Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   1215 / 1384
(#) ktamas66 válasza Orbán József hozzászólására (») Jan 15, 2017 /
 
Én ezen a nyákterven lepődtem meg, még olyan IC-t sem találtam, ami fordítva lenne benne.
(#) Orbán József válasza ktamas66 hozzászólására (») Jan 15, 2017 /
 
Elképzelhető, hogy 2-nél több rétegű a nyák. Nagyon rendezett, jól néz ki.
(#) Orbán József válasza Pethical hozzászólására (») Jan 15, 2017 /
 
Nekem egy pillanat alatt jött le egyszer az egész. Aztán rájöttem, hogy ha nitro higítóba teszem marató folyadék helyett, megeshet.
(#) szili83 válasza Pethical hozzászólására (») Jan 15, 2017 /
 
Nem volt zsíros a réz felület amikor vasaltad? Én mindig megcsiszolom vasalás előtt csiszoló szövettel.
(#) Hp41C válasza ktamas66 hozzászólására (») Jan 15, 2017 /
 
Volt ilyen irányzat, amikor még kézzel ültették be az alkatrészeket. Minden IC, dióda, polarizált kondenzátor, tranzisztor, stb ugyan abba az irányba állt. A beültetőnek nem kellett minden egyes alkatrésznél a rajzot nézegetve a helyes irány megtalálnia. Ugyan ebből a korból származik még az is, hogy az IC -k 1. lábánál másmilyen (általában négyzet) alakú a forrszem, mint a többinél (kör).
(#) Hp41C válasza Pethical hozzászólására (») Jan 15, 2017 /
 
Mivel zsírtalanítottál? Benzinnel lemozott lapra nem tapad fel jól a toner.
(#) Temela válasza ktamas66 hozzászólására (») Jan 15, 2017 / 2
 
Régen szakrajzból is és elektronikai műszerészeknek is szentírás volt az " olvashatóság iránya", azaz minden alkatrésznek egy irányba kellett néznie. Természetesen a kondenzátorok és a számozott ellenállások beültetésére is igaz volt. A műszaki-esztétikai követelményeket akkor még nem írta felül a piaci-olcsóság követelménye.
(#) Pethical válasza Hp41C hozzászólására (») Jan 15, 2017 /
 
Szappannal és vízzel. Azért csodálkozom, mert mindig így csinálom és még sosem jártam így. Ugyanezt jól ki tudtam vitelezni előtte fél órával ugyanígy, akkor csak annyi volt a probléma, hogy véletlen nem a kémiai ónozóba tettem a nyákot miután lemartam, hanem a maratóba és mire észrevettem már eltűnt róla a réz.


Ki akartam próbálni az ajánlott lidlis laminálót vasalás helyett, és vásárlás közben meg is láttam így vettem egyet. A 1.5-es nyákot nem szerette, csodálkoztam is, majd rájöttem, hogy nem is a lidliben voltunk, hanem az aldiban.
Viszont a 0.8-as nyákot átviszi gond nélkül. Kínai sárga papírral nagyon szép eredményt ad. Hiba nélkül átragad a festék mindenhol és tisztán lejön a papír. A PNP blue-t meg valamiért nem szereti, azzal szörnyű lett.
(#) balog hozzászólása Jan 15, 2017 /
 
Üdv!
Nekem egy olyan kérdésem lenne hogy vásároltam a Müller be egy laminálógépet és lehet-e vele nyákot is készíteni, volt e már dolga valakinek ilyennel?
(#) Hp41C válasza Hp41C hozzászólására (») Jan 15, 2017 / 1
 
Megtaláltam... Sajnos csak ennyi fér a scanner -be. Kb 20-25 éve készült, a beültetett kártyáról nincs fényképem. (A kisméretű forrpontok ellenére kibírta a kézi forrasztást (és a kiforrasztást is), a kamionnal való szállítást, stb.) Akkor még alig volt elérhető tervező program. Kollegáimat elfogta a röhögőgörcs, amikor beléptek a szobámba és meglátták, hogy papírból kivágott "IC" -ket tologatok a kártya körvonalának megfelelő kartonon.
Dupla Europa méretú, 4 rétegű kártya, 110 DIP IC -vel.
Jut is eszembe, akkoriban az IC tömege DIP tokozású volt, közel azonos mérettel...
A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2017
(#) Peppe válasza balog hozzászólására (») Jan 15, 2017 /
 
Minden laminálóval lehet nyákot csinálni. Csak az a kérdés mennyit kell mókolni rajta.
Nálam járt Tecskó,Lidl, és egy harmadik fajta. A Tecskóson kellett a legkevesebbet módosítani.
(#) balog válasza Peppe hozzászólására (») Jan 15, 2017 /
 
Módosítás nélkül nem is lehet vele ? Nem nagyon szeretném módosítani mert még az alap funkcióját is szeretném használni.
(#) Pethical válasza balog hozzászólására (») Jan 15, 2017 /
 
Lamináló függő, próbáld ki!
Az előbbi hozzászólásomban pl. írtam, hogy az aldis a 0.8-as nyákkal és kínai papírral jól elvan mindenféle módosítás nélkül, gyári állapotában.
(#) balog válasza Pethical hozzászólására (») Jan 15, 2017 /
 
Kikapcsolt állapotban át tudtam rajta dugni akkor biztos átviszi nem?
(#) morgo válasza balog hozzászólására (») Jan 15, 2017 /
 
Szia!
Én nem próbálkoznék vele. Megsérülhet a gumihenger. Kapcsold be, úgy nézd meg, hogy átmegy-e.
(#) RoliNyh válasza balog hozzászólására (») Jan 15, 2017 /
 
A jobbakban a két hengert rugóval szorítják össze. Szedd szét nézd meg a tiédet is. Ha abban is ez a helyzet, akkor mehet közé vastagabb anyag is. Ha nehezen kapja be a 1.5 -ös panelt, meg kell élezni az egyik oldalát alul és felül is, úgy majd bekapja. De azt is nézd meg, a két henger előtt nincs -e valami vastagságkorlátozó rés, mert akkor csak olyan vastag megy bele...
(#) adapter hozzászólása Jan 15, 2017 /
 
Tisztelt fórumtársak,
Nehezen szántam el magam e hozzászólás megírásához, bénaságom ékes mementójaként mégis hadd kérdezzek valamit:
Ti, milyen papírra nyomtattok milyen nyomtatóval, hogy szép nyákok szülessenek? Fotó eljárást is figyelembe véve nektek mi vált be?
Eddig, ugyanis csak vasalásos módszerrel készítettem nyákokat, de mostanság átálltam a fotó eljárásra is, azonban a problémám abból fakad, hogy kiváló céges lézernyomtatónk (amit eleddig korlátlanul használtam), lehalt egy ideje. (Ennek segítségével egész elfogadható nyákokat tudtam produkálni, műnyomópapírral stb-stb...) Most egy tintasugarasra lett cserélve.
Van egy régi HP1200-am is, de nem jó minőségben nyomtat már..
Visszaolvastam valamennyit, de vagy elkerülte a figyelmemet, vagy nem voltam elég kitartó 1230 fölötti oldalszám pedig elég ijesztőnek hat...

Előre is köszi a válaszokat!
(#) Bakman válasza adapter hozzászólására (») Jan 15, 2017 / 1
 
Írásvetítő fólia, két példány, előre lakkozott panel. Kb. a legkevesebb hibalehetőséget tartalmazza, nem mellesleg a rézréteg hibátlan a folyamat végén. Lehet kapni tintasugaras nyomtatóhoz való fóliát, annak az egyik fele finoman érdesített, arra kell nyomtatni.

Én a tintasugarasnál egy érdekes jelenséggel találkoztam, a tinta ráragadt a lakkra vagy a lakkot tépte fel. A megoldás némi hintőpor volt, puha ecsettel szétkenve majd a felesleg lefújva.
(#) adapter válasza Bakman hozzászólására (») Jan 15, 2017 /
 
A helyzet az, hogy az új tintasugarassal már próbáltam, ink fóliára (ahogy mondod picit érdes felületű) de az nem is kicsit áttetsző, még akkor is, ha felveszem a felbontást fullsötétre állítom, eco-módot tiltom stb.
Valóban, ilyet használok egyelőre, és ezt a duplaréteges megoldást még nem próbáltam, habár már szemre nézegettem, de ez sem tünt teljesen átlátszatlannak, de mindenképp ki fogom próbálni! (esetleg 3 réteg?)
Köszi!
(#) Bakman válasza adapter hozzászólására (») Jan 15, 2017 /
 
Nem tudom, hogyan nyomtatsz rá, de én normál (80 g/m2) papírt állítottam be fóliához is. A fóliás beállításnál nálam is igen kevés tintát használt.
(#) adapter válasza Bakman hozzászólására (») Jan 15, 2017 /
 
Nem világítja át az UV?
Nekem az első próba rém ronda lett! (Ilyet lehet írni?)
Olyan mintha átvilágította volna az UV a festéket...
(#) eyess válasza adapter hozzászólására (») Jan 15, 2017 /
 
Sima fénymásoló papírra is ha nyomtatsz lézerrel ,akkor az biztos kifogástalan lesz , aztán lehet vasalni.
(#) adapter válasza eyess hozzászólására (») Jan 16, 2017 /
 
Eddig pont ez volt, de mint jeleztem, jó minőségű lézernyomtató kifeküdt, tulajdonképpen ezért kerestem alternatív megoldásokat.
Fotó eljárást is emiatt próbáltam ki, az említett tintasugaras-fóliás kombóval, de valamit nem jól csináltam, mert nem hozta a várt eredményt (eddig!).
(#) niedziela válasza adapter hozzászólására (») Jan 16, 2017 /
 
Próbáld ki a dry fóliát, és leírhatnád, hogy mit hogyan csinálsz, hátha van válasz a jelen problémádra.
(#) eyess válasza adapter hozzászólására (») Jan 16, 2017 /
 
Még nem láttam olyan lézer nyomtatót akármilyen régi is legyen , hogy sima papirra rosszul nyomtatna ki.
(#) adapter válasza eyess hozzászólására (») Jan 16, 2017 /
 
A probléma vele a következő: töltött kazettája van (többszörösen azt hiszem) a toner nem eredeti ennél fogva szóródik kissé, (igen, belül is van rendszeresen, nem csak a blade hagyja fenn az OPC-n). Pick-up görgő nincs valami jó formában, csere érett, (hiába tisztítom fel, egész fényes a görgő, valamint kissé keményebb is az elvártnál) így időnként elakad, papírtálca hiányzik.
Fixálóra állandó jelleggel felragad a toner, (ez különösen gond, mivel ha nyákrajzolatot fixál, valamennyi felragad, és a következő körülfordulásnál ráégeti) -bár ezt neked nem kell magyaráznom... Ergó a fixálót is javítani kellene.
Na ezért nem akarok már rá költeni, ez így együtt sok lenne, bár viszonylag szerelhető modelről van szó...
(Sima nyomtatásnál a fent említett hibák simán beleférnek, de nyákkészítéshez már nem való..)
(#) eyess válasza adapter hozzászólására (») Jan 16, 2017 /
 
Vagy úgy .Feltételeztem azt , hogy összességében nincs ennyi baj.Viszont , ha valóban jól nyomtatott anno , akkor megérné belefektetni egy kis energiát , mert egy új azét sokkal drágább lenne.
(#) STamás válasza adapter hozzászólására (») Jan 16, 2017 / 1
 
Esetlegesen a gumigörgő regenerálására használhatsz Protegumot a kissé meg is "dagasztja" a gumit. Én a papírbehúzó görgőnél alkalmazom ha kell, másolónál.
Alapvetően nyomdában használtuk a gumihengerek tisztítására.

Bővebben: Link
(#) adapter válasza STamás hozzászólására (») Jan 16, 2017 /
 

Szoktam is használni, egy másolószervizes haver hozza, de tán még a copy depot-ból is lehet szerezni... Azzal is próbáltam már, ideig óráig jó csak, sajnos csere érett már..
Annak idején magam szervizes voltam.....
(#) adapter válasza niedziela hozzászólására (») Jan 16, 2017 /
 
Remélem megláttok valamit amit én nem:
-kinyomtattam a nyákrajzolatot tintasugarassal, fóliára
-foto nyákot használva ledes UV levilágítóval megvilágítottam egyik (teszt) panelt 10 percig másikat 20 percig
-TN140-et használtam előhívónak
(Itt egyébként nem tűnt fel, hogy rossz lenne az előhívás, bár a szememnek talán nem volt annyira kontúros, de őszintén szólva soha nem láttam még, hogy milyennek kellene lennie....)
-vaskloriddal szoktam maratni, nem túl töménnyel, 15-20 perc alatt marja le kb..
Egyébként a panelek nagyjából egyformán néztek ki rosszul, úgy kellene elképzelni, hogy sok kis apró folton "alámart" a vasklorid, és úgy általában hasonló volt ahhoz, mint mikor valaki koszos, zsíros rézfelületen dolgozik. (fotót sajnos nem tudok mellékelni, első bosszúságomban kihajítottam a kukába...)
Egyébként ezen leírás alapján igyekeztem dolgozni..
Remélem felfedezitek a hibát...
Következő: »»   1215 / 1384
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem