Keresés: 
 Bejelentkezés
Nick:

Jelszó:

» Elfelejtettem a jelszavamat :'(
» Regisztráció
 Fórum témák
» Több téma
 Frissek
RSS hírforrások
  Hírek.rss
  Fórum.rss
  2012. Máj, 26. Szo
13:40:54
  Jelenleg 463 fő olvassa az oldalt
Fórum » Pontra menő témák » Durranógáz fejlesztése »
Durranógáz fejlesztése  
Témaindító: Swat, idő: Feb 23, 2010
Témakörök
Alapismeretek » Egyéb
Lapozás Méret: 1 / 50     
(#645368) Swat Válasz • Feb 23, 2010
Helló

Azért nyitottamezt a témát,mert emrég találtam a neten elektrolizáló készüléket amit , be lehet kötni a kocsiba.
A készüléket az akksira kell rákötni és a keletkező durranógázt kell a motor szívó részéhez bekötni.

Én is valami hasonlót szeretnék építeni és ebben szeretném a segítségeteket kérni.

(#645372) simpi válasza Swat hozzászólására (#645368) Válasz • Feb 23, 2010
Bővebben: Link

(#645381) tungsram Válasz • Feb 23, 2010
Na ezt felejtsd el mert annyi gázt te az akkumlátorból nem fogsz kiszedni,hogy a sarokig elmenj. Nem beszélve ez már nem BENZIN ami robbanásszerűen ég. Ez viszont ROBBAN, nem beszélve a gáznak a hegerbejuttatásárról. Az elejére vissza térve számold ki mennyi az akksiban tárolt energia.Mellesleg még ha menne is akkor honnat szerzel KATALIZÁTOROS vízbontót aminél már egy deci gázhoz nem kell félóra... Ez már egy örökösen visszatérő téma

(#645393) dizi válasza Swat hozzászólására (#645368) Válasz • Feb 23, 2010
Én ezzel már foglalkoztam még pedig úgy hogy nem az aksi 12 voltos feszültségét használtam volna mert az keveset gerjeszt ,építeni kell egy DC/DC invertert ami a 12v-ból csinál kb 400-800 voltot ezt bele vezetni egy saválló tartályba saválló lemezekkel. de az a baj ,hogy a belső égésű motor többet kérne mint amennyit a rendszer termelni tudna.

(#645406) tungsram válasza dizi hozzászólására (#645393) Válasz • Feb 23, 2010
Mert ha ez működne minden autó ezt használná. Csak annyi energiát lehet kivenni mint amit belepakoltál illetve a veszteség miatt kevesebbet.Energiamegmaradás törvénye... A témát a Fénykapuból meritetted?

(#645427) dizi Válasz • Feb 23, 2010
Én inkább villany autóban gondolkodnék még pedig úgy hogy az aksikat egy kis benzin motoros agregátorral tölteném az nem sokat fogyaszt.

(#645440) ZSozsóó válasza dizi hozzászólására (#645427) Válasz • Feb 23, 2010
Szia!

Ha jól tudom, a GM készít egy ilyen járgányt ,amiben egy benzinmotor jár a legoptimálisabb beállításban és az tölti az akkukat, amik hajtják a járgányt.
Szó nincs persze semmi másról, mint hatamas nyomatékról a DC motorok miatt és egyszerű a fordulatszám változtatás, magyarán elhagyható a mechanikus váltó szerkezet.

Az akkuk még drágák ilyen berendezésekhez, ezért pár évet még tuti kell várni a széleskörű elterjedésre.

A benzin motoros aggregát meg pont annyit fogyaszt, mint amennyi energiát felemészt az autó az akkuból plussz a saját veszteségei. Energiamegmaradás..

Zsolti

(#645482) tungsram Válasz • Feb 23, 2010
Az volna már jó ha ez sok füstölgő szemét már végleg eltünne. Akkumlátor pedig van ,csak amíg van kőolaj .....

(#645495) Vandor76 válasza Swat hozzászólására (#645368) Válasz • Feb 23, 2010
Valamikor az "átkosban" egy pártkádernek jutott eszébe az a remek ötlet, hogy egy villanymotorra generátort kötve, a generált áram egy részét a villanymotorba visszavezetve, a többi részét pedig valami hasznos dologra felhasználva milyen jól lehetne ingyen működtetni a dolgokat.
A melósok hosszan magyarázták neki, hogy ez nem fog működni, de hajthatatlan volt, meg kellett építeni a szerkezetet, hogy a saját szemével lássa hogy tényleg nem megy.

Na szóval itt mi most megspórolnánk neked a gép megépítése okozta fáradtságot ha elfogadod a magyarázatot (lásd fentebb). Ha nem, akkor sok szerencsét.

(#645504) ZSozsóó válasza tungsram hozzászólására (#645482) Válasz • Feb 23, 2010
Igen, ez így van, a mai világunk sajnos nagyon kőolaj "orientált".
De azért örömmel látom, hogy egyre nagyobb mértékben nőnek pl a szélkerekek is errefelé, az M1 esen haladva Komárom környékén már meg sem tudjuk kollégával számolni, de még mindig épülnek. De gyanítom, ez sem a magyar államnak csöngeti az arany forintokat, hanem valami külföldi cégnek..
De a tendencia jó, lám, megéri..

Zsolti

(#645531) tatabike Válasz • Feb 23, 2010
Volt főnököm csinált vízbontó-készüléket, hidrogénes hegesztőhöz. Maga a vízbontó 42 cellás volt, 5 kW-ot zabált, és annyi hidrogént termelt csak, hogy 1-1.5 mm-es vaslemezt tudtak csak vele hegeszteni, vastagabbat már nem. Amit hegesztettek, az is csapnivalóan trágya lett. Szóval, nem olyan egyszerű. Plusz a vízbontó melegedett, mint az állat, hiába volt rajta aktív hűtés.

(#645549) tungsram válasza ZSozsóó hozzászólására (#645504) Válasz • Feb 23, 2010
A környékünkön már létezik maszek szélkerék valami 160KW teljesítménnyel ami gyakorlatilag nem csak ellát egy gazdaságot hanem még el is ad az ÉMÁSZ-nak

(#645629) tatabike válasza tungsram hozzászólására (#645381) Válasz • Feb 23, 2010
A robbanás is égés, csak gyorsabb...

(#645813) llaci56 Válasz • Feb 24, 2010
Nem tudom, miért "lőttétek le" Swat -ot ilyen gyorsan. Ő nem hidrogént akart fejleszteni, hanem durranógázt. A hidrogén fejlesztéséhez egyenáram kell, a durranógázt pedig váltóval is lehet. Ráadásul ha a váltó frekije megegyezik a víz molekulák önrezgésével, (vagy valamilyen felharmonikusa,) akkor igen gazdaságosan lehet a vizet bontani.

(#645901) mokuli válasza tungsram hozzászólására (#645406) Válasz • Feb 24, 2010
Elhiszem amit irtál te biztos a Mol-nak dolgozol.Valahogy a kocsimnak is elkéne magyarázní hogy benzinnel is ugy menjen mint a"robbanó anyaggal"!www.h2extreme.com na ezek tök hülyék mi?

(#645916) llaci56 válasza mokuli hozzászólására (#645901) Válasz • Feb 24, 2010
Azért nem baj. ha egy kicst visszaveszel!
Akik itt vannak, azok sem "tök hülyék", még ha nem is foglalkoztak a vízbontás korszerűbb eszközeivel.
Amit időnként a neten lehet látni, azt azért illik ám több esetben kétkedéssel fogadni, de tény, hogy az általad belinkelt oldalon, működő berendezések vannak. Már csak a "belinkelést" kellene jól csinálnod.

(#645936) mokuli válasza llaci56 hozzászólására (#645916) Válasz • Feb 24, 2010
Nem a fórumozókra irtam hanem a szerkezet készítőíre! Tudjátok ha nem müködne nem üldöznék,tiltanák.Nem a linkelésből élek csak segítení akartam,különben nézted?

(#645975) szsrobert válasza llaci56 hozzászólására (#645813) Válasz • Feb 24, 2010
A váltóáramú vízbontóra nagyon kíváncsi vagyok, ha valóban létezik. Nem 1Hz alattira gondolok.
Nekem eddig csak egyenárammal sikerült bontani.

(#645981) tatabike válasza llaci56 hozzászólására (#645813) Válasz • Feb 24, 2010
Persze, én is vágtam, hogy durranógázt akar, csak a példa miatt hoztam fel a hidrogén/oxigén-bontást, mert nekem arról van testközeli tapasztalatom. Mondjuk egyszer azzal is majdnem felrobbantunk, nagyon veszélyes, és nem egyszerű, ezt akartam érzékeltetni...

Viszont tökéletes égő keveréket alkot, nagyon szép szúrólángot tudna, ha a ketyere bírná a termelést. De 10-15 kW-tal hegeszteni naphosszat, nem valami olcsó. Plusz még annál a gépnél a pára kiszűrése sem volt megoldott, néha az is kijutott a pisztolyra, és attól lett ronda a hegesztési varrat...

(#646076) llaci56 válasza szsrobert hozzászólására (#645975) Válasz • Feb 24, 2010
Ez csak úgy lehet, hogy váltóval még nem próbáltad. (Esetleg felétek más a víz. )

(#646088) hadnagyakos válasza mokuli hozzászólására (#645936) Válasz • Feb 24, 2010
Idézet:
„Tudjátok ha nem működne nem üldöznék,tiltanák.”
Ez igaz! Amikor rájöttek, hogy sütőolajjal is lehet hajtani autót, akkor azt is azonnal betiltották, mivel az olcsóbb lett volna az adómentesség miatt.

(#646096) huba válasza tungsram hozzászólására (#645381) Válasz • Feb 24, 2010
Itt nem az örökmozgó építése a kérdés, hanem a motor hatásfokának növelése. A keverékhez adagolt hidrogén ugyanazt a hatást kelti mint például a plazmagyujtás. Hirtelenebb begyúl a benzin, jobban elég, és több munkát végez kevesebb hőfejlesztéssel. Mert legjobb tudomásom szerint a motor möködésének lelke nem a keletkezett hőmenyiségben, hanem az égés során létrejött térfogatváltozásban van.
Szóval a levegő benzin keverékhez adagolt durranógáz növeli a motor hatásfokát, vagyis csökkenti a fogyasztást. Nekem gyakorlati fentarttásaim vannak egyenlőre. Felénk elég rosszak az utak, ami azt jelenti hogy komoly lötyögés jön létre a bontóba, víz kerül a gázkimeneti csőbe, ami addig ottvan amíg a motor át nem szívja> nem jut hidrogén a motorba > kevesebb erő, ami egyenletlen müködést eredményez.

(#646260) tatabike válasza huba hozzászólására (#646096) Válasz • Feb 24, 2010
Akkor egyszerűbb vizet permetezni, mivel az égés során vízgőzzé alakul, és ugyanúgy segíti a térfogatváltozást. Kipróbálták egy sima S100 Skodán, megdöbbentő volt a teljesítménynövekedés. Csak ugye alfától-omegáig a nagyobb korroziós terheléshez kellene igazítani az egész autót....
Szerk.: Régebbi S4-es Audikban is van vízbefecskendezés...

(#646274) llaci56 válasza tatabike hozzászólására (#646260) Válasz • Feb 24, 2010
De az nem a térfogatváltozással segít, hanem a vízgőz az égéskor a hő és nagy nyomás hatására bomlik hidrogén és oxigénre, és a hidrogén részt vesz az égésben. Ezt már Bánki vagy Csonka (nem tudom már melyik, de valamelyik kísérletezett vele,) is tudta.

(#646289) tatabike válasza llaci56 hozzászólására (#646274) Válasz • Feb 24, 2010
A cikkben úgy adták elő, hogy térfogatváltozással segít, amikor a fejlődő gőz kitágul. Szerintem ha szét is bomlik az égés során, ami számomra kérdéses, mert nincs ott akkora hő és nyomás, ugyanabban az égésben már nem tudna részt venni szerintem, mint ami őt szétbontotta. Mire lebomlik, vége az égésnek.

Szerk.: Egy cikkből idézek, ez egy mai vízbefecskendezés:

Idézet:
„A fejlesztő Aquamist további hatásként említi, hogy a vízből képződött vízgőz térfogattágulása plusz energiaként jelentkezik – a befecskendezett víz térfogatához képest a térfogattágulás 1200-szoros! Azaz a befecskendezett és gőzzé hevülő víz is részt vesz a dugattyú lökésében, így a normális esetben a kipufogón át távozó hőenergia egy hányadát hasznos munkává alakítja, nő a motor hatásfoka. ”

Azért további hatásként említi, mivel a vízbefecskendezést az ő rendszerük elsősorban a túltöltött turbómotorok hűtésére használja.

(#646302) tatabike válasza llaci56 hozzászólására (#646274) Válasz • Feb 24, 2010
Itt az oldal, video is van.

(#646319) llaci56 válasza tatabike hozzászólására (#646302) Válasz • Feb 24, 2010
Ez teljesen másról szól. Itt "hőelvonó" anyag a víz, a többlet energiát pedig valamilyen többlet üzemanyag adja.

(#646325) tatabike válasza llaci56 hozzászólására (#646319) Válasz • Feb 24, 2010
Idézet:
„A vízbefecskendezés elvi működése

A négyütemű Otto-motorban a sűrítési ütem végén a hőmérséklet 400 celsius és a nyomás 16 bar körüli. Az ideális benzin-levegő keveréket ekkor meggyújtva az elég (nem robban, mint ahogyan sokan helytelenül mondják), és az égéskor felszabaduló hő a gázokat terjeszkedésre készteti. A probléma akkor áll elő, ha túl magas a sűrítési ütem végén a hőmérséklet, mivel ekkor a keverék nem a gyújtószikra hatására, hanem önmagától gyullad meg. A lángfront sebessége jóval nagyobb, mint normál esetben, ez a kopogásos égés, amit előbb már említettem.
Ha a hengerbe víz kerül, akkor az a sűrítési ütemben gőzzé fog alakulni. Ehhez azonban hőt von el a környezetéből, vagyis a benzin-levegő keveréktől és a dugattyú-hengerfej-henger egységtől. Az eredmény: a gőzzé válás hűtő hatása miatt a keverék nem éri el az öngyulladási pontot, az égés csak a gyújtószikra hatására indul meg. További előny, hogy a víz a gőzzé válás pillanatában az esetleg még nem tökéletesen porlasztott benzingömböcskéket is szétpukkantja. Ez azért érdekes, mert a benzin tökéletesen csak gőzeiben ég el, ami a gömböcskék felületén van. Minél kisebbek a gömböcskék, annál jobb az égés. A hevített gőz 12-szer akkorára tágul, mint az ugyanannyi hővel hevített száraz levegő, tehát nő a nyomaték. A kiáramló gőz a motorban és a kipufogórendszerben lévő kokszlerakódást pucolja.
További előny, hogy az égési folyamat lassításával az effektív középnyomás (amitől a nyomaték függ) úgy növelhető, hogy közben a csúcsnyomás csökken! Ez csökkentett terhelést jelent a hajtókarcsapágyaknak. (Ez egyébként hallható is, a motor elcsendesedik, amikor megkapja a vizet). Ha a vizet nem becsorgatjuk, hanem nagy nyomáson beporlasztjuk a szívócsőbe, akkor a víz már a beszívott levegőt is hűti, amivel nyári hőségben javíthatjuk a töltési viszonyt (a hidegebb levegő sűrűbb).
A vízbefecskendezés hátrányaként jelentkezik, hogy az Otto-körfolyamat csúcshőmérséklete csökken, ezért az ideálisan működő motor csúcsteljesítménye elméletileg szintén csökken, azonban a vízgőz nagyobb tágulása miatt ez nem lép fel, ráadásul az égést lassító és hűtő hatása miatt az előgyújtás biztonsággal növelhető, így a teljesítmény nemhogy csökken, hanem nő. ”

Ezzel kísérletezett Bánki Donát is. Forrás:Bővebben: Link
Az Otto-motorban sosem lesz akkora nyomás és hő, hogy atomjaira bontsa a vizet. Ezért a hidrogén-égés sem fog bekövetkezni.

(#646347) tatabike válasza llaci56 hozzászólására (#646319) Válasz • Feb 24, 2010
Amúgy huba kommentjére reagáltam, abból lett ez az egész. Ő is arról beszélt, hogy hatásfoknövelésről van szó, tehát nem tisztán durranógázzal vagy hidrogén/oxigén keverékkel akarjuk hajtani a verdát, hanem csak hozzáadagolni a hagyományos üzemanyaghoz, növelve a hatásfokot. Ezért írtam a vízbefecskendezést, mert ez hatásfoknövelőként már régóta alkalmazásban van, mint a belinkelt oldalak is mutatják. huba kommentje

(#646376) tatabike válasza tatabike hozzászólására (#646347) Válasz • Feb 24, 2010
De megtaláltam a butító oldalt is, ahol le van írva, hogy a hengerben bontsunk vizet...szánalmas. Ez így sosem működne, az biztos. Már arról beszélnek, hogy hőközlés nélkül növelhetjük a víz hőmérsékletét, meg hasonlók...merthogy magas hőmérsékleten a fajhő már 0, tehát 0 fok közlésével emeljük a hőfokot...miről beszélnek ezek...?Bővebben: Link

Következő 1 / 50     
 HEStore.hu
 Hirdetés
TrainModules.hu