Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Telefonra riasztás
 
Témaindító: nagysusu, idő: Nov 6, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   4 / 5
(#) Ranger21 hozzászólása Feb 1, 2010 /
 
Üdv. Még mindig nem tudtam megoldani a telefonos riasztót kocsiba... Vettem a fent említett 3310-es Nokiához gyári autós töltőt, de 1-2nap után kiírja, h "csatlakoztassa újra a töltőt" és ameddig nem húzom ki, és dugom be újra nem is tölt semmit, és szépen lemerül. Próbáltam Li-ion és a gyári vastag akksival is, de ugyan az. Ötletek?
(#) poros válasza Ranger21 hozzászólására (») Feb 1, 2010 /
 
Több telefont/ Nokia- Siemens/ felhasználtam már különböző kapcsolásokban . Ilyen IC felhasználásával akku nélkül . Nekem bejött , próbáld meg TE isBővebben: Link
(#) thecyrus válasza hbal hozzászólására (») Feb 1, 2010 /
 
Szia! Ez egy bentel B-GSM/12-A őskori verziója
Amíg ki nem futott mi is ezt használtuk! Elég jó kis cucc!
Mire lennél kiváncsi vele kapcsolatba?
(#) hbal válasza thecyrus hozzászólására (») Feb 1, 2010 /
 
Működése, programozása, programozó szoftver, programozó kábel, egyszóval MINDEN érdekell
(#) Ranger21 válasza poros hozzászólására (») Feb 1, 2010 /
 
Ez ugye 5V-os stab IC. Na most Ehhez még kell Kondi is gondolom, h stabil maradjon. De 5V direktbe az aksi 3.7V-ja helyett?
(#) poros válasza Ranger21 hozzászólására (») Feb 1, 2010 /
 
Tudom .hogy 3.6 voltos aksi van benne .Ennek ellenére a stabilizált 5 volttal nálam gond nélkül mennek . Van olyan siemens telefonom ami már két éve folyamatosan stabil 5 voltról megy. Kapcsolást találsz itt az oldalon is hozzá nagyon egyszerű.
(#) ferzoo válasza Ranger21 hozzászólására (») Feb 1, 2010 /
 
Miért ne lehetne tölteni 5-6Voltal?Az én 3410,de az E51,telom töltője 6V ad le,mikor rádugom a telefonra.Ráköthetsz Li-ion akksira 9V-os töltőt is,nem fog túltöltödni,max.4,25V-ig megy.Van beépítve az akkuba töltésszabályzó regulátor ic.Tehát telo nélkül is lehet tölteni,ha úgy hozza a sors.
(#) Ranger21 válasza ferzoo hozzászólására (») Feb 1, 2010 /
 
Ez mind szép és jó, csak most itt senki nem beszélt akksiról... Rákötöttem Stab. 5Voltra és idáig megy szépen.
(#) dudikov hozzászólása Feb 11, 2010 /
 
hello megint.

van itt egy kis segítség nokia 3310 hez riasztós megoldásban töltő, akksi kiiktatása, vibráról kapcsolható riasztó stb... nézzétek meg a multkor találtam

http://www.saunalahti.fi/~tovaska/gsm/Nokia/3310/vibra1/index2.html
(#) dudikov hozzászólása Feb 11, 2010 /
 
az e bayen egyébként ha szétnéztek lehet venni is komplett rendszereket nameg el is lehet lesni ezt azt, ezen az oldalon például egész közelről meg lehet lesni a nyákot:
http://cgi.ebay.co.uk/GSM-Silent-alarm-dialler-advanced-module-for-...3aa71e

(#) MMKaresz hozzászólása Okt 30, 2010 /
 
Új fejlemények... Sikerült tápot csinálni a néma riasztónak. Egy kis elektronikai cégnél dolgozom, ahol tápegységeket javítunk - "nehogy már ne tudjak csinálni 2.5V-os 1A tápegységet" alapon összedobtam egy TPS75701 SMD IC-vel egy tápot... Ez az IC sajnos közkereskedelmi forgalomban nem igazán kapható, helyette ajánlom az LM317-es IC-s kapcsolást, azzal is tökéletesen működik.

Konkrétan egy 3210-es telefont használtam fel a szent cél érdekében, aminek az akksija 2.4V-os. Mivel nem kaphatól LiIon akksi hozzá, hanem csak a jó öreg NiMH, ezért folyamodtam a külső megtápláláshoz. (1.kép) Egyszerű dolgom volt, mert a 3210-nek nincs "extra" akkucsatija.

Nézzük a működését: Az autó akksija 12V-os, két lépcsőben oldottam meg a telefon táplálását. Az egyik panelon egy bordára rögzítettem fel egy 78S05-ös IC-t, a megfelelő körítésével (2db smd 100nF kondival a ki és bemenetén) és a TPS75701 IC-t. (ennek a max. bemeneti feszültsége 5.5V) A TPS ic tipikus alapkapcsolását használtam fel, a kimenetére pedig tettem egy 6.3V 10000µF-os kondit, hogy bírja a telefon hirtelen áramfelvételeit.
A másik panelon (kicsit kaotikusan) található az időzítő/inverter/relé áramkör. A riasztó triggerjele egy reed reléről érkezik - csak mágneses mezőre záró típusom van, ezért bele kellett eszközölnöm egy kis digitális elektronikát is. Nem volt kéznél SN7404-es ic, hanem csak CD4001-es négyes NOR kapus IC. Két kaput párhuzamosan kötöttem, hogy bírja a kapcsoló tranzisztor áramát. 5V-os relét használtam a mérete és a kis áramfelvétele miatt. (3.kép) A relével párhuzamosan kellett tennem egy kondit, mert valamiért ki-be kapcsolgatott... Biztosan jobban is meg lehetett volna oldani, de az egyszerűségre törekedtem.
A telefon 8-as gombját kivágtam szikével és két vékony vezetéket vezettem ki a telefonból (2.kép)
Csináltam telefonnal egy videót, működés közben megtekintés céljából: youtube videó

Még folyik a több napos folyamatos terhelés próba, eddig 2 napig ment kikapcs nélkül
(#) MMKaresz válasza MMKaresz hozzászólására (») Okt 31, 2010 /
 
Idézet:
„Ez az IC sajnos közkereskedelmi forgalomban nem igazán kapható, helyette ajánlom az LM317-es IC-s kapcsolást, azzal is tökéletesen működik.”

Elnézést, rossz típust írtam...
Helyesbítek: LM337T vagy LM338T
(#) Pepito23 hozzászólása Jan 19, 2011 /
 
Sziasztok!

Tudna valaki segíteni nekem abban, hogy épül fel részletesen egy mobiltelefonos riasztó rendszer?
Nagyon fontos lenne. Előre is köszönöm szépen a válaszokat.
(#) MMKaresz válasza Pepito23 hozzászólására (») Jan 19, 2011 /
 
Szia!
Melyik típusára gondolsz? Lehet kapni komplett megoldást is, GSM modullal, amit számítógéppel fel lehet programozni, az akár hőmérséklet riasztást is csinál, de ezek nagyságrendekkel drágább... Ezért is maradtam a "DIY" megoldásnál. Maga az elv nagyon egyszerű: Kell(enek) az érzékelő(k) amik kiadják a riasztáshoz a jelet. Ezt a jelet (pl. fesz.különbség, rövidrezárás, ellenállásváltozás) kell átalakítani egy kapcsolásra, ami az én megoldásomban egy 4 másodpercre történő billentyű-rövidrezárást jelent. Magyarul "megnyomja a gyorshívó gombot". A megfelelő billentyűre beállítod a megfelelő telefonszámot, amit a hívandó telefonban pl. "RIASZTÓ" néven mutat.
Ha autóba szereled ezt a riasztót, akkor célszerű alternatív táp megoldást használni, mivel az önindítózáskor nagyon visszaeshet a tápfeszültség, ami a telefon újraindulásához vezet. (tapasztalat)
Egyes telefontípusoknál gondot okozhat az érkezett sms, vagy nem fogadott hívás, amelyeknek "leokézása" nélkül nem működik a gyorshívás funkció... Ha van még kérdés, ne tartsd vissza magad
(#) Pepito23 hozzászólása Jan 23, 2011 /
 
Konkrétan egy olyan lakásvédelmi dologra gondoltam, hogy szeretném megvalósítani az egyik dolgozatomban, hogy mobiltelefonról lehessen értesíteni az illetékes hatóságokat behatolás esetén, illetve behatoláskor ha házon kívül vagyok, kapjak értesítést a behatolásról.
(#) hbal válasza Pepito23 hozzászólására (») Jan 23, 2011 /
 
Szia!
Meg szeretnéd valósítani a dolgot, vagy csak "terv-szintű" a dolgozat?
(#) MMKaresz válasza Pepito23 hozzászólására (») Jan 23, 2011 /
 
A hatóságokat hagyd ki ebből. Irdatlan bírságot szabhatnak ki vakriasztás esetén. Szerződés kell hozzá, engedélyeztetés, stb. Nem megvalósíthatatlan, de inkább maradj az olcsóbbnál. Elég, ha téged riaszt, te meg olyaskit, aki feltehetőleg arra tartózkodik, hogy tegye meg a kellő lépéseket.
Mennyire részletes terv / vázlat kell?
(#) Pepito23 válasza MMKaresz hozzászólására (») Jan 26, 2011 /
 
Jól jönne egy vázlat igen, köszönöm szépen előre is
(#) hbal válasza Pepito23 hozzászólására (») Jan 26, 2011 /
 
Boltban kapható típusokból összeállított vázlatot szeretnél? Esetleg van alaprajz vagy szöveges leírás?
Sokat segítene, ha átküldenéd a feladatkiírást is.
(#) MMKaresz válasza Pepito23 hozzászólására (») Jan 30, 2011 /
 
Íme az általam megépített riasztó (néhány apróságot nélkülöző) blokkvázlata. Remélem, segít...
(#) fetele65 hozzászólása Feb 6, 2011 /
 
Végigolvastam a topic-ot! Megnéztem az összes linket... Tán még a linkek linkjét is... De egyetlen GSM alapú riasztóhoz sem találtam PIC tartalmat (valami letölthető hex vagy bin kiterjesztésű tartalomra utaló bármit). Habár többen mondották, hogy ez valakinek megvan egyik-másik kapcsoláshoz. Aztán cseh nyelvből sem igazán vagyok 10-es skálán 25... Inkább mínusz 10.
Szóval szívesen összegyűjteném kizárólag tanulási célzattal ezeket a tartalmakat és kapcsolásokat. Ha valakinek van a polcán ilyesmi, örülnék neki... Üdv! fetele65
(#) lalek hozzászólása Feb 15, 2011 /
 
Sziasztok!

Segitsegeteket szeretnem kerni. Gepesz ember vagyok es sokat nem ertek az elektronikahoz. Olvastam itt egy nagyon jo otletrol amit szeretnek megvalositani mert rendesen betortek a garazsomba. Lakas tavfelugyeletre van kapcsolva ,garazs kicsit odebb van es mar az luxus lenne. Mozgaserzekelot szeretnek gyorshivora kotni ,na szamomra ez nem olyan egyszeru. Ha valakinek lenne esetleg kepes segitseg vagy hasonlo azt nagyon megkoszonnem. Szereztem egy siemens telot mert azt irjak az jo lenne. Lehet idegesiteni fog ha minden nyitasnal ,csorogni fog de legalabb tudok rola.
Rendeltem egy Knai GSM Home alarm.ot ,termeszetesen nem mukodott. Vateran nezegettem a telefonra kapcsolhato dolgokat de nem volt bizalmam az eladokkal kapcsolatban.Szoval ha tudna valaki segiteni nagyon megkoszonnem
(#) ivanlaci hozzászólása Feb 22, 2011 /
 
Ez adhat valakinek ötletet.
(#) Syn7h37ic válasza lalek hozzászólására (») Feb 22, 2011 /
 
Bővebben: Link Ebben a fórumtémában van működő siemens telefonos átjelző, az első hozzászólásban lévőt megépítettem én is annó, működik.
(#) aroxol hozzászólása Feb 6, 2012 1 /
 
Sziasztok!

Elkésztettem egy szlovák oldalon tálalható gsm riasztót ami teljesen jól működik. Előzőleg már rendeltem a fw-n található másik fajta riasztót. Kérdésem az lenne hogy ezt a 2 panelt hogyan tudnám egy telefonnal működtetni. Próbáltam párhuzamosan kötni de nem sikerült, csak villog a led hogy nem érzékeli a telefont. Ha ez egyik panelt lekötöm tökéletesen megy.
(#) icserny válasza aroxol hozzászólására (») Feb 6, 2012 /
 
Idézet:
„Próbáltam párhuzamosan kötni de nem sikerült, csak villog a led hogy nem érzékeli a telefont.”
Logikai kimeneteket nem lehet egyszerűen összekötni. Örülj, ha a szembekapcsolt kimeneteket nem nyírtad ki!

De ez nem PIC téma, inkább az Elektronika kezdőknek topikba való...
(#) aroxol válasza icserny hozzászólására (») Feb 6, 2012 1 /
 
Nem nyírtam ki. Bonyolultan hogyan lehet összekötni ha már egyszerűen nem lehet? Azért gondoltam ide hátha van pic-es megoldás.
(#) icserny válasza aroxol hozzászólására (») Feb 6, 2012 /
 
Nem kell hozzá PIC, csak egy logikai kapu (pl. ÉS kapu).

Vannak a HE-n riasztós topikok is, ahol többen ismerik és használják az általad említett riasztókat.
(#) aroxol válasza icserny hozzászólására (») Feb 6, 2012 1 /
 
Ok. És/Vagy, de az honnan fogja tudni hogy melyik pic mikor küld és fogad?
(#) icserny válasza aroxol hozzászólására (») Feb 6, 2012 /
 
Sehonnan.
Következő: »»   4 / 5
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem