Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   304 / 580
(#) laccika77 válasza Jambi hozzászólására (») Aug 20, 2014 /
 
Néhány éve pont így jártam, kuka lett az egész.
(#) ttindian válasza Jambi hozzászólására (») Aug 20, 2014 /
 
Pont ugyan olyan triac-ot tettel ?? Mert nem mindegy milyen triac , ha nem kapsz olyant vedd le az ajtó vezérlését és tedd át a szivattyúra , az ajtóról vedd le a zárat és kapcsolóval kösd rövidre a visszajelzést .
Ha nem új a szivattyú amit cseréltél próbáld ki külön . A panelre pedig dugjál rá egy hűtő égőt ha felgyúl akkor vezérlés van . nem hiszem hogy sikerült neki egyebet is vinni magával a panelról.
(#) apuci80 hozzászólása Aug 20, 2014 /
 
Sziasztok.

Nekem is WHIRLPOOL AWT-2284 mosógépem van és tegnap centrifugázás közben leverte a biztosítékot, aztán nem is mosott tovább. A programot ha indítom akkor a kapcsoló vált, de nem indul el a mosógép. A másik ilyen gépemből bele tettem a motort de azóta is ugyanez a helyzet. Szerintetek mi baja?

Köszi a választ. Pisti.
(#) botesz válasza apuci80 hozzászólására (») Aug 20, 2014 /
 
Kezd az ajtózárral.Bezár?
(#) Jambi válasza lukovicsek hozzászólására (») Aug 20, 2014 /
 
Szervusz!
Itt van két kép a panelről.
(#) Jambi válasza laccika77 hozzászólására (») Aug 20, 2014 /
 
Milyen megoldást választottál? Vettél bele új panelt?
(#) Jambi válasza ttindian hozzászólására (») Aug 20, 2014 /
 
Igen, ugyan azt a típusú triac-ot(Z0107) tettem bele. A szivattyú vadonat új, most még atnézem újra a panelt, délután megyek a lányomékhoz és ott újra elkezdem a próbákat.
(#) Tomi111 válasza Jambi hozzászólására (») Aug 20, 2014 /
 
Az a baj, hogy a triac gate lába egy ellenálláson keresztül közvetlen a procira megy általában. Ilyenkor a proci is kap, van hogy teljesen tönkre megy, semmit nem csinál utána. Esetleg az ellenállást ellenőrizd még, de valószínű proci hiba. ( pedig ha egy optót beleterveznének, sosem lenne proci hiba. Na de akkor ki venne új mosógépet...)
(#) lukovicsek válasza Jambi hozzászólására (») Aug 20, 2014 /
 
Azért nem egyenesen a procira megy hanem egy kisebb tricra! A tric lábánál amit cseréltél van egy nagyon pici 10 kom ellenálás, olyan picit biztos nem találsz de tehetsz bele nagyobbat aztán viszább egy nagyobb ellenálás 1 kom és melette egy másik tric azokat is ellenőrizd.
(#) ttindian válasza Jambi hozzászólására (») Aug 20, 2014 /
 
Ha jól emlékszem azt írtad hogy leégett a triac lába , esetleg nézd meg a nyákot nem-e eget el valahol a vezetek .Esetleg a szivattyú bekötését is , az sem egy nagy amperű vezetek .
(#) apuci80 válasza apuci80 hozzászólására (») Aug 20, 2014 /
 
igen be zár. néztem. de nincs változás sajnos.
(#) Jambi válasza Tomi111 hozzászólására (») Aug 20, 2014 /
 
Nos a következőket tudom leírni. Elindítottam egy mosási programot, a gép feltöltött, elkezdett fűteni majd elkezdte a motort forgatni jobbra balra szünetekkel úgy ahogy kell, mindezalatt a mosást jelző LED világított, majd bekapcsolt az öblítést jelző LED ellenben a mosást jelző nem kapcsolt ki, mindeközben maga a gép mechanikusan nem csinált semmit, gravitációsan leengedtem belőle a vizet, kattant a szintkapcsoló, ezután elindúlt a centrifuga(ja, a két LED kialudt és bekapcsolt a centrifugázást jelző LED) egy idő után a centrifuga leállt és elkezdett villogni két LED ami valami hibakódot jelent.
(#) Jambi válasza lukovicsek hozzászólására (») Aug 20, 2014 /
 
Igen a triac A1 és G lábai között van bekötve egy 47 kOhm-os ellenállás, az nem ment ki, gondolom ez eredetileg is ennyi, vagy megváltozhatott az értéke amikor a rövidzár miatt a triac elszállt?
(#) Jambi válasza ttindian hozzászólására (») Aug 20, 2014 /
 
A nyák-ot ellenőriztem úgyszintén a triac környezetében a vezetősávokat, lemértem a szivattyú tekercsének az ellenállását (268 Ohm) fent a panelcsatlakozónál ugyanazt mérem. Holnap a lányom elviszi a szervízbe egy program frisítésre(lehet hogy csak kidobott pénz) meglátjuk mi történik.
(#) laccika77 válasza Jambi hozzászólására (») Aug 20, 2014 /
 
Nem ért annyit.
(#) ttindian válasza Jambi hozzászólására (») Aug 20, 2014 /
 
Merted-e hogy van-e feszültség a triacnal, ne felejtsd el le ellenőrizni az egész áramkört amiben benne van az a triac . Mérjél Anod Katod felől is , az is lehet hogy nincs is feszültség amit kapcsoljon.
(#) lukovicsek válasza Jambi hozzászólására (») Aug 20, 2014 /
 
Én ma lemértem onnan mondom, hogy 10 kohm , de kiforasztott tric-kal kell mérni, amugy egy olyan mértékü égésnél minden lehet.
(#) ttindian válasza lukovicsek hozzászólására (») Aug 20, 2014 /
 
én kivennem a triacot, anod katod forrpontot összecineznem majd bekapcsolnám , ha jó az áramkör a szivattyú kenne folyamatosan működjön .
(#) Jambi válasza lukovicsek hozzászólására (») Aug 21, 2014 /
 
A mai programfrissítés nem zajlott le mert a szervizes azt mondta a lányomnak hogy a vezérléssel még mindég baj van, ezért nem tud frissítést végezni. Nem tudom ezt konkrétan hogy értette. Akkor holnap lesz egy ellenállás csere, utánna próba. Meg akkor még mérek, ahogy azt tisztelt fórumtársak ajánlottátok.
A hozzászólás módosítva: Aug 21, 2014
(#) ordas52 hozzászólása Aug 22, 2014 /
 
Szia Botesz!
Köszönöm az instrukciókat, ma tudtam a mosógéppel foglalkozni. Az általad írtakat végrehajtottam, azonkívül mindent megtisztítottam, valamint " 1 db 100 Ft-ost kivettem a szűrőből" és most minden kifogástalanul működik.
Most kaptam ajándékba egy Bosch felültöltős mosógépet, ha nem baj még szeretnélek zavarni?!
(#) botesz válasza ordas52 hozzászólására (») Aug 22, 2014 /
 
Nem gond,nyugodtan keress meg privátban ha van kérdésed.
(#) Janika. hozzászólása Aug 23, 2014 /
 
Sziasztok!
Most találtam ezt a fórumot, és a szakértő válaszaitokra lenne szükségem. Az Indesit WITL106 mosógépünk, minden programnál "leragad" a centrifugálásnál, és nem lép tovább. Felhívtam egy szerelőt, látatlanban vezérlőt akart cserélni 35.000 Ft-ért. Más megoldás esetleg? Köszönöm!
(#) stevepapa válasza Janika. hozzászólására (») Aug 23, 2014 /
 
Szia!

Elsősorban a perifériákat kell ellenőrizni. Légcsapdát kitakarítani, stb. Az említett hibát sok esetben a kopott szénkefék, illetve az imént említett csapda okozza. Illetve a motor tengelyvégén lévő tekercs alatti mágnes lelazulása.
(#) ladislas hozzászólása Aug 23, 2014 /
 
Sziasztok!
A mai napon mosás végén leállt a Whirlpool mosógépünk. A kijelzőn semmi nem jelenik meg, nem reagál semmire. Már nem garanciális. A márkaszervizt csak hétfőn tudom hívni, szerintetek mi lehet a hiba oka, érdemes-e bele foglalkozni vagy keressek új készüléket?
Köszönöm a hozzászólásokat!
(#) lukovicsek válasza ladislas hozzászólására (») Aug 23, 2014 /
 
Valószinüleg meghalt a panel sajnos.
(#) botesz válasza ladislas hozzászólására (») Aug 23, 2014 /
 
Lukovicsek jól írja valószínűleg csak a tipikus táp hiba ami általában 3 alkatrész kicserélést foglalja magába és nem kerül többe 1500Ft nál.
(#) Janika. válasza stevepapa hozzászólására (») Aug 23, 2014 /
 
Szia!
Köszönöm szépen a válaszod! Holnap lesz lehetőségem szétszedni, megírom mi lett az eredmény.
(#) kapudepo hozzászólása Aug 23, 2014 /
 
Üdv Mindenkink! Mechanikus programkapcsolós SGS 4062 EP típusú Bosch mosogatógéphez kérnék segítséget. A hibajelenség : bármelyik program indításánál elindul, szivattyúzással kezd, majd leáll, vizet nem enged be. Várom a tanácsokat.
(#) stevepapa válasza kapudepo hozzászólására (») Aug 23, 2014 /
 
Üdv
Kezdésnek nem rossz, minden programot szivattyúzással kell kezdenie. A hibakeresés kísértetiesen hasonlít a mosógépekéhez Érzékelők, szelepek, főtés, programkapcsoló motorja, motoráramköre.
(#) lukovicsek válasza kapudepo hozzászólására (») Aug 23, 2014 /
 
A mosogatóknál javarészt tömődések szokták a hibát okozni belül a csőrendszerben, vagyis át kellene nézni , kitakarítani majd megkeresni azt a részt ami a vízszintért felelős, a régebbieknél ez légcsabda , kis tartály amiből egy vékony cső vezet a szintkapcsolóhoz, lehet eltömődött és azt érzi hogy viz van a gépben amit hiába nyom kifelé, aztán lehet a beengedőszelepeket ellenőrizni, hogy működik e.

Üdv. Laci
Következő: »»   304 / 580
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem