Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   427 / 580
(#) patrick97 hozzászólása Júl 24, 2016 /
 
Az nem lehet hogy azért jött létre ekkora áramerősség mert elvoltak dugulva a fúvókák és a szelepek próbáltak jobban kinyitni?
(#) botesz válasza patrick97 hozzászólására (») Júl 24, 2016 /
 
Idézet:
„Az nem lehet hogy azért jött létre ekkora áramerősség mert elvoltak dugulva a fúvókák és a szelepek próbáltak jobban kinyitni?”

Na jó...akkor MOST tedd le a szerszámot és hívj szépen egy szakit aki javít elektronikát is.
(nem megbántani akarlak de csak nagyobb kárt fogsz okozni benne.)
(#) patrick97 válasza patrick97 hozzászólására (») Júl 24, 2016 /
 
Közben találtam interneten kapcsolási rajzot és egy szervizkönyv szerűséget is.
http://data.hu/get/8658501/zanussi_1.pdf
http://data.hu/get/8658503/zanussi_2.pdf
2. ) http://data.hu/get/8658505/electrolux_ewm1100.pdf

Az utolsó 2.) szerint azoknak a mágnes szelepeknek az ellenállása 3500-4000OHM mindkettőnek
(#) VIM válasza patrick97 hozzászólására (») Júl 24, 2016 /
 
Ha meghaladja a képességeidet a kérdéses alkatrész cseréje akkor jobb ha hozzáértőre bízod a dolgot, mert a végén "több kárt csinálsz mint hasznot". A mágnesszelep ohmikus ellenállása kevésnek tűnik ha jól mérted, majdnem 700 ohm az eltérés a megadotthoz képest. Ha a szelepet ki is tudod cserélni de az SMD kapcsoló elemet nem, akkor jobb ha jegeled a dolgot.
(#) patrick97 válasza VIM hozzászólására (») Júl 24, 2016 /
 
Hát lehet nem tudom nincs olyan itt Győrben vagy valaki közelben aki ért hozzá, és nem túl drága?
(#) patrick97 válasza VIM hozzászólására (») Júl 24, 2016 /
 
Még annyit hogy ha más a 2.csoport szám pl ACS1026T alatta EK035 vagy EK745 azok jók lehetnek ebbe?
(#) patrick97 válasza VIM hozzászólására (») Júl 25, 2016 /
 
Igazatok volt tényleg más is rossz a mágnes szelepnél a csatlakozó is elvolt égve, újra cserélődött az egész remélem az már elketyeg egy pár évig. Illetve a régi gép paneljét megvizsgáltattam egy hozzáértővel azt mondta nem lehet hozzá kereskedelmi forgalomban alkatrészt szerezni mert úgymond le van kódolva. kínai franc. Köszönöm a segítségeteket!
(#) uniman válasza patrick97 hozzászólására (») Júl 25, 2016 /
 
Idézet:
„"nem lehet hozzá...alkatrészt szerezni"”
Bizonyára hiányosak a képességei e téren, mert lehet ! Itt például...de van nekem is, csak panelben beforrasztva.
...vagy csak rád akar "sózni" egy új panelt?
A más tokozásút (TO-92) már mutatták neked, azt sem lehetetlenség beforrasztani helyette (SO-8)...
A hozzászólás módosítva: Júl 25, 2016

ACS102-6T.jpg
    
(#) VIM válasza patrick97 hozzászólására (») Júl 25, 2016 /
 
De a kínainál be lehet szerezni ezt a bigyót ... Remélem nem adtad oda a rossz panelt, mert Ő biztosan tenni fog bele egy kínai francot és el fogja adni egy másik kliensnek.
(#) patrick97 válasza VIM hozzászólására (») Júl 25, 2016 /
 
Nem adtuk neki oda, mérgesen elrobogtunk vettünk egy másik gépet, ezt szét szedtem bár utána néztem a méh telepen mennyit adnak érte hát nem gazdagodok meg belőle inkább ellesz a tárolóban (25ft/kg-4%szja kb 10-13kg a vas). Legalább lett egy helyes motorom amit valamire majd felhasználhatok ha kinyomozom hogyan lehet rajta irányt váltani bár 12V-al próbáltam kapásból 2 kapcsolást kiderítettem egyiken balra forog gyorsan gyengén a másikon jobbra lassan de nyomatékosabban. végül szerintem alkatrésznek megfelel az Electrolux egy másik termék családját vettük remélem kompatibilis lesz.--- igazából lehúztam a mágnes szelep vezetékét le is jött az anya oldali csatlakozó is teljesen elégett sajnos maga a gép 5-6 éves lehetett a motor 2008.09. a rajta lévőcetli szerint. remélem az új az megéri a 10."életévét".
(#) patrick97 válasza uniman hozzászólására (») Júl 25, 2016 /
 
Úgy gondoltam hogy a többit felteszem egy apróhirdetési oldalra mert a kábát ami az ajtó alatt van, mert ez ugye felültöltős volt, eltörött cserélni kellett, ez a szekér csak vitte a pénzt.1 évet bírt ettől számítva. Remélem lesz vevő csak elkezd visszajönni az új ára $ . a vízpumpa is teljesen jó az ékszíj is a motor szénkeféi sincsenek elkapva kb még bőven 75%os . de az új vízbevezető csöve nagyon rövid azt valaki tudja hogy a cső csatlakozója mekkora lehet hogy tudjak venni egy toldót? Úgy gondoltam hogy a régivel összetoldom és szépen a kád mögött elvezetem mert eddig ott volt mint egy híd néha ráléptem szegényre mert pont lépésre volt.
(#) patrick97 válasza uniman hozzászólására (») Júl 25, 2016 / 1
 
Sajnos nem vagyok elektronikai műszerész bár sokat próbálkoztam hasonlókkal de eddig még csak olyannal amit könnyen belehet szerezni persze ugyan olyanra cserélni pl a betűt a-ra még ha lehetne c-vel helyettesíteni vagy 2db c-vel, próbáltam olyan iskolába menni ahol ezt tanítják mindig is érdekelt az elektromosság és ami hozzákapcsolódik, de nem vettek fel. Ahol most tanulok az valami közlekedés mérnöki bár van olyan szak ami valami hasonlókat tanulnak de ott olyanok is vannak ami szerintem tökre gagyi hogy vasfűrész a fémet vág fa fűrész fát ezt 1 éven keresztül tanulták, csak "tavaly"tól kezdték el tanulni az elektronikai részt ami annyiból állt, mivel ez valami vasúti autümatikai műszerész, hogy van a félsorompó és 2 piros elnézést vörös "futó" fény van benne és 1db fehér villogó fény... eddig jutottak
(#) zolika60 válasza patrick97 hozzászólására (») Júl 26, 2016 /
 
A betöltő cső csatlakozója szabványos. Tedd át a régit és elég hosszú lesz.
(#) antalos hozzászólása Júl 26, 2016 /
 
kérdéssel fordulnék a szakíkhoz,van egy Indesit WITP 102 felültöltös mosógépem,hibajelensége:visszintesen mind az öt led,függölegesen a legalsó led folyamatosan villog,és nem indul el.Egy ideig elindult még igy is már nem.köszönöm a válaszokat előre is.
(#) VIM válasza antalos hozzászólására (») Júl 26, 2016 /
 
Szia! Itt hasonló probléma volt megoldva és a tápegység kondenzátor(ok) volt hibás.
(#) antalos válasza VIM hozzászólására (») Júl 26, 2016 /
 
Köszönöm a választ.
(#) patrick97 válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 26, 2016 /
 
Köszi! vettem 3 métereset szépen elvezettem a kád takaró mögött így nem látszik a csúnyaság hála isten.
(#) atika 0475 hozzászólása Júl 26, 2016 /
 
Üdv mindenkinek. Egy kérdésem lenne, ha valaki tudna segíteni megköszönöm. Indesit elöltöltős 1600-os centrifugás 7 éves mosógépem van, szépen mos és centrizik de szerintem nem pörög fel teljes fordulatra a centrifuga a mosás végén sem amikor külön indítom el. k.b. 1000-1200 tippelek az a maximum.Egyébként más baja nem lenne. Hibát nem mutat,a ledek nem villognak. Előre köszönöm a segítséget.
(#) botesz válasza atika 0475 hozzászólására (») Júl 26, 2016 /
 
Ha osztott tekercses a motor akkor lehet hogy a második állórészt nem kapcsolja.Lehet relé csatlakozó vagy bármi más.De lehet hogy szimplán csak úgy tűnik.Dobhatnál róla egy videót ha gondolod meglesem aztán kiderül.
(#) atika 0475 hozzászólása Júl 27, 2016 /
 
Üdv Botond. Köszi a választ megnézem amiket mondtál,megpróbálom a videót is összehozni.. Mégegyszer köszönöm..
(#) fefelektonikus hozzászólása Júl 27, 2016 /
 
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni tőletek. Van egy Whirlpool AWT 5109 - 1000 mosógépünk. A napokban elkezte azt csinálni, hogy csak egyik irányban forgat, másikba nem. Ez miatt le is engedi a vizet, és megáll a mosás. Ha kézzel megforgatom a dobot, akkor folytatja a másik irányban magától, egyébként megáll. A relé kattogását hallom a forgás irány változtatásához, de ennyi. Tudna nekem valaki kis iránymutatást adni merre keressem a hibát? Előre is köszönöm!
(#) botesz válasza fefelektonikus hozzászólására (») Júl 27, 2016 /
 
Lehet hogy beégett az irányváltó relé.
(#) fefelektonikus válasza botesz hozzászólására (») Júl 28, 2016 /
 
Valóban a relével volt a gond, viszont nem beégett, hanem a forrasztás a lábánál elengedte. Gyorsan meg is forrasztottam, összeraktam, működik! Köszönöm szépen a tippet!
(#) ezermester1 válasza jethro hozzászólására (») Júl 30, 2016 /
 
Lehet,hogy a lúgszivattyút működteti.
(#) Emese70 hozzászólása Júl 30, 2016 /
 
Sziasztok! Tudna nekem valaki segíteni? Hátha volt valakinek már ilyen problémája mosógéppel: Whirlpool A+A 800 elöltöltős mosógépem (kb 8 éves) azt produkálja, hogy elindul a program és mintha megakadna egy résznél és nem lép tovább. Sőt hiába állítom át centrifugálásra nem pörgeti fel a dobot a gép, csak néhányat forog és befejezi. Azt vettem észre, hogy a ledek is el-elalszanak egy pillanatra. Komoly lehet a baj? Köszi előre is, ha esetleg valaki látott már ilyet...
(#) zolika60 válasza Emese70 hozzászólására (») Júl 30, 2016 /
 
Első tippem tápegység probléma. Cserélj benne kondenzátorokat. Ha az rendben a szénkeféket is nézd meg. 1,5cm már rövidnek számít.
(#) Duciszellem hozzászólása Júl 30, 2016 /
 
Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni. Nem értek a mosógépekhez, az idős szüleimnek van problémájuk a mosógéppel. Ez egy 4-5 éves Whirlpool awe 6419 mosógép.

Mosás közben leállat, azóta se kép, se hang... A konnektor rendben van, nem ez a gond. A mosógépben viszont nincs áram, nem reagál semmire.
Idős édesanyám felhívott egy mosógép szerelőt, és a szerelő így látatlanba, telefonon közölte vele, hogy valószínű, hogy a vezérlőpanelt kell cserélni, ennek az ára: 40.000,- forint!
Most sürgeti édesanyámat - válaszoljon, hogy mikor mehet cserélni a panelt.

Ez a panel valóban ennyibe kerül, vagy ez a szerelő egy csaló lehet?


Nem tudom, hogy most édesanyámnak mit tanácsoljak. Megbízható mosógép szerelő ismerősünk sajnos nincs.
(#) botesz válasza Duciszellem hozzászólására (») Júl 31, 2016 /
 
Igen a panel tényleg annyi de ez egy típus hiba ami fillérekből javítható.Olyan szerelőt keress aki javít elektronikát is.
(#) bernics hozzászólása Júl 31, 2016 /
 
Sziasztok!
Van egy Electrolux mosógépünk, ami hajlamos arra, hogy ruhatöltettől és programtól függetlenül egyszerűen kihagyja a centrifugát.
Valahol olvastam, hogy egy jeladó hibája gyakran okozz ilyen problémát.
Találkoztatok ilyennel?
(#) tündér hozzászólása Júl 31, 2016 /
 
Sziasztok!
Nem "nyálaztam" végig mind a 430 oldalt. Indesit WP 100-ashoz keresek kapcsolási rajzot. Nem csak a vezérlő paneljéről, hanem az egészről...
Tudnátok benne segíteni?
Köszönöm szépen.
Következő: »»   427 / 580
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem