Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Láncfűrész elektromos olajozó
 
Témaindító: kiviszem, idő: Júl 11, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 3
(#) maria1982 válasza picur1977 hozzászólására (») Dec 24, 2010 /
 
Szia!
Képet tudsz feltenni a szivattyúról ? Pár fajta fűrész már volt a kezeimben. Mi módon olajozna? Nyomkodni kell valamit, vagy a főtengelyre van építve a szivattyú?
(#) picur1977 válasza maria1982 hozzászólására (») Dec 24, 2010 /
 
Ezt a neten találtam. Holnap esetleg lefotozom, élőben is.

3-3.jpg
    
(#) maria1982 válasza picur1977 hozzászólására (») Dec 24, 2010 /
 
Bal felső sarok karburátor, az alsó lenne a szivattyú? Légy szíves majd fotózd le! A tartályban nincs a szűrő eltömődve ?
(#) picur1977 válasza maria1982 hozzászólására (») Dec 24, 2010 /
 
A jobb also a szivattyu. Nincs eltömődve a szűrő. Csináltam már én is egy jópár szivattyút, de ilyennel még nem volt dolgom.
A lényeg az, hogy a forgattyúsház felől a membrán felé van egy furat, amin keresztül levegő áramlik a membránkamrába, ami kimozdítja a membránt a rugó ellenében.
Aminek elvileg pumpálnia kellene az olajat, úgy hogy ráadásul a többletlevegő az olajtartályba van vezetve.
A többit holnap.
(#) picur1977 hozzászólása Dec 25, 2010 /
 
Sajnos nem tudok jobb képeket csinálni, de hátha ez is segít.! Még annyit, hogy a membránon lévő tüske egy golyós szelepet nyit- zár.

Olajpumpa.rar
    
(#) VIM válasza picur1977 hozzászólására (») Dec 25, 2010 /
 
Szia!
Ezt a pumpa típust nem ismerem, de valahol olvastam, hogy nagyon híg olajjal, vagy fáradt olajjal fog csak működni a pneumatikus működtetése révén (karburátor felől szív, karter felől nyom).
(#) picur1977 válasza VIM hozzászólására (») Dec 25, 2010 /
 
Köszi.
Megpróbálom valami motorolajjal, hátha azzal működik..!?
(#) kadarist válasza picur1977 hozzászólására (») Dec 25, 2010 /
 
Van lánckenő olaj, azzal próbáld ki. Például: Bővebben: Link
(#) borvendeg válasza picur1977 hozzászólására (») Dec 25, 2010 /
 
Én első körben benzinnel próbálnám átmosni. Hátha az kioldja az olajos szennyeződést. De fentebb leírtam én hogy oldottam meg.
(#) nexia3 hozzászólása Aug 13, 2011 /
 
Van egy BD láncfűrészem.Az olajszivattyúja elkopott,vettem egy újat,de nincs összerakva.Ha valaki tudna segíteni,hogy a kapott kettő darab " O " gyűrűt hova kell tenni, mert én csak egyet tudok beletenni.
(#) zolika60 válasza nexia3 hozzászólására (») Aug 13, 2011 /
 
Lehet, hogy nem is kell több.
(#) poros válasza nexia3 hozzászólására (») Aug 14, 2011 /
 
Szia! Valószínűleg igaza van zolika60 nak . Az általam vásárolt javító készletekben is akadnak sokszor olyan alkatrészek aminek helye sincs a gépben.
(#) mezei dávid hozzászólása Szept 11, 2011 /
 
Szia mindenkinek! szeretném kérdezni ,hogy a láncot lehet élezni nagyon gyengén vág.
üdv.
Dava.
(#) Gafly válasza mezei dávid hozzászólására (») Szept 11, 2011 /
 
Sok helyen lehet kapni fűrész élesítő gépet, akciósan is...
Mondjuk ahol a láncfűrész, a pótlánc és az élesítő gép egyben olcsóbb mint 20.000 ott azért már gyanakodnék
Kölcsönözni is lehet...
Vagy van ugye a klasszikus, a lakatos nagy barátja: A reszelő
(#) szabobakter hozzászólása Okt 8, 2011 /
 
helló!
az lenne a gondom hogy vettem egy husqvarna láncfürészt és az elején kb 5 alkalommal jol müködött aztán nem akar felpörögni a motor teljese. amikor a fát vágom ingadozik a fordulatszám tiszta kinlódás az egész. egy kisebb fánál is csak erölködik. vissza vittem a boltba állitgattak rajta de két vágásnál ugyanaz. nem akarom oda vinni mert sztem. nem nagyon értett hozzá a srác.
(#) poros válasza szabobakter hozzászólására (») Okt 9, 2011 /
 
Jobban jársz ha garanciában visszaviszed. Sokba kerülhet a javítása.
(#) szabobakter válasza poros hozzászólására (») Okt 9, 2011 /
 
lehet az lessz.köszi
(#) djzorro hozzászólása Dec 23, 2011 /
 
Valaki tudna nekem segíteni?Ha a vezető lemezem teljes hossza 40cm mekkora lánc kell rá? Mi kel hozzá hogy ki tudjam számolni?
(#) poros válasza djzorro hozzászólására (») Dec 23, 2011 /
 
Általában a lapra "ráírják" bele sajtolják a "szemek" számát. Ennyi információból nem lehet megmondani mekkora kell. Ugyanis több méretben van a lánc osztás amit colban adnak meg. Legalább négyféle méretet ismerek én magam is, de ennél biztosan több van. A legjobb megoldás lapostól, gépestől elvinni olyan boltba,ahol fűrész láncot árusítanak. Jobb helyeken tekercsből olyat tesznek rá amilyen szükséges.
(#) pinkova válasza djzorro hozzászólására (») Dec 23, 2011 /
 
Leveszed a láncot és megszámolod a húzó fogak számát. Ez a lánc belsejében, a vezetőben fut. De valóban jobban jársz ha beviszed a lapot is a boltba, mert a vezetőben különböző szélességű a vezetőhorony (1.1 1.3 1.5mm). Ezért ha nem megfelelőt veszel, vagy billeg a lapon vagy beleszorul.
(#) djzorro válasza poros hozzászólására (») Dec 23, 2011 /
 
Az enyémre a 0.325 coll való már annyi boltot kérdeztem meg ezzel kapcsolatban hogy senki sem tudta a választ ök is ezt javasolták vigyem el a gépet.Bővebben: Link
(#) djzorro válasza pinkova hozzászólására (») Dec 23, 2011 /
 
Az a baj hogy nincs meg a lánc ezért kérdeztem ,hogy lehet kiszámítani. ne keljen a gépet elvinni.mert ha az egyikbe nem tudnak segíteni akkor mehet a másikba és így tovább nincs kedvem cipelni.
(#) poros válasza pinkova hozzászólására (») Dec 23, 2011 /
 
Ez sem a legbiztosabb módszer. Mi van ha már vettek ki belőle korábban szemet? Ha dörzsölővel munkálták el a szegecs fejét észre sem igen lehet venni a hiányt.
(#) poros válasza djzorro hozzászólására (») Dec 23, 2011 /
 
A gép típusát add meg, ha ismerem akkor megtudom mondani mekkora kell rá.
(#) pinkova válasza poros hozzászólására (») Dec 24, 2011 /
 
Ha vettek ik belőle szemet mert megnyúlt, az már az öngyilkosság kategória. A lánc NEM nyúlik, a szegecsek kopnak el. Ha meg elkopott, akkor el KELL dobni, mert életveszélyes!!! Egyébként írja hogy nincs meg a lánc.
A kérdezőnek meg újra csak annyit tudok mondani:-Vigye el fürészes szaküzletbe-szervizbe. Ott megmondják, jó-e a lap vagy az is kuka. Ha viszont használható, akkor a láncot bele tudják a lapba próbálni (vezetőhorony szélessége miatt).
Szomorú hogy eladnak kismillió láncfűrészt, de az alapvető dolgokkal nem szembesítik a vevőt. Bármennyire is furcsa, de a láncfűrész egy veszélyes eszköz, ha valaki dolgozni akar vele, komoly vizsga kell hozzá. Ha meg valaki vesz a szupermarketben vagy akár szaküzletben, otthol a legelemibb biztonsági ismeretek nélkül üzemeltetheti.

Ezzel a kis morgással csak arra akartam utalni, ha valaki nem tud önállóan egy ilyen döntést meghozni, hogyan fog továbblépni a következő hibánál (már ha észreveszi hogy valami baj van).
(#) djzorro válasza poros hozzászólására (») Dec 24, 2011 /
 
A Neve kraftech kt5200Bővebben: Link

De találtam már boltot és nem kell az egész gépet elvinni.
Bővebben: Link
(#) poros válasza pinkova hozzászólására (») Dec 24, 2011 /
 
Igen a szegecsek kopnak. Ezt a jelenséget mindenki úgy nevezi "kinyúlt" a lánc. Köszönöm tanácsaidat az elkövetkezendő időkben figyelembe veszem. Csak megjegyzem igaz már 5 éve abbahagytam a fakitermelést de az azt megelőző 20 évben becslésem szerint KB 1KM láncot elhasználtam. Úgy hogy szinte nem volt lánc amiből nem kellet kivenni legalább 1 szemet.
(#) poros válasza djzorro hozzászólására (») Dec 24, 2011 /
 
Örülök.hogy megoldódott a gondod. Írd fel valahova a szemek számát az osztást és a hajtótagok szélességét. Akkor legközelebb már nem lesz ilyen gondod. Egyébként "pinkovának" sok mindenben igaza van . Annyit szeretnék hozzátenni nem,hogy veszélyes hanem nagyon veszélyes üzem a motor fűrész használata.
(#) djzorro hozzászólása Feb 17, 2012 /
 
Tud nekem valaki segíteni benzines láncfűrészhez dugattyú kitámasztóBővebben: Link
(#) poros válasza djzorro hozzászólására (») Feb 18, 2012 /
 
Mi a kérdés?
Következő: »»   2 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem