Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Szobatermosztát bekötése
Lapozás: OK   56 / 125
(#) maszek0005 válasza gefke hozzászólására (») Okt 16, 2016 / 1
 
Szia Ferenc! Légy szíves töltsd fel ide a képeket. Mágneskapcsolóról, időreléről, és a kazánról, valamint a kazán bekötéséről. Időrelé, az csak a szivattyú után keringtetés miatt szükségeltetik. Tisztelettel: Jani
(#) vision61 válasza hun005 hozzászólására (») Okt 16, 2016 /
 
Van egy ilyen régebbi GIK időrelém, kipróbáltam a működését. Amint az várható, csak akkor kapcsol ki a beállított időzítés leteltekor, ha megszűnik a rövidzár a B1-B2 között. Tehát mielőtt újat veszel, teszteld le. Vedd ki pl. a B1 csatlakozóból a vezetéket, amikor ég a piros LED az előlapon. Ha kialszik a beállított idő után, akkor fölösleges cserélned.
A feltöltött képen egy 6 másodperces időzítő van, ez a szivattyút vezérli?
A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2016
(#) hun005 válasza vision61 hozzászólására (») Okt 16, 2016 /
 
Ez elvileg 6 perces legalábbis én ezt tudtam róla
(#) vision61 válasza hun005 hozzászólására (») Okt 16, 2016 /
 
A gomb alatti "s" az egyértelmű.
Viszont belül ezeknél, és az előző verziónál is alig van eltérés. Az időt és a működési karakterisztikát is át lehet(ett) "programozni".
(#) hun005 válasza vision61 hozzászólására (») Okt 16, 2016 /
 
Most már nem akarok kötözgetni de az a lényeg hogy most leteszteltük.Lecsavartam teljesen a potit és így leállt 14 perc utánAkkor ez a tekergető nem teljesen logikus mármint ami oda van írva.
(#) gefke válasza gefke hozzászólására (») Okt 17, 2016 /
 
Szia! Sajnos nem tudok feltölteni képeket,azt írja hogy hiba a feltöltéskor,pedig megfelelőek a képek méretei.
(#) vargagabi válasza Gafly hozzászólására (») Okt 17, 2016 /
 
Köszönöm, hatalmas mellényem lett,de azért az elektromos dolgokat meghagyom a szakértőknek ez után is.
Kérdésedre, nem csak a paneloktól jön le a termosztátig, a többi rendes vastag vezeték.
Még egyszer köszönöm, nagyon jó hogy vagytok!

Üdv. Varga Gábor
(#) gefke válasza gefke hozzászólására (») Okt 17, 2016 /
 
még egy pár
(#) szamóca válasza gefke hozzászólására (») Okt 17, 2016 / 1
 
A kazán vezérlőjének a kimeneti csatlakozóját kellene fényképezned, amiről a mágneskapcsoló behúzótekercsére csatlakoztathatnál. A mágneskapcsolóval pedig a keringetőszivattyú tápellátását kapcsoltatnád.
(#) proli007 válasza szamóca hozzászólására (») Okt 17, 2016 / 1
 
Azért én itt valami árulást érzek. Mert ki az, aki egy DIL mágneskapcsolót, és bimetalt köt egy Grundfos szivattyú elé? Az utánkeringtetéshez van késleltető relé, de az simán kapcsolja a szivattyút. Nem lehet, hogy a mágneskapcsoló azért lett kihajítva, mert eredetileg valami másik (mondjuk háromfázisú) szivattyú volt az eredeti keringtető? Vagy valami egész más feladata volt a mágneskapcsolónak, mondjuk az olajégőnél?
(#) maszek0005 válasza proli007 hozzászólására (») Okt 17, 2016 / 1
 
Igazad van Proli Mester! A mágneskapcsoló az a kazán VÉSZLEÁLLÍTÓ kapcsolóra van rákötve. A falon kívüli kis piros ablakos kapcsoló az a kazán vészleállítója. A hőkioldó az is nagyon kis áramra állítható, tehát az vagy az olajégő védelmét, vagy az egész kazán védelmét szolgálhatta. Az egyik kép szerint egy fázisra van áthidalva. Tisztelettel: Jani.
(#) maszek0005 válasza gefke hozzászólására (») Okt 17, 2016 / 1
 
Köszi a képeket! Kéményseprő mikor mérte utoljára a kazánt? A környezetvédelmi mérésről és a megfelelőségről matricát kell ráragasszon a kazánra. Jó lenne az olajégőről egy közeli kép fedél nélkül, meg magáról a vezérlő egységről ami a kazán tetején van. A vezérlő mellett milyen alkatrész van fenn a kazánon?
(#) gefke hozzászólása Okt 17, 2016 /
 
Sziasztok! Teljesen igazatok van látatlanból jobban ismeritek a rendszerem mint én! Tehát van még lent egy háromfázisú szivattyú egy motoros szeleppel gondolom ahhoz kellett a DIL az látta el fűtéssel a műhelyem de azt most nem használom . És van még egy fatüzelésű kazán ami össze van kötve az olajkazánnal de az csak egy kazánajtó érzékelő vagy mi fene.
A háromfázisú szivattyúhoz tartozik egy Moeller kapcsoló a fényképen egy átlátszó dobozban van a falon. Ebből a kapcsolóból megy három kábel az egyik a pincéből föl a műhelybe a biztosíték dobozba a másik a Wilo 3 fázisú szivattyúhoz a harmadik megy egy kötődobozba, ugyanabból a kötődobozból ugyanaz a kábel megy egy kis kerülővel a Wilo motoros szelepéhez.
Az olajkazánból kijön egy doboz (csak ez van rajta) amiből 3 kábel jön ki. az egyik egy nyomókapcsoló ami fel volt szerelve a fatüzelésű kazán adagolónyílására, a másik kábel a fatüzelésű kazán füstcsövébe van bekötve egy szondán keresztül- gondolom ez valami érzékelő lehet, a harmadik pedig megy fel a mennyezetre egy 220as aljzatba. Az aljzatból megy tovább a kábel egy másik kötődobozba ahonnan beleköt a háromfázisú szivattyú motoros szelepdobozába ami össze van kötve a WILoval. Az előbbi kötődobozból jön még egy vezeték ami belemegy egy billenőkapcsolóba amivel tudom a másik szivattyút(Grundfos) ki és bekapcsolni a kazánházban. de az emeleten lévő termosztáttal is pont ugyanezt tudom csinálni. Ami a fűtés csövek mellett van fekete dobozból kapja az áramot a Grundfos is.
(#) gefke hozzászólása Okt 17, 2016 /
 
Maszek szerintem a vészleállító külön van a DIL mágneskapcsoló a háromfázisú Wilo-é volt. A Vészleállító működik mágneskapcsoló nélkül azt használom ki és bekapcsoláshoz A kéményseprő szerintem k.e.200-ban láthatta kb. a házat most vettük az adásvételibe belefogalmazták hogy a vásárlástól még 2 évig használhatjuk az olajkazánt. A képeket mellékelem. Az alkatrész a kazán tetején a fatüzelésűre volt rászerelve a kazánajtóra.
(#) Gafly válasza gefke hozzászólására (») Okt 17, 2016 / 1
 
Az ugye gondolom többeknek nem esett le, hogy más ország, más szabályok. Bár a szakma/fizika biztosan hasonló.
Tehát a FŐKÉTÜSZ így fogadja el dolgot szerintem ne nagyon ragozzuk (ha csak nem releváns az adott esetben).
(#) Baloo27 hozzászólása Okt 19, 2016 /
 
Sziasztok!
Én is szeretnék egy kis segítséget kérni:
MMG típusú termosztátunk tönkrement,éjszakai kapcsolós verzió.Vásároltam helyette egy computherm q7-est.Egy régi Celsius plussz 25 gázkazánt kell vezérelnie.

A bekötésnek hétvégén állnék neki, jó lenne, ha tudnám mit-hová kellene kötnöm.
A segítséget előre is köszönöm!
(#) Gafly válasza Baloo27 hozzászólására (») Okt 19, 2016 /
 
Idézet:
„MMG típusú termosztátunk tönkrement”

Ez mit is jelent, pontosan?
Tudom, nem tetszik.
Idézet:
„Vásároltam helyette egy computherm q7-est.”

Mindenki ezt csinálja. Erről szól a topic, mert hogy digitális, is meg olcsó is, meg keresők is ezt dobják ki (ezekre a kérdésekre).
Olvass vissza, nagyon sokszor le van írva
Ha nem boldogulsz, akkor megkeresem én...
De adok MMG termosztátot ajándékba ha az segít.
(#) mxr1p4 hozzászólása Okt 19, 2016 /
 
Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem. A termosztatot akarom lecserélni (Honeywell), de nem vagyok jártas a bekötésben. Valaki meg tudja mondani, hogy mit hova kell kötni?
A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2016
(#) Baloo27 válasza Gafly hozzászólására (») Okt 20, 2016 /
 
Köszi a választ!Köszi az oktatást, olvastam, kerestem.köszöntem, feltettem egy kérdést, ismét megköszöntem.Maradok az informatikánál, az való nekem...
Valószínűleg elérte a kapcsolási élettartam végét,mivel 20+ éves.
(#) Gafly válasza Baloo27 hozzászólására (») Okt 20, 2016 /
 
Kis sértődöttséget érzek ki az írásodból.
Ettől függetlenül számtalanszor le van írva (hetente megkérdezik ugyanis) hogy a három vezeték helyébe a kettőt hogyan kössék be.
A harmadikat (úgymint nulla) nem kell, azt csak ki kell kötni a kazánból és leszigetelni mindkét végén. A másik kettő meg mindegy.
Na jó, nem is kell feltétlenül a kazánból kikötnöd, elég ha a termosztátnál leszigeteled.
Akkor már csak a "nulla" beazonosítása maradt. Azt meg annó úgy kötötte be a szerelő, ahogyan jól esett.
Olvass vissza kérlek
(#) Baloo27 válasza Gafly hozzászólására (») Okt 21, 2016 /
 
Köszönöm szépen a korrekt választ!
Nem, nem vagyok sértődött, inkább hálás a segítségért
(#) Czeri hozzászólása Okt 21, 2016 /
 
Üdv.
Segítséget szeretnék kérni. Szobatermosztát bekötésében. Adott egy junkers cerastar zwn 24-7 ke kombi kazán. Kérdés azlenne,hogy csak a saját 24v os 3 vezetékes termosztátot lehet rakötni,vagy van valamk megoldás a sima mezei szobatermosztát rakötésére?! Jelenleg ha bekapcsolom a kazánt automatikusan elindul a fűtés,amig a beállitott előremenő hőmérsékletet elnem éri. Csatoltam képet. A panelről.
Köszi előre!

hh.jpg
    
(#) Czeri válasza Czeri hozzászólására (») Okt 21, 2016 /
 
Ha megoldhato lenne akkor egy sima digitális. Termosztátot szeretnék rakötni....
(#) zoszka válasza Czeri hozzászólására (») Okt 21, 2016 /
 
Erre a kazánra inkább a saját 24V-os termosztátja kéne, vagy időjáráskövető, vagy buszos termosztát.
De ha ragaszkodsz a 2 pont vezérléshez, akkor a zöld stekkerből kiveszed az áthidalást (Lr-Ls) és annak a helyére tudod bekötni.
(#) Czeri hozzászólása Okt 21, 2016 /
 
Ezt az opciot próbáltammár. De nem működik. Ugyan ugy automatikusan indul a kazán.... És ha az 1 2 4 es pont valamelyikét összezárom akkor milesz?
(#) VIM válasza Czeri hozzászólására (») Okt 22, 2016 /
 
Szia! Csak azokat a lehetőségeket próbáld meg amiket megtehetsz károkozás nélkül! Olyasmiket ne csinálj ami visszafordíthatatlan károkat okoz a panelon. A narancsszínű csokiból (24V) ki kell venni az áthidalást (tehát szabadon kell hagyni), az Lr-Ls pontokból szintén ki kell venni és ide kell kötni a két pont vezérléshez a termosztátot.
(#) zoszka válasza VIM hozzászólására (») Okt 22, 2016 /
 
A narancssárga a hmv on-off átkapcsolására van. Nem kell kivenni. Az 1-2-4 ből kell kikötni mindent.
A hozzászólás módosítva: Okt 22, 2016
(#) dolf hozzászólása Okt 23, 2016 /
 
Sziasztok!
Segítségetek kérném . Van egy BVF Heating Solutions vezérlőm amit nem tudok a Rotter hez csatlakoztatni. Netten nem találtam hozzá sémijén leírást. Köszi!
(#) petierdos hozzászólása Okt 24, 2016 /
 
Sziasztok!

Egy Saunier Duval Themaclassic F24 kombicirkóhoz jelenleg egy Siemens RAA20 szobatermosztát van csatlakoztatva. Az adatlapok a következők:
http://www.keklang-2000.hu/letoltes/hasznalati-utasitas/kazan/sauni...05.pdf
http://ferroliszerviz.eu/wp-content/uploads/2012/08/RAA20-N3002hu.pdf

A szobatermosztátot szeretném olyan típusra lecserélni, ami programozható, valamint fontos lenne, hogy rádiófrekvenciás legyen, mert nagyon rossz helyen van most a termosztát.
A gondom az, hogy a termosztát helyének közelében nincs táp, így a kinézett típus (Computherm Q7RF) vevőegységének nem tudok tápfeszültséget adni. A régi termosztát csak két vezetékes (mellékelt kép).
Tudnátok esetleg olyan típusú termosztátot ajánlani, ami rádiófrekvenciás, programozható, és a vevőegysége is elemmel működik? (nem szeretnék a tápfeszültség odaviteléhez elkezdeni kábelcsatornázni) Előre is köszönöm!
Következő: »»   56 / 125
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem