Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Univerzális távirányító
Lapozás: OK   43 / 49
(#) Gin hozzászólása Szept 26, 2016 1 /
 
Helló! Tudna valaki segíteni? van egy OK ODL 32250-B típusú tv-m.
A távirányítója már nagyon rossz, szereztem hozzá egy URC-22 típusú távirányítót, de nem találok hozzá kódot. Valaki tudna adni hozzá egy kódot?
(#) Inhouse válasza Gin hozzászólására (») Szept 26, 2016 /
 
Automatikus keresés, amikor kikapcsol megállítod és ellenőrzöd.
Nemrég ajánlottam itt egy olcsó taníthatót URC009 néven. Annyira rendbe rakod a régit, hogy egyszer meg tudj nyomni minden fontos gombot. Ha nem megy, szétszeded és valami vezető anyaggal zárod a gumipogácsák helyét. Megtaníttatod vele, elmented számítógépre is. Ha ez elromlik, veszel egy másikat, betölt és mehet tovább. Még olcsóbb is...
A hozzászólás módosítva: Szept 26, 2016
(#) Gin válasza Inhouse hozzászólására (») Szept 27, 2016 /
 
Ráküldtem az automatikus keresést, több mint 2 órát ültem a tv előtt, nem kapcsolt ki. Mielőtt írnád, hogy nem a tv felé tartottam a kapcsolót, végig arra fordítottam, a kezem az ok gombot volt, vártam hogy kikapcsoljon és leokézzam a mentést. A keresést is elindítottam, 2 másodpercenként vált kódot, minden váltásnál felvillant a távirányító.
(#) Inhouse válasza Gin hozzászólására (») Szept 28, 2016 /
 
Nem láttam még olyan univerzális távirányítót, aminek 2 órájába telt volna végigmenni a TV-s kódok adatbázisán. Ha végzett, abbahagyja a villogást, abba lehet hagyni a TV előtt ülést. Még egyszer is felesleges rányomni, ha nem volt meg egyszer, másodszorra sem lesz meg.
Akkor viszont bajban vagy, mint én egy Sencor TV-vel. Ráengedtem az összes univerzálist automata keresésben. Egyik sem tudta kikapcsolni, de 2-3 alkalommal bevillant a hangerő sáv. Itt megállítottam, végigpróbálva a kikapcson kívül szinte minden gomb meg volt, de nem a helyén persze. Ebből a kódot beadtam az URC009-nek, az egyéb kódra, és lett egy oldalnyi találat. Megnéztem párat, lett olyan, ahol a számgombok a helyén voltak, össze vissza meg van a menü, hangerő, elalváskapcsoló, kép menü, hang menü, stb...kikapcs még nincs. A találati listát görgetve kerestem olyat, ahol más a power gomb kódja (soknál ugyanaz volt, ami nem stimmelt), így kipróbáltam egy Realsafe PTZ117-es sat/dtt kódot. Bingó, a power gomb kikapcsolja! Persze a többi, ami jó, össze-vissza... Ezen a készüléken kívül más nincs az adatbázisban, aminek ez a kikapcs kódja!
Felprogramoztam az összes fellelhető kódot a 4 féle távirányítóról. Ami nincs meg a nyíl 4 irányba, OK, Exit. A többi meg van. Sajnos a hangoláshoz valószínűleg nagyon kellenének ezek...
Megnéztem az RCCreatorban, ezek a készülékek vannak OK TV-hez (3 féléhez van kép is).
Vagy marad amit a múltkor is írtam, hogy annyira életképessé teszed az eredetit, hogy egy taníthatóval megeteted. Ez az URC009 PC-ről programozható, tehát el is menthető a kódlista és 1651Ft+posta, a másik lehetőséged pl. a Lidl-ben most megint kapható Silvercrest tanítható 2650Ft-ért talán...
(#) zolika60 válasza Inhouse hozzászólására (») Szept 28, 2016 /
 
Nekem ilyen van. (Már többször betettem, az USB-s verzió.) Olyan mint a piros hetes, mindent visz.
A hozzászólás módosítva: Szept 28, 2016
(#) Inhouse válasza zolika60 hozzászólására (») Szept 28, 2016 /
 
Abban az adatbázisában sincs pl. Sencor SLE1957M4 LCD TV. Kb. ugyanazt tudja az URC009 1651Ft-ért, mint a Nippuros 3500-ért. Felraktam annak is a programját, nagyjából hasonló mennyiségű adat van benne, legalábbis azoknál amiket én kerestem gyakorlatilag ugyanazok voltak bennük. Az URC009 verhetetlen áron van ekkora tudással. Sajnos a programja egyedi kódformátumot használ (19 byte hexa), nem találtam meg, hogy mi lenne a neve. Máshol van RAW kód, meg egyéb más nyalánkságok. Ha lehetne konvertálni, akkor valóban mindenhez jó lenne.
(#) zolika60 válasza Inhouse hozzászólására (») Szept 28, 2016 /
 
Ha innen veszed nincs akkora árkülönbség. Ha a forgalmazót felívod nagyon készségesen segít abban, hogy a fenti készülékekhez hogyan tudod használni.
(#) Inhouse válasza zolika60 hozzászólására (») Szept 28, 2016 /
 
Már igen régóta nem él ez a kedvezmény sajnos. Csak a netes oldalán fellelhető.
(#) zolika60 válasza Inhouse hozzászólására (») Szept 28, 2016 /
 
Az igaz, hogy nem mostanában vettem.
(#) Inhouse válasza zolika60 hozzászólására (») Szept 28, 2016 /
 
Ha megnézed a hozzászólásokat, mások is próbálkoztak. Aztán nem oly rég én is rákérdeztem azért, de nincs kedvezmény. Nem is igazán látogatja azt az oldalt.
Az 1651Ft meg nem 3500Ft, nem mindegy.
(#) BallZoli hozzászólása Dec 2, 2016 /
 
Sziasztok! Van egy Daewoo 21CB1TK tip. tv-nk, aminek bedöglött a távkapcsolója. Vettem gyorsan egy univerzálist, mégpedig Hama 4-1, de a megadott kódokkal nem megy az összehangolás. Igaz, néha közben ötöt villan a lámpa, aztán meg semennyit, volt, hogy kikapcsolt a tv, le OK-ztam, de legfeljebb a hangerő szabályozóra reagált. Legalább az AV állásba be tudnám kapcsolni, de azt sajnos a tv-n levő kapcsolóval sem veszi. Itt a Fórumon láttam két kódot, próbáltam is őket (másik 32-vel együtt) az elejükön nullával kiegészítve, de semmi. Én nem értettem meg valamit a használati utasításból, vagy ez a két szerkezet nem hangolható össze?
Nagyon jó lenne, ha valaki tudna segíteni!
(#) Inhouse válasza BallZoli hozzászólására (») Dec 3, 2016 /
 
Próbáld automatán! Nézd meg a leírásban, hogyan kell elindítani, ilyenkor végigpróbálja az összes TV kódot. Amelyiknél kikapcsol, ott megállítod, kipróbálod, ha jó, akkor ez marad, ha nem, akkor mehet tovább.
(#) skaresz hozzászólása Jan 1, 2017 /
 
sziasztok.
TATUNG V20KCDD távirányító (UT333877)
sajnos ez való a tévémhez.
Egyébb ötlet a pótláshoz ?
köszi
(#) Inhouse válasza skaresz hozzászólására (») Jan 2, 2017 /
 
Univerzális esetleg?
(#) Pacso válasza skaresz hozzászólására (») Jan 2, 2017 /
 
URC 009. univerzális és számítógéptől kódolható! Szinte biztos !
(#) Inhouse válasza Pacso hozzászólására (») Jan 3, 2017 /
 
Végre még valaki dicséri ezt a távirányítót!
Ja, most nézem, már régebben beszéltünk erről.
A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2017
(#) Pacso válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 4, 2017 /
 
(#) djtyboy hozzászólása Jan 6, 2017 /
 
Sziasztok.
Segítségere lenne szükségem.
Van egy (Orion T 23 D LED, T23DLED, T 23D LED ) neveken ismert tv.
1-2 alkalommal padlót fogott a távirányítója , és azóta a programozást elősegítő gombok szinte mind1ike megszűnt létezni.
Szétkaptam, de alaplap törést nem véltem felfedezni.
Tegnap hozzájutottam egy univerzális táv.-hoz amit lehetne tanítani a másik táv.-ról.
De csak úgy ha az adott gombot nyomom. Na de hogy ha nem működik a rég?!
Szóval ez kilőve.
Kerestettem autómatikusan vele a tvről , ott kb 5-6 kódot kidobott.
2 kód volt jó ami lényegében össze kellene gyúrni hogy legalább a programozáshoz (menü, beállítás, jobb,fel,le,balra , ok..) legalább tudjam használni.

A kérdés a következő:
Létezik e olyan hogy neten keresztül valakinek a táv.-ját (ugyan ehhez a készülékhez) kamerán keresztül le tudnánk programozni? (tudom merész a kérdés)
vagy
Ki tudná beszerezni azt a kódot ami teljes táv. kiosztását megadná rá?
Válaszotok előre is köszönöm.
(#) Inhouse válasza djtyboy hozzászólására (») Jan 6, 2017 /
 
Na de milyen az a távirányító?
(#) Kiskun Laszlo hozzászólása Márc 7, 2017 /
 
Sziasztok! Tudja-e valaki, hogy az 1989 Bang&Olufsen TV-t milyen távirányítóval lehet vezérelni? Esetleg valamelyik univerzálissal amelyik tanítható?
A válaszokat előre is KÖSZÖNÖM!
(#) Pacso válasza Kiskun Laszlo hozzászólására (») Márc 7, 2017 /
 
Szia! URC 009 univerzális !!!
(#) moele válasza Kiskun Laszlo hozzászólására (») Márc 7, 2017 /
 
(#) dalmadam hozzászólása Ápr 14, 2017 /
 
URC2 távirányítót próbálok beállítani Funai LT6-M32BB/6 TV-hez. A megadott kódok meg kb. 100 másféle kód nem működik, automatikusan nem találja meg, kérlek segítsetek
(#) moele válasza dalmadam hozzászólására (») Ápr 14, 2017 /
 
Szia !
Nem valószínű, hogy az URC2 vezérli a készüléket.
Ezt tudom ajánlani.: www.eurobeat.hu/taviranyitok/funai/tv/10947-funai-nf036rd-taviranyito-utangyartott
(#) dalmadam hozzászólása Ápr 14, 2017 /
 
régebben működött vele
(#) moele válasza dalmadam hozzászólására (») Ápr 14, 2017 /
 
Lehet, hogy az infra dióda hibásodott meg, vagy valami kontakt hiba elképzelhető.
(#) Inhouse válasza dalmadam hozzászólására (») Ápr 14, 2017 /
 
Nézd meg a telefon kameráján keresztül, hogy villog-e az infra LED a végén!
(#) zsova hozzászólása Ápr 23, 2017 /
 
Sziasztok!

Nem tudjátok, hogy egy Well-RC06 -os univerzális távirányítót, hogy kell készülékhez programozni?
(#) menyus hozzászólása Aug 2, 2017 /
 
Sziasztok!

Szenvedek egy android mobillal vezérelt IR távirányítóval ami nem igazán akaródzik működni... Nos, a neten fellelhető megoldások egészen egyszerűen a fülhallgató kimenetre antiparalel kapcsolt 2 db IR LED et javasolnak. A gondom az hogy így az istennek se hajtja meg a mobil a LED eket, nem is értem másnak ez így hogyan működik? Már csak azért is mert azon a kimeneten ugye a hangfrekis jel elvileg szinuszos és nem négyszögjeles ami kéne. Ha megfelelő lenne a teljesítmény és egyáltalán meghajtaná a kimenet a LED eket normálisan, akkor esetleg működhet(ne) mert a szinuszos jel elvileg tartalmazza a vivőt és a kódolást, a szinuszos jelalak miatt viszont max járulékosan működhet véleményem szerint. Én azt találtam ki hogy egy egy tranzisztoros erősítővel megemelem a kimeneti jelszintet és utána egy schmitt triggerrel "vissza négyszögesítem". Meg is csináltam a kapcsolást de nem működik a dolog, legalábbis nem vezérli a kütyü se a TV t se más eszközt. Az IR LED ek villognak, a kamerán keresztül látszik csak éppen nem csinál a cucc semmit... Szenvedett már valaki hasonlóval? pl. ezen a videón a "mezei változat" is gond nélkül működik...
A hozzászólás módosítva: Aug 2, 2017
(#) sector99 hozzászólása Aug 23, 2017 /
 
Sziasztok !
Van valakinek ilyen univerzális - programozható távirányítója ? Tudni fogja a T betűvel kezdődő szolgáltató beltéri egységeit kezelni ?
Következő: »»   43 / 49
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem