Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   314 / 580
(#) p100 hozzászólása Szept 20, 2014 /
 
Sziasztok!
Van egy Whirlpool AWT 22841-800 típusú mosógépem, amelynek mosás közben (de csak a mosás műveletnél, tehát öblítésnél centrifugázásnál nem) nagyon melegedett az oldala, illetve elég kellemetlen szag is volt a fürdőszobában. Levettem az oldalát, s akkor láttam, hogy a fűtőbetétből kijövő egyik vezeték, ami szerintem a fűtőbetétben lévő termosztáté, el van szakadva, valamint a fűtőbetét két kivezetése közül az egyiken eléggé el van szenesedve a csúszósaru és a vezeték.

Arra gondoltam, hogy a termosztát vezetékének szakadása (ami inkább törés, ugyanis a vezeték nem egy szokványos vezeték, hanem inkább egy szigetelt külsejű nagyon vékony cső) miatt nem üzemelt a termosztát, így a fűtőbetét "túlfűtötte" a vizet, s ettől melegedett a mosógép oldala (illetve ez a folyamatos fűtés égette el a betét végén lévő érintekő vezetéksaruját).

Az elszakadt/eltört vezetéket (kis szigetelt csövet) összekötöttem (csúszósarus megoldással összedugtam, majd szig. szalaggal betekertem), azt remélve, hogy ezzel meg is oldottam a problémát. Sajnos nem jártam sikerrel, mert most meg egyáltalán nem melegíti a vizet.

Mi lehet a gond?? Amikor a fűtőbetét két kivezetésére ráteszek egy multimétert, akkol valamilyen ellenállás-értéket kell tudnom rajta mérni, vagy pl. szakadásvizsgálat közben sípolnia kellene? én 54 ohm-ot mérek rajta.
(#) botesz válasza p100 hozzászólására (») Szept 20, 2014 /
 
Arra tudok következtetni a szigetelt külsejű nagyon vékony csőből,hogy az egy gőztenziós termosztát(vagy mi a neve).Ha elszakad vagy eltörik a cső akkor kiszökik belőle a gáz->kuka.A fűtőbetét vezetékéből vágj vissza hogy ne az elégett oxidos részen legyen csatlakoztatva a betéthez mert újra el fog égni.Ha rárakod a multit akkor sipolnia kell a betét két csatija közt.
(#) Atti128 hozzászólása Szept 21, 2014 /
 
Helló Mindenkinek!

Valaki cserélt már ilyent? AWT 2287-es mosógépé lesz ha lesz.

Köszi: Attila
(#) p100 válasza Atti128 hozzászólására (») Szept 21, 2014 /
 
Egyelőre fel sem ismerem, hogy ez milyen alkatrész
(#) laccika77 válasza Atti128 hozzászólására (») Szept 22, 2014 / 1
 
Igen, nem túl bonyolult dolog de néhány dologra figyelni kell. A hozzá kapott csavarok helyett jobb lenne szegecs. Minimális hej van a dob és az üst között, és a kiálló csavarok beleér(het)nek a műanyag üst oldalába! Ha befelé állnak a csavarok akkor szétszedik a ruhát.
(#) laccika77 válasza p100 hozzászólására (») Szept 22, 2014 /
 
Dobtengely , el szokott törni.
(#) kasznai hozzászólása Szept 22, 2014 /
 
Sziasztok!
Bosch WAB20262BY típusú mosógépről mi a véleményetek, illetve általánosságban a Bosch mosógépekről? Vásárlás előtt vagyok
Köszönöm a segítséget
(#) botesz válasza kasznai hozzászólására (») Szept 22, 2014 / 1
 
Elèg új széria.Szerintem hesztett üstös vagyis hs csspágyas lesz nehéz lesz cserèlni.A többi meg ugyanolyan.Ezek 5 évre vannak tervezve és nem is bírbak ki ennèl nagyon többet.Én inkább vennèk szervíztől egy használt Miele negyedennyiért.
(#) Atti128 válasza laccika77 hozzászólására (») Szept 22, 2014 /
 
Igen. Köszönöm ezek érdekeltek. Szegecsről: popszegecsre gondolsz vagy valamilyen 2 darabból állóra? ha 2 darabú hogy nittelted al a fejét? köszi.
(#) kasznai válasza botesz hozzászólására (») Szept 23, 2014 /
 
Szia!
Köszönöm a tanácsodat. Van egy Miele gépem ami valószínű fűtőszál zárlatos és pécsen senki sem meri bevállalni. Én meg nem értem, hogy lehet kiszedni. Valószínű a dobot ki kell venni hozzá. Esetleg erre nincs ötleted?
Üdv
Gyula
(#) botesz válasza kasznai hozzászólására (») Szept 23, 2014 / 1
 
Én bevàllalom.Már többször javítottan miele gèpet.Nem kell kivenni a dobot de elèg macerás.Biztos hogy rossz a betét?
(#) kasznai válasza botesz hozzászólására (») Szept 24, 2014 /
 
Felfűtésnél leveri a 16A autómatát. 20 A-ról megy, de a kábel melegszik, viszont ha túl van a fűtésen akkor semmi gáz. Előzőleg mikor kaptam a gépet, csapágyazták. Lehet, hogy a rossz csapággyal beleért a dob a fűtőszálba. Te pécsi vagy?
Üdv
Gyula
(#) botesz válasza kasznai hozzászólására (») Szept 24, 2014 / 1
 
Nem èn nagykanizsa mellett lakom.Az adatlapomon megtalálod.Itt lehet hogy tènyleg a betèt rossz az vagy csak egy kàbel van elcsípve.Próbàlj ki egy hidegmosást.Ha akkor nem veri egyszer sem akkor biztos hogy a fűtőkörben van a hiba.
(#) renegat74 hozzászólása Szept 24, 2014 /
 
Sziasztok!Van valakinek Indesit IWDC6105 mosógépbe vízszint szabályzója???
(#) lukovicsek válasza renegat74 hozzászólására (») Szept 24, 2014 /
 
Üdv
Az hogy tud elromlani? Vagy abban, már nem a régi mechanikus van?
A hozzászólás módosítva: Szept 24, 2014
(#) botesz válasza lukovicsek hozzászólására (») Szept 24, 2014 /
 
Eltud.Én is cseréltem már whirlpool ban.
(#) kasznai válasza botesz hozzászólására (») Szept 25, 2014 /
 
Szia!
A kábelek színtisztán látszanak, és nincs elcsípve, biztos a fűtőkör. Ekkora áramfelvétel pedig máshogy nem elképzelhető. A nyákon sincs égésnyom. Ha szedtél már szét ilyet, hogy jön ki a fűtőszál, mert hogy befelé a dob felé az biztos, de onnan hogyan tovább?
A hozzászólás módosítva: Szept 25, 2014
(#) botesz válasza kasznai hozzászólására (») Szept 25, 2014 /
 
Akkor betèt csere.
(#) stevepapa hozzászólása Szept 25, 2014 /
 
Hali!

Siwamat 2085, mosómasa. Mosásnál nem pörgeti a dobot, jobbra balra. Néha picit meglódul de semmi több. Centrinél szintén, viszont centrifugál. Tehát nagy fordulaton megy . Szénkefék cserélve, elektronika rendben. Marad a programkapcsoló, hozzá lehet é férni az irányváltó érintkezőkhöz, vagy teljesen szét kell szedni hozzá ?
(#) fektom hozzászólása Szept 27, 2014 /
 
Üdv mindenkinek!
Egy felültöltős Whirlpool AWT2287/3-as típusú mosógéppel bíbelődök. Az a probléma, hogy a beállított mosási hőmérsékletet nem igazán tartja. 40 foknál 27 fok van a dobban.

A baj, hogy sok tapasztalatom nincs hány celsiuseltérés után kapcsol ki és be a fűtés. Mert az jár a fejemben, hogy lehet hogy a 40 fokos hőmérséklet beállítása esetén éppen a bekapcsoló hőmérséklet alsó határánál néztem meg a mosási hőfokot? Lehet olyan NTC szenzor esetén, hogy a beállításhoz képest akár 15 fokot eltérjen a hőmérséklet?
(#) laccika77 válasza fektom hozzászólására (») Szept 27, 2014 /
 
Nem lehet,hogy még fűtött mikor mérted? Mosás ciklus végén mikor kinyomja a vizet meg kell mérni egy maghőmérővel.
(#) fektom hozzászólása Szept 27, 2014 /
 
A régi HIM mosógépekben úgy tudom úgy van, hogy áztat, mos és öblít. Tehát háromszor vesz fel vizet. Ez a mosógép csak kétszer vesz vizet (előmosás ki van kapcsolva!).

A program már jóideje ment, kb 5 perccel a víz kinyomása előtt mértem meg egy igen pontos hőmérővel. Szerintem tévedésre semmi ok. 40 fokra volt állítva. Még a kinyomócsonkot is megfogtam ami egy másik mosógép szerelésénél, szintén 40 fokon igencsak át volt melegedve. Itt ahhoz képest éppen csak melegebb volt mint hideg.

És még valami: nem tudom hogy viselkedik ez a mosógép melegítéskor: kikapcsolja a motort, vagy tudja egyszerre a mosást is és a melegítést is végezni? Ez azért fontos, mert a motor soha nem áll le 20 másodpercnél tovább.
(#) botesz válasza fektom hozzászólására (») Szept 27, 2014 / 1
 
Természetesen egyszerre megy a motor a fűtéssel.Az hogy milyen a víz ami kifolyik azzal ne foglalkozz.Ugyanis ezek olyanok hogy a víz felfűtése után egy darabig ráfűtöget majd a végén már nem tartja fokon csak mos.Amikor felfűt akkor állítsd le és mérd meg hogy hány fokos a víz de több mint valószínű hogy NTC/hőfokszabályzó/programkapcsoló hiba lesz.Ez ha jól emlékszem hibrid kapcsolós és ilyen áll itthon nekem is.Beállítod 60 fokra és 30-40 fokon kikapcsolja a fűtést.
(#) fektom hozzászólása Szept 27, 2014 /
 
Köszi a választ! Meg fogom nézni a kapcsolóit is. Ha nehézség van valamivel még jelentkezem.
(#) Atti128 hozzászólása Szept 28, 2014 /
 
Helló Urak!

Ugyan még nem szedtem szét tehát lehet hogy egyértelmű lesz de ilyen hibát még nem hallottam:
Mosogatógép szárítás közben ( mikor forralja a vizet) hangos!
Mármint az ügyfél szerint hangosabban forralja a vizet mint eddig.
Valaki találkozott már ilyennel?

köszi: Attila
(#) Qju válasza Atti128 hozzászólására (») Szept 28, 2014 /
 
Szia!
Ha a fűtőszál elkezd vízkövesedni akkor zajonghat forralás közben. Ezt nemcsak mosógép, bojler de egy egyszerű vízforralónál is lehet tapasztalni. A lerakódástól érdesebb a felület és így nagyobb buborékok tudnak keletkezni amik elpukkanva hangosabbak mint az aprók. Szerintem a kedves ügyfélnek kemény a vize
(#) botesz válasza Atti128 hozzászólására (») Szept 28, 2014 /
 
Először is a mosogatógép a szárítás közben nem használ vizet!Tehát akkor biztos hogy nem az.
(#) lacccci hozzászólása Szept 28, 2014 /
 
Sziasztok!
Segítségeteket kérném egy Indesit WISL 105 mosógéphez amelyen most 6 led villog - kódok közt
nincs ilyen! Semmilyen gombra sem reagál. Eddig egy idő után abbahagyta és lehetett mosni vele,
de a legutóbbi áramkimaradás óta nem tér észhez.
Visszaolvastam: panelhibát is írtak, illetve panel táp (kondi) csere. Van-e valakinek tapasztalata
e téren? Lengyel sorstárs tett fel videót róla, ami itt van.
Köszönöm előre is!
A hozzászólás módosítva: Szept 28, 2014
(#) botesz válasza lacccci hozzászólására (») Szept 28, 2014 / 1
 
Ez paneltáp tutti!Kiveszed a panelt és szerintem látni fogod hogy mit kell cserélni.Általában az összes kondit szoktuk cserélni de ha van egy kirívó(ami nem csak pupos hanem folyik is)akkor elég azt kicserélni ha mégse akkor a többit is.Amúgy típushiba illetve nagyrészt a felhasználó hibája!!!
(#) lacccci válasza botesz hozzászólására (») Szept 28, 2014 /
 
Köszi a gyors választ! Két kérdés még ehhez kapcsolódva:
- az a problémám, hogy inkább szoftveres vagyok, mint hardveres, így ritkán forrasztok.
Tudtok valakit Bp-en, aki segítene "kondiilag"?
- mit értesz a "felhasználó hibáján"?
A hozzászólás módosítva: Szept 28, 2014
Következő: »»   314 / 580
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem