Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » CD lejátszó javítás
 
Témaindító: 021, idő: Júl 27, 2008
Lapozás: OK   3 / 25
(#) dezsi001 válasza Einstein hozzászólására (») Júl 15, 2009 /
 
Az alkatrészeken sérülés nincs a panelt most nézem át alulról kb. az itthon megtalálható összes audió cd vel próbáltam MP3-mal nem mert audio cd-ket játszik. Van még egy hibajelenség amit most kezdett el produkálni pár lemeznél, behúzza a tálcát felpörgeti a lemezt, leáll majd kiadja. (Ezt eredeti lemeznél csinálja) Mellékelek róla képeket.
(#) Einstein válasza dezsi001 hozzászólására (») Júl 15, 2009 /
 
Tanácstalan vagyok, még a tápját kéne óvatosan bevizsgálni hogy mindenfe szkót ad-e rendesen mert esetleg nem hajtja meg jól a cuccot, bár hogy ez a hiba kicsi az esélye, lehet hogy az olvasófejjel van a probléma de sajna nemtudom (cak a kimeneti fesz kel megmérni voltmérővel, és vigyázz hogy ne csinálj rövidzárat és hogy a 230V-közelébe ne légy!)
(#) dezsi001 válasza Einstein hozzászólására (») Júl 15, 2009 /
 
Oké. Megnézem a feszeket és jelentkezem, bár először keresek hozzá kapcsolási rajzot.
(#) Einstein válasza dezsi001 hozzászólására (») Júl 15, 2009 /
 
Helyzet???
(#) dezsi001 válasza Einstein hozzászólására (») Júl 15, 2009 /
 
Hali sajnos még nincsen hozzá kapcsolási rajzom, de ahogy elnéztem a tápot egy trafó, zavarszűrő, villámvédelmi kondi+egyenirányító, mértem mindenhol feszt de nem tudom hogy mennyinek kellene lennie gyárilag
(#) Slope válasza dezsi001 hozzászólására (») Júl 15, 2009 /
 
Az utóbb megjelent hiba miatt már 99%, hogy a pickup. A trimmert állítsd egy kicsit, ettől ugyan sokkal tovább nem fog működni, de legalább kiderül az ok.
(#) dezsi001 válasza Slope hozzászólására (») Júl 15, 2009 /
 
Valamejest jobb lett de nem az igazi így csak "ritkább" lett a hibajelenség. Akkor ki kell cserélni az egész fejet?
(#) Slope válasza dezsi001 hozzászólására (») Júl 15, 2009 /
 
Igen sajnos...
Egyszer próbáltam csak diódát cserélni, mondanom se kell milyen eredménnyel. Lehetetlen pozicionálni kézzel otthoni körülmények között. Pedig mennyit lehetne spórolni
(#) dezsi001 válasza Slope hozzászólására (») Júl 15, 2009 /
 
Köszönöm szépen mindenki segítségét!
Azt lehet tudni hogy mitől romlik el egy ilyen fej?
(#) Slope válasza dezsi001 hozzászólására (») Júl 15, 2009 /
 
A fejben lévő lézerdiódának is ugyanúgy van üzemideje, mint bármilyen más fényforrásnak. Ezt számos tényező befolyásolja, ilyen pl. a dióda minősége, kivitelezése. Befolyásolja még a hűtés, műanyagházas fejekben hamarabb tönkremennek.
Illetve ott van még az optika és a szervo minősége, ezek gyengeségét sokszor nagyobb dióda árammal kompenzálják. Persze nem hiszem, hogy egy Yamaha esetében erről lenne szó, nagyon jó "játékosok" voltak ezek a gépek.
(#) dezsi001 válasza Slope hozzászólására (») Júl 15, 2009 /
 
Hát jó, megpróbálok szerezni egy donort vagy veszek egy új fejet ha belefér a költségvetésbe és ha találok egyáltalán.
(#) dezsi001 válasza dezsi001 hozzászólására (») Júl 15, 2009 /
 
Lenne még egy beteg Yamaha cdc-655. Ő föl se pörgeti a lemezt. Ránézésre minden alkatrész ép. Valakinek van valami ötlete?
Előre is köszi.
Ui.: a CDX-480-ashoz a HQ ban 3000Ft a fej, megéri?
(#) vrbst hozzászólása Nov 19, 2009 /
 
Sziasztok!

Van egy kb. 8 éves Onkyo asztali cd lejátszóm. Sajnos van vele egy kis gond. "Torz" jelet ad ki magából, olyan, mintha "túl lenne vezérelve". (alacsony szintű jelnél és a fejhallgató kimenetén is)

Van valakinek tapasztalata hasonló tünettel és esetleg ötlete, hogy mit nézzek meg benne?

Köszönöm előre is a válaszokat!
(#) koga2 hozzászólása Dec 23, 2009 /
 
Üdv adott egy grundig asztali cd lejátszó a hiba a következő vele hiába rakok be akármijen cd nem olvassa be nem hallom pörögni a cd t motorhiba lehet?
(#) paprikascs hozzászólása Jan 9, 2010 /
 
Sziasztok.Lenne nekem egy jvc g401 es és egy g402 es autórádióm.A 401 est optika hibával vásároltam amit már előtte valaki próbált javítani de nem jött össze állítottam rajta így nagyobb feszt kapott de ugye ebben az esetben nem életbiztosítás egy ilyen cucc.Majd beadta a derekát a mehanika és beszorult a cd.ekkor vettem egy g402 es-t ami igazából ugyan az legalábbis a fejegységem stb.megpróbáltam beüzemelni de az ő mehanikájánál már ott elakadtam,hogy nem nagyon akarta megenni a cd-t amikor odatettem érzékelni érzékelte de a hengerek amik eredetileg beszívnák nem mozdultak ha betuszkoltam megállt bent de pörgette fel kifelé nagyon gyöngyörűen adja is csak ugye ez elég sovány. mi lehet rosszul a mehanikában,hogy ezt produkálja?nincs bent cd mégis kiadná?:-S majd visszazár mintha lenne benne valami. mintha pont forsítva működne a mehanika.ehhez kellene valami segítség mert nem nagyon szeretnék lefutkosni a kocsihoz.Előre is köszönöm.Üdv
(#) rhesus23 hozzászólása Feb 11, 2010 /
 
Van egy CD lejátszóm, aminek a tálcája nem nyílt rendesen mert csúszott egy szíj. Szétszedtem megtisztítottam, ez rendben is van. Amikor összeraktam nem indította el a CD-t. A nyákon található potikkat + ami a fejen van állítgattam és nagy nehezen elindult az első néhány számot le is játszotta, de a 4-esnél leállt, nem olvasott tovább. Vettem egy új fejet hozzá kicseréltem, de most el sem indítja a lemezt.
Mi lehet a hiba? Egy Luxman DZ-111-es játszóról van szó.
(#) rhesus23 válasza rhesus23 hozzászólására (») Feb 12, 2010 /
 
Meg is oldódott a problémám. A fel nyákján van két forrpont ami össze van forrasztva, ezt szét kellett forrasztani és már működik is.
(#) HERC hozzászólása Ápr 19, 2010 /
 
Tisztel Fórumozók!

Nagyon kérem aki ezeket a képeket felismeri
az segítsen!
NSM Cd Galaxy Jukebox-ban van az képeken
látható optika+servo panel.
Elején még csak felpörgette a lemezt
és 61-es(read error) hibával megállt de mostmár
ott tart(a hibakeresésből nagyobb hiba lett)
ahogy áramot kap pörög a motor és a fej is
teljesen kileng.Sémarajzom nincs hozzá
meg kevés tudásom ahoz hogy magamtól megjavítsam
viszont kidobni a gépet nem szeretném.
(Mert 80 ezer forint átszámolva + posta
+vám amerikából egy ehez a géphez való utángyártott
fejegység.)
(#) devero hozzászólása Ápr 20, 2010 /
 
Sziasztok én még kezdő vagyok szeretnék segítséget kérni van egy mhc rx 99 sony hifim beszereltem egy új kss 213d fejet és az lenne a problémám hogy néha indul néha pedig indulás elött nagyfordulattal pörög a cd és nem indul csak ha újra indítom.Mi lehet a hiba?Előreis köszönöm udv tibi.
(#) devero hozzászólása Ápr 22, 2010 /
 
Sziasztok egykis segitséget szeretnék kérni van egy régi hifim sikerült föléleszteni a cd részt de az a problémám vele hogy néha mikor elindítom túl gyorsan kezd a cd pörögni utánna leáll és kiirja hogy no disc utánna megint elindul decsak egy kis időre pedig új lézert cseréltem benne. Mit nézzek még át rajta?Előreis köszi üdv.tibi
(#) koga2 válasza devero hozzászólására (») Máj 14, 2010 /
 
Valszeg elektronikai hiba az ennyimnek is ez a baja (rejtélyes)
(#) Slope válasza devero hozzászólására (») Máj 15, 2010 /
 
Nem tud fókuszálni.
a) deformált a lemeztányér, "kóvályog" a lemez
b) a tányér túl távol tartja a lemezt a fejegységtől.
c) be kell állítani a fejegység futását

Üdv!
(#) pali923 hozzászólása Jún 4, 2010 /
 
Ezúttal egy Arcam Alpha 5 cd-játékossal van egy kis problémám. Szinte mindent jól olvas, kivéve kétfajta írott cd-t: Taiyo Yuden és MAM Gold. Ezeket is látja, beolvassa, és lejátssza, de úgy 7-8 másodpercenként megakad 1 mp-re, aztán megy tovább. Ettől eltekintve ugrani, pörgetni, bármit lehet vele minden gond nélkül, bármilyen más eredeti és írott(!) cd-t hibátlanul játszik, gyönyörű hangja van stb. Elvileg ezek a legjobb írható cd-k, ráadásul nekem ez olyan furcsa hiba, amivel még sosem találkoztam. CDM9 mechanika van benne egyébként.
Van ötletetek, hol lehet a hiba? Gyengül a lézer, vagy miért pont ezeket a cd-ket nem szereti? Mindegyik gold egyébként.
(#) hapro hozzászólása Jún 25, 2010 /
 
Sziasztok!

Van a birtokomban egy Kenwood DP-5030 CD lejátszó, már elég régi, de lassan kezdi megadni magát, fejet nem szeretnék első körben cserélni benne, inkább vennék másikat.
Kinek mi az ajánlata, szerinte melyik CD lejátszó jó manapság, milyet érdemes venni ami legalább az említett kategória, de inkább afelett van. A Sony Esprit CD-kkel szemezgetek, de az nagyon drága. Eddig egy olyat hallottam a legjobbnak. A pontos típusra már nem emlékszem, de közép mechanikás volt, legalább 13kg, és legtipikusabb ismertetőjegye talán az, hogy a CD tetejére kellett tenni egy forgástestet, ami súly is volt, és fölülről is megvezette így a CD lemezt. Ezt a CD játszót olyan 100-asért láttam használtba pár hónapja, de annyit most nem szeretnék rááldozni. Valami kompromisszum jó lenne, vagy valami tipp, egy favorit, hogy na ez tutti befutó...
Persze meg kéne hallgatni, hogy nekem tetszik-e de annyi van belőlük mint égen a csillag, és ha már van pár ajánlás akkor esetleg azok közül válogatnék alapvetően.
Kíváncsian várom a válaszokat.
(#) didyman válasza hapro hozzászólására (») Jún 26, 2010 /
 
Philips CD850, első kiadás (TDA1541 CC párhuzamos DAC, vagy ha az egybites BCC-ért rajongasz, akkor MKII). De ez csak egy tipp, mint a többi. CDM4-es swing-arm finomság futómű, nagy doboz, szép kijelző.
(#) matyusz hozzászólása Aug 23, 2010 /
 
Sziasztok!
Nem tudna nekem segíteni gyorsan valaki abban, hogy van nálam egy hifi, és az olvasófejnél 3db poti van és melyikkel lehet állítani a három közül a fejáramot Az olvasófej típusa: Kss240A
A válaszokat előre is köszönöm, a hadarásért meg elnézést.
(#) szamóca hozzászólása Aug 28, 2010 /
 
Üdv!
Tudja valaki hogy lézerfejegység cserénél kell-e állítani a trimeren az áramot, vagy azt gyárilag már beállították?
(#) dollerakos hozzászólása Szept 19, 2010 /
 
Üdvözlet Mindenkinek! Van egy Pioneer PD-7300-asom és az a helyzet vele, hogy bizonyos írott lemezeket akadozva játszik le. Elvittem egy nagymester haveromhoz, aki alaposan bemérte, beállította, azt mondta, hogy ezzel minden OK, ugyanis a szemábra a szkópon gyönyörű, nézzem csak meg és a didóa árama is tökéletes, ilyen előfordul, hogy nem jól játszik le bizonyos írott CD-ket. Nem hagytam ám annyiban, rájöttem valamire: ha a lejátszó baloldali lábai alá beteszek egy kb. 2 centi vastag könyvet, akkor azokat a problémás írott lemezeket is tökéletesen lejátssza, mégcsak nem is "ciceg" közben. felhívtam a haveromat, hogy most mi a helyzet, azt mondta, van belül egy ún. Grating-csavar, a Pioneer-oknál szokott lenni és ez pont ezt állítja, hogy ha jól beállítom, akkor vízszintesen is jól játszik mindent. A kérdésem, hogy ehhez, ha egyáltalán belül megtalálom, hozzányúlhatok-e, nem rontom-e el a lejátszót és esetleg van-e ennek valami méréstechnikája (azon kívül, hogy ha piszkálnám, akkor valahogy belőném, hogy vízszintesen játsszon rendesen). MÉg annyi, hogy a belsejében nincs eltekergetve semmi, a potik eredeti helyzetükben vannak, tehát nem történt semmi piszkálás. A segítségeket előre is nagyon köszi.
(#) dollerakos hozzászólása Szept 19, 2010 /
 
Az előbb még annyi maradt ki, hogy a szemábra értelemszerűen a problémás, írott CD-k esetében kisebb, mint egy gyári CD-nél. (A gyári CD-k lejátszásánál semmi probléma sincs, gondolom, a megfelelően nagy szemábrából kifolyólag.)
(#) dollerakos hozzászólása Szept 19, 2010 /
 
A csavart megtaláltam, egészen picike, imbusz-kulcs kell hozzá, egy rugós lap van alatta, azalatt pedig a fejegység tengelye, ha a rugót finoman lefelé nyomkodom, változik a fejegység helyzete, de.. - nem merek a csavarhoz hozzányúlni.
Következő: »»   3 / 25
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem