhez vezethet, általában nem védettek a csatlakozó pontok. Kellemes Karácsonyi ünnepeket viszont kívánok.
(#) Attala hozzászólása Máj 19, 2021 /
 
Szeretném kérdezni ,hogy ami a fotocellát működtető elektronikához milyen diódát kell beépíteni? Ehhez a fotocellához tudtok e kapcsolási rajzot?
(#) pb hozzászólása Márc 1, 2022 /
 
Üdv
Érdeklődenék hogy hogyan lehetne kimérni vagy összehozni ezt a fotocellát hogy hogyan kell bekötni mert ami nekem van balra az a rendes csatlakozós de ilyet tudtam szerezni ami a képen jobbra van mert a két kábelnek a vezeték szinei nem stimmelnek

fotocella.jpg
    
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem