Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   435 / 580
(#) Bakancsok válasza vargaf hozzászólására (») Okt 13, 2016 /
 
A vezérlőre csak a táp van rádugva és nincs semmilyen program elindítva és így is melegszik igen erőteljesen (nem tudom megfogni), és így is leáll magától X perc múlva.
A hozzászólás módosítva: Okt 13, 2016
(#) vargaf válasza Bakancsok hozzászólására (») Okt 13, 2016 /
 
Találtam egy érdekes dolgot:
Zanussi ZWF-1000m menetközben leáll
(#) Bakancsok válasza vargaf hozzászólására (») Okt 13, 2016 /
 
Köszönöm, én is a hálózati feszültséggel kezdtem, 235 V stabilan + van benne hálózati zavarszűrő is.
A hozzászólás módosítva: Okt 13, 2016
(#) Bakancsok válasza vargaf hozzászólására (») Okt 13, 2016 /
 
http://elektrotanya.com/?q=hu/content/indesit-win102ex-hiba-megoldo...#84128

Talán én pont benne vagyok abba a nagyon ritka hibába
(#) Dino71 válasza czako hozzászólására (») Okt 13, 2016 /
 
Hát ha magad nem tudod megoldani hívj szerelőt. A motort nem feltétlen kell új, Vagy veszel egy bontottat ,vagy lehet nincs is leégve.Én többször jártam úgy, hogy csak be volt robbanva a csatlakozónál.Ez ha gondosan ki van takarítva és el van szigetelve akkor még működhet. De ha le is van égve meg is lehet tekercseltetni.Még mindig olcsóbb mint az új.
De először meg kellene vizsgálni, hogy nem e csapágyas és, hogy honnan került oda víz. Keresni kell a víz folyás nyomait.
Leszeded az ékszíjat kinyitod az ajtót és kézzel jól megtekered. Ha csendben pörög, nincsen fémes hangja, nem morog, búg és ha megmozgatod kézzel a dobot az üstszáj guminál fel-le és nem kotyog akkor tán jó.
Az hogy kinek mit ér meg a javítás azt maga dönti el. Van aki a gép árának a 10 %-nál kidobja, van aki a 80%-ért is megcsináltatja.
(#) krisztoo hozzászólása Okt 13, 2016 /
 
Sziasztok!
Egy whirlpool AWO/D 1009 EX mosógép a program végén 6. percnél megállt a visszaszámlálás, de a gép még dolgozott tovább, centrifuga programban meg 3. percnél állt le a visszaszámlálás de a gép csak centrifugázott.
Szerintetek miért áll meg a visszaszámlálás és nincs vége a programnak?
Köszönöm!
(#) maszek0005 válasza krisztoo hozzászólására (») Okt 13, 2016 / 1
 
Tipikus tápegység hiba a Whirlpoolnál. Tápegységet újra kell kondizni és jó lesz.
Tisztelettel: Jani
(#) krisztoo válasza maszek0005 hozzászólására (») Okt 13, 2016 /
 
Köszi!
Kipróbálom!
Üdv:Krisztián
(#) krisztoo válasza maszek0005 hozzászólására (») Okt 13, 2016 /
 
Még egy kérdés!
Az F13 hibakód azt jól tudom ,hogy ajtó hiba? 2x3x előfordult ,hogy kiírta.
Üdv:Krisztián
(#) botesz válasza czako hozzászólására (») Okt 13, 2016 /
 
Szia!A Panelon a Garetz hidat cseréld ki...utána jó lesz.
(#) Znupi hozzászólása Okt 15, 2016 /
 
Sziasztok!

Segítségetekre lenne szükségem! Van egy lavamat 48540-es mosógépünk. Az utóbbi időben elkezdett furcsán viselkedni. Nem megy végig a program, nem centrifugáz ki. Változó, van hogy elindul. Semmilyen hibakódot nem dob fel. A szűrőt megnéztem tiszta. De van olyan is hogy végigmegy a program, ki is centrizik, de megáll 1 percel a dolga végeztéje előtt. Tehát kiírja hogy 1 perc és vége, de mégsem fut le a program a végére. Már gondoltam arra hogy nem-e a dob pozicionálójával lehet gond. Ami érdekes hogy fura kongató hangot ad. Mintha fazék alján kongatnánk. Vagy egy vagy két hang szokott lenni.

Köszönöm!
(#) botesz válasza Znupi hozzászólására (») Okt 15, 2016 /
 
Szia!Ez hibakódot nem is fog kiírni.Csak tesztmódban.Start+ahhoz legközelebbi nyomvatart majd bekapcsolod a gépet a prk jobbra való elfordításával és 5 mp múlva felengedheted a gombokat. utána a prk fordításával teszeli a perifériákat utána kiiírja az utolsó hibát.De ha nem akarsz ebbe belemenni akkor a motorba a szénkeféket nézd meg.
(#) Znupi válasza botesz hozzászólására (») Okt 15, 2016 /
 
Húú nagyon köszönöm! Meg is csináltam, EA6 a hibakód. Azt találtam erre hogy "ajtónyitás dsp-je meghibásodott. Ezért nem centrizik?
(#) botesz válasza Znupi hozzászólására (») Okt 15, 2016 /
 
A dsp az emlékeim szerint dobpozícionáló.Lehet hogy haldoklik a reed benne.
(#) Znupi válasza botesz hozzászólására (») Okt 15, 2016 /
 
Köszönöm! Annyi segítséget kérhetnék hogy ne kelljen keresgetnem, hol találom meg? Műszerész vagyok elvileg nem vagyok elveszett a műszaki dolgokban, de ne keljen keresgetnem.
(#) botesz válasza Znupi hozzászólására (») Okt 15, 2016 /
 
Jobb oldalát vedd le az üstön van 2 vezetékkel az ékszíjtárcsa mögött.
(#) Znupi válasza botesz hozzászólására (») Okt 15, 2016 /
 
Egy Úr vagy! Holnap meg is nézem! Szép estét kívánok!!!
(#) Znupi válasza Znupi hozzászólására (») Okt 16, 2016 /
 
Tisztelt Botesz!

Nagyon köszönöm a segítségedet, sikerült megcsinálnom. Nagy baj nem volt, nem hibásodott meg a reed relé csak nem érintkezett. Úgy oldották meg, hogy van egy műanyag ház, a reed relé bele van úgy téve hogy két rugó nyomja rá a csúszósaru érintkező felületére. Mivel a saruk nincsenek semmilyen felületkezeléssel ellátva ezért el oxidálódtak. Megcsiszoltam, és én rá forrasztottam. Azért írtam le hátha más is találkozik ilyen problémával. Szerelés közben más hibával is szembesültem. A lengés csillapítók el engedték az olajat. Cserélnem kell őket. Tudsz valami jó helyet honnan érdemes rendelni? Ja még egy kérdés.... Kell-e reset-elni az utolsó megtartott hibakódot? Ha igen hogyan kell?

Köszönettel: Tamás
(#) botesz válasza Znupi hozzászólására (») Okt 16, 2016 /
 
Szia!A lengéscsillapítókban nem olaj hanem 2-2 darab fékgyűrű van.Ezt a típust fel lehet újítani úgy hogy még 2-3 évig bírja.Kiveszed széthúzod és vágsz a fékgyűrűk alé 1 réteg csiszolópapírt.Ez jobban kifeszíti és jobban fog fogni.Törölni nem kell a hibát persze ha akarod törölheted.
(#) Znupi válasza botesz hozzászólására (») Okt 16, 2016 /
 
Köszönöm ismételten a tanácsod, hihetetlen profi vagy!!!! Furcsa mert a gép alján állt az olaj. és a lengéscsillapító szára is olajos volt. Akkor az milyen olaj lehetett?
(#) botesz válasza Znupi hozzászólására (») Okt 16, 2016 /
 
Jó kérdés.A lengéscsillapítókban biztosan nem olaj van hanem zsír.
(#) Znupi válasza botesz hozzászólására (») Okt 16, 2016 /
 
Pedig a szaga illetve az állaga olyan mint a hidraulika olaj. Fiatal koromban amikor az ETZ-men javítottam a lengéscsillapítót hasonló volt a szaga, illetve az állaga
(#) Znupi válasza botesz hozzászólására (») Okt 16, 2016 /
 
Szétszedtem a telókat is. igazad volt megint csak! Zsíros, nincs benne olaj. Nincs baja a telóknak, nagyon húzósak még. Nézegettem mi lehet akkor az az olaj szerű valami az alján. Még egy-re gondolok, találtam egy pici lyukat az üsttömítőn. Azon keresztül látszódik hogy folydogált ki a víz. Lehet hogy a mosószer. De az meg azért fura mert nem ilyen nyomot szokott hagyni a mosószer. De a lyukat jó hogy észre vettem. Na ezt nem is értem hogyan lyukadhatott ki. Nem kirepedt, hanem mint ami rosszul van öntve. A gumi belülről még tiszta szilikonzsír. Nem repedhetett ki. Nem öreg a gép olyan 6 éves lehet. Néztem ezeknek a gumiknak az árát. Jó húzossak.
(#) botesz válasza Znupi hozzászólására (») Okt 16, 2016 /
 
Ha nincs nagy lyuk az üstszájgumin akkor fbs el vagy valami szilóval ragaszd be.
(#) Atti128 hozzászólása Okt 17, 2016 /
 
Sziasztok!

Mosógépnél ha a kommutátoron a szénkeféről teljes terhelésen kb 1 cm-es szikrát húz le az sok?
A szénkefe teljes szélességében szikrázik de csak 1-1 ponton van nagyobb ( 1 cm) szikra.
Illetve úgy látszódik mintha minden második kommutátor szelet fényesebb míg a másikak szenesebbek? lennének.
Köszönöm: Attila
(#) botesz válasza Atti128 hozzászólására (») Okt 17, 2016 / 1
 
Az sok.Pucold ki a közöket polírozd fel.Mossál a géppel hogy bekopjon ha nem javul akkor motorcsere zárlatos a forgórész.
(#) Znupi válasza botesz hozzászólására (») Okt 18, 2016 /
 
Köszönöm Botesz!

Megcsináltam ezt is, remélem rajta marad!
(#) KipKap hozzászólása Okt 19, 2016 /
 
Sziasztok!
Whirlpool awt 2084 mosógép nem centrifugáz. A szintkapcsolót néztem, az rendben van. Okozhatja a motor hibája ezt a jelenséget vagy ha rossz a motor, akkor a mosás sem menne? Öt kivezetés van a motoron és nem egészen értem a működését. A motorvezérlő kimenetén mérem a 230V-ot, ha a motor megy (lassú fordulaton, tehát mos) akkor ez beesik olyan 170-190V-ra. Külön kimenete van a centrifugának vagy ugyanazon a kimeneten adja a feszt a motornak mint mosáskor?
(#) stevepapa válasza KipKap hozzászólására (») Okt 19, 2016 /
 
A motor " univerzális" centrinél is az adja a hajtást mint mosáskor. Az , hogy mos nem jelenti a motor " jóságát" !!! Minden szerelés kezdete a motor kitakarítása, szénkefék cseréje. A keféket ha több éve ment a gép, cserélni kell. Ne saccolgassuk, hogy ennek még jónak kell lenni. Nem, attól, hogy a kefe eléri a kommutátort még nem biztos, hogy jó. Egyes típusoknál a legkisebb menetzárlat centrinél gondot okoz. Illetve nem centriz, szikrázni sem feltétlen kell neki !
(#) KipKap válasza stevepapa hozzászólására (») Okt 19, 2016 /
 
Köszi! De miért van 5 kivezetése?
Következő: »»   435 / 580
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem