Keresés: 
 Bejelentkezés
Nick:

Jelszó:

» Elfelejtettem a jelszavamat :'(
» Regisztráció
 Fórum témák
» Több téma
 Frissek
RSS hírforrások
  Hírek.rss
  Fórum.rss
  2012. Máj, 27. Vas
0:02:53
  Jelenleg 289 fő olvassa az oldalt
Fórum » Pontra menő témák » Ujjlenyomat-olvasó »
Ujjlenyomat-olvasó  
Témaindító: árpix, idő: Jún 12, 2007
Témakörök
Technika » Vezérlés technika
Mikroprocesszorok » Microchip processzorok
Lapozás Méret: 1 / 1
(#92712) árpix Válasz • Jún 12, 2007
Sziasztok !

Szerintetek lehet USB-s ujjlenyomatolvasóhoz valami PIC-es kezelőáramkört építeni ?

(#92713) eSDi válasza árpix hozzászólására (#92712) Válasz • Jún 12, 2007
Üdv!

Hát... Szerintem nem sok esély van rá... Én úgy tudom, hogy egyik PIC sem tudja az USB-Host funkciót...

De vannak itt PIC-ben jártasabb emberek nálam, majd ők megmondják, hogy ez igaz e...

(#92742) dpeti válasza eSDi hozzászólására (#92713) Válasz • Jún 12, 2007
igaz

(#92743) árpix Válasz • Jún 12, 2007
valami más megoldás ? nem USB-s van ilyen ? vagy PIC-el egyáltalán nem lehet ilyen leolvasót vezérelni ?

(#92747) pet válasza árpix hozzászólására (#92743) Válasz • Jún 12, 2007
Szia!

(Szerintem) mondjuk soros portra is rá lehet vinni nem csak USB-re. Ettől függetlenül nem tudom, hogy hogy lehetne ilyet készíteni. Tedd az ujjad a scannerbe és kész.

(#92748) wargapityu Válasz • Jún 12, 2007
A conrad-ba láttam ijen ujjlenyomat érzékelő beléptető cuccost nemtom az megfelel-e az elvárásaidnak

(#92749) dpeti válasza árpix hozzászólására (#92743) Válasz • Jún 12, 2007
lehetni lehet, de nem lesz egyszerű...
itt találsz ujjlenyomat olvasó modulokat

LINK

a gondod nem azzal lesz, hogy hogyan illeszted, hanem hogy hogyan dolgozod fel a beolvasott képet, és hogyan találod meg rajta azokat a pontokat ami emberre jellemző, ezen kívül meg kell akadályoznod, hogy át lehessen verni egy másolattal + az sem árt, ha felkészíted az olyan hibák kivédésére mint pl piszkos kéz, elmozdulás stb...

ilyenekben nem hiszem hogy tudunk itt a fórumon segíteni, akik ilyenekkel foglalkoznak azok hónapokat/éveket töltenek el a megfelelő algoritmus kifejlesztésével

(#92755) ciw Válasz • Jún 12, 2007
Üdv !

Én ezt találtam szerintem atmel gyártmány.

Fingerchip Module, AT77C101B-CB02C

Az mscbp.hu-n van az árlistában durván 7000 Ft.

Szerintem más megoldás nincs.

Ja mégvalami. Az FTDI-nek mostanában jelent meg egy usb-chipje, ami HOST-módban is tud menni, tehát rá lehet dugni a biometrikus olvasót is.

Adatlapot találsz a gyártó honlapján.

Hirtelen ennyi jutott eszembe.

(#92792) árpix Válasz • Jún 12, 2007
köszönöm az ötleteket ,az ujjam a scannerben különösen teccik , a conradosat láttam ,csak arra gondoltam hátha lehet olcsóbban építeni bármire is lehetne használni

(#92796) kerteszsasa válasza árpix hozzászólására (#92792) Válasz • Jún 12, 2007
Szia
Mithbustersben volt egy olyan rész, amiben ezeket próbálták átverni. Sikerült is, KINYOMTATTAK! egy ujjlenyomatot és elfogadta a leolvasó

(#92806) árpix válasza kerteszsasa hozzászólására (#92796) Válasz • Jún 12, 2007
annak ellenére, hogy ilyen nemeccerű és költséges dolog ? akkor ez mire jó ? jósolni ?

(#92816) lgyk válasza árpix hozzászólására (#92806) Válasz • Jún 12, 2007
Ez ugyanolyan, mint a kínai "MagLite", amit könnyebb eltörni, mint használni... Egy olcsó, kezdetleges algoritmusú eszközt természetesen át lehet verni (többek között ezért is fejlesztenek újakat).

Egy modern azonosítóban a vezetőképességtől a hőtérképig minden mérés előfordulhat. Franc tudja, hol tartanak a fejlesztésben a szakik (arról nem is beszélve, hogy a végfelhasználók csak a jópár éves technológiát tudják elérni).

Egy ilyen hatékony algoritmus megírása és a különböző mérési eredmények illesztése nagyon nem amatőr kategória. Esetleg ha valahogy egy olyan PC-re kötöd, amire telepítesz egy "profi" progit... De erre alapból is alkalmas a kütyü...

A MythBustersben egyébként már megcáfoltak működőképes dolgokat, valójában nem hitelesebb, mint a Brainiac vagy a hasonló műsorok. Érdekességnek jó, nagy része igaz, de nem kell rögtön mindent készpénznek venni...

Volt egy olyan rész, ahol "tudományosan" bebizonyították, hogy az ember képtelen megnyalni a saját könyökét. A hatás nem maradt el, kb. 1000 képet küldtek be nekik a nézők, amiben ezt megcáfolják.

(#92854) kerteszsasa válasza lgyk hozzászólására (#92816) Válasz • Jún 12, 2007
off
azt a részt én is láttam, de utána beismerték h tévedtek és bocsánatot kértek
tudom, hogy néha vannak benne baromságok, de én ennek ellenére szeretem ezt a műsort
on

(#92858) dpeti válasza kerteszsasa hozzászólására (#92854) Válasz • Jún 12, 2007
szerintem az a baj velük, hogy néha nem a jó oldalról közelítik meg a témákat...
ahogyan néha meg akarják oldani, az már gyakran elgondolva is marhaság

(#92905) wargapityu Válasz • Jún 12, 2007
jaja máskor meg olyat kihoznak lehetetlennek hogy az a lehetetlen ahogy nem sikerült nekik. de tényleg kafa műsor!!! csípem csak kár hogy állandóan csak ismétlést nyomatnak meg az OCCből is pedig az is jó kis sorozat...

(#92908) árpix Válasz • Jún 12, 2007
akkor egyelőre lemondok erről a jó kis dologról ,azért a scanneres nyomtatómat nem építem be a bejárati ajtóba !

(#134837) clairer Válasz • Okt 24, 2007
sziasztok, remélem nem rossz helyre írok

Suprema ujjlenyomat olvasóval dolgozott vki?
Szoftverproblémák akadnak...

(#134840) bond3 Válasz • Okt 24, 2007
Sziasztok!
Tudom, hogy buta kérdés, de pontosan hogyan működnek ezek az ujjlenyomat olvasók?(mármint elektronikailag, a szoftveres részét, összehasonlítás, stb értem)én csak annyit látok pl az enyémből, hogy van egy fém csík amin ha végighúzom az ujjam, akkor az ujjlenyomat megjelenik a képernyőn. De mi ez a fémcsík? hogyan működik?
A google nem adott választ, vagy én voltam béna
Válaszotokat előre is köszönöm
Üdv:Bond3

(#134848) lgyk válasza bond3 hozzászólására (#134840) Válasz • Okt 24, 2007
Bővebben: Link

Röviden: vagy CCD, vagy kapacitív szenzorral olvassa be az ujjlenyomatot. Minkettő esetben a felület pixelekre van osztva, és CCD esetén az ujjbarázdákról visszaverődő fényt méri az eszköz (ahol barázda van, ott kisebb a visszavert fény erőssége).

Kapacitív érzékelőnél pedig amelyik érzékelő érintkezik a bőrrel, annak egy kicsivel nagyobb kapacitása lesz. Az összes "érzékelő-pixelt" egyszerűen feltöltik valamekkora (egységes) feszültségre, majd egy ellenálláson keresztül kisütik, közben mérik a kisütéshet szükséges időt (ami arányos a kapacitással). Mindezt persze a másodperc törtrésze alatt...

(#134881) bond3 Válasz • Okt 24, 2007
Köszönöm

(#638047) mrfencer Válasz • Feb 15, 2010
ÜDv!

Elég halottank tünik ez a topik. Esetleg az utóbbi időben foglalkozott valaki ujjlenyomat olvasóval és programozásával?

Következő 1 / 1
 HEStore.hu
 Hirdetés
TrainModules.hu