Lehet azzal nem is volt gondom, csak elég vacak a visszaalakítás.... mert ugye sorszámozza a változókat meg a cimkéket... pl. az ICPROG nevü progi megcsinálja.
Én csak HEXA filet találtam ott, abból meg elég nehéz lesz kibogarászni hogy hol oszt Visszakell asm-be csinálni ott meg vacak lesz az egész... esetleh ha írsz a honlap tulajdonosának bizti elküldi a progit, vagy egy módosított hex filet. Szerintem azért így csinálta mert az alsó számjegy nagyon sokat változik és csak egy 8-ast lácc....
szerinted a pontoknak van szerepe, ha csak 4 MHZ PIC et használok (22 pF kondival) az baj tönkre fog menni a PIC ???? vagy csak a méréshatár lesz kevesebb???
ja bocs elírtam
a pontok szerepe az külön kérdés,
4MHZ PICET használok 4 MHZ kvarcal akkor mi fog történni ha úgyis csak 0-6000 ezerig kell mérnie, tönkre megy ???
Neeem, semmi kép nem megy tönkre, maximum, olyan nagy lesz a bejövő jel frekije, hogy nem tudja mérni (kiszámolom majd mennyi lesz a max fordulat...) és fals értéket dob ki, remélem nem csináltál még panelt.. mert lehet változtatok rajta... persze ha már igen akkor nem .)
Van már egy, de ez túl nagy lett mert 7 szegmenses kijelzőt használt 4db, de most találtam egy multiplexelt 7szegmenses kijelzőt egy micróban és azt fogom használni, most felejztem be panelt, 5,5 * 3,5 cm lett, de akkor még nem csinálom meg (a régi 8* 4,5 cm)
Hello!
Kipróbáltam autóban Vicsys fordulatszámmérőjét, de az volt a gond, hogy a szikra átcsapott a testre, és az autó el sem indult, csak ha lekötöttem a kábelt a trafóról! Hogyan tudom megcsinálni, hogy ne csapjon át a szikra és ne testelődjön le, és működjön rendesen a fordulatszámmérő?
Egy hagyományos gytrafónak 3 kivezetése van:
-amit a megszakító testre zárogat
-ami a +12V-os kapja (gyújtáskor)
-nagyfesz kimenet.
Ebből neked az elsőre kell rákötni, tehát nem a nagyfeszre! (kész csoda ha a PIC ezt túlélte...)
Szóval akkor a testre menő kábelre kell kötni az érzékelőt! Szerencsére nem lett semmi baja az áramkörnek, azon is meglepődtem, hogy egyszer véletlenül fordítva dugtam be a PIC-et, és attól sem lett semmi baja! Jól bírja a strapát!
Sikerült kipróbálni a fordulatszámmérőt újból, és most már tökéletesen működik! Igaz, kicsit késik, de az nem számít! Még egyszer köszönöm a segítséget!