Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   69 / 580
(#) Handom válasza imikee10 hozzászólására (») Dec 26, 2010 /
 
Értem, köszönöm.

Van műszerem, de mosógépet még nem szereltem...
Neki álljak vagy hívjak szerelőt? Ha megmérem és testzárlatos akkor mi van? Gondolom ellenállásra rövidzárat kell mérnem... Na akkor lebontom a burkolatot. Vagy esetleg felül a kezelőpanel alatt is rá tudok mérni?
(#) zoz11 válasza Handom hozzászólására (») Dec 26, 2010 /
 
A fűtő két kapcsa között 30Ohm körül kell lenni. A test felé pedig szakadás.
(#) kowi válasza Handom hozzászólására (») Dec 26, 2010 /
 
Ellenállásmérésbe teszed a multimétert és keresel a gép testén egy tiszta földelőpontot ehez képest nézd meg a fűtőbetétet nem szabadna ellenállást mérned.
De ha szivattyúzáskor ír ki hibakódot megnézném hogy a szűrőjébe nincs-e valami.
Ja és ha testzárlatos azonnal cserélni kell.
(#) zoz11 válasza kowi hozzászólására (») Dec 26, 2010 /
 
A szűrő dugulásának, annak külön vissza jelzése van!
(#) Handom válasza kowi hozzászólására (») Dec 26, 2010 /
 
A szűrőt azt megnéztem, ha csak egy van benne az üres /amit a gép elején ki lehet nyitni/... Majd holnap lesz a napja, hogy nekiugrok azt hiszem. Még erőt gyüjtök...
Addig is köszönöm szépen...
(#) Handom válasza zoz11 hozzászólására (») Dec 27, 2010 /
 
NAh megnéztem 26 ohm az ellenállás és szakadást mérek testre...

Hogyan tovább?
(#) Handom válasza Handom hozzászólására (») Dec 27, 2010 /
 
És most el is indult...
(#) Handom válasza Handom hozzászólására (») Dec 27, 2010 /
 
Megállt mosás közben az 5 led közül mindegyik világit kivétel a balról a2. és világit a szerviz lámpa...
(#) imikee10 válasza Handom hozzászólására (») Dec 27, 2010 /
 
F23-as hiba. Ellenőrizni a kontaktusokat. Ez hogy egyszer jó egyszer nem ez vagy mesére vall vagy pedig kontakt hibára utal.
A fűtőszáltól kezd el kimérni, hogy eljut-e a panelig a szál. A panelen rádugott stekkerrel mérd bele a panel érintkezőjét is.
Sok sikert hozzá. Ja és az üstön körbe lévő csavarokat is húzgáld meg mert ott szeret ereszteni és általában a kontakt hiba forrása is ez.

Üdv Imi
(#) Handom válasza imikee10 hozzászólására (») Dec 27, 2010 /
 
Biztos jó felé kapizsgálunk? Mert lehuztam a fűtöszálról a sarzt és ugy indítottam el akkor viszont csak a 3. led égett. Végignéztem a csatlakozásokat és tiszták szárazak nem korrodáltak...
(#) Handom válasza Handom hozzászólására (») Dec 27, 2010 /
 
Van egy kütsü rajta ami valamilyen nyomáskapcsoló lehet vagy ilyesmi... leszedtem a dobról finoman megfulyogattam. Visszaraktam elindítottam a gépet ugyhogy ütögettem. elindult, pedig elötte vagy ötször megállt indulás elején ugy hogy a 2. és a 3. led égett... Ez csak véletlen lehet?
Remélem nem tűnök nagyon hülyének.
(#) capefear75 hozzászólása Dec 27, 2010 /
 
Sziasztok,

Egy Indesit WS 84 TX EX mosógéppel van olyan problémám, hogy 8 év hibátlan működés után a programot kiválasztva elindul a gép, de nem lép tovább a programtárcsa.
Ha kézzel átállítom az öblítésre, centrifugára, akkor el kezd körbe-körbe járni a programtárcsa.
Ezután törlöm a programot és beállítom mondjuk az öblítést, akkor az csinálja, de megállás nélkül.
Viszont a centrifuga program végén befejezi a programot és megáll.

Szétszedtem a programtárcsát, az látszólag rendben van, az elektronikai panel viszont elég kormos (mondjuk az egész gép belseje az - gondolom a lapos szíj kopásából szálló por rakódik le), de látszólag hibátlan.

Ötlet?
(#) zoz11 válasza capefear75 hozzászólására (») Dec 27, 2010 /
 
Hello
Az nem szíj por, hanem szénkefe por, meg a levegőből összeszedett fémpor.
Én először a motorban a keféket nézném meg, a panelt meg letakarítod simán, ecsettel. Esetleg még fűtő is lehet, ha a centri végig megy.
Üdv: Zoltán
(#) Tanyasipeti válasza imikee10 hozzászólására (») Dec 27, 2010 /
 
Feltételezésem szerint a képen látható két-két ellenállás sorba kötve (eredetileg 240k) játszik ebben a körben. A 1206-os méretű ellenállások feszültségtűrése (500VDC) ugyan elvileg elég a hálózati feszültség elviselésére, de mivel biztonsági okból mégis kettőt szoktak ilyen környezetben sorba kötni, nem szabad kísértésbe esni, hogy elég lenne az egyiket kivenni, másik helyére meg rövidzár. Tehát 4 db 240k ki, helyükre 4 db 120k be. Az egy-egy ellenállásra eső teljesítmény ugyan a duplája lesz (az eredetileg kb. 55mV/db helyett 110 mW/db, de ez még mindig kevesebb, mint a fele a 1206-os méretre megadott 250mW-nak.)

A javaslatom magyarázata az a feltételezés, hogy a jelenséget páralecsapódás okozza. Mivel az eredeti értékekkel a kérdéses pont állapotának az érzékelése közel fél Mohm bemenő ellenállású bemenettel történik, és ez összemérhető a páralecsapódás alkalmával tapasztalható átmeneti ellenállással, ezért csökkentettem próbaképpen a felére. Ennél lejjebb már nem illendő menni, de úgy tűnik, már ez is elég a hibajelenség megszüntetéséhez.
Bár nekem ez a megoldás eddig jónak bizonyult, csak annyit tudok róla, hogy nem hozták vissza az átalakított példányokat azzal, hogy mégsem jók. Pozitív visszajelzést sem kaptam, így aztán bárki is próbálja ezzel orvosolni ezt a kellemetlen hibát, tudnia kell, hogy egyelőre ő is csak kísérletezik. Remélem sikerrel, és éppen ezért érdekel, hogy megszűnt-e a hibajelenség. (várom a visszajelzést)

f23.jpg
    
(#) attrax hozzászólása Dec 27, 2010 /
 
Jézus! Az mi a háttérben?1 mobil? Tényleg a belinkelt panelen az milyen por?Nem lehet szénkeféből,mert a motor lent van a panel meg fent.Régi bosch gépünkön mindig ilyen fekete por volt a melegedő komponensek környékén.Először azt hittem valami megégett, lepucoltam és fél év múlva ismét olyan volt.
(#) capefear75 válasza zoz11 hozzászólására (») Dec 27, 2010 /
 
Köszi,

a fűtőszálnál nagyságrendileg milyen impedanciára számítsak?
Gondoltam megnézem rövidzárra, de nem sípolt a műszer...

8 év után mindenképpen érdemes kicserélni a szénkefét, ugye?
(#) attrax válasza capefear75 hozzászólására (») Dec 27, 2010 /
 
impedancia az nincs ott csak ellenállás
(#) zoz11 válasza attrax hozzászólására (») Dec 28, 2010 /
 
Hello
Az a kefe por száll az egész gépben, miért ne lehetne a panelon az is…

capefear75
A fűtő ellenállása 30Ohm körüli.

Üdv: Zoltán
(#) zoz11 válasza capefear75 hozzászólására (») Dec 28, 2010 /
 
8éves gépnél már valószínűleg kopott annyira a kefe hogy illik cserélni
(#) balogpepe válasza Tanyasipeti hozzászólására (») Dec 28, 2010 /
 
Örömmel jelentem, hogy megvan a hiba, valóban a fűtőszál rossz! Igaz 20Mohm állásban sem mutatott semmit, de mihelyst lehúztam a vezetékeket róla, elindult a centrifuga. Még szerencse, hogy melegvizet kap a gép, így addig is lehet használni, amíg kapok egy másikat. Köszönöm a segítségeteket!
(#) lidbab hozzászólása Dec 28, 2010 /
 
Sziasztok! Nekem olyan problémám van hogy elromlott a mosógépünk whirlpool márkájú! Nem megy tovább a program! Apukám azt kérte hogy próbáljam már meg internetről leszedni a programcsavaró kapcsolási rajzát! Sajnos nem találom! Ebben kérnék segítséget!
Előre is köszönöm!
(#) capefear75 válasza zoz11 hozzászólására (») Dec 28, 2010 /
 
Az a helyzet, hogy a kivezetéseken semmilyen ellenállást nem tudok mérni, ha közvetlenül a szálra mérek, 1-2-3 Ohmot mutat a műszer.

Ezek szerint rossz a fűtőszál?
(#) zoz11 válasza capefear75 hozzászólására (») Dec 28, 2010 /
 
Hello
Ha két kivezetése között nem tudsz semmit mérni, akkor szakadt a fűtő, vagyis csere.
Üdv: Zoltán
(#) attrax hozzászólása Dec 28, 2010 /
 
Kérdés:Hogy lehet levenni egy whirlpool mosogató gép programkapcsoló gombját?Lehúzni nem tudom erőszakkal sem és nincs kioldó csavar semmi.
(#) capefear75 válasza zoz11 hozzászólására (») Dec 28, 2010 /
 
Köszi,

csütörtökre érkezik fűtőszál a helyi háztartási alkatrész szaküzletbe, majd írok, hogy mizu.
(#) gyozo.hu hozzászólása Dec 28, 2010 /
 
Sziasztok!
Egy Bosch-Siemens mosógéppel van problémám.
Beázott a főmotorja.
A vezérlőpanelen a motorcsatlakozó (hatlábú) 1-es kivezetéséhez menő fólia-biztosíték felégett. Milyen értékű biztosítékkal pótolhatom?
A 2-es lábra menő fóliacsík egy smd alkatrészre csatlakozik szerintem egy ellenállásra, de mivel megégett csak szakadást tudok mérni rajta. Tudja -e valaki hogy milyen értékű?
A motor bekötési rajza is jól jönne.
Köszönettel: gyozo.hu

100_1633.JPG
    
(#) maria1982 válasza gyozo.hu hozzászólására (») Dec 29, 2010 /
 
Szia!
A múlt héten volt épp egy siemens gép nálam. A mosógép szerelő azt mondta panel csere 40 000 ezer Ft. A tulajnak mondtam hogy megnézem ha nem javítható a panel, akkor 15-ért építek bele másik vezérlést, de ha javítható akkor jóval olcsóbb lesz. A kép a nyákról nagyon hasonlít arra a gépnek a nyákjára. A motorhoz menő nyák csíkot kösd át. A motor bekötése nagyon egyszerű , három vezeték párból áll. A legnagyobb ellenállású ( ha jól emlékszem 200ohm feletti) tekercs a tacho tekercse, a legkisebb ellenállású a forgó rész tekercs, a maradék pedig, az állórész. Az ellenállás sajnos nem tudom . A kép alapján úgy tűnik hogy a tacho tekercs elé megy. A gépet már visszavittem a gazdájának, ők pedig csak jövőre lesznek már itthon. Így ha más nem tud segíteni akkor jövőre megtudom nézni az értékét. A régi nyák azért marad a gépben mert a kapcsolókat, ledeket rajta hagytam, és úgy használtam fel a saját vezérléshez .
Ja igen a gépben mosószertartóból kiszivárgott a víz, a szelepek csatlakozójához, triak halál, triak csere , gép működik jól, csak nem fűt. Prociból nem bírtam kicsalni a jelet a fűtésnek. Maradt a saját vezérlő beépítés.Két két az átalakítás után.
A mocit remélem kiszárítottad már!
Üdv: Józsi
(#) gyozo.hu válasza maria1982 hozzászólására (») Dec 29, 2010 /
 
Köszönöm a választ!
Sajnos más kezelőszervek vannak mint a te képeden, de a motorvezérlés elve valószínüleg ugyanaz. Így már legalább ohmikusan le tudom ellenőrizni a motort.
Ezen a gépen a mosószeradagoló felől az üstbe bevezető harmonikacső nem illeszkedett eléggé. Megtisztítottam és beragasztottam.
Az előtétellenállásra majd kitalálok valamit.
gyozo.hu
(#) capefear75 válasza capefear75 hozzászólására (») Dec 29, 2010 /
 
Volt készleten 1, kicseréltem, jó.

Köszi mindenkinek a segítséget.
(#) lidbab hozzászólása Dec 29, 2010 /
 
A whirpool mosógépünk típusa AWT2050! Valaki el tudná nekünk küldeni a kapcsolási rajzát? Előre is köszönjük Esetleg ha valaki tudna abban segíteni hogy a miért nem vált programot a mosógépünk azt is megköszönnénk!
Következő: »»   69 / 580
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem