Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   368 / 580
(#) eLevente válasza botesz hozzászólására (») Aug 29, 2015 /
 
Kösz!
(#) sprofan hozzászólása Aug 30, 2015 /
 
Sziasztok! Épp egy régebbi LG mosógépet teszek rendbe és már minden szuper kivéve a dob csapágyat, az nagyon zörög. Hogyan lehet azt cserélni? Valaki pár szóban le tudná írni?
A hozzászólás módosítva: Aug 30, 2015
(#) botesz válasza sprofan hozzászólására (») Aug 30, 2015 /
 
A csapágycseréhez ki kell emelni az üstöt amit az előlap leszedésével indul majd folytatódik a különböző perifériák eltávolítása/lecsatlakoztatása.A betonokat szedd le után kiveszed a lengéscsillapítókat majd kiemeled az üstöt.Utána megbontod és szerintem a többi egyértelmű.
(#) bazsy83 hozzászólása Aug 30, 2015 /
 
üdv van egy indesit wild106-os száritó-mosógépem, multhétvégén még tökéletesen müködött ,most pedig egyszerüen nem csinál semmit
a kijelző ledek müködnek,villog a piros lámpa
(#) tibec válasza bazsy83 hozzászólására (») Aug 31, 2015 /
 
Az ajtóreteszt ellenőrizted? Biztosan zár? Esetleg nem küldi vissza a jelet akkor sem, ha bezárt! Ellenőrizd. Ha egyáltalán nem mozdul, csak a led villog, akkor ez még lehet kontakt hiba.
(#) berfureszes hozzászólása Szept 1, 2015 /
 
Indesit IWE 7125 mosógép F01 hibakódot ír ki, és indítás után csak vizet vesz de nem indul be a
(#) berfureszes hozzászólása Szept 3, 2015 /
 
Indesit IWE 7125 B mosógép motorjában szénkefét cseréltem mert nem ment. Azóta elég érdekes sivító hangot ad de működik, viszont a centrifugálási fordulatszámra nem kapcsol fel egyik programállásnál sem. Az digitális órája kb 5 percenként ugrik 1 percet vissza. A motor kiszerelt állapotában pedig sorba kötve pörög mint a repülő.
(#) zolika60 válasza berfureszes hozzászólására (») Szept 3, 2015 /
 
A kollektor lemezek közeit kitakarítottad? A kommutátort felpolíroztad?
(#) berfureszes hozzászólása Szept 4, 2015 /
 
Igen, mindkettőt megcsináltam, vagy úgy gondolod, hogy valamitől zárlatos a kommutátor rész és azért nem bír felpörögni ? Akkor viszont kiszerelve, sorbakötve miért pörög rendesen. Inkább a motorvezérlő panelre gyanakszom, a fordulatszám vezérlő részre, csak nem tudom melyik az. Mert a relét hallom kattanni ami a motort indítja, de csak kb mosási fordulatszámon megy azon is olyan érdekesen ingadozva.
A hozzászólás módosítva: Szept 4, 2015
(#) zolika60 válasza berfureszes hozzászólására (») Szept 4, 2015 /
 
A tacho jeladót ellenőrizted? Talán laza a mágnes.
A hozzászólás módosítva: Szept 4, 2015
(#) botesz válasza berfureszes hozzászólására (») Szept 4, 2015 /
 
Lehet hogy zárlatos a motor és mivel túl nagy áramot vesz fel ezért nem engedi felpörögni.Üresen sem megy?
(#) berfureszes hozzászólása Szept 5, 2015 /
 
Ha leveszem a meghajtó szíjat akkor sem pörög fel, de feltettem egy szinte új másik motort és azzal is ugyanaz a helyzet.
(#) botesz válasza berfureszes hozzászólására (») Szept 5, 2015 /
 
esetleg mikor próbálna felpörögni akkor nem halványúlnak el a ledek?
(#) berfureszes hozzászólása Szept 5, 2015 /
 
Milyen ledek ? Ez egy Indesit IWE 7125 EU, ennek az elején a start/pause gomb mellett van egy led ami vagy narancssárgán, vagy zölden világít, valamint van egy kijelző amin az ikonok és az óra megy. Amikor működik a motorvezérlő panelen hallom, hogy relé kattan és indul a motor, csak nem a megfelelő fordulatszámon. A mosásitól egy kicsit talán gyorsabban pörög, de nem sokkal. Mint már írtam a programkapcsolón kiválasztott centrifugálásnál is az idő kb. ötször lassabban telik mint az normális lenne, öt perc alatt ugrik egy percet.
(#) botesz válasza berfureszes hozzászólására (») Szept 5, 2015 /
 
Akkor úgy írom hogy a kijelző nem halványul?
(#) botesz válasza berfureszes hozzászólására (») Szept 5, 2015 /
 
Lehet hogy a tacho körrel valami nem ok ezért pörög gyorsabban a kelleténél.
(#) berfureszes hozzászólása Szept 5, 2015 /
 
Most teszteltem . Semmit nem halványult.
(#) berfureszes hozzászólása Szept 5, 2015 /
 
Kedves Botesz ! Sajnos nem gyorsabban hanem, centrifugáláshoz sajnos nagyon lassan pörög.
A mosást megcsinálja, de amikor a cenrifugáláshoz ér a program végén a ruha vizes marad, mert a cenntri fordulatot nem tudja megpörgetni, de hibakód már nincs, mint ezelőtt amikor szénkefés lett a motor, és menni sem akart. Lehet, hogy teszteléskor rossz helyre adtam áramot, vagy a szénkefe probléma miatt lett valmi egyébb baj nem tudom, de az a lényeg, hogy mosni mos, cenrifugálna is csak nincs elég fordulat.
A hozzászólás módosítva: Szept 5, 2015
(#) zolika60 válasza berfureszes hozzászólására (») Szept 5, 2015 /
 
Még egyszer kérdem. A tacho jeladót ellenőrizted? A mágnes nem laza?
(#) berfureszes hozzászólása Szept 6, 2015 /
 
A mágnes nem laza, sőt ki is tisztítottam a belső részt.
(#) erababa2 hozzászólása Szept 6, 2015 /
 
Sziasztok!Van egy AEG 4éves mosógépem aminek a mosódobján vizkőtelenítés során keletkezett egy tenyérnyi lemaródás!Mit tehetnék vele?Be fog rozsdázni?Ki kell cserélni?Köszönöm előre is a válaszokat?
(#) botesz válasza erababa2 hozzászólására (») Szept 6, 2015 / 1
 
Milyen vegyszert használtál?
(#) erababa2 válasza botesz hozzászólására (») Szept 6, 2015 /
 
Előre is köszönöm hogy segítesz.Citromsav folyékony alapút " Heitmann" névvel.Keletkezett egy tenyérnyi folt ami elvesztette a fényét szürke matt lett.Gondolom nagyon erős vízkőoldó.Várom válaszod!Köszönöm
(#) qwertzu30 hozzászólása Szept 6, 2015 /
 
Sziasztok segítségeteket szeretném kérni van egy indesit witp 82 típusú mosógép ami elkezd mosni és és 1 perc múlva csak szívja és szívja a vizet amíg dob meg nem telik minden programnál ezt csinálja kivéve az öblítésnél ott végig megy a program és a centrifuga is végig megy már kipróbáltam másik motorral másik vízszintszabályzóval másik fűtőszállal másik szivattyúval a panelen megnéztem a reléket kiforrasztattam őket azok is jók nincs eldugulva sehol valaki tud valami okosságot
(#) Tityi hozzászólása Szept 7, 2015 /
 
Nincs eltömődve a vízszintszabályozó előtti cső?
(#) qwertzu30 hozzászólása Szept 7, 2015 /
 
az volt az első dolgom hogy a csövet megnéztem nincs e dugulás de nincs eldugulva meg akkor az öblítés sem ment volna végig
(#) zolika60 válasza qwertzu30 hozzászólására (») Szept 7, 2015 /
 
Akkor a szintszabályzót is nézd meg kapcsol-e.
(#) renegat74 hozzászólása Szept 7, 2015 /
 
Sziasztok,üdv mindenkinek! Egy Indesit DFG 262 típusú mosogatógép javításához kérnék segítséget.Az alap hiba vízfeltöltési idő túllépés volt.Végig néztem a perifériákat és a mágnes szelep tekercse menetzárlatos volt.Csere után sem szűnt meg a hiba így nem kis küszködés után kiműtöttem a vezérlő panelt(aki ismeri esetleg ezt a gépet az tudja mire gondolok) A szelep vezérlő triac (z0107) szét volt robbanva,sejtésem szerint a tekercs zárlat miatt.A triac kicserélése után sem szűnt meg a hiba,ugyan arra a hibára áll ki Ha esetleg van valakinek ötlete azt nagyon várom és nagyon szívesen megköszönném!!!
(#) renegat74 válasza qwertzu30 hozzászólására (») Szept 7, 2015 / 1
 
Szia! Én tüzetesen megnézném a vízszintszabályzó gumicsövét is mert volt már (NEM 1!!!!) esetben,hogy tűhegynyi!!! lyuk volt rajta!A felfogatásoknál nézd meg a műanyag bilincseknél és bepattintó füleknél!Az öblítés ne zavarjon be az teljesen más vízszinten működik.
(#) stevepapa válasza renegat74 hozzászólására (») Szept 7, 2015 /
 
A triakra csatlakozó ellenállásokat is cserélted?? Azok is szakadnak ilyenkor, ha szakadt valamelyik, akkor a másik trikakon mérd milyen van. Olyat tegyél ide is, rosszabb esetben leszakadt a prociban a vezérlő kimenet
A hozzászólás módosítva: Szept 7, 2015
Következő: »»   368 / 580
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem