Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Tablet PC javítások
Lapozás: OK   25 / 40
(#) IMi hozzászólása Aug 29, 2016 /
 
Sziasztok!

A Ti tapasztalataitok lapján a "Nem lehet a kamerához csatlakozni" inkább szoftveres vagy hardveres hiba. Előszokott fordulni, hogy maga a kameramodul hibásodik meg?
(#) bbb válasza IMi hozzászólására (») Aug 29, 2016 /
 
Szia!

Leginkább mindkettő lehet. Az én tabletemben ez szoftveres hiba, másik rommal megy a kamera, de akkor a wifi nem jó. Viszont úgy vagyok vele, hogy inkább wifi legyen benne, mint kamera, így nem érdekel, hogy a két kamerája közül egyik se megy
(#) cupika97 hozzászólása Szept 14, 2016 /
 
Valakinek van bármilyen infója hogy egy Omega Mid 7300 táblagépbe milyen akku kell? Vagy csak simán rendeljek olyan ami belefér és kész?
(#) fapuma68 válasza cupika97 hozzászólására (») Szept 19, 2016 /
 
Szia, szerintem ami a legfontosabb az akku maximum töltő árama amivel tölteni lehet.
Ezt általában C-vel jelölik.Nem ismerem a tábla gépet de pl. ha tud fast charge üzemmódot akkor érdemes oda figyelni milyen akku kerül bele.
Illetve már láttam olyan megoldást is hogy 2 akku cella volt sorosan kötve azaz nem 3.2-4.2V volt hanem 6.4-8.4 az akku feszültsége amire a töltést vezérlő rendszert tervezték.
(#) kameleon2 hozzászólása Szept 21, 2016 /
 
Van egy DPS Dream 7-es tabletem . Sérült érintőképernyővel vettem. Egyszer sikerült életre lehelni, de időközben az érintőfelület csatija is meghalta magát, egy sor nem ment. Félretettem, mert működött. Elővettem, de azóta az android feliraton nem jut túl. Ha valakit érdekel - elviheti alkatrészként. Többet nem akarok kínlódni vele. Az is lehet, hogy elindul, bár emberileg amit lehetett megtettem érte. Az akksija tűrhető, a képernyőjén az előző baleset miatt egy pici karc látható.
(#) zolika60 válasza kameleon2 hozzászólására (») Szept 21, 2016 /
 
Akkor ezt miért nem itt kérded?
(#) kameleon2 válasza zolika60 hozzászólására (») Szept 21, 2016 /
 
Igazad van - kár volt kérdeznem. Kidobom a kukába.
(#) uniman válasza kameleon2 hozzászólására (») Szept 21, 2016 /
 
Hello! ...még várj ezzel holnap délig!
A hozzászólás módosítva: Szept 21, 2016
(#) kameleon2 válasza uniman hozzászólására (») Szept 21, 2016 /
 
Rendben. Remélem nagy autód van, mert sok minden repülni fog még.
(#) bbb hozzászólása Okt 14, 2016 /
 
Sziasztok!

Van nálam egy concorde kronos ips tablet. Gyakorlatilag a gyári oldalon semmi használható nincs, kivéve a fórumot, ahova lelkes tulajdonosok feltették elvileg a gyári romot, illetve egy recovery-t. Az "elvileg" jelen esetben azt jelenti, hogy a három fájlból egyet nem lehet letölteni az eredeeti helyről, így a rom nem is elérhető (Ez ügyben a regisztrációt már elindítottam a fórumba, hátha oda tudjak még adni)
A problémám viszont az, hogy a talbet most csak a SP_Flash_Tool programmal kommunikál (mert mediatek usb device-ként ismeri fel a gép) és csakis akkor, ha az akku nincs beforrasztva. Próbálnám rátenni a fórumból leszedett recovery-t, hátha egy másik MTK6582-es ROM-ját rá tudom paszírozni, de folyamatosan a következő hibát kapom - BROM ERROR : S_DL_GET_DRAM_SETTING_FAIL (0x13BE)
Ez a fórumokból kiolvasva azt jelentené, hogy nem hozzá való fájlt sikerült adni neki. Persze a tablet most már nem ad magáról más életjelet, csak ezt a kommunikációs módot, így jelenleg használhatatlan. Próbálták javasolni, hogy formázzuk meg, mielőtt a betöltést próbáljuk, viszont ugyan ezt a hibaüzenetet dobja olyankor is, így az se megy.
A scatter fájlt az MTKtools programmal készítettem, mikor még volt benne valami élet.

Mindez úgy kezdődött, hogy egy vírus miatt megpróbáltuk visszaállítani gyári állapotba, ami a recovery módban nem sikerült, s utána a recovery mód folyton bootloopba ment. Nagy nehezen sikerült elvergődni odáig, hogy normál boot módban gyári beállítások visszaállítását meg tudtuk tenni, azóta van ez a se kép se hang állapot.

Most tehát ott tartunk, ahol a part szakad, lassan a levélnehezéket kidobjuk az elektronikai hulladékba, hacsak nem tudtok kisegíteni egy megfelelő rommal, amit le is lehet tölteni és rá is lehet rakni a tabletre.
(#) Andr3wJ válasza bbb hozzászólására (») Okt 14, 2016 /
 
Semmiképp ne dobd ki.

Panelon keresd meg a számát és az alapján is keress.
Másik lehetőség SOC tipus (mt6582) és hasonló paraméterekkel rendelkező tablet szoftver keresése.

Össze lehet azt hozni.
(#) eyess válasza bbb hozzászólására (») Okt 14, 2016 /
 
Idézet:
„Nagy nehezen sikerült elvergődni odáig, hogy normál boot módban gyári beállítások visszaállítását meg tudtuk tenni, azóta van ez a se kép se hang állapot.”


Akkor ott valami megsérült a gyári programban.
(#) Andr3wJ válasza eyess hozzászólására (») Okt 14, 2016 /
 
Igen van olyan vírus ami, nagyon beletúr a rendszer fájlokba és hiába a gyári beállítás még ha el is indul jönnek a furcsa dolgok. pl ahogy netet kap szépen szedi is le a jobbnál jobb programokat, ez odáig fajul hogy beállítások menü esetleg el tűnik, vagy el se jut odáig mert megfagy a rendszer.

Na most alapból ezek az androidos tabletek se atom stabilak, maguktól is megoldják a bootloop-ot. Erre még rátesz a vírus akkor mókás lesz a visszaállítás. Nehezítve azzal hogy nincs rom.
A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2016
(#) eyess válasza Andr3wJ hozzászólására (») Okt 14, 2016 /
 
Igen vannak ilyenre példák valóban.Illetve , ha még be jönne neki a recovery , akkor esetleg egy sd kártyás rom telepítés is jól jönne neki .Persze ha van hozzá rom , de biztos van valahol.
Egyébként én néztem a linket , amit feltett onnan le lehet tölteni a gyári romot hozzá.
A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2016
(#) bbb válasza eyess hozzászólására (») Okt 14, 2016 /
 
Sziasztok!

Sajnos csak úgy tűnik, hogy le lehet tölteni, ugyanis a három fájlból csak kettő van fent, a harmadik pedig "jogi okok miatt" nem található. Úgy pedig, hogy 200 mega hiányzik belőle, sajnos nem lehet kitömöríteni

A vírus pedig úgy nézett ki, hogy feljött egy ablak, hogy valami rs_link akármi leállt, és alatta az OK gomb. Na ez kb. miután megnyomtad az OK gombot, fél másodpercen belül ismét feljött, a home gomb megnyomására két programot is felajánlott, hogy melyikkel akarod futtatni? Meg úgy gondolta milyen vicces a hatszázhuszonnyolcadik (nem számoltam, de sokadik) OK megnyomása után behívni a böngészőt három lappal és mindegyikről valami gusztustalanságot letölteni. Persze ez utóbbi internetkapcsolat híján már nem jött össze neki, de azért elég barátságtalan volt. Volt egy másik hasonló esetem egy telefonnal (szintén nem sajátom, hanem egy másik kollégámé), ott az adb-vel lehetett trükközni, s root jogok megszerzése után kigyilkolni a rendszerbe nem illő fájlokat. Sajnos ez viszont 4.4.2-es droiddal van (volt) felszerelve, ami még arra is engedélyezést kér, hogy egyáltalán az adb-vel beszélgessen, így a root-ig már nem sikerült eljutni az állandóan felugró ablakocska miatt. A gyári beállítások visszaállítása pontig megközelítőleg kettő óra alatt sikerült eljutni, annyiszor előugrott... Ha meg ugye véletlen kétszer sikerült "rákattintani", akkor előfordult, hogy egy mögötte rekedt menüpontra ugrott, ahonnan a vissza nyilacskát kellett masszírozni, hogy visszajussak. Szóval nem véletlenül mondom, hogy QKA is megérett neki

Hasonló paraméterű tabletből többet is találtam, azonban a romok mind recoveryből szeretnének felmenni, olyat még nem találtam, amelyiket az sp flash tool hajlandó lenne felrakni.
(#) eyess válasza bbb hozzászólására (») Okt 14, 2016 /
 
Ok ne idegeskedj megoldjuk.
A harmadik exe fájl az nem kell neked mivel az azt a szerepet töltené be , hogy , ha elinditod, akkor az végig csinál mindent magátol .Viszont a két zip fájl az pont elég neked csak , akkor neked kell csinálni mindent.

Az ADB , és a flash tool is kell , viszont ezek csak akkor kommunikálnak a tablettel , ha az akkumulátor a tabletban van , és recovery mondban van,.
A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2016
(#) Andr3wJ válasza bbb hozzászólására (») Okt 14, 2016 /
 
eyesnek igaza van, csak az első két fájl kell neked abban benne van minden most töltöttem le.

Ellenőrizd hogy a két scatter, ami neked van mentve és az ebben lévő egyezik e, ha igen akkor a te verziódra való, ha nem akkor keresés tovább.

Sp FLash toolal megnyitod a scatter fájlt és nyomod is fel szépen.
(#) bbb válasza Andr3wJ hozzászólására (») Okt 15, 2016 /
 
Hétfőn majd foglalkozok vele, s meglátjuk mi lesz. Csak lehet, hogy én nézek valamit rosszul, mert én nem látok ott zip-et, amiben benne lenne az eredeti rom. A fórumban amit én látok az három darabba van szedve és exe (nem elérhető) ill. 001, 002 kiterjesztésűek. Amit ott találtam recovery-t, az nem ment fel, a lent leírt hibát dobta.
A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2016
(#) Andr3wJ válasza bbb hozzászólására (») Okt 15, 2016 /
 
Ha ebből nem volt jó a recovery akkor nem rá való.
A két fájlt a 001 és 002 egy szétdarabolt fájl, összerakod Total Comanderrel és kicsomagolod.
Ekkor megkapod az összes fájlt ami benne van. Ezek szerint ez a 2014.06. utáni panelre jó.

Az exe valószínűleg a drivereket és a szoftverező programot tartalmazza.
A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2016

rom.jpg
    
(#) bbb válasza Andr3wJ hozzászólására (») Okt 15, 2016 /
 
Őszintén megmondom erre nem gondoltam, pedig nem ma kezdtem az ipart... Ilyen szétdarabolást már vagy 10 éve nem használtam, simán a tömörítőt kértem meg, hogy darabolja szét
S úgy tűnik a fájlnevek is megkavartak kicsit, merthogy úgy gondoltam a három egymáshoz tartozik, mint ahogy egy normális önkicsomagolóhoz illik.
Hétfőn, mikor megint kezemben lesz a kütyü, nekiugrok majd és meglátjuk mi lesz. A sorozatszám szerint ez kell majd hozzá, kiderül.
(#) bbb válasza bbb hozzászólására (») Okt 17, 2016 /
 
Teljes a siker!

Köszönöm a segítségetek!
(#) lesliewednesday hozzászólása Okt 27, 2016 /
 
Wayteq Xtab-100 tabletem egyik napról a másikra nem indul. Kellene hozzá egy szoftver frissítés. Ha valakinek kéznél lenne, megköszönném. Sajnos a netet hiába túrom, már túl régi a cucc. A recovery boot még elindul, de onnan nincs tovább. Teljesen megfelel a gyári, 2.3.4 verzió, esetleg bármi más, működő is.
A hozzászólás módosítva: Okt 27, 2016
(#) cupika97 válasza lesliewednesday hozzászólására (») Okt 28, 2016 /
 
Google 6. találata. Ezt keresed?
(#) Mabitu hozzászólása Okt 30, 2016 /
 
Sziasztok érdeklődnék hogy van-e valakinek myaudio 8 816dcc eredeti firmware? Vagy ötlet honnan lehetne beszerezni?
(#) roland9 hozzászólása Okt 31, 2016 /
 
Sziasztok!
Igaz, hogy nem javítás, de ezért nem szerettem volna egy új topikot nyitni.
Az iránt érdeklődnék, hogy windows tableten lehetne-e pc-s programot telpíteni és futtatni (exe file-t)?
(#) cinci68 hozzászólása Nov 27, 2016 /
 
Sziasztok!?Szeretnék én is kérdezni találkoztatok már ilyennel?
2016 .januárban vásároltam neten keresztül egy Concorde tab prime tabletet,tehát még garanciális.Már egyszer lett javítva,pár hónapja.akkor a hangszóróval volt baj.A töltőjét pedig kicserélték,mert konnektorba helyezéskor eldurrant.Csak az adapter részét cserélték ki a kábelt nem.Jó ideje észrevettem, hogy szinte alig tölt,minimálisan csak.Használatkor pedig 10 perc alatt lemerül, és kikapcsol.Nem tudom,egy alig egyéves (se) készülék adapterével lehet a baj,vagy a töltő csatlakozórészével,,,,Ezért érdemes e visszaküldeni megint?
Múltkor 950 ft volt hogy beküldtem Vaterafutárral, ez volt a legolcsóbb, vissza már ők, ingyen küldték..Addig szeretném megnézetni, amíg van rá garancia, mert később már többe fog kerülni a javíttatás..
(#) Kovidivi válasza cinci68 hozzászólására (») Nov 27, 2016 /
 
Én inkább visszakérném a pénzem. Ne kelljen már egy terméket minden második hónapban javítgatni. Nem hosszabodik meg a garancia minden javítás után? Mert elvileg meg kellene. Hiszem az utolsó javításra is vállalniuk kell, hogy működik a tablet.
(#) cinci68 hozzászólása Nov 27, 2016 /
 
Hát igen.Nem hiszem, h visszadják a pénzt...
(#) cinci68 hozzászólása Nov 28, 2016 /
 
Meg ha az akumlátorral van a baj, arra nem vonatkozik a garancia...!..
(#) Csongi_ hozzászólása Nov 28, 2016 /
 
Sziasztok!
Kaptam ingyen egy Allview AX4 Nano tipusu tabletet, aminek torott az LCD-je. Legolcsobban eBay-en talaltam hozza valo kijelzot, de a kepen lathato kijelzo A verzio, az enyem a regi pedig B.
Mi a kulombseg A es B verzio kozt? Mukodni fog az A verzioval is?
Következő: »»   25 / 40
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem