|
|
| Témaindító: mspike, idő: Júl 18, 2005 |
|
|
|
|
|
Sziasztok, kacérkodok egy kis "robot" építésével, kérdésem ki csinált már ilyet... v. hasonlót.. stb. Az én elképzelésem vagy egy "line follower" vonalkövető, vagy egy szobai "nem megyek a falnak" robot Egy PIC-el képzelem el a vezérlést infra adó-vevőkkel a tárgyak érzékelését és két kis motorral a mozgatást... Ilyeneket google csak úgy ontja, úgy is van itthon egy feleslegessé vált "Furrby" ami tök jó kis alkatrész forrás ilyesmihez... Szóval ki játszik ilyesmivel ? Ötleteket tippeket tapasztalatokat várom... |
|
|
Ez volt amiből az egész ötlet kiindult Életem első robotos cikkje, azóta falom őket  |
|
|
Végül megépítetted?
Nincs hozzá nyákterved? |
|
|
Találtam egy egész jó oldalt.
link
Igaz, ezek nem éppen kezdő dolgoknak tünnek, de ötletet lehet meríteni belőlük. |
|
|
Szasztok!Én régóta szeretnék csinálni robotot probálkozok mint állat de valam mindig balul sül el na mindegy! vonal követős robotról: Bővebben: Link
De mást is találsz itt! az én kérdésem meg az lenne magyar oldal ami kimondottan robotokkal foglalkozik van -e? |
|
|
| Én nem nagyon tudok magyar lapról, csak ezt ismerem. |
|
|
Hi!
1ik ismerősöm most foglalkozik 1 izmosabb öszetettebb robi alkotásával.
EPIA PCs alaplap LCD moncsa , wifi háló,
töltésre dokkoló állomása ...stb lesz benne.
Ahogy ismerem vmilyen infót fog majd róla
adni 1 2 helyen weblapján ..stb...
De még készülődik a project.
Mult korában a pontos helymeghastározáson
elmélkedtünk ... GPS kevés más egyébb meg bonyolultabb és költségesebb 
ja és persze egyedi ...
GOODBYTES!
|
|
|
| nem tudtok valami egyszrü kapcsolást küldeni?amit ti már megcsináltatok és sikerölt!ha tudtok akkor ide: szabo99@axelero.hu !Kösz! |
|
|
GPS nem lenne kevés csak kell hozzá korrekció. Az USA direkt zavarja a GPS-t, hogy ne lehessen terrorra hasznosítani De vannak cégek akik pont ezért foglalkoznak GPS korrekcióval, azzal olyan +-1M-re be lehet lőni a poziciót... |
|
|
Robotika témában egyszerű kapcsolás?!   |
|
|
| Az usa tényleg zavarja a gps-t, de a mai készülékekkel 3-5 méter pontosan is lehet tájékozódni. (Lehet ennél is pontosabban, az a kérdés, hogy hány műholdat fog a készülék.) De az a +-1 méter tévedés is sokat zavar be egy kb. tíz centis kis robotnak. |
|
|
Amit Topi javasolt kis robotot, azt szerintemis érdemes lenne kipróbálni.
Mert nem bonyolult, és a működtető picprogramot is le lehet tölteni...
 |
|
|
Igen, én már dolgozok rajta. Már csak egy jó nyákterv kéne és akkor nekiállnék. De sajnos nem igazán értem ezeket a nyáktervező programokat... 
Nem tudna valaki segíteni megtervezni a nyákot? |
|
|
Láttok benne fantáziát? |
» A fájlok letöltéséhez be kell jelentkezned! «
|
|
|
| Igen pontosan az amire gondoltok. |
» A fájlok letöltéséhez be kell jelentkezned! «
|
|
|
| van benne fantázia, épitsd meg, és meséld el!!!!!! |
|
|
| Bocsi a link ezek után jött volna csak kellet valami figyelemfelkeltés. |
|
|
erről már van 1 téma... "Robotika kezdőknek". Abban a topikban szó esett a Cerberesről is... A modik zárolni vagy törölni fogják a témát és azt fogják mondeni használd a keresőt, persze teljesen jogosan.
Hát igen, a tapasztalat... |
|
|
Apropó: Hogy lehet ilyen szépen bekeretezni egy hsz-t?
|
|
|
| Én is tervezgetek saját robotot. De én ennál nagyobb kereket meg valami erősebb konstrukciót akarok. Van már elképzelésem, tulajdonképpen a motorvezérlés hogy meg a motorok kiválasztása nekem a nehéz feladat. Valami szabályzókör kell hogy egyenletesen forogjanak a motorok, meg a sebességet lehessen állítani. |
|
|
keresel a hszekben, majd megnyitod a keresőből a témát. aztán bemásolod a linket.  |
|
|
| Úgy, hogy egy bizonyos hsz.-ra keresel rá, és akkor bekeretezi a fórum-moci. |
|
|
Bezony-bezony!
Ugye, mit jelent a tapasztalat?! |
|
|
jópárszor elkövettem énis az efféle hibákat. dehát saját hibáiból tanul az ember(bár máséból kéne ) |
|
|
| sztem egy csomót lehetne 1*üsíteni rajta, mivel ez "elég régi" konstrukció, pl 1 ic-s fetes H-hidat a tranyók helyet, infra ledeket 74hc14-el/00-val vagy 555-el hajtani. 16f84 helyére 16f627-8 vagy még ujabb, olcsóbb 16F690 pl. infravevők lehetnek a kisebb fajta tsop-ok. |
|
|