Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   299 / 580
(#) yulo5310 válasza botesz hozzászólására (») Júl 20, 2014 /
 
Azt írta Szekerzon,hogy nem tudja kivenni a dob alsó ablakán???
(#) szekerzon hozzászólása Júl 20, 2014 /
 
Igen, a ruhatörőt kivettem belőle és alatta két lyuk van, de nem fér ki rajta sajnos, de holnap megpróbálom szétszedni és üzenek hogy sikerült!
(#) yulo5310 válasza szekerzon hozzászólására (») Júl 20, 2014 /
 
De vissza is nyomhatod,ahogy írtam. Gyorsabb mint szerelni! Na majd holnap többet tudunk!
(#) szekerzon hozzászólása Júl 20, 2014 /
 
Megpróbáltam visszanyomni, de nem tudom mennyire kell, mert részben sikerült, de utána nem engedte le a vizet, így újra belefújtam a kifolyócsőbe és megint kiugrott a golyó.
(#) yulo5310 válasza szekerzon hozzászólására (») Júl 20, 2014 /
 
A golyó mellett körbe kb 1 centi távnak kell lenni. Nyomhatod bátran,mert gumi az alja is,és van egy fészek amire felül. Ez úgy működik,hogy a szivattyú megszívja a rendszet,és a víznél nem sokkal könnyebb golyó a szivattyú felé mozdu,utat adva a víznek. Amikor kinyomta a vizet,a szivattyú leáll,és a tömlőben lévő maradék víz visszafolyik,a golyó megemelkedik elfoglalja a helyét a szelepülékben,ezáltal elzárja a bűzt ami a kifolyóban esetleg termelődik a fehérjék és a gombák által.
(#) bladzser2 hozzászólása Júl 22, 2014 /
 
Sziasztok!
Zanussi T834V típusú mosógép nem hajlandó kicentrizni. Leszivattyúz megfelelően. Majd indul a centri. Ám ekkor aztmondja hogy heló. Pörög lassan a motor, fokozatosan gyorsul, majd amikor eléri azt a szintet (amikor érzed), hogy na most felpörög, leáll. És kezdi előről (fut tovább a centri program). A centri program is végig megy megfelelően, csak kimaradnak belőle azok a nagy fordulatú részek.
Ez miért lehet?
Szénkefék nem szikrítanak, méretük okés.
Tacho tekercse lógott kicsit. Rögzítettem belülről hőálló szigszalaggal. Most stabil. A tengelyen a mágnes nem lóg. Megnéztem szkóppal, szinusz jelalakot kiadja a tacho. Ha lehúzom, akkor centrizéskor, erősebbet ránt bele a motorba, és semmi több.

A T alakú gumicsövet kipucoltam. Illetve a vákumcső tiszta. Kapcsol a szintkapcsolója. Szájjal fújkálva szívkálva próbáltam, érzéssel.
A vezérléshez még nem nyúltam. Valami ötlet?

Szerelő nézte. Először nagyon zörgött. Épp ezért csapágyat cserélt a dobba, és fűtőszálat. Utána meg előjött a centri hiba. Amire azt mondta Ő nem foglalkozik vele "túl költséges". Eléggé nem megbízható szakember volt.
A legfőbb az , hogy mégis miért marad ki a nagy fordulatú rész és nem kapcsol át. Próbáltam rákeresni, de semmi infó (magyar és külföldi fórumokon sem)

Egy service manualnak, vagy kapcsolási rajznak is nagyon örülnék.
Köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Júl 22, 2014
(#) botesz válasza bladzser2 hozzászólására (») Júl 23, 2014 /
 
Szia!Ez az az öreg mechanikus programkapcsolós?Esetleg a motort testzárlatra megmérheted.Üresen sem megy?Szerintem jó a szerelőd csak nem mondta meg hogy a prk t kène cserèlni.
(#) obisl válasza botesz hozzászólására (») Júl 23, 2014 /
 
köszönöm!
(#) orosz bertalan hozzászólása Júl 23, 2014 /
 
Sziasztok!Dugulás volt a kiszivattyúzás során,a szűrő tisztítva lett,de nem jön továbbra sem a víz,pedig úgy tűnik,a szivattyú működik...a hangja alapján
(#) orosz bertalan hozzászólása Júl 23, 2014 /
 
ja,...E20 hibakódot ír ki
(#) yulo5310 válasza orosz bertalan hozzászólására (») Júl 23, 2014 /
 
Nembiztos hogy forog is az a szivattyú! Ha csak rezeg a forgórész,akkor is úgy tűnik mintha menne!
(#) orosz bertalan válasza yulo5310 hozzászólására (») Júl 23, 2014 /
 
Köszönjük! Tényleg nem forgott, egy szög volt benne, de már jó!
(#) OldHerold hozzászólása Júl 23, 2014 /
 
sziasztok!
Fe-948 mosógép motorhoz tacho mágnest lehet e szerezni? vagy ami passzol hozzá valakinek van ötlete?
Előre is köszönöm a segítséget !
(#) botesz válasza OldHerold hozzászólására (») Júl 23, 2014 /
 
Persze!Nézd meg az orczy ban.
(#) bladzser2 válasza botesz hozzászólására (») Júl 24, 2014 /
 
Szia. Meglett a hiba Mechanikus programkapcsolós, amit egy motor tekerget. Teljes átvizsgálást követően meglett a hiba. 2 napi turkálás a gépben. Hibát kijavítottam. Gép már vígan mos Köszi a reakciód, nem volt testzárlat.
(#) botesz válasza bladzser2 hozzászólására (») Júl 24, 2014 / 1
 
Azért leírhatod hogy mi volt a hiba hogy tanuljunk.
(#) olaj76 hozzászólása Júl 26, 2014 /
 
Sziasztok! Van egy ardo 1200-as mosógépem. Tegnap centrifugálás közben lecsapta az autómatát, visszakapcsoltam, befejezte a ciklust. Következő mosásnál veszi fel a vizet és egyből nyomja is ki. Bármelyik mosási programra állítom mindig megy a szivattyú. Kiszedtem a vezérlőpanelt de nincs rajta szemmel látható sérülés. Mi lehet a baj? Ha valaki tud segítsen. Előre is köszönöm!
(#) attila1 válasza olaj76 hozzászólására (») Júl 26, 2014 /
 
Szia! Én a te helyedben levenném a burkolatát,de a panel miatt ezen már túl vagy..Szóval kidörgölt-sérült vezetéket keresnék a betáp vonalán,de a vezérlő panelt is átnyálaznám. Minden esetre érdekes jelenség... Ebből gondolom,hogy nem lehet nagy baj,csak valami rejtett bagatell gond lesz. Üdv!
(#) botesz válasza olaj76 hozzászólására (») Júl 26, 2014 /
 
Ilyenkor szokott a garetz híd vagy a motorja szokott zárlatos lenni.
(#) attila1 válasza botesz hozzászólására (») Júl 27, 2014 /
 
Lehet,hogy neked van igazad,de ha a graetz át megy rövidzárba,akkor szerintem nincs olyan,hogy egyszer működik,egyszer meg nem...A motor hibát mondjuk nem tudom kizárni. Várjuk a kérdező észrevételeit.
(#) VIM válasza olaj76 hozzászólására (») Júl 27, 2014 /
 
Szia! Van ITT egy leírás de le kell fordítani a guglival és sokmindenre választ kapsz. Valószínűsíthető a triak meghibásodása avagy annak hűtőzászlójának testen keresztüli szivárgása ..... stb. Babra munka lesz.
(#) fasyrt hozzászólása Júl 28, 2014 /
 
Sziasztok!

Siemens WM14E325 típusú (1 éves) mosógépet a pincében elérte a víz egy vihar után, majdnem a betöltőablakig állt a vízben. Nem volt áram alatt (ki volt húzva), nem is próbáltam még bekapcsolni, azon kívül hogy ráhívom a szervizt mit csinálhatok vele?

Mire számítsak, mi történt vele, és mibe fog ez nekem kerülni?
(#) botesz válasza fasyrt hozzászólására (») Júl 28, 2014 /
 
Lényegében még a szervíz sem kéne hozzá mert lehet hogy elhajtanak vele.Szerintem azt kéne hogy kiveszed a motort és a szivattyút(nem tudom meddig ért a víz nagyyából mindent ki kéne szedni ami vízben áll a fűtőbetéten meg az NTC n kívül) jól kiszárogatni őket a napon(meg kirakhatod a napra a gépet is szétszedve) aztán külön tápról kipróbálni őket hogyha gáz van akkor ne a panelt csapja agyon.
(#) yulo5310 válasza fasyrt hozzászólására (») Júl 28, 2014 /
 
Ki ne hívd a szervizt,mert megkopasztanak! Ahogy Botesz írta,kiszárítani a napon,legalább két napig,csatikat,sarukat átpucolni,majd újra összerakni,és kész! Már legalább tíz ilyen hibát javítottam ezzel a módszerrel,és mind jó lett. A titka az alapos szárítás!
(#) yulo5310 válasza yulo5310 hozzászólására (») Júl 28, 2014 /
 
Sőt volt úgy,hogy én magam verettem le slaggal a motorokat,annyira tele voltak iszappal egy özönvíz után!
(#) botesz válasza yulo5310 hozzászólására (») Júl 28, 2014 /
 
Nem tudom szoktad e olvasni Gömör Gézának A szétszedtem projektjeit.....Na Ő nem sieti el van hogy több hónapig szárogatja a dolgokat.Mondjuk ha kiteszi a napra vagy felviszi a padlásra akkor már gyorsan szárad.
(#) yulo5310 válasza botesz hozzászólására (») Júl 28, 2014 /
 
Hali! Sőt,nekem még van valahol a pincében egy elektróda szárító platformom,állítható fűtéssel,na azon szoktam kiszárítani a cuccost,meg a lakkba mártott csévéket! Egyszer hoztak egy Strand rádiót,hogy csináljam meg,mert az apjáé volt. Na az teli volt egérszarral, pókokkal. Fogtam,és vízzel kiverettem,egy hét szárítás,átfújás levegővel,egy kis olajpermet,és máig is szól a rádió,még a magnó részét is helyre pofoztam!
(#) fasyrt hozzászólása Júl 28, 2014 /
 
Köszönöm a válaszokat botesz és yulo5310.

A mosógép még garanciás (oké, persze tudom hogy erre a gari nem vonatkozik; egyébként 2013. augusztusi vétel) ezért kétszer is meggondolom, hogy nekiálljak-e személyesen szétszedni. Pláne úgy, hogy mosógépet még nem bontottam szét - igaz PC-t és laptopot rendszeresen szervizelek, de csak cserélek, javítani nem tudok.
Nap, kert nincs, a lakásba tudom felhozni és radiátorra tenni a cuccokat.
Most nekiállok netről egy service manualt lomolni, ahogy a laptopoknál szoktam, csak van itt is valami mankó.
A garit (2 év) azt már így is - úgy is buktam a beázás miatt?
Szerencsére vasárnap és ma délelőtt mostunk ki mindent, így kb. 12 napra van elég tiszta ruhánk.
A hozzászólás módosítva: Júl 29, 2014
(#) yulo5310 válasza fasyrt hozzászólására (») Júl 28, 2014 /
 
Afőmotort jól kiszárítani,ha van türelmed,hajszárítózhatod is!
(#) fasyrt válasza yulo5310 hozzászólására (») Júl 29, 2014 /
 
Nem tudom mekkora, ha ráfér akkor rárakom a radiátorra, ha nem akkor hajszárítózom.

Ha talál valaki service manualt, akkor belinkelhetné...
Következő: »»   299 / 580
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem