|
|
| Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005 |
|
|
|
|
|
nemtudom hogy ismeritek-e de sztem nem rossz dolog
diódák |
|
|
| HA már itt tartunk.. van egy jó pár kerámia kondim, (tárcsás) amin csak "pöttyök" vannak. Erről ki mit tudna mondani ? |
|
|
Nekem is van pár rejtélyes tranzisztorom, a tetején egy sárga pötty van, az elején pedig egy zöld. Annyit tudok, hogy NPN. És TO-92-es tokozású.
Erről nem tudtok valamit? |
|
|
Nekim is van egy pár érdekes alkatrészem.Ha hiszitek ha nem ezek infra ledek .
A 100-as a méret miatt van. |
» A fájlok letöltéséhez be kell jelentkezned! «
|
|
|
LOL 
ennek a csatlakozónak (+kábel kombinációnak) van vmi spéci neve. egy cd-lejátszóból szedtem ki. ilyet kellene vennem, vagy csinálniom. jó lenne, ha meg tudnám nevezni, mert nem mindig akarom magammal vinni a boltokba. köszike. |
|
|
|
| Hello. Pont ilyen csatlakozót nem biztos, h kapsz. hasonló csatik vannak pl. a www.elektroart.hu -n Viszont a legegyszerűbben úgy tudsz csinálni hasonló csatit, h foglaltként egy fél sor Ic foglalatot használsz, csatlakozónak pedig tüskesort... |
|
|
Ez kérlek szépen egy BERG tüskesorhoz tartozó mama-csatlakozó. Az más kérdés, hogy ez fordítva való bedugás ellen védett kialakítású, de én úgy tudom, hogy ez a BERG-mama  |
|
|
köszi, szépen, remélem nem fogja egy boltos sem a pincéből előhúzni az anyját. kösz.
pedrock, neked is köszi. |
|
|
Sziasztok! Ezt a voltmérőt szeretném megépíteni, csak azt nem tudom hogy a kondik hány voltosak és milyen típusúak (MKT, MKT, stb...) legyenek. (Itt egy kép a cuccról)
És még annyit, hogy 0.25W-os vagy 0.6W-os ellenállást használjak?
Előre is köxi!  |
|
|
Hali!
Kondikból szerintem nyugodtan használhatsz MKT típusúakat 250V-os feszültséghatárral. Egyedül a C4-esnél tehetsz bele 400V-osat, mert a mért feszültség valamilyen formában erre a kondira érkezik. pF-es értékeket nyilván nem fogsz kapni MKT-s kiszerelésben, oda kerámiakondi kell. Az ellenállások szerintem lehetnek 0,25W-osak, bár mivel fesz mérőről van szó, én a helyedben lazán betenném a 0,6W-osakat. A túlméretezés sosem árt. |
|
|
Szia Norberto!
Ezek az adatok akkor is jók, ha 2000V-os méréshatárral akarom használni?
(Bár nem hiszem hogy erre valaha is sor kerül, de sosem lehet tudni )
Egyébként az utolsó mondatoddal teljesen egyetértek: Idézet: „A túlméretezés sosem árt.”
Köszi  |
|
|
Ha 2000V-os méréshatárral akarod használni maximum, akkor természetesen olyan kondi kell a C4 helyére...
De sztem az drága, én olyat nem tennék bele  |
|
|
Nagyon köszönöm!
Majd még meglátom hogy meddig fog mérni a kicsike.  |
|
|
Nekemis lenne egy kérdésem!
Ez milyen alkatrész? :CG2341 ???
Vagy a világon csak ez a hétdarab létezik, ami nekemvan??? |
|
|
| Kerámiakondinál mi a külömbség a 21-és a 22 között? |
|
|
Üdv! Hát már nekem is van egy infra ledem csak ez meg kicsi,de annyira hogy csak na !!
Ha tok róla képet csinálni akkor fel is rakom |
|
|
Na ez lenne az! a viszonyító mérték egy 1Ft-os lenne!
Ezt ti hogyan raknátok bele egy áramkörbe???
help!!
ja és bocsi a rossz minőségű képért! |
|
|
|
Idézet: „(#6427) _JANI_...
...
És a „2A222K” ból így lessz 2.2nF
222 = 2200pF = 2.2nF
Tehát az elsőkettő, az számérték. A harmadik szám pedig az mutatja meg, hogy első kettő szám után hány nullát kell írni.
...
”
Ha erre gondosz(??? Gondolom erre!) akkor az "X"21 az azt jelenti, hogy "X"20, tehát "X"20pFarad a kondi kapacitása. És a "X"22 at "X"200pFarad lessz.
Tehát az egyik az Pikófarados tartományba míg a másik a Nanofarados tartományba fog kerülni... |
|
|
Elméletileg a 21-esnek kétpikósnak kellene lennie vagy nem?Akkor az mekkora amire csak az van írva hogy 5 és a tetején van egy fekete pötty? |
|
|
Képet tunál mellékelni!? Metr ez így "bármi" lehet...
Szigorúan elméletileg:
A 2pikós az 020 lenne, bár ijen kicsi kapacitást nemtom hol használnak( Gondolom mikrohullámú cuccokban)!
De lehet, hogy csak egyszerűen Idézet: „2” . Persze ijenkor a méret sokat segít ennek az eldöntésében... |
|
|
Csak kekeckedem!
A te LED-edre én 5 "enyémet" forrasztok rá. |
|
|
|
| Huhh a kép most nem megy! De sima kis kerámiakondi pici kis kör lapocska ilyen nemistudom talán krémszínű rajta egy 5-ös és a tetején egy fekete kis pöttyszerűség mintha ráhúzott volna valaki a tetejére filcel. |
|
|
Az a kis fekete IZÉ, az nem egy mibiltelefon IR portja??? |
|
|
Nem.Az egy autóba épitett esőérzékelő. Ennek a működését még érterm is,ám az eggyel öregebb és nagy obb testvéréjét már nem.
Itt a fehér ledek a lila prizmán keresztül teritett fénnyel rávetödnek a szélvédőre majd megtörve fókuszált prizmám kersztül visszajutnak az 1-es számu infra ledekre.Ugyanakkor ugyanez a megtört fény középpen átlátszó fókuszált prizmán keresztül visszaverődik a nyákon középpen elhelyezett 3 VALAMI-re. Ezek mik lehetnek???? |
|
|
|
Azért érdekes mert mind a két érzékelő ugyan azt a "lila " fényt érzékeli
[pic]Bővebben: Link[/pic] |
|
|
A középső "nagyfelületü"-ek azok szerintem fotodiódák IR szürő nélkül. A "két érzékelő" az IR-szűrős fototranzisztor lehet. /Gondolom én!/
A "fehér ledek" azok látlatófényt sugároznak? Vagy InfraRed-t
A Idézet: „ lila ” színszűrőket az IR szűrésre szokták alkalmazni, mármint az IR-t átereszti és az egyéb színeket tompítja. |
|
|
| Ga Bee! A te cuccod úgy néz ki, mint egy TFDS vagy TFDU infra adó-vevő. Ilyesmiből lehet építeni infraportot, mind PCre, mind telefonba! Áramkörbe helyezése, sima, egyszerű hétköznapi alap felszereltséggel igen kellemetlen, de nem megoldhatatlan. Mindenféleképpen külön-külön oldalra kell hajtani a lábait, aztán "okosan", jófajta folyasztó pasztával megoldható a beszerelés!Én pl így csináltam a saját IR portomat. |
|
|
Ja! jó lehet meg mint láthattunk is van kisebb infra adó vevő! De ezzel könnyebb bánni!
meg sz.tem olcsóbb is! |
|
|
Persze hogy könyyeb bánni vele.Nem is értem miért kell enyyire lekicsinyíteni,mikor a nagy is könnyen elfért.
[pic]Bővebben: Link[/pic] |
|
|
A fehér az infrát ad.
Az Idézet: „IR-szűrős fototranzisztor ” [pic]Bővebben: Link[/pic]
az nem 3 lábu?
Mert ennek csa 2 van. |
|
|