nekem orion dvd 4200 M es dvd lejáttszóm van.alig múlt egy éves,és most megadta magát. leolvasó fejjel van v szeg gond,mivel elkezdi olvasni a lemezt és aztán azt írja ki hogy error és ez gyári lemeznél is ugyanígy van. valaki légyszives segítsen hogy mi lehet a gond?
Van nálam is egy ilyen lejátszó. A tálcát, és a cd forgató motort se hajlandó meghajtani. Ha manuálisan berakom a lemezt, meg megpörgetem, akkor elindul. Szerintetek mi lehet ez ? Tápot kap, megvan a 3V és az 5V is, forrasztottam rá kondit is párhuzamosan, de az nem segített. Rámérve a motormeghajtóra, olyan mintha nem kapna vezérlő jelet a procitól, vagy csak egy pillanatra.
A CD fokusz és szán megjató az meleg mint a fene.
A tálcát külön meghajtó vezérli, egy BA.... ic. Annak a bemeneteit nézem, és nem látszik rajta érdemi változás, csak egy pillanatra. Olyan mintha a proci kimenete lenne döglött. Azt hiszem bontás lesz a vége, van benne egy jó táp, meg egy VFD kijelző meghajtóval együtt. Valamire majdcsak jó lesz.
Sziasztok!
A következő kérdéssel fordulok hozzátok. Meghalt az Oroin 2602 típusjelzésű dvd lejátszóm táppanelja. Tudnék hozzá venni 2705öshoz való táppanelt. A fő kérdés a kompatibilitás,vajon belepasszol-e?A csatlakozó tűszáma stimel...
előre is köszönöm szépen a segítséget!
Üdv Kicsa
Nekem szintén van egy orion 2602 es lejátszóm A trafója sistereg néha viszont elhalgat kikapcsolt állapotban is sistereg. A Cd ket belvassa be is pörgeti olvassa is de a dvd-t már nem igazán viszi felpörgeti a dvd-t be is olvassa el kezdi lejátszani és A lejászás kezdete után a lemez lelassúl a lejátszó visszapörgeti a lemezt de ekkor a filmet újra előröl kezdi.
Ez táp hiba lehet vagy valami egyszerű hiba ami könnyen orvosolható?
Van nekem egy Orion 5000 M DVD lejátszóm ami meghalt.
Nem kapcsolt be még készenléti állapotba sem, így elkezdtem méregetni a tápját (1.jpeg) és 220 V os oldalon oké minden de a gyengeáramú résznél nincs semmi szufla. A 2 es képen látható trafo primer oldalán megvan a kétszer 325V de a szekunder oldalon semmi nem jön ki. A trafo tipusa:EEL-1901B melyet sehol sem kapni és a neten sem találok rola semmit
A 3 as képen látható csatira rákötöttem egy PC tápot és arrol gyönyörüen üzemelt a dvd. A Gnd az közös és a 2x 5V is egyesitve van. Arra gondoltam hogy csinálok hozzá egy egyszerü kis tápot egy trafoval és stabkockával..stb. Ehhez szeretném a segítségeteket kérni. Előre is köszönöm
Mégvalami van egy másik dvd is az daytech 707 tipusu. Ő bekapcsoláskor kiírja hogy HELLO és itt meg is áll a történet. Erre esetleg van valami ötletetek hogy mi lehet a baja?
Üdv: Moka