Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   317 / 580
(#) lac12345 válasza laccika77 hozzászólására (») Okt 11, 2014 /
 
Hello

Ma kiszereltem a motort, elvittem egy szakihóz aki motorokat javítgat teketcsel stb..
Megnéztük a motort igen a szénkefe valóban rövid de azt mondja még van belőle és a rugónyomás is megfelelő.Ekkor én kivettem szénkeféket és kitakarítottam a motort a szénkefék érintkezéseinél..Majd összeraktam indult rendesen a gép.Most nem dobott hibakódot sem..Viszont a mosás végén soha nem hagyja abba a szivattyúzást...Abahagyja 5 sec re majd újrakezdi és megint újra... sosem ér véget..Elótte néha indult néha nem és motorhibát adott be nagyon össze vissza műkődik az egész.
A hozzászólás módosítva: Okt 11, 2014
(#) palimadar hozzászólása Okt 13, 2014 /
 
Sziasztok. Miele mosogepem van (11eves), tegnap a centrifugazas utan nedvesebbek voltak a ruhak,mint maskor. A viz nem ment le rendesen, maradt keves a dobban es a gegecsoben is. (szuro tiszta, kifolyo tiszta, kifolyo gegecsobol jo nyomassal jott ki a viz (m reggel vodorbe kiengedett vizzel ellenorizve). Csogoreny- ugy tunik minden tiszta. Probamosaskor viszont a gep alul folyik. Nem veszesen,de alul ereszti a vizet (nem latszik pontosan hol). Valaki tud segiteni hol keressem a problemat? Koszonom.
(#) botesz válasza palimadar hozzászólására (») Okt 14, 2014 /
 
Lehet hogy meghalt a szivattyú szimeringje persze csak akkor ha az öregebbik fajta van benne.Ha az újabb akkor lehet hogy elgyengült.Cserés.Az öregebb persze javítható.De a csöveket belül azért átnézném mert Miele be nem 2 forint egy szivattyú.Az újabbik 11 az öreg 7-8 ezer.
(#) stevepapa válasza Zolka56 hozzászólására (») Okt 14, 2014 /
 
Először egy tisztítást hajts végre. Kezdve a szivattyúval, annak állapotának ellenőrzésével, légcsapda stb. Az elektronikát ráérsz utána is tönkretenni A hiedelmekkel ellentétben az elektronikák hibásodnak meg ritkábban! Akkor is nagyrészt valami egyéb dolog miatt, pl vizet kap, szénkefék helyett már a rugók "hajtják a motort, villám, túlfesz a hálózaton stb.
(#) palimadar válasza botesz hozzászólására (») Okt 15, 2014 /
 
Koszonom a valaszt. Szerinted hazilag a csoveket at tudjuk nezni vagy tobbet rontunk rajta?
(#) botesz válasza palimadar hozzászólására (») Okt 15, 2014 /
 
Szerintem neg tudod csinálni ha kell segítség keress meg privátban.
(#) palimadar válasza botesz hozzászólására (») Okt 15, 2014 /
 
Koszonom szepen!
(#) lalee10 hozzászólása Okt 16, 2014 /
 
Sziasztok!
Nem tudom,hogy jó helyre írok e ,de a mosogépemmel van valami gond. A mosógép egy Indesit Wite 87 tipusú gép. Az vele a gond hogy az egyik nap még tökéletesen működött,másnap már nem. Feltölti vízzel ,el is kezdi a felfűtést,de a motor nem indul.Olvastam valahol hogy a vezetékeket kell megmozgatni ,mert lehet hogy nemérintkezik valahol. Megmozgattam,át csiszolgattam nem e beoxidálodott , 2-3 mosásig jó is volt.De most megint ugyan azt csinálja ,akár mit csinálok semmi sem segít. Feltöltődik vizzel,beindul a fűtés kattan egyet (ekkor kellene a motornak indulni) és semmi. A motor jó nincs leégve vagy valami. Nagyon szépen kérek mindenkit aki tud segíteni segítsen. Előre is köszönöm !! Sziasztok!!
(#) zolika60 válasza lalee10 hozzászólására (») Okt 16, 2014 /
 
Szénkefét nézted? (Persze csak ha olyan a motor.) Ha az rendben, vizsgáld meg a relét ami kattan nincs-e beégve.
(#) bano hozzászólása Okt 18, 2014 /
 
Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni egy Eudora 600 mosógéppel kapcsolatban, aminél csak a centrifuga nem működik. Vagyis amikor a centrifuga programhoz ér csak lassan forgatja a dobot jobbra majd balra! Ellenőrizve az alsó mikrókacsoló (ha megbillentem) akkor a motor azonnal leáll majd újraindul (2-3 mp után). Előre is köszönöm a segítségeteket.
(#) laccika77 válasza bano hozzászólására (») Okt 18, 2014 /
 
Mit értesz alsó mikro kapcsolón? Szénkefés vagy aszinkron motorja van?
(#) lalee10 válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 18, 2014 /
 
Köszönöm szépen !!! Bevált a tipped, mostmár működik . Igaz folyamatosan villog az hogy Door (az az ajtó ha jól tudom) de mos rendesen nincs vele gond. Mégegyszer köszönöm a segítséget!!
(#) zolika60 válasza lalee10 hozzászólására (») Okt 18, 2014 /
 
Örülök, hogy sikerrel jártál.
(#) bano válasza laccika77 hozzászólására (») Okt 18, 2014 /
 
Az alsó mikró kapcsoló a mosógép túllengésnél vagy remegésénél egy inga bekapcsol egy mikró kapcsolót ami leállítja a motort és 2-3 mp után mikor ismét alap helyzetbe áll akkor a motor újraindul!
A hozzászólás módosítva: Okt 18, 2014
(#) botesz válasza bano hozzászólására (») Okt 18, 2014 /
 
Jaj ne is mond pont van nálam egy ilyen gép.Kérdés melyik féle 600 as mert abból is van elektronikás meg meg full mechanikus is.Az elektronikás(ami nálam van) nagyon gagyi nekem szíj nélkül nem is centrizett csak ha rajta volt a szíj és ott is amikor csak volt hozzá kedve(csapágyas a szerencsétlen)
(#) yulo5310 válasza botesz hozzászólására (») Okt 18, 2014 /
 
Hali Botesz! Van az ékszíjtárcsán egy mágnes,vagy egy opto érzékelő,már mindkét megoldással találkoztam!
(#) botesz válasza yulo5310 hozzászólására (») Okt 18, 2014 /
 
Nincs ezen nincs!Csak egy inga van alul(külső lengésű gép) de az jó.Szerintem nem fogom megcsinálni jó lesz donornak mert ebben a csapágynál V gyűrű van és eléggé odavan az a felület ahol annak tömítenie kéne a neten meg láttam eladóba egyet mi nem csapágyas.
(#) yulo5310 válasza botesz hozzászólására (») Okt 18, 2014 /
 
Ezt a 'V' gyűrűt nem értem?
(#) botesz válasza yulo5310 hozzászólására (») Okt 18, 2014 /
 
Olyan V gyűrű van benne mint a felültöltős gépekben holott ez elöltöltős ami rendes szimering szokott lenni.
(#) yulo5310 válasza botesz hozzászólására (») Okt 18, 2014 /
 
Jaj!3 x is jaj,volt egy ilyenem javításon,a gyári eleve alul méretezett volt,próbálkoztam szimeringel,nem volt hely,elmeséltem egy hidraulikás barátomnak,nevetett,majd beütötte a méreteket és két nap múlva megkaptam a gyűrűt. Azóta is az van benne. Van egy cég aki gyárt ilyeneket,csak az a baj,100 alatt nem is szólnak vissza,de szilitől fekete gumiig mindet legyártanak!
(#) sweetman75 hozzászólása Okt 20, 2014 /
 
Üdv!Korábbi javaslatokat figyelembe véve új fütöszál került a gépbe,a szénkefe 25mm a légcsapda tiszta pressostát jó és mégsem cenrtizik a gép!Mi lehet az oka?Mosási program elindit és odaér hogy centrizzen csak forgat meg szivattyuz a relék meg kattognak öszevisza csak egyirányba forgat!Megáll a az idöszamlálo mintha nem tudná eldönteni hogy mit csináljon!Ha várok fél órát akkor meg centrizik.hibakod nincs.Olyan a jelenség mintha valamelyik alkatrész túlmelegedne!Mi a fene lehet a baj?Elöre is kösz minden ötletért!Laci
(#) botesz válasza sweetman75 hozzászólására (») Okt 20, 2014 /
 
Szerintem ot lesz a gond hogy csak egy irányba forgat!Reléket ellenőrizd!
(#) sweetman75 válasza botesz hozzászólására (») Okt 20, 2014 /
 
Egy kis pontositás a relék a mosási és az öblitö müveletkor rendesen müködnek de ha centrizni kellene akkor kezdödik a relék tánca de azért megkukkantom öket .
(#) botesz válasza sweetman75 hozzászólására (») Okt 20, 2014 /
 
Szerintem meg kéne próbálni másik motorral.Esetleg lehúzott szintszabályzóval.
(#) sweetman75 válasza botesz hozzászólására (») Okt 20, 2014 /
 
Sajnos másik motorom nincs ha lehuzom a szintszabályzot akkosem centrizikcsak ha áll fél órát.Ha elinditom a tesztprogramot akkor minden rendben lefut
(#) lukovicsek válasza sweetman75 hozzászólására (») Okt 20, 2014 /
 
Ez milyen gép?
(#) sweetman75 válasza lukovicsek hozzászólására (») Okt 20, 2014 /
 
Whirlpool awo/d43136
(#) jampynet hozzászólása Okt 20, 2014 /
 
Sziasztok!

Van egy EUDORA WAS 514-es mosógépem, 3-4x gond nélkül kimosott. Azóta szív némi vizet majd E-3 hibakóddal villog és onnan se előre se hátra!

Remélem tud valaki segíteni, előre is köszi!

Jampynet
(#) botesz válasza jampynet hozzászólására (») Okt 20, 2014 /
 
Ilyenkor álatlában valamilyen periféria hiba szokott lenni.Szénkeféket fűtőbetétet ntc t ellenőrizd.
(#) .colin válasza sweetman75 hozzászólására (») Okt 20, 2014 /
 
Üdv! Hibakódot nem ir?
Következő: »»   317 / 580
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem