Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosogatógép hiba
 
Témaindító: Redsaw, idő: Dec 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   9 / 259
(#) kaqkk válasza imikee10 hozzászólására (») Ápr 12, 2011 /
 
Láttál már 10éves villany bojler fűtőszálat ??
(#) zolika60 válasza kaqkk hozzászólására (») Ápr 12, 2011 /
 
Azért az kissé más. :yes:
(#) imikee10 válasza kaqkk hozzászólására (») Ápr 13, 2011 /
 
Láttam már 20 évest is ami rendesen működött azon sem volt nagyon vastagon a vízkő csak közé volt szorulva meg bele feszülve, de az más.
(#) Jurák Róbert hozzászólása Ápr 17, 2011 /
 
Sziasztok!Mi kaptunk egy 4 éves Candy CD702T tip. mosogatógépet aminek annyi a baja ,hogy túl sok vizet szív ami kifolyik a gépből mosogatás közben.Szerelő látta valamit bütykölt ideig jó volt majd ujra ua. a hiba.Érdemes vele foglalkozni?Ez a tipus energiatakarékos?Előre is kössz.
(#) AliasJani hozzászólása Ápr 17, 2011 /
 
Tisztelt fórumozók!
Az alább megnevezett probléma elhárításában kérném szíves segítségeteket. Igaz, nem a topicban szereplő gépről van szó. A gép gyártmánya Bosch, 2 éves. Történt 2010 decemberében három napig távol voltunk otthonunktól, nagyon hideg és szeles volt az idő. A gázkazán őrlángját elfújta a szél, a melléképületben elfagyott a víz, ahol a mosogató gép is volt. Kiolvasztás után úgy tűnt minden rendben (csaptelep ép, nem szivárog), de a mosogatógép furcsa lett. Program elindulása után valahol a gép aljánál folyni kezdett a víz, kb 0,5 liter per perc (nem szivattyúzott folyamatosan, csak ahogy a program megkívánta) Hívtam a szervizt, soha nem tudtam őket elérni... Minap tettem egy próbát, hátha... Az előmosás szépen lezajlott, majd szivattyúzás, főmosás kezdete után, kb 1 perc, ismét megjelent a fent nevezett jelenség.
Segítségüket köszönöm!
(#) dobisati hozzászólása Ápr 20, 2011 /
 
Sziasztok. A segítségeteket kérném. Nekem egy beépített BOSCH típusú gépem van , ami bekapcsolás után csak zúg (gondolom a szivattyú) de nem indul el a program. Tegnap kiszereltem a helyéről és miután a csövekből kifolyt a víz oldalra forditottam hogy az esetleg bent maradt víz kifolyon belőle. ezek után mégegyszer megpróbáltam és újra működött de csak 2 mosogatás erejéig. most ugyanaz a hibajelenség mint előszőr. Vajon mi lehet a baj, hogy tudnék tartósabb eredményt elérni? előre is köszönöm a segítséget
(#) zoz11 válasza dobisati hozzászólására (») Ápr 21, 2011 /
 
Hello
Úgy tudnál többet elérni, ha megkeresnéd, hogy hol folyat a gép. Mivel ha megtelik az alsó tálca vízzel, akkor letilt az elektronika és csak az ürítő szivattyú megy.
Amíg nem szünteted meg a folyatást nagy siker nem lesz.
Érdemes átnézni a gép oldalában található vízlágyító szerkezetet is, van benne egy két apró átmenet, furat, ami ha eldugul, akkor a nagyvilágba nyomja ki a vizet, de a gép működik normálisan.

Üdv: Zoltán
(#) zoz11 válasza AliasJani hozzászólására (») Ápr 21, 2011 /
 
Hello
Nálad is egyértelmű hogy azt kell megkeresni, hogy hol folyat a gép, ehhez nem kell agy tudás, gép oldalait le kell szedni, és elindítani a gépet, ilyen folyatásnak jól kell látszódnia.
Üdv: Zoltán
(#) zoz11 válasza Jurák Róbert hozzászólására (») Ápr 21, 2011 /
 
Hello
A szintszabályzó környékén érdemes keresgélni, nem tűnik olyan nagy problémának.
Üdv: Zoltán
(#) Jurák Róbert válasza zoz11 hozzászólására (») Ápr 21, 2011 /
 
Köszi Zoltán,majd megnézem.Üdv:Róbert.
(#) janikaa hozzászólása Ápr 22, 2011 /
 
Sziasztok
Van egy Candy CSF456M mosogató gép ami kb egy fél éve nem szépen mosogat. Kaja maradékot hagy a tányérokon stb.Több évig hibátlanul működött.
Van valami ötletetek hol kellene a hibát keresni?
Előre is köszönöm a segítséget.
janikaa@freemail.hu
(#) dobisati válasza zoz11 hozzászólására (») Ápr 24, 2011 /
 
Hello.
Köszönöm szépen a tanácsaidat még ezeket megpróbálom megnézni, bár kicsit félek attól hogy nagyon szétszedjem nehogy még nagyobb kárt csináljak. Pedig érzem hogy nem nagy baja van mert tegnap is amikor nem indult el kihuztam a helyéről ,megdöntöttem előre hátra, kifolyt egy kis víz és utánna elindult. De csak egy mosogatást bírt ki ma már nem indult el.Sajnos nekem az a legnagyobb baj hogy a legközelebbi márkaszervíz 50 km -re van és csak a kiszállási díj 15000 ft.Igaz hogy már nincs rá garancia de talán egy márkaszervíz jobban tudná hova kell nyúlnia mint egy általános szerelő.Ezért is küszködök a végsőkig magam mielőtt kihivom őket.
(#) otto54 válasza janikaa hozzászólására (») Ápr 24, 2011 /
 
Szia!
Keress a NET-en robbantott rajzot a gépről. Az alapján tisztítsd ki azokat a helyeket,ahol lerakodás lehet.
Ha jó műszaki érzékkel rendelkezel,akkor rajz nélkül megtalálod ezeket a helyeket.
A kezelési utasításban is valószínűleg írnak ezekről a helyekről.
Nagy eséllyel a szivattyúba kerül be valami,és az okozza a problémát.

Üdv. Ottó
(#) imikee10 válasza dobisati hozzászólására (») Ápr 24, 2011 /
 
Ebben az általános szerelő témában nem értek Veled egyet. A márkaszervízben általában (tisztelet a kivételnek) egy olyan halandó emberek dolgoznak akik csakis panelt és fő alkatrészelet tudnak csak cserélni. A mezei szerelők leleményesebbek és nem feltétlenül rezsi órabérben dogoznak.

Imi
(#) zoz11 válasza imikee10 hozzászólására (») Ápr 24, 2011 /
 
Hello
Ezzel én is egyet értek, előbb bíznám rá a gépet egy általános(mezei) háztartási gép szerelőre, mint egy márkaszervizesre.
A márkaszervizesekkel nekem is ez a tapasztalatom…
ÜDv: Zoltán
(#) ezermester1 válasza zoz11 hozzászólására (») Ápr 25, 2011 /
 
Kedves Zoltán!
Amit írtál a márka szervizben dolgozókról csak részben értek veled egyet. A problémát abban látom,hogy ott teljesítményben megy a munka.Nincs idő arra(a szerelőnek nem is érdeke),hogy egy komolyabb vizsgálatot végezzen.A szerelőnek az a lényeg,hogy minél hamarabb működjön a készülék.Hogy az 3000 Ft vagy 30000Ft lesz a végszámla az a tulajra és a megrendelőre tartozik.Lehet,hogy csak egy kondenzátort kellett volna cserélni 100 Ft tétel.Még valamit azért mondanék.Egy szervizben 2 fajta szerelő típus van. Aki látott már szerelőt!!! és a szerelő.Sajnos tapasztalatom az,hogy az előbbiek vannak túlsúlyban.Én is valamikor szerviz szerelő voltam addig amíg be nem sokalltam.Az a rengeteg ki mosakodás,mellé beszélés,csúsztatás ami ott folyt elég volt.Én is sokkal többre tartok egy mezei szerelőt mint egy márka szervizet.
(#) dobisati hozzászólása Ápr 27, 2011 /
 
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni hogy tudna-e valaki ajánlani egy mosogatógép szerelőt Túrkeve (JNSzolnok megye) környékén akivel esetleg pozitív tapasztalatotok van és esetleg szakért a Bosch -hoz.
Köszi
(#) ezermester1 válasza dobisati hozzászólására (») Ápr 27, 2011 /
 
Talán azt kellene megírni.hogy mi a baja.Talán lehetne segíteni.
(#) dobisati válasza ezermester1 hozzászólására (») Ápr 28, 2011 /
 
Helló.
néhány hozzászólással előrébb már leírtam a hibát (972401), ha esetleg van valami jó ötleted szivesen venném.
Köszi
(#) zolika60 válasza dobisati hozzászólására (») Ápr 28, 2011 /
 
Vízszint érzékelési gondja van. A vízszint érzékelőt vizsgáld meg.
(#) ezermester1 válasza dobisati hozzászólására (») Ápr 29, 2011 /
 
helló!
Szerintem folyik az aljába a víz és a kapcsoló letilt.Akkor csak a szivattyú müködik.
(#) dobisati válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 30, 2011 /
 
Köszi a választ.
(#) dobisati válasza ezermester1 hozzászólására (») Ápr 30, 2011 /
 
Köszönöm ,ez azt jelenti hogy jobban szét kellene szednem.
(#) NyekkMester válasza oldman hozzászólására (») Máj 1, 2011 /
 
Oldman, köszi a helyreigazítást ioncserélő témában.

Pár hét után megint csúnyán kezdett mosni a gépünk. A tünet a régi, kevés víz megy be a mosogatótérbe.
Meggyőződésem, hogy az a gond, hogy csak nagyon lassan tud átszivárogni a víz a műgyantán.
A vízlágyítópanel párszori átmosásával, öblítésével ideig-óráig tudtam orvosolni a hibát, de úgy látszik ezzel nem érek el tartós eredményt.

Ez egy több mint tízéves gép, simán lehet, hogy a műgyanta elöregedett, és elvesztette régi ioncserélő képességét, nem?

Most az a tervem, hogy kicserélem a műgyanta töltetet benne. Csak műgyantát külön hol lehet beszerezni?
(#) NyekkMester válasza NyekkMester hozzászólására (») Máj 2, 2011 /
 
Ill. nem az ioncserélő képességgel van gond, mert amikor ment, akkor szépen mosott és nem hagyott foltot. Valószínűleg az lehet, hogy annyi szennyeződést összeszedett már, amitől összeállt a műgyanta, és emiatt nem jut át akadálytalanul rajta a víz.

Elképzelhető, hogy elég lenne csak kiszedni, átmosni alaposan az egészet és újra visszarakni, csak gondoltam ha már úgyis kiszedem, akkor tennék bele újat.
(#) oldman válasza NyekkMester hozzászólására (») Máj 3, 2011 /
 
Idézet:
„A tünet a régi, kevés víz megy be a mosogatótérbe”


Nekem nem a vizlágyító tűnik "bűnösnek"!

Mivel a víz mennyiségét egy vagy több szintérzékelő vezérli, a kevés víz okát itt keresném, ugyanis ha valami miatt a szintérzékelő nem érzékel elég vizet (a rendelkezésre álló idő alatt) hibával leállna.

Próba: Elzárt csappal indíts egy programot. Egy idő után hibával le kell állnia.
(#) NyekkMester válasza oldman hozzászólására (») Máj 3, 2011 /
 
Ez még programtárcsás gép, nem áll le ez olyan könnyen.

Legjobb tudomásom szerint két vízszint érzékelő van benne. Az egyik a mosógép aljában egy úszóval, ami ugye arra szolgál, hogy ha valahol ereszt a gép, tiltsa le a vízbeeresztést, ezzel nincs gond.

A másik meg ami azért felel, hogy leállítsa a vízbeeresztést, ha már elég víz gyűlt össze a tartályban. Ez tkp. egy nyomáskapcsoló, ami gumi csővel csatlakozik a légcsapdához, belefújtam, ellenőriztem, ezzel sincs baj, a tartály is szépen megtelik.

Akkor van gond, amikor a tartályból a közlekedőedények elvén át kéne jutnia a víznek a mosogatótérbe. Megnéztem az összekötő csövet is, nincs benne dugulás, egyedül a gyanta van a víz útjában, ezért gondolom, hogy kizárásos alapon csak ott lehet gond.

Holnap mindenesetre teszek megint egy próbát, műgyanta ideiglenesen kiszed, megnézem így mennyi idő alatt megy be a víz.
(#) oldman válasza NyekkMester hozzászólására (») Máj 3, 2011 /
 
Ha a gyanta nélkül működik, próbáld anélkül használni. Az uj (4 az 1 ben, all in one stb...) mosogató tabletták állítólag tartalmaznak mindent ami kell és regeneráló só sem kell hozzájuk.
Egy-két próbát megér, legalább megtudod mi igaz a reklámokból.
(#) dobisati hozzászólása Máj 6, 2011 /
 
Sziasztok.
Én még mindig a BOSCH mosogatógépemmel küszködök.A hibám is ugyanaz még,bekapcsoláskor zúg a gép de a program nem indul el.Ha kiveszem a helyéről és megdöntve kifolyatom a vizet akkor utána 1-2 mosásig jó.Megnézettem a márkaszerívízzel ott azt mondták turbinaszivattyú és a javítás 32000.Nem tudom hogy megjavíttassam vagy nézessem meg egy másik helyen is.
Azt nem értem hogy ha a turbinaszivattyú nem jó akkor hogy lehet hogy 1-2 mosást megcsinál és csak utána jelentkezik ismét a hiba?
(#) zoz11 válasza dobisati hozzászólására (») Máj 6, 2011 /
 
Hello
Ahogyan már előzőleg is megmondtuk, meg kell keresni. Hogy hol folyat a gép.
Most látatlanba én is tudok akármit mondani, hogy mit cserélj ki, lehet hogy éppen a csak a vízlágyítót kell kitakarítani.
A keringető szivattyúba meg a csúszógyűrűs tömítés tud tönkre menni, de nagyon-nagyon ritkán fordul elő, de azt is egy 10esből meglehet úszni.
Üdv: Zoltán
Következő: »»   9 / 259
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem