Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Távirányító javítás
 
Témaindító: Sosi, idő: Aug 21, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   4 / 9
(#) Wilson2 válasza tomikapc hozzászólására (») Márc 18, 2012 /
 
Amikor új elemet raktál bele, lehet, hogy véletlenül nyomva tartva egy gombot tetted bele az elemet. Nekem volt már, hogy csak ennyi baja volt. Én is szétszedtem elsőnek, később kaptam ezt az infót.
(#) Wilson2 hozzászólása Márc 18, 2012 /
 
Mi lehet a baja, ha 100%-os biztonsággal állíthatom, hogy nem a gomb vacakol?! (Kizártam ezt a lehetőséget.) Az áramkör felületét megtisztítottam, a két nem működő gombnál picit csavarhúzóval megkapartam, de még így sem akar működni.
(#) joey l hozzászólása Szept 21, 2012 /
 
Sziasztok!

Gondom van nekem is. Van egy Akai VS-22 képmagnóm. Próbáltam az alufóliás dolgod de nem jött be. Jelet kap mert vannak gombok amik működnek. Próbáltam kis fém darabbal összezárni a panell érintkezőit még úgy sem sikerült, De vannak gombok amik erre is működtek. A panelem lehet rossz????

Köszönettel
(#) Tomib hozzászólása Okt 15, 2012 /
 
Sziasztok!
Olyan problémám adódott, hogy a távirányítós hangfalszettemnek részben meghalt a távirányítója. A vicces az, hogy csak a bekapcsológomb nem működik rajta
Van ötletetek, hogy hogyan tudnám manuálisan bekapcsolni a kütyüt, ha nincs rajta ezt a célt szolgáló eszköz?
Előre is köszönöm a segítséget.
(#) Kari55 hozzászólása Feb 24, 2013 /
 
Sziasztok.
Lenne egy kérdésem, hogy ha a távirányító gumilapját valamilyen mosószerrel lemosnám, lejönne az érintkező pogácsáról a vezető réteg?

Köszönöm.
(#) Kari55 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 24, 2013 /
 
A grafit mindenképpen kell, vagy hátha anélkül is jó lenne?
Azért szeretném a mosószert, mert a nyomógombok - ahol nyomkodom - "kissé" koszosak. Tehát csak az lenne a lényeg
(#) nyugger63 válasza Kari55 hozzászólására (») Feb 24, 2013 /
 
Szia !-lehet beszerezni javító készletet. (_ragasztó_szén-gumi korong)-csupán az eredetit kell teljesen lecsiszolni,mivel ha nem teszed, a magasság túl nagy lesz és túl érzékennyé válik.
Csiszolásra legjobban alkalmas eszköz a műanyag körömcsiszoló.
Évek óta használom, mindig megelégedéssel fogadták a javítást. /újat csináltál/
üdv:Béla
(#) Kari55 válasza nyugger63 hozzászólására (») Feb 24, 2013 /
 
Kösz a választ, de szerintem a javítókészlet többe kerülne, int egy másik (URC22B) távirányító
(#) BADBOY33 hozzászólása Jún 11, 2013 /
 
Üdv.Kérdezni szeretném, TV távirányító. Kb.50%-ban ha irányítani akarom a TV-t a távirányítóval nem azt a parancsot hajtja végre amit én vezérlek neki. pl. hangerő fel, és ő inkább csatornát vált :- ( ( . A TV-vel lehet a baj v a távirányítóval?
(#) razor1995 hozzászólása Jún 17, 2013 /
 
Üdv! Van egy Sony RM-U254 táviránytó amin nem működik egy jópár gomb (konkrétan csak a hangerő, mute, bass boost és tuner gomb működik). Próbáltam begrafitozni az érintkezőket, kontakt-tisztítóval letakarítani, de semmi. Van valakinek valami ötlete?
(#) HR menedzser hozzászólása Aug 17, 2013 / 2
 
Üdv!
Kipróbáltam. Ha a távirányító gombjainak a kontaktusai kopottak (a gumibevonat már nem vezet) Zseni ötlete igen jól működik. A grafit alapú kályha fényesítő por, amivel az öntvény kályhákat, és a hőtől elszíntelenedett tűzhelyplatnikat szokták feketíteni, elég jó vezető. Néhány megohmos vezetőkpesség már képes jól működtetni a távrányítót. Recept; fülpiszkára 1-2 csepp víz+fent említett porból egy kevés ami feloldódik, mindkét kontakt beken és működik. A por vasboltban ahol kályhákat, kazánokat, tűzhelyet stb. lehet kapni egypár Ft-ért vásárolható. Ha csak erre kell, életed végéig elég lesz 1 tasak. Lásd még; öntöttvas kályhák felújítása. Kályhafényesítő por. A grafitcerkás bedörzsölést már 27 évvel ezelőtt próbáltam egy zsebszámoló gépnél, segített, de az szerintem ennyire nem válik be. Köszönet a hozzászólóknak.
(#) pete12 hozzászólása Okt 27, 2013 /
 
Finom dörzspapírral megtisztítottam a nyákot, grafitporral bekentem az érintkező pogácsákat. Működött.
(Folyamatos jelkibocsájtást akkor észleltem amikor fordítva raktam be az elemeket.
NEM KIPRÓBÁLNI!!!)
A hozzászólás módosítva: Okt 27, 2013
(#) kadarist válasza pete12 hozzászólására (») Okt 27, 2013 /
 
Szia!
Fordított tápfeszültség mellett is világított az infra LED?
(#) pete12 válasza kadarist hozzászólására (») Okt 27, 2013 /
 
Helyes polaritásnál nem.
Bár láthatóan semmikor nem világított, rádióhoz tartva hosszú hullám sávban ellenöriztem.
(#) kadarist válasza pete12 hozzászólására (») Okt 27, 2013 /
 
Mobiltelefon kamerája látja az infrát, nézd meg azzal.
(#) pete12 válasza kadarist hozzászólására (») Okt 27, 2013 /
 
Köszi az infót, kiprobáltam, működött.
(#) oimuka hozzászólása Nov 27, 2013 /
 
Samsung tv UE32EH6030, valamikor tavasszal vásárolva.
Pár napja azt vettem észre, hogy a távirányító időnként nem reagál a nyomkodásra. Utána minden gond nélkül helyrejön. Egyre gyakrabban fordul elő. A távirányítóban gyári Bexel márkájú elemek vannak. Kivettem, lemértem: 1,4 V feszültséget mutat a műszer. Tudom, ez nem mérvadó, mert terhelés alatt kellene mérni. Mégis úgy tűnik, hogy gyengék az elemek. Amit viszont nem értek: amikor nem reagál a távirányító nyomkodására a TV, miért villog a távirányító infrája mobilon keresztül? Ha a távirányítót 1 centi távolságra tartom a TV érzékelőjétől, úgy sem veszi a jelet.
Amikor viszont működik a távkapcsoló, bárhogyan tartom bárhonnan a szobából, simán veszi a jelet. Mégiscsak az elemek lennének kigyengülve 7 hónap használat után? Ez kicsit gyanús nekem. Márkásabb elemek nálam 2-3 évig szoktak tartani.
Az eddigi tévéinken az volt a megszokott, hogy amikor kezdtek kigyengülni az elemek a távirányítóban, csak egyre közelebbi távolságokról vették a jelet. Most, ha éppen működik bárhonnan kapcsolható a tv (még ha a tenyeremet a távirányító elé teszem, akkor is), ha meg nem teljesen közelről sem reagál. Érti ezt valaki? Vegyek 2 új elemet és cseréljem ki?
(#) pont válasza oimuka hozzászólására (») Nov 27, 2013 /
 
Vehetsz két elemet kizárni az elemhibát, de valószínű hogy a grafit érintkezők "oxidálódtak". Fentebb bőven találsz történeteket erről. A Javítási lehetőségekről is. Sajnos egyre kevesebb időt bírnak a gyártmányok, van amit mire eladnak a boltban már akadozik.
(#) oimuka válasza pont hozzászólására (») Nov 27, 2013 /
 
Háááát.....én kicsit kételkedem abban, amit mondasz. A jelenséget ismerem, nem egy távirányítót szedtem szét, de egy 7 hónapos Samsung tévénél én azért ezt kizárnám. Amiről te beszélsz az inkább csak egyes gomboknál szokott jelentkezni, többnyire azoknál , amiket a leggyakrabban használunk: bekapcsoló gomb, program- és hangerő gomb. De, hogy mindenik gomb oxidálódott volna, az kizárt. Ám, ha a gomb oxidálódott, miért villog az infraled kamerán keresztül, bármelyik gombot nyomva. Egyik magyarázat, hogy ő a jelet kiadja, de az annyira gyenge, hogy a tv nem tud mit kezdeni vele. Másik magyarázat, hogy a távirányító jó, a tv vevővőjével van valami. Ezek persze csak feltételezések.
Van egy Panasonic tévénk, aminek a távirányítójának valóban az volt a betegsége, amit mondasz, de az csak pár gombot érintett. Időnként szétszedtem, és nagyon finom smirglivel lecsiszoltam a grafit érintkezőket, pár hónapig rendbe jött, aztán kezdtem elölről. Tavaly új távirányítót kellett vegyek.
(#) pont válasza oimuka hozzászólására (») Nov 27, 2013 /
 
Az én tapasztalatom szerint, tud összevisszaságokat csinálni, pl. ad jelet de nem azt amelyiket a vevő érzékelni tudná stb.. De akkor ki kell próbálni másik tv.-vel másik távirányítóval. Még garanciás, akár a vevő rossz, akár a távirányító vezérlője fizesse a samsung.
(#) Jeges1 hozzászólása Jan 1, 2014 /
 
Üdv és BUÉK mindenkinek!
A problémám a következő. Szétszedtem egy JVC RM C71 távirányítót tisztítás céljából és mivel nem elöször tettem ezért elég lendületesen pattintottam szét, miáltal az eszköz megsértette a panelen a grafit (szerintem) érintkezőréteget. Innentől kezdve egyes funkciók, - melyeket ez a vezetőréteg köt össze - nem működnek. Fotó a balesetről mellékelve. Van-e lehetőség a javításra?
Köszi a segítséget.
Jeges1

DSCN2362.JPG
    
(#) Wilson2 válasza Jeges1 hozzászólására (») Jan 3, 2014 /
 
Egy kis tisztítás/kaparás után, a (sérülés körül) egy rézdrót darabka hozzáforrasztásával simán áthidalhatod.
(#) szalabala válasza Buffoon hozzászólására (») Jan 16, 2014 /
 
A Samsung TV távírányító szétszedéshez... (greatman ötlete alapján) a végétől indulva egy pici-lapos csavarhúzóval, óvatosan haladva előrefelé, szétpattintható a doboza (szépen, roncsolás mentesen). A lapka meg a gombok takarítása után nekem a radírozás jött be (valami más fórumon ajánlották)
(#) zolika60 válasza szalabala hozzászólására (») Jan 16, 2014 /
 
2010-óta csak megoldotta valahogy.
(#) Imre hozzászólása Feb 3, 2014 /
 
Sziasztok!

Ez a harmadik topic, ahol felteszem a kérdésem, remélem itt tud segíteni valaki!

Van egy JVC távirányító, amelynél a panelról letört egy alkatrész (jobb oldalt az IC alatt a 3 egymáshoz közeli forszem). Én egy tranzisztort sejtek oda, ami a led katódját kapcsolgatja.
A kérdés, hogy konkrétan mivel tudnám helyettesíteni, hogy működjön? Köszönöm!
(#) rolie válasza Imre hozzászólására (») Feb 3, 2014 /
 
Szia!
Nagyjából akármelyik kisjelű SMD NPN tranyó jó lesz neked. Például. Lényeg a lábkiosztás és hogy tudjon 100 mA-t (impulzusszerűen legalábbis). A modik viszont csúnyán néznek majd a több helyen feltett kérdésért.
(#) Imre válasza rolie hozzászólására (») Feb 3, 2014 /
 
Szia! Köszönöm szépen a válaszod. Amit linkelték annak jó a lábkiosztása, akkor remélem működni is fog vele!
(#) wszmecs hozzászólása Márc 16, 2014 / 1
 
Már 10 évvel ezelőtt is és most is , egymással látszólag köszönő viszonyban sem lévő .
különböző típusú készülékek távirányítója is azonos módon hibásodik meg .
Gyártás során olyan anyagot kennek a panelra ami 3-5 év alatt elfolyósodik .
( Ez lehet a tervezett élettartama ... ? )
Kontakt hibát okoz , először csak erősebben tovább kell nyomni a gombot .
Később fokozatosan bedöglik .
A távirányítót szétszedve , szappanos vízzel simán lemosható .
Az egész javítás , szárítással alig 15 perc .
Most egy olyan készülékét javítottam aminél kizárt , hogy belefolyt volna valami ...
(#) Atesz857 hozzászólása Márc 16, 2014 /
 
Sziasztok! Az lenne a kérdésem hogy létezik az hogy egy kaputávirányito megmakkan attol hogy kicserélek rajta egy mikro nyomogombot. Nemértem miért álhatott meg,efektiv nincs is rajta semmi csak kettö pic kettö gomb egy védödioda a két gomb közt meg elkülönitve az antenna rész. Elemcsere nemsegit annyi az észrevehetö rajta hogy a led eddig 1 másodperc alat kb 2-öt villant most meg csak eggyet. Van tippetek esetleg?
(#) r3dy21 hozzászólása Máj 10, 2014 /
 
Sziasztok.
Adott egy tv távirányító 4 éves nem volt vele semmi gond az egyik nap délelőtt használtam délutánra lemerült az elem feltettem tölteni és amikor visszaraktam a távírányító nem reagál semmire.
Holott előtte nem volt semmi baja,elsőnek azt hittem az elem rossz de kipróbáltam egy másik távírányítóval azzal gond nélkül ment.
Aztán mobil kamerával megnéztem a távírányító lámpa részét és akármilyen gombot nyomok meg nem ad le jelet.
Tud valaki valami megoldást?
Vagy Távírányító csere lesz? :/
Következő: »»   4 / 9
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem