Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autórádió beszerelése
 
Témaindító: DEXA, idő: Aug 17, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   15 / 24
(#) cccsaba hozzászólása Nov 7, 2012 /
 
Hali

Egy kis segítség kellene, egy autórádiót szeretnék kipróbálni hogy működik-e még mert régóta ki volt dobva a kacatok közé egy nem teljesen zárt helyen.

Olvastam másik topicban hogy pc tápegységgel működésre lehet bírni, de azt nem tudom hogy működő bekapcsolt számítógép egyik tápcsatlakozójával össze lehet-e kötni, nem lesz baja a gépnek?

És ha ezt így meglehet csinálni akkor abban is segítség kellene hogy melyik vezetéket melyikhez kössem, mert nem értek ilyenhez és leírás sincs a rádióhoz de képet rakok fel róla.
(#) titi válasza cccsaba hozzászólására (») Nov 7, 2012 /
 
Hali!
Ne próbáld meg!
(#) sufni-tunning válasza cccsaba hozzászólására (») Nov 7, 2012 /
 
Én is próbálkoztam annak idején számítógép táppal, de sajna kevés sikerrel.
Kevés neki az a 2 amper. vagy az általam próbált tápok voltak ilyen kevesek, mert a mostani fejeken kb 15 A-es biztik vannak.
Ráadásul amikkel én próbálkoztam az csak táp volt, nem volt rákötve semmi más. Be-ki kapcsolgatott, ha szinte némára le volt tekerve, akkor a kijelző működött, de mihelyt felhangosítottam ki is kapcsolt. Maradtam az aksinál.
(#) cccsaba hozzászólása Nov 7, 2012 /
 
akkumulátoron kívül mivel lehetne még kipróbálni hogyha kap áramot ad-e valami életjelet?

régen kb 10-15 éve emlékszem egy ismerős valamilyen adapterrel kötötte össze, talán még kazettás nintendohoz volt olyan.
(#) locked hozzászólása Ápr 5, 2013 /
 
Sziasztok!
Kaptam egy 4000RDS tipusú Ford autórádiót,amire 4 hangszóró köthető.Ha én csak 2-vel használnám tönkremegy a végfok,vagy van benne védelem?
(#) titi válasza locked hozzászólására (») Ápr 6, 2013 /
 
Hali!
Nyugodtan használhatod, a másik két kivezetést egyszerűen szabadon hagyod.
(Illetve szükség esetén ellátva szigetelőszalaggal, hogy ne tudjanak összeérni.)
(#) Kovabe hozzászólása Ápr 22, 2013 /
 
Sziasztok
Segitséget kérnék, kaptam szervizre egy sony cdx s2200 fejegységet de nem tudom a hátso csatlakozokiosztást, van valakinek valami rajza?
(#) zolika60 válasza Kovabe hozzászólására (») Ápr 23, 2013 /
 
Kis kereséssel neked is könnyen lehet.
(#) bobi22 hozzászólása Máj 17, 2013 /
 
Sziasztok
Nekem egy olyan gondom lenne hogy a régi rádióm helyére vettem egy Pioneer DEH-1500AT
Gyári iso csatlakozó volt a másik régi rádión át dugtam rá de csak akkor tudom használni ha gyújtást adok a kocsira ,ha nincs gyújtáson akkor nem tudom be kapcsolni.A régi rádió mind két
verzióba működött.Mit kell át kötnöm hogy jó legyen????
Köszi a válaszokat
(#) sufni-tunning válasza bobi22 hozzászólására (») Máj 17, 2013 /
 
Az iso csatlakozón van két szál (áramnak):
1. Piros (vörös): gyújtás 12V
2. Sárga (citromsárga): Állandó 12V
Google barátunk ezt dobta ki
(#) bobi22 válasza sufni-tunning hozzászólására (») Máj 17, 2013 /
 
Ez így is van ez eddig világos is.Így volt a régi rádiónál is meg most is így van be kötve ,de
ha nincs gyújtáson a kocsi akkor is szeretném használni a fejegységet .
Azért kérdeztem hogy mi lehet a gond??!!Mert a másik rádió mind két formába szólt gyújtással
és a nélküle is .
(#) bobi22 hozzászólása Máj 17, 2013 /
 
Ezt egy ismerősöm küldte el de nem igazán értem hogy gondolja!Valaki el mondhatná
olyan szájba rágósan mit csináljak!!

Annyi a trükk, hogy 2 tápvezetéke van az összes rádiókészüléknek. Az egyik fix, az akksiról kapja, és ez felel a tárolt állomásokért, és a memóriáért, a másik pedig kapcsolt, ezt adod rá a gyújtással. Miután a kapcsolt tápot megkapja, bekapcsolható. Ezt a kapcsolt tápot kell helyettesíteni egy állandó 12V-al, ami lehet a másik állandó szállal párhuzamosítva.

Na ez lenne
A hozzászólás módosítva: Máj 17, 2013
(#) Gabó válasza bobi22 hozzászólására (») Máj 17, 2013 /
 
Kösd a piros vezetéket, ami a kapcsolt, a sárgához direktbe ami megy a rádióhoz. A kocsi felöl jövő piros drótot meg szigeteld le jó alaposan Így megkapja mind a 2 vezeték a tápot, gyújtás nélkül.
A hozzászólás módosítva: Máj 17, 2013
(#) bobi22 válasza Gabó hozzászólására (») Máj 17, 2013 /
 
Értem!De ez nem meríti le az aksit ???
(#) Gabó válasza bobi22 hozzászólására (») Máj 17, 2013 /
 
Ha bömbölteted a rádiót akkor de. Ha rendesen kikapcsolod nem lenne szabad.
(#) bobi22 hozzászólása Máj 17, 2013 /
 
Csak akkor azt nem értem hogy minek a gyári iso csati.Nem tudom de én még gondolkozom ezen
mert én csak rendesen szeretném be kötni úgy mint régen volt ne így.De azért köszi a válaszod.
Pioneer DEH-1500UB ha esetleg valakinek volt ilyen gondja meg oszthatná hogy csinálta.
(#) pauer1998 hozzászólása Máj 18, 2013 /
 
Sziasztok! Van egy elekta magnós rádióm és egy auto signal nevű antennám kb 1993 ból. A gondom az hogy sehogy sem tudok rájönni hogy hogy a viharba működik ez az antenna. Van egy kis doboz és egy cső alakú doboz. A cső alakúból megy az antenna csatlakozó a rádióba. edddÍg világos. A csőszerű dobozból meg ki egy vékony zöld az antenna kábel mellett és a másik végén egy 4 szálas vezeték a dobozig. A dobozból kijön két ragasztós fémcsÍk ami már rég lekopott Így vezetékkel helyettesÍtettem. Illetve egy fehér kábel ami nem tudom talán földelés lehet. Mind a két dobozban van egy NYÁK a csőszerűben egy ellenállás, egy kis ?ferritrúd? és egy kondi. A nagyobb dobozban sok sok kondi és ellenállás. Ha valakinek van kapcsolási rajza vagy tudja hogy kell bekötni kérem segÍtsen!
(#) gyzsombor hozzászólása Jún 12, 2013 /
 
Sziasztok!

Szeretnék tanácsot kérni rádió beszerelést illetően. Vettem egy új rádiót a régi Ford Escortunkhoz. Adtak hozzá egy beépítő keretet amit elvileg be kell passzintani a régi rádió helyére és mehet bele az uj. Igen ám de sehol sem lehet rögzíteni, így a helyén van de nem tökéletes és mozog. Mellékelek képet, az első a keret a másodikon a régi rádió van. Azon oldalt van két karom ami kapaszkodik illetve a hátuljára va nfogatva egy "villa" ami egy felsö sínen rögzíti a rádiót. Az ujra ezt nem tudom rárakni. Esetleg lenne valami ötletetek hogyan rakhtanám össze? Köszönöm.
(#) mraulajos válasza gyzsombor hozzászólására (») Jún 13, 2013 /
 
Hali!
Be rakod ezt a lemez keretet az autó rádió nyílásába. Berajzoltam a kis füleket, amiket ez után ki kell hajtogatni úgy hogy minél jobban megszoruljon a műanyag széleken, csak azokat, amelyek legközelebb vannak, és ez után mehet bele a rádió. Stabilan fog állni.
A hozzászólás módosítva: Jún 13, 2013
(#) sufni-tunning válasza mraulajos hozzászólására (») Jún 13, 2013 /
 
Nem árt a készüléket a hátuljánál is lerögzíteni, letestelni. Nem véletlen van olyan hosszú csavar a végén, és nem véletlen adnak hozzá egy lemezkét.
(#) mraulajos válasza sufni-tunning hozzászólására (») Jún 13, 2013 /
 
Igen!
(#) Inhouse válasza gyzsombor hozzászólására (») Jún 14, 2013 /
 
Most akkor a keret lötyög a helyén, vagy a rádió a keretben? Ha az első, akkor már meg van a válasz az előzőekben. Ha a rádió, akkor vagy nem jó hozzá ez a keret, vagy a bepattanó füleknél hajtsd ki a kereten levő könnyítéseket. Azoknak a füleknek bele kellene pattanniuk oda és csak kiszedővel lehet majd kivenni.
A hozzászólás módosítva: Jún 14, 2013
(#) Inhouse válasza gyzsombor hozzászólására (») Jún 19, 2013 /
 
Hahó Zsombi!

Nem fontos a válasz, csak a kérdés legyen feltéve?
(#) zolika60 válasza Inhouse hozzászólására (») Jún 19, 2013 /
 
Azóta sem volt itt. Biztosan rájött magától.
(#) nabeton1 hozzászólása Júl 5, 2013 /
 
sziasztok !
van egy suzuki swiftem 2003 -mas kivettem belőle a régi autós rádiót de aki bekötötte sajnos a csatlakozóról levágta vezetékeket és így nem tudom hogy mi hova megy de ez kisebb probléma .
A másik hogy a vezeték közül a 2 fehér egy narancs sárga és az egy fekete azokat nem tudom mik az előző rádió ahogy be volt kötve ezt is úgy kötöttem be , egyszer sikerült bekötnöm de véletlen összeérintetem két vezetéket kicsit szikrázott és azóta nem megy vettem új rádiót is bele azt hitem az ment tönkre de nem ,azóta a kislámpa a fejem felett sem világit .Gondolom kiment egy biztosíték de nem tudom melyik köszönöm előre is segítségeteket .
(#) fecameca válasza nabeton1 hozzászólására (») Júl 5, 2013 /
 
Szia! Azt hiszem, leírták már a színeket, de ha mégsem világos: Piros a + betáp, sárga a memória, fekete az általában test, az összes többi (zöldek, fehérek) hangszóró. Egy valamire kell nagyon vigyázni (A fordított polaritású telepbekötésen kívül.) Azt tudni kellene, hogy a végfok milyen rendszerű, mert ha hídban van, akkor a hangszórókat tilos testre kötni, csak a saját vezeték párjával szabad, különben az egész zárlatba megy. Ilyenkor az egyforma színűek tartoznak egy hangszóróhoz, a polaritást a vezetéken valamilyen más színű csíkkal jejölik, például: kék- kék-fehér csíkkal+(Vagy fordítva a lényeg, hogy azonos fázisban legyenek, a sztereó hangzás miatt.) (Régebbi, kisebb teljesítményű autórádióknál a hangszóró egyik szála testre ment.) Eredetileg a házon volt egy címke a bekötési rajzzal, ennek híján, ha adsz rá tápot hangszórók nélkül, de úgy, hogy még véletlenül se érjenek össze, se a testhez, és bekapcsolod, az összesen fél táp van mérhető, akkor hídban van.
(#) Alkatel hozzászólása Aug 13, 2013 /
 
Sziasztok szakik! Elkelne egy kis segitseg. Van egy Ford Galaxym egy rossz radioval. Vettem egy kinai szuper bovlit helyette, de nem tudom bekotni, mert seho sem talalom a hangszoro drotjait. Lehet hogy kulon vegfok hajtja azokat? Koszi.
(#) zolika60 válasza Alkatel hozzászólására (») Aug 13, 2013 /
 
Ott van az a rádióba menő csatlakozóban, csak a színei mások mint a kínai rádión.
(#) Alkatel válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 13, 2013 /
 
Koszi, tehat at kell vezetekelnem, mert oda nem megy csak a tap.
(#) Alkatel hozzászólása Aug 14, 2013 /
 
Valami kell, hogy legyen a radio es a hangszorok kozt, mert csak 4 amperrel van biztositva, mely max 50 watt teljesitmeny felvetel. A haverome uvolt 8 hangszorobol, mint a sakal.
A hozzászólás módosítva: Aug 14, 2013
Következő: »»   15 / 24
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem