Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Robotporszívó akkuvezérlő átalakítása
Lapozás: OK   2 / 8
(#) Gery1987 hozzászólása Márc 13, 2015 /
 
Sajnos semmi sincs. Ez mind ami rajta van
(#) Gery1987 hozzászólása Márc 13, 2015 /
 
Köszönöm szépen a linket.
(#) nedudgi válasza Gery1987 hozzászólására (») Márc 13, 2015 /
 
Használd a válasz gombot, mert így nehéz követni, mi a mondanivalód...
(#) Römi hozzászólása Márc 14, 2015 /
 
Kedves FórumTársak! Tanácsot kérek:
RobotX R800 robotporszívó NiCd SubC akkupack-ját szeretném Li-Ion-ra váltani.
Beszereztem hozzá 4db 6800mAh-s Li-Ion akkut és 4db töltésvezérlőt:fotók
Hogyan tudom ezeket elektromos szempontból egységbe hozni:
Töltésvezérlők (sorba?) és balancer áramkör komplett összekötése
és az eredeti tömb helyére beilleszteni egyéb átalakítás nélkül,
(a NiCd SubC akkupack helyére bőven beférne némi elektronikával 1ütt)
és használhatom-e továbbra is az eredeti tápegységet?
Vagy ha elkerülhetetlen a belső átalakítás, mit és miként kellene?
(#) kerteszg válasza BanyiX hozzászólására (») Márc 17, 2015 /
 
Szia,

nem emlékszel véletlenül, hogy az r150 ellenállás értéke nálad mennyi volt eredetileg? Nekem egy 2010 dátumu gepem van - az alaplapon ez van - és abban az ellenállás értéke 19.1-20K volt, de ráirva 30k ra emlékszem. Gondoltam most megvagy , igy nem csak tervezési hiba a tönkremenő akkumulátor hanem egy hibás értekü alkatrész eredménye is. Kicsereltem egy 32k -sra, Mondanom sem kell, hogy ettől nem lett jobb, mivel ugyan lemerült a pakk 13.4 voltra, de nem ment vissza feltolteni magat ami nekem hiányzó opció.
Béna és kezdő módon az eredeti ellenállást elkavartam ami nem volt nehéz mert egy 0.5mmx1mm alkatrész és valahogy ment a levesbe. 1 órát kerestem, válogattam nagyitóval a porszemeket de nem akadtam a nyomára. Sebaj! Vettem egy 20K smd ellenállást és beforrasztottam. Sajnos annyira magabiztos voltam, hogy a bolygó kereket is szétszedtem és megtisztítottam. Szerintem jól raktam össze de azóta csak hátrafelé indul és utána leáll. Arra még nem jöttem rá, hogy azok a kis kereke mit csinálnak a gumi kerék alatt, mert a tengely amire rácsúszik csak fel és alá tud mozogni, a végén vannak érzékelők bent a házban, de azok így szerintem csak a magasságot érzékelnék. Persze erre meg rácáfol, hogy maga a gumikerék nem mozog fel s alá.
Nagyon szomorú vagyok, mert szinte még új a robi, egy egyik ismerőstől vettem akiknek nászajándék volt úgy 2 éve, azóta ott állt mert a haver szőnyegeien örökké elakadt. Sajnálom, hogy hozzányúltam.
Felhívtam a szervízt, ismerik a problémat, megjavítják, de nem biztos, hogy költenék rá inkább eladom. de az túl egyszerű megoldás lenne.
Ha esetleg valaki már találkozott ezzel a hibával az kérem segítsen.
A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2015
(#) kerteszg válasza WindyJoe hozzászólására (») Márc 17, 2015 /
 
Szia,

Talaltam neked egy regi bejegyzest, szerintem kerdezd meg oket is alaplap ugyben:
A hozzászólás módosítva: Márc 27, 2015

dok.txt
    
(#) kerteszg válasza kerteszg hozzászólására (») Márc 25, 2015 /
 
Megoldottam. A 68K ellenallas bekotese utan rendesen mukodik. Tapasztalatom, hogy 10 toltesbol 7x lemeritette 12,3- 12,6V ala az aksit, de az utolso 3 nal mar azt tapasztaltam, hogy kevesebbet takaritott idoben, csak 13.3V ig merult, de a gep mar nem mukodott mivel teljesen lemerult. Azt is mertem, mit csinal az aksi ha rajtahagyom a tolton, de sem a homerseklete sem a feszultsege nem valtozott az alatt a 2 ora alatt ami a teljes feltoltes utan volt. Az is igaz, hogy nem is merult semmit igy nem is kellett toltogetni.
Probalom visszaallitani az eredeti ellenallas erteket - amit ma sem tudok-, mivel szeretnem ha visszamenne a helyere, ha ez megvan megvalok tole.
Az egyetlen megoldas a teljes akku tolto csereje lenne, atterve LI-Ion-ra, de szerintem nem eri meg a barkacsolast mert maga a masina csak es kizarolag kemenypadlon es egy ures raktarban teljesit jol.
Jateknak es disznek jó
A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2015
(#) zoox hozzászólása Márc 25, 2015 /
 
Ha valaki átalakítás mellett dönt akkor én ezeket rendelném meg .
18650case
protection + balancer
lithium charger
2600mAh Samsung
(#) WindyJoe válasza kerteszg hozzászólására (») Márc 27, 2015 /
 
Köszi, már írtam nekik, de ezek a hungaroflottások elég *, nem válaszoltak.
Már régebben civakodtam velük az akku miatt is régebben az is nagyon nyögvenyelősen ment másodjára.
Az akku méricskéléssel vigyázz, mert csalóka nagyon. Ha kiveszed és megméred, akkor üresjárati feszültséget fogsz kapni, ami jóval nagyobb, mint amikor működik a robi és szlopál mondjuk 1 A-t. Legalábbis hibás akkupakknál ez 1-2 V is lehet.
Szoftveresen van beállítva, hogy ha a opampos visszajelzés a prociba kb 1,2 V alá esik, akkor kezdi el keresni a töltőt. Ez ugye ideális pakk esetén 1V lenne cellánként. Néhány perce lenne megkeresni a töltőt, aztán 11V alatt (gondolom az akkupakk védelmében) úgy van megcsinálva az 5V tápfesz, hogy 4V környékére esik le, ahol is a proci lekapcsol egy pillanatra és elfelejti, hogy csinált valamit, magyarán leáll. Ha viszont van hibás cella, az ahogy merül erősen lekorlátozza a leadott áramot és ezzel egyidőben csökkenti a feszültséget is. Így hamarabb éri el a töltőkeresési küszöböt, viszont mivel a többi cellában bőven van szufla így még sokáig tud keresgélni, mire eléri a kritikus töltöttséget, amikor is lekapcsol, majd csippanással be...
Azt nem értem, hogy egy ilyen készülékbe, meg a roombákba is, mi a pics@ért nem tudnak normális Li-os akkupackot tenni, nem sokkal dobná meg az árat 5k-val kb, viszont használható maradna. Dehát itt is a fogyasztói társadalmat használják ki, hagy vegyen a b@romja évente 15k-ért akkupakkot...
Na mind1, nem morgolódok, úgy néz ki sikerül szereznem egy másik hibásat, amiből össze tudom hozni működőre...
Ha valakit érdekel az alaplapon kívül más alkatrész, tartozék, az írjon.
A Li-os átalakításról egyelőre csak annyit, hogy nem lehetetlen és nem kell hozzá semmi extra, csak egy "hibás" dell laptop akkupakk.
Ha megcsináltam az átalakítást írok valami kis tutoriált.
Ha a programjához hozzá lehetne férni, akkor gyakorlatilag minden forrasztgatás nélkül át lehetne állítani a töltésvezérlést Li-osra.
A hozzászólás módosítva: Márc 27, 2015
(#) kerteszg hozzászólása Márc 27, 2015 /
 
Koszi es teljesen igazad van. A teljes lemeriteshez egyszeruen csak bekapcsolva hagytam. Az az igazsag, hogy nekem teljesen mas ertekeket mutat a multimeter mint Zoox kepein es nem tudom miert. Arra gyanakszom, hogy a fiuk vmit javitottak, de persze tul optimista vagyok. Engem tovabbra is az R150 ellenallas erteke erdekelne. Nem tudnatok megmerni? Szeretnem visszakuldeni a toltore. MOst vettem potmetert es azzal kiserletezem, de ha vki megmerne az nagyon megkoszonnem. Bena voltam mert egy "tusszentes" elvitte vhova.
(#) zoox válasza Römi hozzászólására (») Márc 27, 2015 /
 
Úgy látom senki nem válszolt.Nem akarlak elkeseriteni de szerintem nem a megfelelő cuccot rendelted meg hozzá ,mert a pcb amit szereztél hozzá az egyedi cellák töltésére való.Vagy is 5letem sincs hogy fogod ugy sorbakötni a cellákat hogy utanna az usb csatikon keresztül tölteni tudjad egyszerre a cellákat . A cellákról meg annyit hogy én nem láttam még 16850 egyedi cellát ami 6800mAh tudna,de ki tudja vannak még csodák.érdemes megnézni
ezt is
Remélem a te celláid nem ilyenek.
pár hsz. fentebb linkeltem hogy én miket vennék
(#) zoox válasza WindyJoe hozzászólására (») Márc 27, 2015 /
 
Hi
Engem meg a rossz alaplap érdekelne mert van 1 robi ami beteg és nem a procija a beteg és donor alkatrészekre vár.
A hozzászólás módosítva: Márc 27, 2015
(#) Römi válasza zoox hozzászólására (») Márc 29, 2015 /
 
Az általad linkelt protection+balancer és lithium charger felettébb érdekelne !
Hogyan tudom ezeket megrendelni? Ilyet még soha nem műveltem, segítség kellene.
A hozzászólás módosítva: Márc 30, 2015
(#) kerteszg válasza zoox hozzászólására (») Márc 29, 2015 /
 
Szia, az R150 - nek nem tudnád megírni az eredeti értékét?
(#) Römi válasza kerteszg hozzászólására (») Márc 29, 2015 /
 
Ezen a lapon az LM324 ME mellett talál6ó R150-re gondolsz?:
Bővebben: Link
Nálam pont szét van kapva. 30C van ráírva és pontosan 20 kohm-ot mérek rajta.
Te is tudsz segíteni?: előtted olvas6ó hsz.
(#) zoox válasza Römi hozzászólására (») Márc 29, 2015 /
 
ebay vagy aliexpress.
Én inkább ebay-os vagyok ,de az alin olcsobb .
Beregisztrálsz az alira -> kosárba tesz -> fizetsz-> vársz...vársz ....vársz és meg is jön a cucc. Az ebay is ugyan ez csak ott tudom hogy van paypal és ez biztonságosabb. itt
ha jól megnézed. pont egy magyar kolléga rendelt [/url](hmmm. milyen kicsi a világ pont ő keresett meg priviben és pont mire is rendelhette?)
"Transaction History & Feedback"
A hozzászólás módosítva: Márc 30, 2015
(#) kerteszg válasza Römi hozzászólására (») Márc 30, 2015 /
 
Szia Köszi, a szervíz szerint et egy 200K elllenallas, eppen most irtak. Akkor jol emlekeztem de ezzel nem mukodott jól.
"Szervizünk tájékoztatása szerint az ellenállás 200k-s 1%-os"

Az Ali expresstol meg nem rendeltem, de az ebay-en is erdemes megnezni free shippingel. Egyebkent nem tudom, hogy peldaul a Lomex-nel lehet e ilyet kapni, igaz az Budapesten van, de elerheto a webshopjuk is, nezd meg azt is.
Az Alin biztos olcsobb es ahogy latom ingyenes a szallitas. Regisztralj es ha fizetni kell csak es kizarolag paypalon keresztul fizess akkor van eselyed reklamalni vagy a paypal meg vissza is adja, de ez nem tudom az Alin mukodik e. Ez az ebayre is igaz, mert 100% buyer protection-t vallalnak. Nezd meg az elado ertekeleset is jo alaposan. 92-98% eladó biztosan nem csap be ha van legalabb mar 20-50 eladása lehetőleg akár tegnapról.

Most nezem az Alin, hogy nem nagyon van paypal, a tobbi fizetesi modot nem probaltam meg, az biztos, hogy csak ugy nem fizetnek ki vmit kartyaval. Ettol fuggetlenul siman tevedhetek es megbizhatoak az eladok.
A hozzászólás módosítva: Márc 30, 2015
(#) kerteszg válasza kerteszg hozzászólására (») Márc 30, 2015 /
 
Most latom Zoox mar valaszolt es rovidebben is, csak egyeterteni tudok vele.

ezt nezd meg Bővebben: Link
(#) Marthen válasza zoox hozzászólására (») Ápr 2, 2015 /
 
Igen ezt bizonyíthatom, zoox kollega maximális segítőkészségét élvezem. Köszönöm.
Tehát 1 hónap alatt megérkeztek az alitól illetve a balanceres lapra még várok, korrektül az eszközök, bár én egy Ultrafire 6000mah akkumulátorral kezdem, ha nem válna be, kipattintom aztán váltok.
Ezidáig 8e Ft-ba van az alkatrész, tovább már csak az fog kerülni hogy zoox kollegát meghívom egy vagy esetleg több, sör-virsli bulira
Az első képen az látható amit a lomexbe lehet kapni. Az utolsón pedig a nagyravágyásomat tudniillik a feszszabályzót olyat vettem amin látni azonnal a feszt és az áramot, úgy hogy azokat természetesen állítani is tudom. Dőzsi. 2e Ft.
(#) uniman válasza Marthen hozzászólására (») Ápr 2, 2015 /
 
Hello!
Valószínűleg akkuhamisítás áldozatai közé keveredtél... Állítólag ezek az akkuk a ráírt kapacitás negyedét "teljesítik" is: Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Ápr 2, 2015
(#) zoox válasza uniman hozzászólására (») Ápr 2, 2015 /
 
Priviben én is pont ezzel riogattam , de hátha......
próba cseresznye.
Marthen ha nem lesz jó idő a 7végén akkor szétkapom a robit és újból lefényképezem a mostani állapotát meg rajzolgatok valami kapcsirajzot és felteszem ide.
(#) Marthen válasza uniman hozzászólására (») Ápr 2, 2015 /
 
Igen ez mind igaz, de a cikkben szereplő akksik hamisítványok, az enyém meg eredeti kínai !
Be is tudom bizonyítani:
pl onnan jött a posta
1 hónapot kellett rá várni
És ezeken sokkal kisebb a fekete külső borítás mint a cikkben szereplőé.
+ a 6000mah harmada alig marad el a samsung 2600tól nem beszélve hogy az ára is harmada a Samuhoz képest. Tippet kérek hogy teszteljem le az akksikat hogy meggyőzzelek titeket !
Nem akarok meggyőzni senkit, ha jó ha nem jó, ez van és majd beszámolok az eredményről, akkor is ha nektek lenne igazatok
(#) Marthen válasza zoox hozzászólására (») Ápr 2, 2015 /
 
Ha nem lesz jó az idő akkor én is a gép előtt fogok ülni.
(#) uniman válasza Marthen hozzászólására (») Ápr 2, 2015 /
 
Hello!
A gyártó ismeri a hamis akkuk lelőhelyeit...ráadásul köztudott tény, hogy ők ebben a méretben csak max. 3000 mAh-s akkut gyártanak.
Bővebben: Link
(#) zoox válasza Marthen hozzászólására (») Ápr 2, 2015 /
 
Teljesen jogos ,már meg van nincs mit tenni majd megmutatja magát ugy is .
(#) zoox válasza Marthen hozzászólására (») Ápr 5, 2015 /
 
Mivel nincs nagyon jó idő igy szétkaptam a robit.
(#) Marthen válasza zoox hozzászólására (») Ápr 5, 2015 /
 
Akkor én is hozzákezdek, nemsoká képek.
(#) Marthen válasza zoox hozzászólására (») Ápr 5, 2015 /
 
Kicsit más az én alaplapom, a bekapcsoló panelon van egy plusz kondi a szélén, az akkucsatlakozásnál pedig 3 nagy forrfül helyett csak 2 van. Nem hiszem hogy lényegi lenne. Sajnos első próbálkozásra a feszszabályzó kijelzője setét maradt. Dolgozom tovább.
(#) zoox válasza Marthen hozzászólására (») Ápr 5, 2015 /
 
Ha nincs a hőmérséklet érzékelő az akku pack megfelelő csatijához beforrasztva amit ki kell termelni a régi packból(vagy megmérni és egy ellenállással pótolni nem ajánlom hosszú távon)és rárakod a dockolóra és vársz ~ 10 s akkor kezd el tölteni a cucc.
A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2015
(#) zoox válasza zoox hozzászólására (») Ápr 5, 2015 /
 
Modositottam az elöző hszt. és kicsit zavaros lett.
Szóval ha nincs hőmérséklet érzékelő beforrasztva a pack csatihoz akkor nem fogja elinditani a töltési folyamatot mert azt érzékeli hogy magas a hőmérséklete az akkunak.
Akkor szenzor kitermel -> beforr a csatikra -> dockol a robi -> 10 s ->
Következő: »»   2 / 8
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem