(Szerintem) mondjuk soros portra is rá lehet vinni nem csak USB-re. Ettől függetlenül nem tudom, hogy hogy lehetne ilyet készíteni. Tedd az ujjad a scannerbe és kész.
a gondod nem azzal lesz, hogy hogyan illeszted, hanem hogy hogyan dolgozod fel a beolvasott képet, és hogyan találod meg rajta azokat a pontokat ami emberre jellemző, ezen kívül meg kell akadályoznod, hogy át lehessen verni egy másolattal + az sem árt, ha felkészíted az olyan hibák kivédésére mint pl piszkos kéz, elmozdulás stb...
ilyenekben nem hiszem hogy tudunk itt a fórumon segíteni, akik ilyenekkel foglalkoznak azok hónapokat/éveket töltenek el a megfelelő algoritmus kifejlesztésével
köszönöm az ötleteket ,az ujjam a scannerben különösen teccik , a conradosat láttam ,csak arra gondoltam hátha lehet olcsóbban építeni bármire is lehetne használni
Ez ugyanolyan, mint a kínai "MagLite", amit könnyebb eltörni, mint használni... Egy olcsó, kezdetleges algoritmusú eszközt természetesen át lehet verni (többek között ezért is fejlesztenek újakat).
Egy modern azonosítóban a vezetőképességtől a hőtérképig minden mérés előfordulhat. Franc tudja, hol tartanak a fejlesztésben a szakik (arról nem is beszélve, hogy a végfelhasználók csak a jópár éves technológiát tudják elérni).
Egy ilyen hatékony algoritmus megírása és a különböző mérési eredmények illesztése nagyon nem amatőr kategória. Esetleg ha valahogy egy olyan PC-re kötöd, amire telepítesz egy "profi" progit... De erre alapból is alkalmas a kütyü...
A MythBustersben egyébként már megcáfoltak működőképes dolgokat, valójában nem hitelesebb, mint a Brainiac vagy a hasonló műsorok. Érdekességnek jó, nagy része igaz, de nem kell rögtön mindent készpénznek venni...
Volt egy olyan rész, ahol "tudományosan" bebizonyították, hogy az ember képtelen megnyalni a saját könyökét. A hatás nem maradt el, kb. 1000 képet küldtek be nekik a nézők, amiben ezt megcáfolják.
off
azt a részt én is láttam, de utána beismerték h tévedtek és bocsánatot kértek
tudom, hogy néha vannak benne baromságok, de én ennek ellenére szeretem ezt a műsort
on
szerintem az a baj velük, hogy néha nem a jó oldalról közelítik meg a témákat...
ahogyan néha meg akarják oldani, az már gyakran elgondolva is marhaság
jaja máskor meg olyat kihoznak lehetetlennek hogy az a lehetetlen ahogy nem sikerült nekik. de tényleg kafa műsor!!! csípem csak kár hogy állandóan csak ismétlést nyomatnak meg az OCCből is pedig az is jó kis sorozat...
Sziasztok!
Tudom, hogy buta kérdés, de pontosan hogyan működnek ezek az ujjlenyomat olvasók?(mármint elektronikailag, a szoftveres részét, összehasonlítás, stb értem)én csak annyit látok pl az enyémből, hogy van egy fém csík amin ha végighúzom az ujjam, akkor az ujjlenyomat megjelenik a képernyőn. De mi ez a fémcsík? hogyan működik?
A google nem adott választ, vagy én voltam béna
Válaszotokat előre is köszönöm
Üdv:Bond3
Röviden: vagy CCD, vagy kapacitív szenzorral olvassa be az ujjlenyomatot. Minkettő esetben a felület pixelekre van osztva, és CCD esetén az ujjbarázdákról visszaverődő fényt méri az eszköz (ahol barázda van, ott kisebb a visszavert fény erőssége).
Kapacitív érzékelőnél pedig amelyik érzékelő érintkezik a bőrrel, annak egy kicsivel nagyobb kapacitása lesz. Az összes "érzékelő-pixelt" egyszerűen feltöltik valamekkora (egységes) feszültségre, majd egy ellenálláson keresztül kisütik, közben mérik a kisütéshet szükséges időt (ami arányos a kapacitással). Mindezt persze a másodperc törtrésze alatt...