Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vezeték nélküli csengő más célra
 
Témaindító: mspike, idő: Szept 11, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   13 / 14
(#) jointsilver36 válasza nedudgi hozzászólására (») Ápr 6, 2015 /
 
A megoldás mi lenne?
A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2015
(#) nedudgi válasza jointsilver36 hozzászólására (») Ápr 6, 2015 /
 
Mire?
Azt akarod, hogy a vezeték nélküli csengő egy fényjelzést adjon, amíg nyomod a gombot?
Ebben az esetben a hangszóró helyett két darab nagyfényerejű piros LED fordított irányban párhuzamosan kötve elég lehet. Ellenállás nem árthat, velük sorbakötve.

LED.jpg
    
(#) jointsilver36 válasza nedudgi hozzászólására (») Ápr 6, 2015 /
 
Izzót szeretnék vele villogtatni.
(#) nedudgi válasza jointsilver36 hozzászólására (») Ápr 6, 2015 /
 
Milyen izzót?
(#) jointsilver36 válasza nedudgi hozzászólására (») Ápr 6, 2015 /
 
Karácsonyfaizzót a kissebb fajtát.Igazából tüzijátékindítónak szeretném szilveszterre.
A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2015
(#) kala1982a válasza jointsilver36 hozzászólására (») Ápr 6, 2015 /
 
Letöröd az üveget az izzóról és a wolfram szál gyújtana. Én nem kockáztatnám meg ilyen kapucsengővel. Valami bezavarja és rádrobban. Többszöresen kell biztosítani az ilyesmit. Digitális jel sorozat pl. Lenne tippem, hogy hogyan lehetne, de nem adok tanácsokat, mert rossz célra is használható.
(#) nedudgi válasza jointsilver36 hozzászólására (») Ápr 6, 2015 /
 
Szerintem próbálj egyezkedni a kollégával: van valamije, ami neked kell.
(#) jointsilver36 válasza kala1982a hozzászólására (») Ápr 6, 2015 /
 
Tippelj bátran.
(#) vidra66 hozzászólása Jan 20, 2016 /
 
Sziasztok
Vettem egy kinai vezeték nélküli csengőt, melynek a "hangadó" része 220v.ba van dugva! Jól működik, csak néha a villany kapcsolásakor is csenget, holott ezt nem kellene! Tud valaki erről valamit, lehet ezzel valamit csinálni!
(#) abcdabcd válasza vidra66 hozzászólására (») Jan 20, 2016 /
 
Milyen fajta csengő ez, mi a típusa? Esetleg, ha fotót teszel fel róla, lehet többen ráismerhetnek, ha valakinek van ugyanolyan esetleg...
(#) vidra66 hozzászólása Jan 21, 2016 /
 
Ez lenne az
Wireless Remote Control Doorbell Bell 100M EU Plug AC 220V Waterproof 36 Tunes
A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2016
(#) abcdabcd válasza vidra66 hozzászólására (») Jan 21, 2016 / 1
 
Ha a villanyt kapcsolod, akkor kb milyen gyakran jön elő az, hogy a csengő csenget? (pl hány kapcsolásból hányszor? Vagy inkább elvétve? bár persze akkor se jó úgy)

Kell találni leginkább valami olyat, amivel reprodukálni lehet a jelenséget, szóval valamit, amivel le lehet tesztelni, hogy jó lett-e, pl valami változtatás után...

pl lehet olyan miatt is, hogy a lámpa felkapcsolásakor egy pillanatra leesik a feszültség, és valamiért ez a csengő meg érzékeny erre, lehet ilyenkor pl a bennelévő processzor újraindul, és minden újrainduláskor úgy indul, hogy csenget egyet... --> Amúgy, ha kihúzod a konnektorból, vársz pár másodpercet, és újra bedugod, akkor csenget? (amiben lehetne is logika, hogyha valaki kibontja a csengőt a dobozból újonnan, bedugja, hogy rögtön tudja, hogy jó és működik, akár gyártáskori tesztelésnek is jó lehet ez a gyárnak, hogy csak be kell dugni, és ha működik, akkor csenget egyet...)
(#) vidra66 hozzászólása Jan 21, 2016 /
 
Csak annál az egy lámpakapcsolónál csinálja, kb. 10 ből 3szor! Majd megpróbálom azt a zavarszűrő kondit valahogy, igazából nem értek hozzá de megpróbálom megoldani!
Köszönöm a válaszokat !!!
(#) abcdabcd válasza vidra66 hozzászólására (») Jan 21, 2016 / 1
 
Ha átdugod egy másik, de közeli konnektorba(próbaképp), akkor is csinálja?

Vagy ha esetleg egy másik kapcsoló közelébe rakod, és azt kapcsolod akkor is?

Mert az is lehet, hogy valahogy lehet találni olyan helyet a vevőnek, ahol nem csinálja ezt amit most....
(#) vidra66 hozzászólása Jan 28, 2016 /
 
Megoldódott, másik körre került !
Köszönöm !
(#) VIM válasza vidra66 hozzászólására (») Jan 28, 2016 / 1
 
Szia! Sima és energiatakarékos fénycső, azonos fázison való működtetése esetenként be tudja indítani ezt a vezeték nélküli csengőt. Ha azon a fázison több ilyen fogyasztód is van amin a konnektorba dugott csengő is van, inkább a konnektor kört kösd át másik fázisra. Gondolom az áramköri kialakítás megfelelően van kivitelezve és nem okoz nehézséget a dugajzatok áramköri szálának átkötése egy másik fázisra.
(#) vargalaszlo0405 hozzászólása Ápr 29, 2016 /
 
Üdv!

Tisztelettel kérek szépen segítséget a következőhöz: egyszerű, egygombos távirányítóval vezérelt, elektronikusan nyíló doboz.

Ez egy kutya kiképzéshez-tréninghez használt eszköz, melynek lényege, hogy a kutyát jutalmazhatjuk feladat elvégzése után akkor is ha nem állunk közvetlenül mellette. Azaz behívás nélkül is...
Egy kedves barátom kért meg, hogy segítsek ebben, mivel a "bolti" verzió igen borsos árú (20-30 ezer ft)

A paraméterek: 15 X 9 cm alapterületű 10 cm magas műanyag doboz. (Méret tekintetében nincs igazi megkötés, eddig ez van kész, de készíthető más méret is.)
Ennek fedelét kellene távirányítóval maximum 20 m távolságból nyitni.
Zárás nem szükséges, az megfelel úgy is hogy a kutya gazdája odasétál és becsukja, hiszen jutalmat is újat kell beletenni.
A távirányítás egyszerű megoldásához vettem egy kínai vezeték nélküli csengőt, mivel nem vagyok jártas a rádiótechnikában. (Azonban ennek hangszórókimenetén csak 0,3-0,4V feszültség ébred jel adásakor.)

Kérdéseim: milyen módon lenne a legegyszerűbb nyitó elektronikát ill. mechanizmust építeni? Hogyan tudnám összeépíteni a vezeték nélküli csengővel? (ha kell, teszek fel majd képet a csengőről)

A segítséget, ötleteket előre is nagyon köszönöm!

Tisztelettel: Varga László

Ui.: Remélem nem gazdagítottam feleslegesen a témák tárházát, de nem találtam megfelelőnek a program és a kereső javaslatait és nem akartam meglévő beszélgetésbe oda nem illő kérdést feltenni...Amennyiben tévedtem elnézést kérek.
(#) Bakman hozzászólása Ápr 29, 2016 / 1
 
Ami nekem elsőre eszembe jut: Az ajtót egy kis retesz (tekercs, benne egy mozgó vasmag) tartja csukva, a nyitáshoz csak a reteszt kell rövid időre félrehúzni, a konrét nyitást rugó végzi. Így az egész szerkezet csak akkor fogyaszt nagyobb áramot, amikor konkrétan nyitja az ajtót. Ha az ajtó felül van, elméletileg az sem gond, csak kicsit erősebb rugót kell beszerezni. Hevenyészett rajzot mellékelek az elképzelésemről.

A 0,3 - 0,4 V valószínűleg nagyobb, egyszerű multiméterrel nem olyan könnyű lemérni, egyébként akkora feszültség detektálása sem nagy gond.

Shot_431.jpg
    
(#) vargalaszlo0405 válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 29, 2016 /
 
Köszönöm! Nagyon is jó ez a rajz. Az ötlet is, egyszerű és kivitelezhetőnek tűnik... Első kérdésem: 9 V-os elemmel kifejthető akkora erő/ mező ami képes a rugó által feszített reteszt behúzni? Illetve szerinted nagyjából milyen vastag drótból és mekkora menetszámmal lehet jó? (csak nagyjából, iránymutatás miatt kérdem, nyilván nem érdemes sokat számítgatni, majd próbálgatom)
Van esetleg ötleted arra is, hogy a csengő kimenő jelét hogy használjam a tekercs kapcsolására? Valamiféle erősítő kapcsolás kell, vagy esetleg egy tranzisztorral is megoldható lehet?

Üdv: Laci
(#) Bakman válasza vargalaszlo0405 hozzászólására (») Ápr 29, 2016 /
 
Huhh, tekercskészítésben mondhatni nincs gyakorlatom. 9V-os elem helyett én 3-4 db. AA méretű elemet, akkut használnék, azok jobban bírják.

Valószínűleg az 555-ös monostabilt elindítaná a hangszóróról jövő jel, de ha nem, egy tranzisztorral már tuti. A kimenetére pedig kelleni fog egy másik tranzisztor, ami a tekercsnek adja az áramot.
(#) gerenk válasza vargalaszlo0405 hozzászólására (») Ápr 30, 2016 /
 
Üdv !
Vezérléshez jobb lenne a távirányítós konnektor, átalakítást nem igényel. Egy dugasztápot kapcsolna ami már a relét ill. a nyitó mechanizmust működtetné. Vagy feltétel a telepes működtetés ?
(#) vizor válasza vargalaszlo0405 hozzászólására (») Ápr 30, 2016 /
 
Üdv. Én olcsó kínai játék távirányítós autóval állnék neki. A vezérlés adott, a motorok helyén nagyobb feszültséget lehet levenni. Sőt ha két csatornás vagyis kormányozható akkor a nyitómechanizmus is adott, az első kerekek a tengellyel az ilyeneknél szinte csak kicsapnak jobbra vagy balra ha kormányoznak, erő is van bennük.

Ha csak egy csatornás az autó akkor csak előre megy, hátra meg kanyarodik, mert a kormányt egy elforduló kerék helyettesíti, ekkor mehetne róla a tranzisztoros mágnestekercses megoldás.

Tudom, hogy ez nem segít rajtad, de behúzótekercset régi mátrixnyomtatóból lehet bontani. Van még mosógépben is, de az 230V-os. Esetleg nagy teljesítményű relé behúzótekercs vagy mágnesszelep bontása. Készítésről nem tudok semmit, venni meg nem olcsó.
(#) Bell válasza vargalaszlo0405 hozzászólására (») Ápr 30, 2016 /
 
Infra is lehet jó megoldás potom 350.- Ft-ért a távirányításhoz.
(#) proli007 válasza vargalaszlo0405 hozzászólására (») Ápr 30, 2016 /
 
Hello! Behúzómágnes helyett esetleg egy Pld. ilyen áttételes motorral, és excenterrel is megoldható. 30mA fogyasztást bármi elvisel addig, míg átfordul.
(#) vargalaszlo0405 hozzászólása Ápr 30, 2016 /
 
Köszönöm az ötleteket/segítséget, valamint az áthelyezést (ezt meg sem találtam, pedig lapozgattam egy kicsit)!

Gerenk, Vizor, a távirányítós autó valóban egyszerűbb lenne, de sajnos az éppen nincs bontás alatt
Így marad a csengő... Ha valaki nagy vonalakban lerajzolná nekem miként álljak neki a kapcsolásnak azt nagyon megköszönném. Mármint, hogy mit építsek a hangszóró kimenetre. Ezután majd elkísérletezgetek vele.
Behúzótekercset szerintem tekerek, gondolom itt vastagabb drót és kevesebb menet lesz a csapásirány mivel alacsony fesz és nagyobb pillanatnyi áramerősség lesz. A 3-4 AA s ötletet megfogadom, jogos felvetés.
(Maradok szerintem először a rugós reteszes megoldásnál, mivel az tűnik a legegyszerűbbnek, bár a motoros elképzelés csukható is lenne rc autós távirányítóval. Majd a javított verzióban...)
A hozzászólás módosítva: Ápr 30, 2016
(#) gerenk válasza vargalaszlo0405 hozzászólására (») Ápr 30, 2016 / 1
 
A hangfrekvenciás kapcsoló jel kicsatolása függ a csengő típusától, konkrét megoldást csak
annak ismeretében lehet megadni. Egy lehetséges kapcsolás rajza.

rajz.jpg
    
(#) proba válasza vargalaszlo0405 hozzászólására (») Máj 2, 2016 /
 
Én is inkább motor párti lennék, a tekercsek relatíve sok energiát igényelnek, max 1 mm nagyságrendben elfogadható fogyasztásúak kisfeszültség és áram esetén. Nagyon pontos mechanikát igényelnek.
(#) vargalaszlo0405 válasza proba hozzászólására (») Máj 2, 2016 /
 
Üdv!

Mivel többen is javasolták, megfontolnám a dolgot. Van esetleg ötleted a nyitómechanizmusra motor esetében? Gondolom nem simán a tengelyre szerelt doboztető a megoldás... Meg akkor talán "végálláskapcsoló" is kéne, hogy amikor kinyílik ill. csukódik leálljon?
(#) proba válasza vargalaszlo0405 hozzászólására (») Máj 3, 2016 /
 
Kedvenceim a modellezéshez használt kis szervók. Szerintem ha az elektronikát kidobod belőle, és a motornak 1-2V -ot adsz, nem lesz olyan erős, hogy bármit eltörjön a végállásban, így a kb 150-200mA áramot addig rajta lehet hagyni amíg a csengő időzítése le nem telik (de egy végálás kapcsolót sem túl nehéz hozzákötni). Akár arra is alkalmas lehet , hogy egy könnyebb doboztetőt felnyisson. A lehető legkisebb feszültséggel érdemes kísérletezni, mert lendületből hajlamos megszorulni, esetleg a fogakat károsítja. Végálláskapcsolóval még ez sem probléma.
(#) Laslie hozzászólása Aug 10, 2016 /
 
Sziasztok!
Szeretném egy vezeték nélküli csengő beltéri egységét felhasználni egy vezetékes csengőhöz. A vezetéken 12V tápfeszültség van.
Az adó részét korábban ellopták, így az sajnos nem áll rendelkezésre. A beltéri rész a vezetékes hálózatból kapta a tápellátást (dugaljba volt dugva). Ezt a részét már sikerült átalakítanom úgy, hogy 12V-ról üzemelni tudjon.
Viszont ami problémát jelent számomra, hogy kapcsolási rajz hiányában nem tudom megállapítani, hogy hogy hol kellene rövidre zárnom a vevő részét, hogy a csengő egyből elinduljon, ha megkapja a tápot? Ennek megállapításában kérném a segítségeteket.
(Az SMD IC LM358 típusú)
Következő: »»   13 / 14
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem