|
|
| Témaindító: Müszi, idő: Okt 19, 2006 |
|
|
|
|
|
Sziasztok!
Van egy érdekes ötletem.
Úgy gondoltam, mivel a keresőben nem volt ilyen topic ezért nyitom meg ezt, hogy mindenki megmutathassa milyen a műhelye.
Lássuk  |
|
|
hát nekünk még alakul, de ha már lesz valami, akkor rakok fel képeket!  |
|
|
igaz 15 vok de sikerült ilyen dolgokat beszerezni. hangtechnikára akarok ráálni mert imádok zenét halgatni
igaz még nem olyan komoly de ez is rengeteg pénzbe volt...
kép javítva. szabi83 |
» A fájlok letöltéséhez be kell jelentkezned! «
|
|
|
Na
Mit akarsz hát ez nagyon jóóóóó  |
|
|
Ja és akinek a legszebb műhelye lesz az kapja a pontot... |
|
|
Helló
Ez az én műhelyem,illetve csak az asztal(meg a macska,aki mindig ott van)Idővel egy komoly műhelyt akarok összehozni,de hát...
A képen éppen egy trafó terheléses mérése folyik. |
|
|
|
| ez szép főleg a cilu. Az épp tanul? Amúgy él még? |
|
|
Na, akkor én nem kapok pontot .. |
|
|
|
Nálam is most nagy a rend....
A TV az jó, csak a távirányítója a rossz. Hogy azt megcsináljam, előbb a szkópot kell befejezni  |
|
|
|
talán az én "műhelyemről" is merek majd képet felrakni a te műhelyed láttán... |
|
|
Nekem a kép bal alján található TÜZOLTÓ SPray tetszik.
Bizony ilyet minden hobbístának be kell szereznie.
Ha jól tudom akkor porraloltó kel az elektromos tüzekhez. Igaz?
Isa |
|
|
porraloltót még apám hozta nekem néhány éve amikor meglátta miket csinálok... szerencsére még nem kellett használni.. kop.kopp. |
|
|
| Nah, nekem is van egy régebbi fotóm,amit cimbora készített, ma már kicsit nagyobb a rendetlenség... |
|
|
|
Szia !
Én itt szoktam varázsolni.
Üdv ! Luki |
|
|
|
"nagyobb rend=nagyobb élvezet"
Vagy valami ilyesmi...  |
|
|
Elvileg porraloltó kell. Még szerencsére sose kellett használni. Bár egyszer kigyulladt egy kísérleti kapcsolóüzemű tápomban egy műanyag TO220-as tokozású tranzisztor, és ha már ilyen szépen égett, akkor már hagytam egy ideig égni
Az a legjobb ebben az oltó sprayben hogy még a víz is jobban hűtötte a kezemet ennél, amikor próbaképpen ráfújtam. |
|
|
nembiztos hogy a hideget kell szolgáltatnia, azis lehet, hogy a tűz más feltételét szünteti meg.(mittomén mondjuk megköti az oxigént.)Ez csak vicc volt!  |
|
|
| De van gázoltókészülék nem? ami elvonja az oxigént és azért nem ég tovább.Asszem iyeln volt vagyis van bent a sulib!Infóórán mondták hogy ha kigyullad a minitor vagy valami akkor nem kell leönteni ödítővel hanem ezzel agázzal.De leht hogy porolt az is csak én lékszek rosszúl! |
|
|
Valóban, a porralóltónak pont az a lényegye hogy elzárja a levegőtől az égő anyagot. És persze szempont hogy ez a por nem vezeti az áramot, aszem a leghasználatosak azok 400v-ig jok, De régen néztem a leírást.
Isa |
|
|
3 fő típusú oltókészülékről beszélhetünk:
- porral oltó
- habbal oltó
- halonnal (vagy egyéb oxigént megkötő gázzal) oltó
A halon gázt már beszüntették, mert környezetkárosító volt a hatása...helyette pl. Inergen gázt használnak.
Természetesen elektronikai alkalmazásoknál a habbal oltót nem lehet használni, mivel jórészt nagy nedvességű anyagokat tartalmaz...
A porral oltó úgyszintén nem a legeslegjobb elektronikai tüzek csillapítására/elfojtására, hiszen a lefújt gép szinte használhatatlan a továbbiakban...
Az elektronikai tüzekre a legeslegjobb! megoldás a gázzal oltó készülék...egyáltalán nem hagy nyomot maga után, a tüzet viszont nagyon gyorsan megszünteti...és talán a legdrágább a 3 típus közül...(de hát az oltókészülék ára tűz esetén nem figyelembevehető tényező...) |
|
|
Sziasztok!
Ez itt az én műhelyem! Egyébként itt a legrosszabb a hang terjedési sebessége.Ha bennt vagyok,a feleségem "kész a kaja" mondata félóra múlva jut a tudatomig  |
|
|
|
Hello!
Elösször is gratula Müszinek jó ötlet volt a második, hogy így mindenki tud ötletet venni hogy milyen legyen a saját műhelye az enyém pl egyenlőre úgy áll hogy se talapzat se vakolat nincs benne ami egyenlőre megvan a külön épület és a bevezetet villany ami egyenlőre még csak egy kábelcsonkot jelent a gerendák között szóval ha van rá érdeklődés akkor folyamatában megtudom mutatni hogy hogyan épül |
|
|
Ha sikerül rendet raknom akkor én is teszek fel képet! |
|
|
| nekünk most még csak 1 villany van bennt, még konnektor sincs, meg még le kell vakolni az egészet szintén. csinálni kell konnektorokat, asztalt berakni, stb. |
|
|
Fureszk akkor eggyazon helyzetben vagyunk Egyenlore en is a nappaliban szerelek mint sok kollega asszony nagy oromere... nah majd csinalok kepeket nekem egyenlore ki is kellene pakolnom belole valahogy es nem vakolni akarok hanem kartonozni |
|
|
Először is gratulálok, hogy (ha jól értem) 15 évesen ilyen nagy fába vágtál.
Csodálatomat tovább fokozná, ha kiderülne, hogy a falon látható Radford kapcsolás nem csak dekorációs célokat szolgál.
Sikerekben gazdag munkát! |
|
|
| ÁÁÁÁ végre valaki aki hallot redfordról de sajnos csöves erősítőket nem építek han MOSFETttel ezzel is isanyat jó néha HIGH-END minőséget is eléri |
|
|
Szerintem is jobb ötlet először félvezetőset építeni. Sokkal biztonságosabb, nincs többszáz V anódfesz, nem kell kimenő trafóval bajlódni stb. (Bár egy ilyen Radford- szintű csövi úgy tud szólni, hogy az ember hamar beleszeret.) De egy MOSFET-es audiofil minőségű erősítő sem olcsó mulatság. Nagyon drágák az igazán minőségi alkatrészek és a beszerzésük is macerás.
Én mégis azt mondom: Vágj bele, mert a végeredmény kárpótol a sok fáradtságért. |
|
|
Az igaz az alkatrészekkel kapcsolatban, amit jelenleg építek erősítőt abba 4e körülvan 1 FET és párba kell válogani ami plusz zsé meg beszerzés. Megpersze hamar elég A csöves erősítőkhöz valóban neki szeretnék fogni egyszer csak ugye a családi kürünkben senki nem foglalkozik elektroval. Tehát nem könnyű így tanulni meg az a sok volt a csövesnél...egy kis hiba és ... |
|
|
Én nekiálltam egy csöves erősítő építésének.Minden kész van hozzá,csak a kimenőtrafót kéne megtekerni.Szerintem a csöves erősítőknél ez a legnagyobb feladat. |
|
|