Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kábeltévé Videoton tv-hez
 
Témaindító: Lajos7404, idő: Júl 11, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 3
(#) laczika hozzászólása Jan 20, 2016 /
 
Nem most kezdték el kinőni a sávok magukat, szóval 10-12 éve is volt már igény a sávbővítésre, és voltak szervizek amik ezt meg is csinálták. Számos hasonló kortárs Orion tv is megkapta a tuningot. Nekem volt egy Infracolorom, és tényleg bejöttek olyan állomások is amik előtte nem voltak. A lényeg hogy a komplett tunermodult kiszerelték és bedrótoztak a helyére valami Philips tunert. Pont annyi lába volt a Philips tunernak is mint amennyi az alaplemezi tüskesornak. Az volt szokatlan hogy programozás közben gyorsabban jöttek be az adók, szinte épphogy csak meg kellett nyomni a hangolás gombot. De működött. Nem kellett AV bemenetet se kialakítani és videót se tenni elé. Szóval ilyen "kétpanelos" VT mint az infracolor átalakítható úgy hogy akár mindennapi használatra is alkalmas legyen.
(#) Inhouse válasza laczika hozzászólására (») Jan 20, 2016 /
 
Idézet:
„Szóval ilyen "kétpanelos" VT mint az infracolor átalakítható úgy hogy akár mindennapi használatra is alkalmas legyen.”
De minek? Már nincs mit fogni velük, csak DVB-T adás van, ahhoz pedig ilyen tuner kell és a TV-n AV bemenet.
(#) laczika válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 22, 2016 /
 
Egyszer a retro feeling miatt. Kétszer mert ez a topic erről szól. Háromszor, mert nem igaz hogy mindenhol csak digitális adás van. Nekem a kábelszolgáltató ugyanúgy ad ebben a pillanatban is lényegében minden csatornát a klasszikus koaxos analóg módon. Persze ezzel párhuzamosan sokat digitálisan is el lehet érni. Egy szolgáltató se vesztett ügyfeleket azzal hogy a szabadon fogható analóg adás alól kirántották a talajt. Szerintem a sokat hangoztatott leállás/átállás hatására jópáran vettek digitális vételre alkalmas TV-t vagy boxot, holott erre nem voltak feltétlenül rákényszerülve. Rá van erőltetve ez a dolog a népre, pedig szinte biztos hogy az analóg adás ma is teljesen megfelelne sok mindenkinek. És sokaknak ma is megfelel, ahol elérhető. Sajnos sokan nincsenek tisztában a dolgokkal, meg a lehetőségekkel. Na de a témára visszatérve a tunercserés sávbővítés egy ilyesmi VT tv-n lényegében kb olyan mint egy régi rádió áthangolása OIRT-ról CCIR-re. Aki szereti a régi dolgokat, némileg a kor elvárásaihoz igazítani, meg fogja csinálni. A lényeg a nosztalgián van.
(#) Inhouse válasza laczika hozzászólására (») Jan 22, 2016 /
 
Így már értem, nosztalgiából. A T csoport átállt kábeltv-n is digitálisra, pár közszolgálati adó maradt még analógban pluszban. Már a helyi TV adók is átálln(t)ak, erre felénk legalábbis. Milyen szolgáltatónál vagy?
(#) Joe_001 válasza laczika hozzászólására (») Jan 22, 2016 /
 
Üdv!
HA Super (Infra) Colorról van szó meg lehet csinálni az AV bemenetet. Az Euroscart Videojelét a TDA440/1440 Nem tudom melyik van benne után kell bekötni, a hanga a TBA 120U bemenetére kell menjen, a kapcsoló jelnek is kivan alakítva a nyák, a kerek DIN AV-nak is ki van alakítva a helye. (Csak a retro feeling miatt) A rajz és a baloldali alaplemez tanulmányozása után nem sok munkával összehozható. Av-remeg beadható a kábelmodem jele.
A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2016
(#) ksz04 hozzászólása Dec 17, 2016 /
 
Sziasztok, egy Videoton Super Infra Color Tvt szeretnék alkalmassá tenni dekóderrel digitális adás vételére. Ez megoldható? Mi a teendő ha igen? Tudtok szerelőt javasolni, aki megcsinálja?
(#) Joe_001 válasza ksz04 hozzászólására (») Dec 17, 2016 / 1
 
Üdv! Az Av bemenet kialakítása után settopboxot javaslok. (Aztán úgyis cserélsz TV-t)
A hozzászólás módosítva: Dec 17, 2016
(#) ksz04 válasza Joe_001 hozzászólására (») Dec 17, 2016 /
 
Tudnék 100x jobb tvt már most nulla forintért, de nekem ezek a klasszikus készülékek jönnek be. a hátsó antennabemenet alapból nem alkalmas erre?
(#) Joe_001 válasza ksz04 hozzászólására (») Dec 18, 2016 /
 
Csak analóg adáshoz.
(#) Inhouse válasza ksz04 hozzászólására (») Dec 18, 2016 /
 
Annak idején én is kerestem olyan DVB-T tunert, aminek van RF kimenete, és úgy rémlik, hogy volt 1-2 típus, nem sok. Ilyet keress! Vigyázz, a koax aljzat nem jelenti azt, hogy van modulátoros kimenete, csak a bejövő antenna jelet adja tovább, felfűzhető.
Ha nem kapsz ilyet, akkor vagy barkácsolsz magadnak egy bontott videóból egy külső modulátort, vagy veszel egyet a neten.
Strong SRT 8106 földi digitális Mindigtv vevő RF modulátorral
ugyanaz olcsóbban
A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2016
(#) Massawa válasza Inhouse hozzászólására (») Dec 18, 2016 /
 
Hát ilyen DVB-T tunert nem hiszem, hogy találtál, mert a DVB-T adás digitális igy azt elöbb át kellene alakitani analoggá, hogy megértse a Videoton TV. Ráadásul az adás multiplex -azaz több csatorna van egy frekin, egy csomagban amiböl egyet kellene kiválaszani és ujra modulálni immár analogba....
(#) gyoran válasza Massawa hozzászólására (») Dec 18, 2016 /
 
Hiszen be is linkelt egy konkrét típust. Akárhogy is nézem, ez pont ilyen.
(#) Massawa válasza gyoran hozzászólására (») Dec 18, 2016 /
 
Csak az egy komplett vevö demuxszal és ma már az sem biztos, hogy müködik a Videotonnal, mert a mai adások már HD-ben mennek, azaz le is kellene SD-re konvertálni.
Szoval van egy sereg kihivás egy régi készülék használatakor. Ráadásul a kábelTV-ben nem is DVB-T jel van hanem többnyire DVB-C . Ha valahol elöfordul DVB-T az pontosan az ilyen készülékek meg az elöfizetöik miatt van....
(Egy ilyen szerkezetet nem igen lehet bontani régi videomagnobol - ahogy ott elhangzott).
(#) greatman válasza ksz04 hozzászólására (») Dec 18, 2016 /
 
Ha a TV -t nem szeretnéd megbontani, akkor vegyél egy ilyet:

AV to RF

Ezután van videó bemeneted, amire már szinte bármelyik set-top boxot rákötheted.

Veszel egy ilyet:

Medialin Smart Home

Meg egy EuroScart composite átalakítót:

EuroScart átalakító

Összekábelezed, és van egy Videoton IP Tv -d.
A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2016
(#) Inhouse válasza Massawa hozzászólására (») Dec 18, 2016 /
 
Most csak viccelsz, ugye? A DVB-T vevő pont arra van, hogy vegye a digitális földfelszíni adást és akár analógra is alakítsa (tényleg nem láttál MindigTV adást CRT TV-n néző embereket?, csak a többségnek már legalább van egy videó bemenete, ami persze analóg). Sima analóg videó/audió jel (SCART/RCA) kimenet (és persze HDMI is valószínűleg) mindegyik tuneren van. Ezekben, amiket linkeltem van RF modulátor kimenet is, mint régen a videókban, méghozzá UHF sávban.
Fogja a régi tv-jét és ha van benne UHF sáv, akkor összeköti egy koax kábellel és ráhangolja a kimenetre.
Arról pedig nem volt szó, hogy földi, vagy kábel, szerintem földire gondolt, így azt kapott, ez az egyszerűbb, elterjedtebb (és olcsóbb).
A régi videókban pont olyan modulátor van, mint ami ezekben, esetleg Nicam sztereó, amivel több lehet.
A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2016
(#) Massawa válasza Inhouse hozzászólására (») Dec 18, 2016 /
 
Addig volt ilyen amig SD-ben mentek a DVB-T adások. Amiota HD-ben mennek már a legtöbb STB-n nincs RGB/Scart kimenet és többnyire HD-SD konvertor sem, igy azok már modulátoron sem kapcsolhatok a régi TV-khez.
Nálam is hentereg néhány régi SD DVB-T vevö Scart kimenettel - ma már használhatatlanok, mert nincs a környéken egyetlen SD ado sem.
Persze lehet, hogy van olyan is ami át tudja alakitani a HD adást SD-re és igy meghosszabitja a régi cuccok élettartamát, de szerintem ez már csak a vég kezdete.
(#) kadarist válasza Massawa hozzászólására (») Dec 18, 2016 /
 
Én még nem találkoztam analóg kimenet (AV) nélküli beltérivel, de biztosan van ilyen is.
(#) Andralin válasza Massawa hozzászólására (») Dec 18, 2016 /
 
A Mindig TV-n a honlapjukon lévő csatornalista szerint mindössze öt darab HD adó van, az összes többi még mindig SD.

Viszont az eredeti kérdés kábeltévéről szól. Nem tudom milyen hálózatról van szó, én csak a Digi-t ismerem, ott konkrétan az összes HD-s adó megvan különálló csatornaként SD verzióban is!
Ismereteim szerint rengeteg háztatásban van még SD box, ezeken mind van analóg kompozit videójel kimenet és minden gond nélkül lehet nézni az összes csatornát régi tévéken is.
A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2016
(#) Inhouse válasza Massawa hozzászólására (») Dec 19, 2016 /
 
Az lehet, hogy van olyan DVB tuner, amin nincs analóg kimenet, de még nem láttam olyat. Adhatnál egy linket ilyen típusra. Az viszont biztos, hogy ez a HD téged bezavart, és attól, hogy egy adás eredetileg HD és digitális, attól még az analóg kimeneten ugyanolyan videójel jön ki, mint a hőskorban. Millióan nézik a MindigTV adását (a HD adókat is) CRT TV-n. Szép is lenne, ha őket emiatt elvágták volna a tv-zéstől, így is elég nagy felháborodás volt az átállás miatt.
Ezt a kábelTV infót honnan vettétek, én csak a "digitális adás vételére" részt olvastam. Jó lenne, ha a kérdező erre tévedne. Ettől függetlenül egyébként mindegy, hogy hol jön a digitális rész, műholdról is jöhet. A Kaon Digis HD beltérimen is van SCART aljzat és nézem is a hátsó szobában egy modulátoron keresztül. Persze nem HD-ban, erről nem is volt szó, viszont amikor épp HD adón állok, akkor is nézhetem.
Inkább bosszantó, hogy a T az analóg kábel adás átállásakor oszott minimál beltériről lehagyatta a HDMI csatlakozót. Attól, hogy nem HD az adás lehetne lehetőség nézni egyből a digitális jelet, nem kellene egy DA konverzió pluszban, akinek laposTV-je van.
A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2016
(#) Massawa válasza Inhouse hozzászólására (») Dec 19, 2016 /
 
Az enyémein bizony nincs analog jel amiota nincs SD adás, addig volt amig SD adás volt. Még van néhány szlovák ado amik SD mennek, azok még foghatok a dobozzal.
Uj STB-im meg nincsenek, mert lecseréltem minden TV-t, igy már nem kell. A hugomnak vettem nemrég egyet azon már csak HDMI kimenet van.
A kábelTV-t meg egyensen a fejlécböl vettük.
(#) Inhouse válasza Massawa hozzászólására (») Dec 19, 2016 /
 
Idézet:
„Az enyémein bizony nincs analog jel amiota nincs SD adás”
Hanem? Nem minden csatorna HD. Kiírja az analog videó kimeneten, hogy ez nem SD, nem lesz jel? SD-nél meg jön az adás képe? Tudnál felrakni pár képernyőképet erről a jelenségről? Esetleg típus?
(#) greatman hozzászólása Dec 19, 2016 /
 
Ez egy vadi új STB. Igaz, kínai. Meg egy teljesen hagyományos LG CRT tv. Szimpla kompozit bemenettel az összes elérhető MindigTV adás hibátlanul jön rajta. Sőt, a beltérire USB -n rádugok valamit, akkor 1080i -ben simán nézhető bármi róla. Amúgy olyan tiszta kép van, hogy nem ismerni rá a TV -re. Minden jelet simán kitesz az analóg kimenetre, függetlenül attól, hogy min érkezik. USB -n, vagy antennán.
Egyébként egy 10 -ért eladó a cucc, gyakorlatilag vadonat új, még fóliás, sosem volt használva, csak próba erejéig.
(#) Inhouse válasza greatman hozzászólására (») Dec 22, 2016 /
 
Én sem tudom ezzel hova tenni Massawa-t, pedig egyébként minden tiszteletem az övé a munkássága miatt. A megszűnt SD adást sem értem...valami itt félrement. A kérdező, meg mint szokott lenni távol marad. Azt sem tudni, hogy földit akar, vagy kábelt nézni.
(#) ksz04 válasza Inhouse hozzászólására (») Dec 26, 2016 /
 
Itt vagyok, mindig tvt szeretnék nézni, dekóder van, kártyás. Ennek a jelét szeretném átnyomni a tvre
(#) Gafly válasza ksz04 hozzászólására (») Dec 26, 2016 /
 
Idézet:
„dekóder van, kártyás.”

Igen, róla szeretnénk megtudni valamit.
Különösen a hátsójáról. De szemből is jöhet.
De legalább típus, ha már kép nincs...
(#) kadarist válasza ksz04 hozzászólására (») Dec 26, 2016 /
 
Vegyél RF modulátort, ha csak antennabemeneted van.
(#) Joe_001 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 26, 2016 /
 
Vagy megcsinálja az AV bemenetet az öreg Vidin. A bal panel, és egy vidi rajt alapján a helye megtalálható. Sok sikert hozzá!
A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2016
(#) Inhouse válasza ksz04 hozzászólására (») Dec 27, 2016 /
 
Akkor már megkaptad a linket egy olyan MindigTV-s DVB-T vevőre, aminek van RF modulátoros kimenete, csak egy koax kábel kell a TV-d és a tuner közé. Ráhangolod és kész, nézheted.
(#) Inhouse válasza ksz04 hozzászólására (») Dec 27, 2016 /
 
Ja, most nézem, hogy már meg van a DVB-T vevő? Jó, hogy 9-10 nap után még ez is kiderül...
Ez esetben nem olyan jók a lehetőségeid. Ahogy Joe_001 írta, kialakítod az AV bemenetet a régi TV-n...vagy vásárolsz/bontasz egy RF modulátort. A vásárlás nem igazán éri meg, a bontáshoz meg még jön pár dolog, táp, dobozolás, illesztés...
(#) ksz04 hozzászólása Dec 27, 2016 /
 
Bocsánat, hogy csak párnaponta vagyok itt. Szóval talán jók az esélyek a mostani digitális dekóderrel, ha tv kimenet van rajta?
A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2016
Következő: »»   2 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem