Keresés: 
 Bejelentkezés
Nick:

Jelszó:

» Elfelejtettem a jelszavamat :'(
» Regisztráció
 Fórum témák
» Több téma
 Frissek
RSS hírforrások
  Hírek.rss
  Fórum.rss
  2012. Máj, 26. Szo
3:17:20
  Jelenleg 62 fő olvassa az oldalt
Fórum » Pontra menő témák » Nyomtató probléma »
Nyomtató probléma  
Témaindító: Kallai Csaba, idő: Ápr 16, 2007
Témakörök
Mikroprocesszorok » Egyéb
Lapozás Méret: 1 / 8     
(#79008) Kallai Csaba Válasz • Ápr 16, 2007
Helosztok!Van nekem egy EPSON Stylus C20-as nyomtatóm.És az a bajom vele hogy régen nem volt használva és beleszáradt a fekete tinta és emiatt (szerintem)nem nyomtat feketét. Az lenne a kérdesem hogy mivel lehet feloldani azt a tintát vagy mivel takaricsam ki

(#79015) elektro válasza Kallai Csaba hozzászólására (#79008) Válasz • Ápr 16, 2007
hy
hát van több esélyed is. Vezsel egy msik patront. Vagy valaki szerint a melegvízbe áztatás is segít bár nem tom nem próbáltam. Esetleg nagyobb lehet a gond ha a fej száradt be. Akkor segéprogrammal lehet tisztítani. HA az sem segít akkor vagy veszel egy másikat 10e lehet venni amolyan egyszerhasználatos. Igazából nem igen éri meg szétszedni és bíbelődni komolyabban a fejjel de meg lehet próbálni.

(#79018) Kallai Csaba Válasz • Ápr 16, 2007
Nem a patronba száradt bele mert azt most vettem vadonat új és csöpög belőle.Nem tudom valami olajfestékoldóval nem lehetne kitisztitani

(#79019) KTobi válasza Kallai Csaba hozzászólására (#79008) Válasz • Ápr 16, 2007
Az átlag nyomtatófesték vízben oldható. Megpróbálhatod, de nem biztos, hogy sikerül kimosni. Nekem nem sikerül, igaz 6-7 évet ála a garázsban , sütős vizet inekciós fecskendővel belespriccelni. Utánna egy fejtisztítás a progival, és elvben kellene, hogy müködjön.

(#79020) punkkazy Válasz • Ápr 16, 2007
Helló!
Nekem egy C42-esem van. Azaz már nem használom(vettem egy lézereset:ajánlam, ha van pénzed rá!)
Az enyémbe is beleszáradt. Nekem a fejjel volt gond. Azt kellett kicserélni. Ezt javaslom!

(#79021) punkkazy Válasz • Ápr 16, 2007
A tisztításáról: megpróbáltam kipucolni, de csíkosan nyomtatott, néha jó volt, de néha meg ratyi!

(#79101) mokus Válasz • Ápr 17, 2007
Sufnis dolog, de működik. Folyamat:
Tintatartályt kiveszed.
Fejet kiveszed.
Nem túl nagy nyomásra beállítod a forró vizes csapot (hőfok 60-65°C)
Alátartod a fejet a tintabemenet és fúvóka oldalon egyaránt addig míg színes cseppeket látsz kijönni, mind a tintatartály mint a fúvóka oldalról. Sziszifuszi munka 2-3 ismétlést igényel.
Ha már jónak ítéled előkapod a hajszárítót (barátnő/asszony meg ne lássa) és szépen alacsony hőfokot használva kiszárítod az elektronikát. (nem nem kell desztvíz lényegtelen ennyi kalgonizálnivaló a fej belsejében meg elfér úgyis kinyomatjuk elektronikának meg mind1, csak szárazon kerüljön fesz alá).
Még nedvesen belerakod a tintatartályt a fejbe és egy alig nedves papírzsepire/itatós papírra állítod fúvókával a papír felé (ez meg fogja szívni a tintatartályból a tintát).
kb 2 óra múlva visszaszereled a fejet.
Nyomsz rá 4-5 fejtisztítást, ekkor az esetek 80 százalékában már tökéletes a nyomtatás.
Ha nem lehet még egyszer ismételni az egész mosási folyamatot.
Ha szép a nyomtatási kép mindenképp cserélj tintatartályt! Régit meg tedd el szépen jó lesz még ha esetleg takarítani kell mégegyszer a nyomtatót. Havi 1x legalább fejtisztítás és tesztoldalt nyomtass!

Tapasztalat:
Ha már rég(1 év) beszáradt esélytelen takarítani (Epson esetében). Ha már valaki megpiszkálta erősebb oldószerrel (lakkbenzin, ilyen-olyan alkohol...) a fej menthetetlen.
A Durabright festékek kivételével minden tinta vízoldható. Léteznek speciális tisztító folyadékok amiket üres tintatartályba lehet tölteni, néha az is hatásos. Ez a mosási folyamat nem igazán festék barát, tehát egy negyed tintatartállyal rá fog menni.

Az itt leírtakat mindenki saját felelőségére használja.

(#79609) Kallai Csaba Válasz • Ápr 19, 2007
Bocs az újjabb zavarásért de új probléma lépett fel. Mikor fejtörlést csináltam a programmal le blokkolt az egész gép. Azóta a nyomtatón villog a zöld és a piros ledek felváltva és azóta semmire nem reagál a nyomtató. A hiba üzenet azt mondja hogy lépjek kapcsolatba a firmával Mi a franc történt már megint? Légy szi segitsen valaki Bármijen tippet elfogadok

(#79629) oldman válasza Kallai Csaba hozzászólására (#79609) Válasz • Ápr 19, 2007
Azt ajánlja hogy lépj kapcsolatba a gyártó szervíz cégével!
Valószínűleg ez már a vég kezdete!

(#79740) mokus válasza Kallai Csaba hozzászólására (#79609) Válasz • Ápr 20, 2007
Pontosabban írd le mit is kapsz hibaüzenetben!
Mert ez gyakorlatilag így semmire nem jó, erre nem lehet semmit mondani!

(#79775) Kallai Csaba Válasz • Ápr 20, 2007
Az a hibaüzenet hogy villognak a ledek felváltva és nem fogad semmi féle parancsot

(#79869) KTobi Válasz • Ápr 20, 2007
A fej a helyén áll-e? Próbáld ki, hogy kihúzod, vársz egy fél órát, és mit mond utánna, csak úgy PC nélkül. Hátha valmi adat beleszorul. A videóval volt ilyesmi, régi tipus, ha mi gyerkek adogattuk a parancsokat (túl gyorsan) lefagyott.

(#110660) titkovics Válasz • Aug 7, 2007
Sziasztok!

Arra lennék kíváncsi, hogy egy PC és egy Star SP-200 típusú blokk (vagy bármilyen más) nyomtató között maximum milyen hosszú lehet a párhuzamos nyomtató kábel? Eddíg 10 m-es volt a leghoszabb amit láttam árlistában, de lehet ennél hosszabb? Spéci átalakítót is láttam amivel 400m-t lehet áthidalni, de azért nem akarok 14.000 Ft-ot adni.

Köszönöm segítségeteket !

(#110756) Stadi válasza titkovics hozzászólására (#110660) Válasz • Aug 7, 2007
Az IEEE-1284 szabvány szerint a maximum kábelhossz 35 láb (kb. 10.6 m). De ez a szabványban előírt minőségű kábelre érvényes. Ha ennél hosszabb vagy másfajta kábelt szeretnél használni, akkor próba-szerencse.

Vagy, ahogy írtad, használhatsz átalakítót. A Vaterán volt régebben egy kütyü, ami asszem RS-485-re alakította át a jeleket és aztán vissza, és sima telefonkábellel ment.

Esetleg próbálj szerezni egy automata nyomtató átkapcsolót, aminek van AC adapter bemenete. Így félúton erősíthetsz a jelen.

Rákötheted még a nyomtatót print szerverre is, ekkor ethernet hálózaton tudsz vele nyomtatni, és a távolság is minden trükk nélkül 100m-re ugrik. Persze újonan egy print szerver sem olcsó, de használtan talán már nem olyan drága. A párhuzamos portosoktól ma már úgyis mindenki szabadulni akar.

(#113216) petyo71 Válasz • Aug 14, 2007
Üdv. olvastam a promlémát a felváltva villogó ledekre. Ez nem más mint hogy a kedves Epson cég beépített egy számlálót. Bizonyos használat után letiltja a nyomtatót és ezt a felváltva villogó hibaüzenetet küldi.(magyarul vidd el a szervízbe még ha semmi baja nincs a nyomtatódnak akkor is ) Szerencsére találtam a neten egy progit amivel újra resetelhetjük a nyomtatót. Tintapatronokat stb. És ráadásul nagyon sokféle Epson nyomtatót ismer.
Bővebben: Link

További jó nyomtatást

(#113227) Ragathol válasza petyo71 hozzászólására (#113216) Válasz • Aug 14, 2007
A linked helyesen: Bővebben: Link.

Nekem meg az a gond egy Lexmark Z735 -ös nyomtatóval. Hogy a patronja 3x volt utántöltve és 1x nyomtatás közben megadta magát. Azóta a patronra azt írja hogy ismeretlen patron. Szerintetek egy gyári patront fog látni? Még az hogy patron reset 1x se volt, mivel mentudom hogy hogy kell.

Lexmark nyómtatokhoz van valahol ilyen progi?

(#241328) tudoba Válasz • Jún 24, 2008
Sziasztok!

Van egy Canon MP160-as multifunkciós készülékem, és azt a hibaüzenetet írja, hogy E5. Mi lehet ez a hiba?
Köszönöm

(#264810) punkkazy Válasz • Aug 17, 2008
Üdv!
Szétkaptam az Epson C42SX nyomtatómat, mert már nem használtuk. A tápját szeretném használni, csak nem ad le feszt. Nem tudja valaki, hogyhogy indul? 3 drót jön ki.

(#329247) besi99 Válasz • Dec 17, 2008
Reggel arra ébredtem hogy a HP DJ 3325 nyomtató nem indul, a csatin nincs fesz Szétszedem a tápot, a beforrasztott 3.15 bizti out, a Graetz 2 diódája zárlatos, kicserélem, de minek, mert a tranyó is zárlatos, kemény sárgával beöntve: K2 látszik csak a nevéből. A visszacsatoló opto utáni kistranyó
elhasadt. A szekundereken minden dióda, kondi jó
Egy kapcsolási rajz jó lenne: AC POWER ADAPTER 0950-4203 sok más nyomtató is ezt használja
Néhány rémes képet mellékelnék
» A fájlok letöltéséhez be kell jelentkezned! «

(#344763) köbzoli Válasz • Jan 6, 2009
Sziasztok! Van egy HP deskjet 600-as nyomim,és egy rossz oldalon jártam,ahol bekerült a memóriába,28 oldalnyi szemét.Ilyen apró betüs hieroglifák..Nem lehet valami belső resettel kitörölni?Valahogy nincs kedvem,kinyomtatni. Ha valaki tud segíteni,köszönöm előre is.

(#362949) papptamas01 válasza besi99 hozzászólására (#329247) Válasz • Jan 29, 2009
Szia Besi! Ha még érdekel a táp probléma két megoldást javasolnék:Az egyik hogy ha 16-32V-os a táp akkor pár száz forintért lehet kapni hasonlót nem gond ha nem ugyanijen csak a feszültségek eggyezzenek meg a csatlakozót át is lehet szerelni,a másik megoldás kicsit körülményesebb mivel nem nagy áramokról van szó egy hagyományos táp készitését javasolnám,mivel ezt a fajtát nehéz javítani főleg mivel nem lehet tudni mitöl romlott el ha a trafó rossz akkor drágább mintha veszel eggyet...Remélem tudtam segíteni...

(#362969) Inhouse válasza besi99 hozzászólására (#329247) Válasz • Jan 29, 2009
Hopp, kicsit megkésve, de ha az a "tranyó" TO-92-s tokos, akkor az nem tranyó, hanem TL431 IC...
Nézz meg bármilyen DVD tápot, nagyon hasonló lesz ehhez...

Üdv
Inhouse

(#362972) Inhouse válasza köbzoli hozzászólására (#344763) Válasz • Jan 29, 2009
Ha a nyomtatót kikapcsolod, és a nyomtatási feladatokat megnyitod és kitörlöd mindet, akkor elmúlik ez a gondod...

Üdv
Inhouse

(#362981) köbzoli válasza Inhouse hozzászólására (#362972) Válasz • Jan 29, 2009
Köszönöm! Gondolod vártam idáig..? addig próbálgattam,míg véletlen pont ezt csináltam..

(#379866) Ricsi89 Válasz • Feb 21, 2009
Helló!
Most kaptam egy Xerox Workcentre M940-es multifunkciós nyomtatót, ami nem igazán akar együtt működni a géppel. Ha USB-re dugom, akkor a gép felismeri, feltelepíti a drivert, de a nyomtató programja már nem látja a nyomtatót. Ez mitől lehet?
meg az írja a nyomtató, hogy kifogyott a sárga parton, viszont a patronon semmi chip, meg hasonló dolog, amivel mérhetné a szintet. ha megcserélem a piros és sárga patront, akkor is azt írja, hogy kifogyott a sárga. Hogyan érzékelheti a szintet ez a nyomtató?

(#382173) zgyucha Válasz • Feb 24, 2009
Sziasztok,
Segítsetek légyszi. Egy laptopra rákötöttem egy erősítőt így hallgatom a zenét. Ezzel nincs is semmi gond. De ha rákötöm a laptopra a nyomtatót is (USB-n) akkor elkezd gerjedni. Milyen megoldást tudtok azon kívül hogy zenehallgatás közbe ne nyomtassak?
Laptop: Fujitsu siemens amilo
Nyomtató: HP laserjet 1000
Erősítő:Kenwood KRF-V 4060D
Köszi.

(#382175) Ricsi89 válasza zgyucha hozzászólására (#382173) Válasz • Feb 24, 2009
Helló!
Szerintem ez földhurok lesz, mert gondolom a nyomtató és az erősítő is le van földelve. Van ilyen topic keress rá és szerintem meg tudod oldani a gondot.

(#382197) zgyucha válasza Ricsi89 hozzászólására (#382175) Válasz • Feb 24, 2009
Az erősítő nincs földelve. Gyárilag ilyen a hálózati kábele.

(#432527) leono Válasz • Máj 9, 2009
Egy HP PSC 1410-es nyomtató előszőr azt csinálta kb. minden harmadik lapnál, hogy nem húzta be a papírt. Annyit változott a helyzet, hogy most meg egyszerre több papírt is behúz. Gondolom nem elektromos probléma, de ha valaki tud egy ötletet köszönettel elfogadom.

(#432559) köbzoli válasza leono hozzászólására (#432527) Válasz • Máj 9, 2009
Szia! Nekem egy ötszáz éves, HP-m van ez is azt csinálta, ..míg, nem kezdtem ezt alkalmazni. Nos nem teszek nagyon sok lapot alá, szépen összeütögetem, hogy minden oldala fedje a másikat, aztán a hüvelyk és a mutatóujjam közt, szorítva, eltolom kissé /lásd kép /, így nem tud csak egyenként lopkodni a gép.

Következő 1 / 8     
 HEStore.hu
 Hirdetés
TrainModules.hu